ako cemo posteno hoce tip da se ubije sa dvije...bujrum, hoce dvojca pedera da se vjencaju...do vas..dvije lezbejke...izvolite gospoje...jel demokratija ili ne...
ja nemogu sa ovom jednom nekad da izadjem na kraj ...jos bi mi trebala i druga
Latina wrote:Najbolje za zenu je kad si stvori uslove da odbije koga hoce / bilo koju musku soluciju.
Znaci on moze predlagati /raditi sta mu volja, a da ti mozes da mu mahnes za sretan put.
Samo valja dobacit dotle.
Za ostale : kome se svidja ova opcija - bujrum. Whatever. Za djecu obje te zene je mozda bolje da zive s ocem. Ali to njih treba pitati.
p.s. Tema - odron.
To mi je prvo palo na pametexliberal wrote:samo me interesuje kakvi bi komentari bili da je tamo neka hanuma prizenila dvojcu....![]()
![]()
...
Compact wrote:Čovjek je čist i prema Bogu i prema ljudima! Mnogo je onih koji sličnim životom žive, samo što jedna za drugu ne zna! Jednoj je ime supruga a drugoj švalerka! Nijazu, ako to sve funkcioniše kako treba, svaka čast, ali "ja" svojoj ženi to ne bih mogao napraviti!
[/quote]Compos_Sui wrote:Compact wrote:Čovjek je čist i prema Bogu i prema ljudima! Mnogo je onih koji sličnim životom žive, samo što jedna za drugu ne zna! Jednoj je ime supruga a drugoj švalerka! Nijazu, ako to sve funkcioniše kako treba, svaka čast, ali "ja" svojoj ženi to ne bih mogao napraviti![/quote]
![]()
meni se nekako sva ova prica svodi na ovo boldirano
prolazi mi kroz glavu kako je doticni imao srca prici zeni in reci da dovodi jos jednu..
mah svakom svoje..
ja ne bih pristala na takvo nesto...sebicna sam
pa ako njima ne smeta, šta ima meni smetati?HAVANA wrote:exliberal wrote:samo me interesuje kakvi bi komentari bili da je tamo neka hanuma prizenila dvojcu....![]()
![]()
Svi bi bili ushičeni i puni razumijevanja za dotične gospodje.
Latina wrote:Najbolje za zenu je kad si stvori uslove da odbije koga hoce / bilo koju musku soluciju.
Znaci on moze predlagati /raditi sta mu volja, a da ti mozes da mu mahnes za sretan put.
Samo valja dobacit dotle.
Za ostale : kome se svidja ova opcija - bujrum. Whatever. Za djecu obje te zene je mozda bolje da zive s ocem. Ali to njih treba pitati.
p.s. Tema - odron.
Po vjerskom zakonu, obadvije su zene, a po ovom obicnom, taj se i onako non stop mjenja, niti ga ko bendaand wrote:činjenica je da po zakonu ne može obje oženiti i imati papir.znači,zvanično jedna mu je žena a druga švalerka.to što mu se žena i švalerka slažu je njihov problem.
radikalnom ucenju ha?- Stiče se utisak da se Bošnjaci polako odriču evropskih vrijednosti i korijena i sve više podliježu radikalnom islamskom učenju – komentar je Kostadina Vasića, poslanika Narodne skupštine Republike Srpske.
bitan je ovaj zakon koji su svi dužni poštovati i po kojem živimo.po ovom dobrovoljnom vidjeli smo i moldavke prolazeTheMule wrote:Po vjerskom zakonu, obadvije su zene, a po ovom obicnom, taj se i onako non stop mjenja, niti ga ko bendaand wrote:činjenica je da po zakonu ne može obje oženiti i imati papir.znači,zvanično jedna mu je žena a druga švalerka.to što mu se žena i švalerka slažu je njihov problem.
Al vidi ovog idiota:
radikalnom ucenju ha?- Stiče se utisak da se Bošnjaci polako odriču evropskih vrijednosti i korijena i sve više podliježu radikalnom islamskom učenju – komentar je Kostadina Vasića, poslanika Narodne skupštine Republike Srpske.Pa sta ti iz RS nece izmisliti, Srebrenica je bila liberalno-Srpsko- Evropska jel tako?
TheMule wrote:Po vjerskom zakonu, obadvije su zene, a po ovom obicnom, taj se i onako non stop mjenja, niti ga ko bendaand wrote:činjenica je da po zakonu ne može obje oženiti i imati papir.znači,zvanično jedna mu je žena a druga švalerka.to što mu se žena i švalerka slažu je njihov problem.
Al vidi ovog idiota:
radikalnom ucenju ha?- Stiče se utisak da se Bošnjaci polako odriču evropskih vrijednosti i korijena i sve više podliježu radikalnom islamskom učenju – komentar je Kostadina Vasića, poslanika Narodne skupštine Republike Srpske.Pa sta ti iz RS nece izmisliti, Srebrenica je bila liberalno-Srpsko- Evropska jel tako?
Zato sto je postavljena na musko-sovinisticki + mahalski nacin, odnosno iskljucivo iz muske pozicije. Pogledaj samo glasacke opcije ( blabla...ja bi...a ja mozda bi...itd )illuminated wrote:
a zasto je tema odron?
Ali nije postavljena na taj nacin. Osim toga glavni lik ove teme je On - "Gazda" u prici ocigledno. Njih niko nista ne pita, nije ni cudo sto se slazu "kao rodjene sestre." On je s druge strane iskoristio rupu u zakonu ( uz to sto je prvoj zeni ocito isprao mozak ) i eto oni zive u ljubavi i nevjerovatno sretni & zadovoljni. Super. Ko voli tako. Uzgred, slican primjer je opisan u knjizi "Hiljadu sjajnih sunaca" i glavni lik nije dobro prosao. Kad nekoga tretiras kao stvar, kad-tad ti se vrati.Tema je aktuelna, relevantna, sociolosko-psiholoski fenomen koji se ne vidja kod nas bas svaki dan...
To mora i da se forumski obradi.
HAVANA wrote:tatjanamster wrote:Jah al' vam je ona Emina muslimanka![]()
![]()
![]()
Otvoriš link i pročitaš - promjenila ime njemu za ljubav, a zvala se Jagoda![]()
![]()
![]()
Prilagodila se jagoda
Vares City wrote:HAVANA wrote:tatjanamster wrote:Jah al' vam je ona Emina muslimanka![]()
![]()
![]()
Otvoriš link i pročitaš - promjenila ime njemu za ljubav, a zvala se Jagoda![]()
![]()
![]()
Prilagodila se jagoda
CUNA cini CUDA!!!!!
.....
Znam za dva primjera,...quayofrepose wrote:Jedan lik u mom komšiluku je pokušao isto što i naš junak Hodžić, ali...ne lezi vraže!
Prva žena se pobunila, imao s njom nekih 4-5 djece, ona dvoje odvela sa sobom, troje ostalo njemu...Ona druga ostavila svog muža, dovela sa sobom troje djece, bivšem ostavila "par komada", ma ludnica.Rodbina prve ga ganja da ga prebiju što ju je otjerao, muž druge ga ganja što mu je oteo ženu...
Helem, muž No1 i Žena No2 sve navedeno prišili su šerijatskim pravilima i još uvijek žive skupa u "sretnoj" zajednici...aman zeman...
Ma ja bih prije rekla da su rijetki muskarci kojima se moze dugorocno vjerovati. Ako sam udata za lika i on me vara, mene ne zanima da li je ona sponzorusa, nego s njim imam razjasniti odredjene pojmove. Ona me se apsolutno ne tice.pustopoljina wrote:latina-ima sponzorusa medju svim generacijama-nije to juce nastalo...nije jedna peggy bundy na ovom svijetu.
Ko to kaže?HAVANA wrote:Lafac strogi![]()
Grupni sex je dozvoljen.
Klasična feministička šuplja...Latina wrote:Ma ja bih prije rekla da su rijetki muskarci kojima se moze dugorocno vjerovati. Ako sam udata za lika i on me vara, mene ne zanima da li je ona sponzorusa, nego s njim imam razjasniti odredjene pojmove. Ona me se apsolutno ne tice.pustopoljina wrote:latina-ima sponzorusa medju svim generacijama-nije to juce nastalo...nije jedna peggy bundy na ovom svijetu.
Voljela bih da nisam u pravu u vezi s vjernoscu muskaraca - dugorocno gledano, ali ono sto vidim oko sebe mi govori drugacije. Ali svako ima svoje - ovaj svijet je slobodan ( uslovno receno ).