Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Najbolji okršaji su zadnjih godina nakon pada SSSR bile utakmice Češka-Finska, Češka-Švedska, Finska-Švedska, Češka-Slovačka, i tu se još ubaci Kanada.
Sovjeti su decenijama vladali u hokeju. Rusima je problem slab odziv NHL igrača dok je Šveđanima, Fincima, Česima i Slovacima velika čast igrati na SP tako da bude i dosta evropskih NHL zvijezda na SP. Ove godine bi ih trebalo biti više zbog štrajka NHL lige.
ma men se cini da je igro prosle godine...i po belaju da je bilo cetvrt finale ameri-kanada. naravno pola pittsburgha je za Kanadu navijalo radi njega :D
kame,
Piva se prodaje na svim sportskim dogadjajima :D
ejh kao prvo, u americi se piva prodaje u plasticnim casama (nazalost)
a jos jedna informacija, cini mi se da bosna i hercegovina ima juniorski him u hokeju (vecinom mladi iz svedske, norveske i kanade). znaci bice nade i za nas jednog dana
neko iz mase wrote:ejh kao prvo, u americi se piva prodaje u plasticnim casama (nazalost)
a jos jedna informacija, cini mi se da bosna i hercegovina ima juniorski him u hokeju (vecinom mladi iz svedske, norveske i kanade). znaci bice nade i za nas jednog dana
Mlada i jedina BH reprezentacija se takmiči u diviziji IIIQ koja je ujedno i zadnja divizija. Dva najbolja igrača su iz Švedske, Mešanović i Džemalija. Jedan je iz HK Spartak Subotica a ostali su iz HK Bosna Sarajevo.
Da ih je ko sponzorisao i da je leda u Zetri bilo duže vremena vjerujem da su se mogli dobro spremiti i dobiti Tursku. Time su se mogli plasirati u viši rang takmičenja.
A i gledao sam reportažu o turskom hokeju. Turska nikako ne bi smjela biti ispred Bosne. Hajde ljudi malo olimpijskog duha. Pa ako Bosna dobije organizaciju ZOI domaćin automatski ima pravo takmičenja. Da se ne osramotimo
mene samo zanima hoceli svedjani opet nategnuti fince ....ostalo nije bitno jer u pravilu na kraju dobiju po gusci od Ceske. Samo nek je zivo.
A ovi sto vele da su ameri talasika...se grdno varaju...zadnji put (prosle godine) su bili pravo zajebana ekipa... a sto se tice grubosti tu su gori od njih Kanadjani. Ipak mi se cini da bi ona sovjetska ekipa (Makarov,Larionov, krutov) i dan danas, da igraju, mogla spucati 5-6 komada svima ...onako ..k'o s'poslom.
pravo je frka ispala oko ovog prvenstva.. u gradskoj dvorani u becu se sjebalo nesto oko leda a i jedna banda se olabavila, a u insbruku je pala kamera s plafona..
u insbruku u dvorani je juce bilo 25 stepeni.. sudija poludio..
vele, po prvi put u hokeju i teren odlucuje u bitci za pobjedu.. naime, defanzivne ekipe se puno lakse brane kad se led krene topit.. golman samo treba da pofata one "zracne" lopte, voda zaustavi sve ostalo
austrijanci su popusili 5:0 od bjelorusije.. toliko o njihovim dobrim partijama.. a gledo sam francuze i fince uzivo.. hm... ili je bio neko drugi i francuzi.. ne znam vise.. vrijedi tekma 50 eura koje sam dao.. satrase se ljudi..