Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo
- pustopoljina
#226 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo
pazi da te ne bi smisao dohvatio iza usiju!

- idealnaM
#227 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo
Nije istina...Sva zakonodavstva koja su se temeljila na kanonskom pravu su zabranu razvoda braka imale do 20stoljeća,kao sto su to naprimjer zakonodavstvo Italije,Šoanije,države Južne Amerike.U Irskoj je najduže zadržana zabrana razvoda braka čak do 1995.,kada je referendumom odlučeno da se dozvoli razvod braka.Ovo jeste apsurdno..ali je tako..Nisam ni rekla da nemaju,već sam podvukla vremensku distancu,priznavanja nekih od osnovnih prava ,koja sam i navela..medda wrote:Hajde ti navedi prava koja zena ima po serijatu a nema po gradjanskom pravu u sekularnoj drzavi jer sva prava koja navodis su vecinom ostvarena i gdje nema serijata?Latina wrote:idealnaM wrote:Ženi je šeriat upravo,osigurao najpovoljnij položaj.Upravo današnej društvo teži ne ka oslobađanju već porobljavanju žena.Šeriat je dao ženi prava sa kojima se "civilizirani"zapadni svijet upoznaje tek u 20.stoljeću.Da podsjetim,žena dobija pravo glasa 1921 godine...u USA,a žena po šeriatu je dobila pravo na vlastitu imovinu,pravo na naslijeđivanje,pravo da samostalno odabire muža,pravo da bude svijedok...itd...Takođe,šeriat je dozvoli razvod...kojeg su neke europske zemlje dozvolile tek 90.-tih godina proslog stoljeca ..materijalno osiguranje prije ,u toku braka,te poslije braka...i sve to u "zatucanim"zemljama koje prakticiraju pvaj pravni sisitem stoljećima...
Prvi zakon u evropi za razvod braka je iz 1700-neke godine...gradjansko pravo, znaci nije iz proslog vijeka, ali nije ni bitno. Uglavnom je ostvareno.
- idealnaM
#228 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo
Aha..Poslanik veliš nije tretirao jednako svoje žene...Latina wrote:Bog je rekao da zenite jednu, dvije, tri, ili cetiri, ako cete ih tretirati podjednako. Ako necete ( a necete, jer je to nemoguce ) onda vam je bolje da ozenite jednu.NIN wrote:
Aha..., sada ti je dakle sve relativno?Dobro, nije lose...
Nego, nesto drugo mi nije jasno kod tebe. Naime, na religiji se iz svega prilozenog vidi da se zalazes za ideju o istinitosti natprirodnosti i ispravnosti svete Knjige u koju vjerujes. Koliko mi je poznato, u toj Knjizi stoji da je poligamija dopustena - jedan muskarac i do cetiri zene u jednoj bracnoj zajednici jel'. Moje pitanje bi se odnosilo na to kako sad da odjednom oponiras necemu sto je Bog u koga vjerujes rekao da je dopusteno? Da li imamo selekciju na djelu, kao i obicno, ili je nesto drugo posrijedi?
To su vecina muslimana prihvatili u praksi. Jos nesto nejasno ?
- idealnaM
#229 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo
ok ja ne vidim kakve veze ima momak sa Bliskog Istoka,sa nekim kriminalnim sklonostima, koji loše tretira zapadnjacke zene sa serijatom...Ne znam ni kakve veze ima ova tvoja podjela...opet sa seriatnom..Latina wrote:idealnaM wrote:
Pa ne bih se baš složila..poznajem puno sirijki i turkinja prije svega.Sve koje poznajem su visokoobrazovane uspješne žene,udate sa djecom,ili neudate...čak šta više u poslovima kojima se bave nema im ravnih(bez pretjerivanja)...Poznajem žene koje su se za "svrhu svoga postojanja"izborile čak i protiv sekularnog režima u Turskoj koji im ne dozvoljava da budu ono što žele..I demokratija je jako privlačna ,ali nažalost najdemokratičnije zemlje koje prodaju godinama ove tvoje ideje su upravo najnedemokratičnije..pozabavimo se životom jedne amerikanke..jeli smisao života samački život,150kila žive vage,mekdonalds,tv,chips...dok bioloski sahat polako odkucava...odgajat ćemo 10cukica...ha ja...lavež je itekako ugodniji od plača djeteta...ma jah...![]()
![]()
Ovakve stavove prema Amerikankama i zapadnim Evropljankama imaju momci emigranti sa Bliskog Istoka i sl., koji misle da cim je "anamoona" on moze raditi sta mu se prohtije. Pa onda zavrse u zatvoru.
Nemam ti sta dalje reci. Zene se ne dijele na muslimanke i one koje to nisu. Zene se dijele kao i svi drugi - na dobre i lose. I jednih i drugih ima svugdje.
-
medda
#230 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo
Nije mi namjera da se naduravam ovdje sa tobom oko trivijalnih stvari ali provjeri izvore.Nije istina...Sva zakonodavstva koja su se temeljila na kanonskom pravu su zabranu razvoda braka imale do 20stoljeća,kao sto su to naprimjer zakonodavstvo Italije,Šoanije,države Južne Amerike.U Irskoj je najduže zadržana zabrana razvoda braka čak do 1995.,kada je referendumom odlučeno da se dozvoli razvod braka.Ovo jeste apsurdno..ali je tako..Nisam ni rekla da nemaju,već sam podvukla vremensku distancu,priznavanja nekih od osnovnih prava ,koja sam i navela..
Pored toga vremenska distanca ne mijenja moja prava kojima sada u ovom momentu raspolazem ili ne raspolazem. Jedino na sta vrijeme moze utjecati je na nivo izgradjenosti jednog sistema polazeci od toga da se on mijenja i usavrsava sto ovdje nije slucaj.
I ako imam pravo na razvod, a nemam prava na djecu????...ako je tako, znam sta mi je ciniti...poklopiti se i sutiti i sta mi znaci onda pravo razvoda...mogu ga i ukinuti ako se zena uslovljava sa djecom.
Na tebi je da ako vec nesto zagovaras, to radis objektivno i sa svih strana.
Da je na zapadu sve bajno i idealno...nije...a kad ce biti...nikad...mozda ni tad, jer ljudi nisu idealni i bajni i ne moze se ni ocekivati da nesto sto oni naprave bude perfektno. Bitno je shvatiti da su sve imperfekcije ali i cari, ljepote, ljubav, humor svojstvene za sve ljude na svijetu i onda se lakse dise...ne bi ovdje pisala da su turkinje super a amerikanke debele.
- pustopoljina
#231 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo
idealna...
nadji mi tu maramu-koja mi garantuje vitkost, sretan brak,pametnog covjeka i umjesto cukica,4 zdrave,pametne djece i ja cu se ovog trena pokriti!
je li ti hoces reci da nema pokrivene zene u groznom braku,razvedene ili vjecite usjedjelice? da sve pokrivene zene imaju djecu?
i da su vitke?
sta da ti kazem-ulica te demantuje!
za tebe su americke zene debele usjedjelice sa cukicama,i otkucava im bioloski sat...
mozes li molim te,jos koju glupost izvaliti-danas sam nesto raspolozena.
i posalji tog koji ti puni glavu glupostima malo 'vamo...
nadji mi tu maramu-koja mi garantuje vitkost, sretan brak,pametnog covjeka i umjesto cukica,4 zdrave,pametne djece i ja cu se ovog trena pokriti!
je li ti hoces reci da nema pokrivene zene u groznom braku,razvedene ili vjecite usjedjelice? da sve pokrivene zene imaju djecu?
i da su vitke?
za tebe su americke zene debele usjedjelice sa cukicama,i otkucava im bioloski sat...
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#232 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo
Nema veze sa serijatom ali ima veze sa tvojim predrasudama prema zapadnim zenama ( koje imaju po 150 kg, hrane se u Mc Donaldsu, imaju psice umjesto djece...). I slicne nebuloze. S druge strane muslimanke pod serijatom sve redom izgledaju kao Miss Univerzum, zive u stanju nirvane s muzem i 7-oro djece, jos tri zene i njihovih 21 djece, vole se i uzivaju. Stoga logicno imaju najvecu stopu emigranata u Zap. Evropi i Americi.ok ja ne vidim kakve veze ima momak sa Bliskog Istoka,sa nekim kriminalnim sklonostima, koji loše tretira zapadnjacke zene sa serijatom...Ne znam ni kakve veze ima ova tvoja podjela...opet sa seriatnom..
Nesto im merak bjezati od nirvane.
- idealnaM
#233 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo
Hm...izvori ..Bračno pravo...dr,Nerimana Traljić i dr Suzana Bubuć...medda wrote:Nije mi namjera da se naduravam ovdje sa tobom oko trivijalnih stvari ali provjeri izvore.Nije istina...Sva zakonodavstva koja su se temeljila na kanonskom pravu su zabranu razvoda braka imale do 20stoljeća,kao sto su to naprimjer zakonodavstvo Italije,Šoanije,države Južne Amerike.U Irskoj je najduže zadržana zabrana razvoda braka čak do 1995.,kada je referendumom odlučeno da se dozvoli razvod braka.Ovo jeste apsurdno..ali je tako..Nisam ni rekla da nemaju,već sam podvukla vremensku distancu,priznavanja nekih od osnovnih prava ,koja sam i navela..
Pored toga vremenska distanca ne mijenja moja prava kojima sada u ovom momentu raspolazem ili ne raspolazem. Jedino na sta vrijeme moze utjecati je na nivo izgradjenosti jednog sistema polazeci od toga da se on mijenja i usavrsava sto ovdje nije slucaj.
I ako imam pravo na razvod, a nemam prava na djecu????...ako je tako, znam sta mi je ciniti...poklopiti se i sutiti i sta mi znaci onda pravo razvoda...mogu ga i ukinuti ako se zena uslovljava sa djecom.
Na tebi je da ako vec nesto zagovaras, to radis objektivno i sa svih strana.
Da je na zapadu sve bajno i idealno...nije...a kad ce biti...nikad...mozda ni tad, jer ljudi nisu idealni i bajni i ne moze se ni ocekivati da nesto sto oni naprave bude perfektno. Bitno je shvatiti da su sve imperfekcije ali i cari, ljepote, ljubav, humor svojstvene za sve ljude na svijetu i onda se lakse dise...ne bi ovdje pisala da su turkinje super a amerikanke debele.
Idealnosti nema,...do Njegove..pominjah vremensku distancu u cilju da pojasnim ,da su žene po tom,toliko kritikovanom seriatu,puno prije,opet ponavljam,stoljecima prije uzivala ona prava,koja je zapad upoznao nedavno,i za za koja su se,kako neko naprijed rece ,zene borile svojom krvlju..Ko uslovljava ženu sa djecom..ovo neka ti pojasni onaj ko je pomenuo..Ja nisam idealizirala nista...i nisam rekla da su amerikanke debele,a turkinje sjajne...vec sam odogovorila na ono sto je latina pominjala kao"smisao zivota"...eto..proprati postove od pocetka ase diskusije
- idealnaM
#234 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo
Latina wrote:Nema veze sa serijatom ali ima veze sa tvojim predrasudama prema zapadnim zenama ( koje imaju po 150 kg, hrane se u Mc Donaldsu, imaju psice umjesto djece...). I slicne nebuloze. S druge strane muslimanke pod serijatom sve redom izgledaju kao Miss Univerzum, zive u stanju nirvane s muzem i 7-oro djece, jos tri zene i njihovih 21 djece, vole se i uzivaju. Stoga logicno imaju najvecu stopu emigranata u Zap. Evropi i Americi.ok ja ne vidim kakve veze ima momak sa Bliskog Istoka,sa nekim kriminalnim sklonostima, koji loše tretira zapadnjacke zene sa serijatom...Ne znam ni kakve veze ima ova tvoja podjela...opet sa seriatnom..
Nesto im merak bjezati od nirvane.
A ti nemas predrasude prema turkinjama kojima je "svrha zivota"praviti bureke...samo sam povukla jednu malu paralelu..
Ma da...mozda hoce da prenesu malo svoga meraka nacijama koje polahko zbog sve manjeg prirastaja, odumiru...
- idealnaM
#235 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo
pustopoljina wrote:idealna...
i da su vitke?
Ko je pominjao sad maramu?Ko je rekao da su zene o kojima sam ja govorila pokrivene?Jeli me to želiš uvrijediti po nekom osnovu?Pricaj glasnije,jer ne cujes se bas...
P.S.tvoja glava,tvoje tjelo...svako ima pravo raditi sa njim sta zeli...ta ..to je valjda "demokratija"
- pustopoljina
#236 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo
samo je kod nekoga radio brainwashing,nema sta...
sta kazes-odumiru? 500 godina izumiru,nikako da izumru...
nemam ja predrasuda ni prema turkinji,ni prema amerikanki-ali ti izgleda nisi jos dovoljno zena da vidis slicnost izmedju jedne,druge,trece i cetvrte.
ti si jos cura,koja slusa price nekog lika na kojeg je pukla i ponavlja za njim kao papagaj...amerikanke-pu! kaka! zapad izumire! jeee!
kad malo vise budes zena-znaces da i amerikanku boli kad radja,da voli svoje dijete,svaku boli kad je prevari onaj kojeg voli,ili ne daj boze kad je udari i da je pred bogom ista kao i ti.
i neces sjediti i trljati ruke,nad nekakvim statistikama o odumiranju zapada! sta ti imas sa njima? zivi svoj zivot i moli boga da dobijes to sto trazis!
sram te bilo!
pominjala si ti amerikanke kao antipod takvima kao ti.kjafirke vs. muslimanke. one fuj-ti zlatna.
nemam ja predrasuda ni prema turkinji,ni prema amerikanki-ali ti izgleda nisi jos dovoljno zena da vidis slicnost izmedju jedne,druge,trece i cetvrte.
ti si jos cura,koja slusa price nekog lika na kojeg je pukla i ponavlja za njim kao papagaj...amerikanke-pu! kaka! zapad izumire! jeee!
kad malo vise budes zena-znaces da i amerikanku boli kad radja,da voli svoje dijete,svaku boli kad je prevari onaj kojeg voli,ili ne daj boze kad je udari i da je pred bogom ista kao i ti.
i neces sjediti i trljati ruke,nad nekakvim statistikama o odumiranju zapada! sta ti imas sa njima? zivi svoj zivot i moli boga da dobijes to sto trazis!
sram te bilo!
pominjala si ti amerikanke kao antipod takvima kao ti.kjafirke vs. muslimanke. one fuj-ti zlatna.
- Latina
#237 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo
Sad vec izvrces moje rijeci.idealnaM wrote: A ti nemas predrasude prema turkinjama kojima je "svrha zivota"praviti bureke...samo sam povukla jednu malu paralelu..
Ma da...mozda hoce da prenesu malo svoga meraka nacijama koje polahko zbog sve manjeg prirastaja, odumiru...
Da, hoce da prenesu "merak", pa mama sjedi u kuci ( izmedju 2 djeteta ili mozda zbog serijata - ali samo u vlastitoj kuci ), dok tata taksira. Radjaju po nekoliko djece, ali ih ne odgajaju bas najbolje, djeca su stalno na ulici, iako je mamica stalno u kuci. Mama je presretna jer ako ne rodi musko s pika, ima izuzetno dobre sanse da radja jos 5-6 puta, dok se ne rodi musko. Onda to musko dijete odgaja najstarija kci, jer njoj je dosta zivota ( i demagogije muza ). Ili drugi primjer : muz je ostavio ( pokrivenu ) s troje djece, onda ih ona voda okolo, ali najmladjem zaboravi promijeniti pelenu po cijeli dan, vrisCi na njih, i tako to. No medjutim, nadje drugog muza - u roku od godinu dana jos jedno dijete je tu, samo sto muz najcesce nije tu. Ali smisao price je da je ona pokrivena ( oops ima barem 100 kg ), i da popravlja natalitet hudim Zapadnjacima, koji su je cekali radi pojacanja stope nataliteta.
- Latina
#238 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo
samo je kod nekoga radio brainwashing,nema sta...
- idealnaM
#239 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo
Ama nisam tebe ni pominjala...vec Latinu ,sa kojom sam i povela ovu diskusiju...Ok sad,pa pozabavi se ti malo statistikom...moliću ,dostupna ti je napustopoljina wrote:samo je kod nekoga radio brainwashing,nema sta...
sram te bilo!
http://www.znanje.org/i/i22/02iv08/02iv ... page_2.htm
E sad pretjerujete!Vi nemate osnova za dijalog,prije svega nazivate me maloumpnim papagajom,kojem je neko osolio pamet..drugo,trpate mi u usta ono sto nisam rekla,a to dokazuje Vasu sposobnost argmentiranja...ne znam ko ste Vi ,da bi me tjerali da se sramim...čega da se sramim..pa da..svakako...ja i zastupam ideju da se svi trebaju baviiti sobom....Vaša gorčina i mrznja bez onove,zaista je prije svega izraz vase netrepeljivosti prema drugome i drugacijem...I nadam se da ce moderator malo da se pozabavi ovim Vasim postom.Hvala
- Latina
#240 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo
Ma ko mi se to nasekirao, pa pise emotivne postove ?
Ni m od mrznje u @pustopoljinim postovima.
...IdealnaM wrote:Bez uvrede,ali ja osjetim navalu emocija u Latininim postovima,sto ce reci da se temi pristupa dosta subjektivno..
Last edited by Latina on 22/07/2009 20:40, edited 1 time in total.
- idealnaM
#241 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo
Ok,,zaista ti se divim,divna masta...moglo bi se sta i zaraditi na ovomeLatina wrote:Sad vec izvrces moje rijeci.idealnaM wrote: A ti nemas predrasude prema turkinjama kojima je "svrha zivota"praviti bureke...samo sam povukla jednu malu paralelu..
Ma da...mozda hoce da prenesu malo svoga meraka nacijama koje polahko zbog sve manjeg prirastaja, odumiru...Napisala sam bas suprotno od toga - da nikome pravljenje bureka, ciscenje, pranje i peglanje nije smisao zivota.
![]()
Da, hoce da prenesu "merak", pa mama sjedi u kuci ( izmedju 2 djeteta ili mozda zbog serijata - ali samo u vlastitoj kuci ), dok tata taksira. Radjaju po nekoliko djece, ali ih ne odgajaju bas najbolje, djeca su stalno na ulici, iako je mamica stalno u kuci. Mama je presretna jer ako ne rodi musko s pika, ima izuzetno dobre sanse da radja jos 5-6 puta, dok se ne rodi musko. Onda to musko dijete odgaja najstarija kci, jer njoj je dosta zivota ( i demagogije muza ). Ili drugi primjer : muz je ostavio ( pokrivenu ) s troje djece, onda ih ona voda okolo, ali najmladjem zaboravi promijeniti pelenu po cijeli dan, vrisCi na njih, i tako to. No medjutim, nadje drugog muza - u roku od godinu dana jos jedno dijete je tu, samo sto muz najcesce nije tu. Ali smisao price je da je ona pokrivena ( oops ima barem 100 kg ), i da popravlja natalitet hudim Zapadnjacima, koji su je cekali radi pojacanja stope nataliteta.
- idealnaM
#242 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo
To ce odluciti neko drugo,ne ti.Latina wrote:![]()
Ma ko mi se to nasekirao, pa pise emotivne postove ?![]()
Ni m od mrznje u @pustopoljinim postovima.
...IdealnaM wrote:Bez uvrede,ali ja osjetim navalu emocija u Latininim postovima,sto ce reci da se temi pristupa dosta subjektivno..
- Latina
#243 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo
Hoces reci da lazem ?idealnaM wrote:
Ok,,zaista ti se divim,divna masta...moglo bi se sta i zaraditi na ovome
p.s. Tipicno.
- pustopoljina
#244 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo
latina-meni kiss ne treba-sad sam upravo procitala izmedju napisane postove i povlacim se iz price-obje ste nevjerovatno pune predrasuda.
tebi cu reci-da mi je jedna iranka-ovdje gdje sam, mozda i nadraza prijateljica-da ima jednu kcerku,faks,posao,vitka je i ne prenapadno nasminkana i da mi je ici na njihove nove godine-jedna od ljepsih stvari ovdje.e njen muz-ima taksi firmu ...zamisli...a posto njihov porodicni album znam napamet-mogu ti reci da im je vitkost u porodici,a i nemaju buljuk djece oko sebe-a siromasni-siromasni nisu bili ni u iranu.
a ovoj curi,nadobudnoj-to sto ti govoris,moze se naci na kasetama,na klipovima po netu-to je suplja prica-koje ces biti svjesna (nadam se ) za koju godinu. a sada-sada si kao dobar ucenik koji je nabubao one govore napamet.
da imam vremena isla bih jednu po jednu i izbijala ti svu tu suplju.
ali hajde to izumiranje-najvise me strasi-sto si zensko i tako pricas o drugim zenama,kao da su druga zivotinjska vrsta,radujes se pomisli da one propadaju.hajde da si musko-oni sve te price progutaju bez problema...ali zensko si...kako mozes?!
zenska glavo-sutra se mozes udati i pokusavati dobiti dijete-i da ne mozes,mozes 15 godina provesti pokusavajuci dobiti dijete-mozes izgubiti bebu,moze se milion stvari desiti u ovom zivotu...mozes treci dan da te muz ispreskace k'o stoku...nema tih garancija da ce sve biti super-mozes se uzdati u boga,ali ti sad ne znas ni sta je iskusenje-a mislis kako ces ti to sve srediti i sa prezirom se odnosis prema nekim amerikankama...koje eto-od bijesa vodaju cuke,nece da imaju djecu...nevjerovatno...djecije.
tebi cu reci-da mi je jedna iranka-ovdje gdje sam, mozda i nadraza prijateljica-da ima jednu kcerku,faks,posao,vitka je i ne prenapadno nasminkana i da mi je ici na njihove nove godine-jedna od ljepsih stvari ovdje.e njen muz-ima taksi firmu ...zamisli...a posto njihov porodicni album znam napamet-mogu ti reci da im je vitkost u porodici,a i nemaju buljuk djece oko sebe-a siromasni-siromasni nisu bili ni u iranu.
a ovoj curi,nadobudnoj-to sto ti govoris,moze se naci na kasetama,na klipovima po netu-to je suplja prica-koje ces biti svjesna (nadam se ) za koju godinu. a sada-sada si kao dobar ucenik koji je nabubao one govore napamet.
da imam vremena isla bih jednu po jednu i izbijala ti svu tu suplju.
ali hajde to izumiranje-najvise me strasi-sto si zensko i tako pricas o drugim zenama,kao da su druga zivotinjska vrsta,radujes se pomisli da one propadaju.hajde da si musko-oni sve te price progutaju bez problema...ali zensko si...kako mozes?!
zenska glavo-sutra se mozes udati i pokusavati dobiti dijete-i da ne mozes,mozes 15 godina provesti pokusavajuci dobiti dijete-mozes izgubiti bebu,moze se milion stvari desiti u ovom zivotu...mozes treci dan da te muz ispreskace k'o stoku...nema tih garancija da ce sve biti super-mozes se uzdati u boga,ali ti sad ne znas ni sta je iskusenje-a mislis kako ces ti to sve srediti i sa prezirom se odnosis prema nekim amerikankama...koje eto-od bijesa vodaju cuke,nece da imaju djecu...nevjerovatno...djecije.
- Latina
#245 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo
Radi se o tome sto se ne moze generalizirati, i zalim sto sam se uopste zavukla u ovu pricu.pustopoljina wrote:latina-meni kiss ne treba-sad sam upravo procitala izmedju napisane postove i povlacim se iz price-obje ste nevjerovatno pune predrasuda.
tebi cu reci-da mi je jedna iranka-ovdje gdje sam mozda i nadraza prijateljica-da ima jednu kcerku,faks,posao,vitka je i ne prenapadno nasminka i da mi je ici na njihove nove godine-jedna od ljepsih stvari ovdje.e njen muz-ima taksi firmu ...zamisli...a posto njihov porodicni album znam napamet-mogu ti reci da im je vitkost u porodici,a i nemaju buljuk djece oko sebe-a siromasni-siromasni nisu bili ni u iranu.
Primjer zene koju sam navela je samo jedan primjer, i iz njega se ne moze mnogo zakljuciti ( niti je ta zena Iranka ). Kao sto ni sve Iranke nisu vitke&lijepe. Uopste ga ne bih navela da @IdealnaM nije insistirala na crno-bijeloj podjeli svijeta ( mi muslimani smo olicenje pozitivnosti, dok mrski Zapadnjaci generiraju iskljucivo Zlo ). I ja imam prijateljicu Iranku koja je - pametna, lijepa, visoko obrazovana, ponosna. Imam istu takvu prijateljicu - Spanjolku. Sta je slicnost madju njima, a u cemu su razlike ?
Daleko od toga da sam puna predrasuda.
- ja.neron
#246 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo
ja, pici i karanana nemamo takvih prijateljica gdje da ih upoznamoLatina wrote:Radi se o tome sto se ne moze generalizirati, i zalim sto sam se uopste zavukla u ovu pricu.pustopoljina wrote:latina-meni kiss ne treba-sad sam upravo procitala izmedju napisane postove i povlacim se iz price-obje ste nevjerovatno pune predrasuda.
tebi cu reci-da mi je jedna iranka-ovdje gdje sam mozda i nadraza prijateljica-da ima jednu kcerku,faks,posao,vitka je i ne prenapadno nasminka i da mi je ici na njihove nove godine-jedna od ljepsih stvari ovdje.e njen muz-ima taksi firmu ...zamisli...a posto njihov porodicni album znam napamet-mogu ti reci da im je vitkost u porodici,a i nemaju buljuk djece oko sebe-a siromasni-siromasni nisu bili ni u iranu.
Primjer zene koju sam navela je samo jedan primjer, i iz njega se ne moze mnogo zakljuciti ( niti je ta zena Iranka ). Kao sto ni sve Iranke nisu vitke&lijepe. Uopste ga ne bih navela da @IdealnaM nije insistirala na crno-bijeloj podjeli svijeta ( mi muslimani smo olicenje pozitivnosti, dok mrski Zapadnjaci generiraju iskljucivo Zlo ). I ja imam prijateljicu Iranku koja je - pametna, lijepa, visoko obrazovana, ponosna. Imam istu takvu prijateljicu - Spanjolku. Sta je slicnost madju njima, a u cemu su razlike ?
Daleko od toga da sam puna predrasuda.
- idealnaM
#247 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo
Evo jedne divne stranice za ženegdje ćete naći ono o čemu sam ja govorila ,ne bojte se,sasvim je bezbjedna...ne izapire mozak
http://www.poslovnazena.biz/porodica/pa ... ve-27-1916[*]
-
luciferino
#248 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo
u inostranstvu? 
- idealnaM
#249 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo
Ne vidim da sam negdje napisala imenicu "laž"..ako je neko vidi u mojim odgovorima upućenim,sad za sad tebi,neka me obavjesti..Latina wrote:Hoces reci da lazem ?idealnaM wrote:
Ok,,zaista ti se divim,divna masta...moglo bi se sta i zaraditi na ovome![]()
p.s. Tipicno.Nesto imam Deja Vu - nije prvi put da kad iznesem cinjenice na ovom forumu budem optuzena za "laz".
- Loulou
#250 Re: Hodžić: Imam dvije supruge i na to imam puno pravo
Ovo je zasebna tema, ali se bojim da bi brzo završila pod ključem...idealnaM wrote:Evo jedne divne stranice za ženegdje ćete naći ono o čemu sam ja govorila ,ne bojte se,sasvim je bezbjedna...ne izapire mozak