Hocu posao!!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BELLUNO

Post by BELLUNO »

Mozes li biti malo precizniji o ovim novim radnim mjestima...o cemu se radi, gdje, sta, kako..???[/quote]

Iako nisam glasnogovornik,ali cu vam reci ono sto mislim da smijem da ne bi ugrozio poslovnu tajnu,kad sam vec spomenuo u svom postu.
Ima deset djelatnosti koje interesuju moju firmu,neke firme ce se kupiti koje imaju jednu od deset interesantnih djelatnosti.9 djelatnosti ce biti proizvodne a jedna prodajna.Sve ce imati na jednom mjestu administraciju,sto znaci najmanje 50 kancelarija,vozni park,agenciju za pravljenje reklama da bi se reklamirali proizvodi.servis za odrzavanje vozila,servis za odrzavanje zgrada i poslovnih prostora.Svi kandidati koji budu izabrani imat ce 100 dana adaptacije poslije toga ce se potpisati ugovor o radu i ugovor o sexualnom uznemiravanju. Da pojasnim ovaj ugovor to je da sefovi nece moci iskoristiti svoj polozaj da bi nekoga sexualno iskoristili a i onaj ko je pokusan da bude iskoristen ce morati prijaviti.Svake godine ce se birati najbolji radnik na personalnoj zabavi,i on ce dobivati 5 njegovih plata nagrade.Na zalost ja ne idem dole ja moram ostati ovdje,iako sebe ne smatram strucnjakom, mene smatraju vlasnici firme i ne daju mi da idem dole,jedino na kraju godine u kontrolu cu dolaziti.Pocet cemo od kantona Sarajevo pa cemo se dalje siriti i plan je da firma za deset godina ostvari planirano i da pocne donositi dobit.Trazit ce se sve vrste radnika.Toliko sto ja mogu reci.
Radiodjeva

Post by Radiodjeva »

a kada ce to biti???
Lace

Post by Lace »

a kolika ce biti prosjecna plata? :D
SKENDERIJA

#154 .....

Post by SKENDERIJA »

Ma diploma nije toliko bitna koliko je iskustvo bitno,igrom prilika brat mi je direktor Nestle za BIH i kod njega ima ljudi koji imaju plate jako dobre i uslove,a nemaju faks ali imaju iskustvo a to je jako bitno.Recimo imam druga koji je poceo kao obican komeracjalista a sad radi kod moga brata kao brand menager i ima platu 2200 i auto novi.Evo meni je ostalo jos godinu i pol faksa ali nemam vise snage da zivim ovde gdje sam i da budem samo u Rajvosa preko ljeta i odlucio sam se vratiti skroz.Za pocetak cu da ucim posao a poslije se ne brinem mislim veza je jako bitna bilo gdje na svijetu,pa i na zapadu kad dodjes sa diplomom pitaju te imas li iskustvo ako nemas jebiga.Ovde ljudi rade djaba godinu dana poslije zavrsetka faksa samo da bi naucili posao a veze su i vise nego bitne.Jednu stvar cu samo reci bolje u sa platu od 1200 nego recimo vani 3000 milje stim da imas stan u Sarajevu...pozdrav
SKENDERIJA

#155 .....

Post by SKENDERIJA »

Ma diploma nije toliko bitna koliko je iskustvo bitno,igrom prilika brat mi je direktor Nestle za BIH i kod njega ima ljudi koji imaju plate jako dobre i uslove,a nemaju faks ali imaju iskustvo a to je jako bitno.Recimo imam druga koji je poceo kao obican komeracjalista a sad radi kod moga brata kao brand menager i ima platu 2200 i auto novi.Evo meni je ostalo jos godinu i pol faksa ali nemam vise snage da zivim ovde gdje sam i da budem samo u Rajvosa preko ljeta i odlucio sam se vratiti skroz.Za pocetak cu da ucim posao a poslije se ne brinem mislim veza je jako bitna bilo gdje na svijetu,pa i na zapadu kad dodjes sa diplomom pitaju te imas li iskustvo ako nemas jebiga.Ovde ljudi rade djaba godinu dana poslije zavrsetka faksa samo da bi naucili posao a veze su i vise nego bitne.Jednu stvar cu samo reci bolje u sa platu od 1200 nego recimo vani 3000 milje stim da imas stan u Sarajevu...pozdrav
mala-i

#156 Re: .....

Post by mala-i »

SKENDERIJA wrote:Ma diploma nije toliko bitna koliko je iskustvo bitno,igrom prilika brat mi je direktor Nestle za BIH i kod njega ima ljudi koji imaju plate jako dobre i uslove,a nemaju faks ali imaju iskustvo a to je jako bitno.Recimo imam druga koji je poceo kao obican komeracjalista a sad radi kod moga brata kao brand menager i ima platu 2200 i auto novi.Evo meni je ostalo jos godinu i pol faksa ali nemam vise snage da zivim ovde gdje sam i da budem samo u Rajvosa preko ljeta i odlucio sam se vratiti skroz.Za pocetak cu da ucim posao a poslije se ne brinem mislim veza je jako bitna bilo gdje na svijetu,pa i na zapadu kad dodjes sa diplomom pitaju te imas li iskustvo ako nemas jebiga.Ovde ljudi rade djaba godinu dana poslije zavrsetka faksa samo da bi naucili posao a veze su i vise nego bitne.Jednu stvar cu samo reci bolje u sa platu od 1200 nego recimo vani 3000 milje stim da imas stan u Sarajevu...pozdrav
ne slažem se.prvo mi je besmisleno porediti školstvo na zapadu i ovdje.prvo,na zapadu u okviru nastave naučiš i mnoštvo praktičnih stvari,dok se kod nas na većini fakulteta stvari svode na suhoparnu teoriju.
ova boldirana rečenica mi nije jasna u smislu povezivanja veze i diplome,iskustva.ili misliš da se do iskustva može doći samo vezom?
a ovo za Nestle...gost predavač mi je bila žena koja radi korporativne komunikacije u Nestle adriatic-u.pričala nam je da u Nestle-u svaki zaposlenik ima mogućnost profesionalnog razvoja,u smislu daljnje edukacije.uopšte,meni se svidjelo ono što sanm čula,mada ruku na srce tema predavanja bila je interna komunikacije unutar tvrtke pa se o tome najviše i govorilo.
znam i ja ljude koji su počeli kao komercijalisti sa srednjom školom,pa vremenom napredovali do zahtjevnijih,pa samim tim i bolje plaćenih radnih mjesta.ali,oni su se dalje educirali,upisivali fakultete,pa postdiplomske studije...zašto,ako diploma nije toliko bitna?
da,ima puno onih koji bez obzira na završen fax jednostavno nisu i dobri zaposlenici
ali po meni,najbolji zaposlenici su oni koji teorijska znanja znaju i praktično primjeniti.stoga su case study-ji odličan pokazatelj koliko je neko zbilja naučio o onome što studira.konkretno,da brand management može svako raditi,ne bi čitava jedna oblast managementa bila posvećena razvoju robne marke.pa to je prava nauka..može se reći.
cjeloživotno učenje je zakon...
BELLUNO

#157 Re: .....

Post by BELLUNO »

SKENDERIJA wrote:Ma diploma nije toliko bitna koliko je iskustvo bitno,igrom prilika brat mi je direktor Nestle za BIH i kod njega ima ljudi koji imaju plate jako dobre i uslove,a nemaju faks ali imaju iskustvo a to je jako bitno.Recimo imam druga koji je poceo kao obican komeracjalista a sad radi kod moga brata kao brand menager i ima platu 2200 i auto novi.Evo meni je ostalo jos godinu i pol faksa ali nemam vise snage da zivim ovde gdje sam i da budem samo u Rajvosa preko ljeta i odlucio sam se vratiti skroz.Za pocetak cu da ucim posao a poslije se ne brinem mislim veza je jako bitna bilo gdje na svijetu,pa i na zapadu kad dodjes sa diplomom pitaju te imas li iskustvo ako nemas jebiga.Ovde ljudi rade djaba godinu dana poslije zavrsetka faksa samo da bi naucili posao a veze su i vise nego bitne.Jednu stvar cu samo reci bolje u sa platu od 1200 nego recimo vani 3000 milje stim da imas stan u Sarajevu...pozdrav

Ako ti je diploma iz bivse yuge onda ti treba veza da se zaposlis ne u struci nego za crne poslove.Ne znam u kojoj si drzavi ali i diploma ima raznih.Kategorisane su i ako imas najvecu kategoriju svi te moraju po zakonu primiti.Imaj ti koliko hoces veza ali ako se javi domicilni stanovnik mozes ti pjevati i imati milion veza i vezica i diplomica.Ne znam gdje se to radi djaba godinu dana da bi naucio posao pa ako radim naucicu ga a zasto bi djaba radio nema logike nikakve sto pises.Nije automatski ako si zavrsio faks da si i strucnjak u toj kategoriji.Veze na zapadu ne postoje,nego diplome i rad i trud i doskolavanje.Sa ovim si me nasmijao bolje u Sarajevu plata 1200 nego vani 3000 ali da imas stan u
Sarajevu.
BELLUNO

Post by BELLUNO »

Radiodjeva wrote:a kada ce to biti???
bit ce oglas i svi zainteresovani se mogu javiti e kad je tacno datum ne znam.Sve zavisi od pregovaraca,situacije,ko ce doci na vlast vise faktora utice na realizaciju.
SKENDERIJA

#159 Re: .....

Post by SKENDERIJA »

BELLUNO wrote:

Pa vidim koliko imas pojima, evo primjer moj....stan placam 250 dolara nedeljno znaci milja samo na stan,evo jedan primjer smijesan ali je tako cablovsku za utakmice placam 120 dolara dole je placam 12 maraka,znaci rezije i stan sve me dodje oko 1500 dolara.E sad hoces da ti kazem da ja izadjem ovde petak i subotu da nemogu proci ispod 200 dolara, a ja u Sa za 200 dolara mogu da cugam mada ne cugam 7 dana.Hocemo da poredimo cijene klope mozda,zato ti kazem ja znam najbolje zato sto zivim 4 mjeseca godisnje u Sarajevu a 8 sam vani.I meni milja za izlazke i hranu u sa bude komotno a ovde je smijesno,ja odem u kino sa kartom i kokicama i picem dodje me 35 dolara mislim smijesno. PS.Ja sam zavrsio Marketing 4 godine i kad sam otisao da trazim posao znaci ne samo ja nego je svima tako samo te pita iskustvo ti kazes nemam oni kazu nema problema mozete kod nas steci "work experience"ali plata nula velika, tako reci djaba i sto je najgore nemas izbora...I pun mi je vise ovih iz Sarajeva sto pametuju o zapadu a nikad nisu zivjeli.I za kraj neko je spomenuo interno skolovanje u Nestle da to je tacno sve svoje radnike zavisi od pozicije salju na usavrsavanje.Razlog jednostavan da bi sve vise i vise znali i bolje radili......pozdrav

Ako ti je diploma iz bivse yuge onda ti treba veza da se zaposlis ne u struci nego za crne poslove.Ne znam u kojoj si drzavi ali i diploma ima raznih.Kategorisane su i ako imas najvecu kategoriju svi te moraju po zakonu primiti.Imaj ti koliko hoces veza ali ako se javi domicilni stanovnik mozes ti pjevati i imati milion veza i vezica i diplomica.Ne znam gdje se to radi djaba godinu dana da bi naucio posao pa ako radim naucicu ga a zasto bi djaba radio nema logike nikakve sto pises.Nije automatski ako si zavrsio faks da si i strucnjak u toj kategoriji.Veze na zapadu ne postoje,nego diplome i rad i trud i doskolavanje.Sa ovim si me nasmijao bolje u Sarajevu plata 1200 nego vani 3000 ali da imas stan u
Sarajevu.
SKENDERIJA

#160 Re: .....

Post by SKENDERIJA »

BELLUNO wrote:
SKENDERIJA wrote: Ako ti je diploma iz bivse yuge onda ti treba veza da se zaposlis ne u struci nego za crne poslove.Ne znam u kojoj si drzavi ali i diploma ima raznih.Kategorisane su i ako imas najvecu kategoriju svi te moraju po zakonu primiti.Imaj ti koliko hoces veza ali ako se javi domicilni stanovnik mozes ti pjevati i imati milion veza i vezica i diplomica.Ne znam gdje se to radi djaba godinu dana da bi naucio posao pa ako radim naucicu ga a zasto bi djaba radio nema logike nikakve sto pises.Nije automatski ako si zavrsio faks da si i strucnjak u toj kategoriji.Veze na zapadu ne postoje,nego diplome i rad i trud i doskolavanje.Sa ovim si me nasmijao bolje u Sarajevu plata 1200 nego vani 3000 ali da imas stan u
Sarajevu.

AttePa vidim koliko imas pojima, evo primjer moj....stan placam 250 dolara nedeljno znaci milja samo na stan,evo jedan primjer smijesan ali je tako cablovsku za utakmice placam 120 dolara dole je placam 12 maraka,znaci rezije i stan sve me dodje oko 1500 dolara.E sad hoces da ti kazem da ja izadjem ovde petak i subotu da nemogu proci ispod 200 dolara, a ja u Sa za 200 dolara mogu da cugam mada ne cugam 7 dana.Hocemo da poredimo cijene klope mozda,zato ti kazem ja znam najbolje zato sto zivim 4 mjeseca godisnje u Sarajevu a 8 sam vani.I meni milja za izlazke i hranu u sa bude komotno a ovde je smijesno,ja odem u kino sa kartom i kokicama i picem dodje me 35 dolara mislim smijesno. PS.Ja sam zavrsio Marketing 4 godine i kad sam otisao da trazim posao znaci ne samo ja nego je svima tako samo te pita iskustvo ti kazes nemam oni kazu nema problema mozete kod nas steci "work experience"ali plata nula velika, tako reci djaba i sto je najgore nemas izbora...I pun mi je vise ovih iz Sarajeva sto pametuju o zapadu a nikad nisu zivjeli.I za kraj neko je spomenuo interno skolovanje u Nestle da to je tacno sve svoje radnike zavisi od pozicije salju na usavrsavanje.Razlog jednostavan da bi sve vise i vise znali i bolje radili...... I ovi sto kazu da veze vani ne postoje hahah kako su ljudi zeleni, a to je zato sto nasi ljudi imaju slabe poslove na zapadu pa se ne krecu u krugu bogatasa i vlasnika kompanija,vecina ih je ono klasika posao.Pitao bi te ja da se druzis sa nekim bogatim zidovom i da ti treba posao i da on hoce to da uradi gdje bi poceo ili pocela da radis.Ja sam svoj prvi posao kao Flight ndant za Emirates dobio preko ciste stele bukvalno bez interviju,dok ostali cekaju po 2 ili 3 godine da samo dodju na intervju.
EI Presidente

#161 Re: .....

Post by EI Presidente »

SKENDERIJA wrote: Pitao bi te ja da se druzis sa nekim bogatim zidovom i da ti treba posao i da on hoce to da uradi gdje bi poceo ili pocela da radis.Ja sam svoj prvi posao kao Flight ndant za Emirates dobio preko ciste stele bukvalno bez interviju,dok ostali cekaju po 2 ili 3 godine da samo dodju na intervju.
Jel' ti bogati zidov nastelio posao za Emirates? :D
BELLUNO

#162 Re: .....

Post by BELLUNO »

AttePa vidim koliko imas pojima, evo primjer moj....stan placam 250 dolara nedeljno znaci milja samo na stan,evo jedan primjer smijesan ali je tako cablovsku za utakmice placam 120 dolara dole je placam 12 maraka,znaci rezije i stan sve me dodje oko 1500 dolara.E sad hoces da ti kazem da ja izadjem ovde petak i subotu da nemogu proci ispod 200 dolara, a ja u Sa za 200 dolara mogu da cugam mada ne cugam 7 dana.Hocemo da poredimo cijene klope mozda,zato ti kazem ja znam najbolje zato sto zivim 4 mjeseca godisnje u Sarajevu a 8 sam vani.I meni milja za izlazke i hranu u sa bude komotno a ovde je smijesno,ja odem u kino sa kartom i kokicama i picem dodje me 35 dolara mislim smijesno. PS.Ja sam zavrsio Marketing 4 godine i kad sam otisao da trazim posao znaci ne samo ja nego je svima tako samo te pita iskustvo ti kazes nemam oni kazu nema problema mozete kod nas steci "work experience"ali plata nula velika, tako reci djaba i sto je najgore nemas izbora...I pun mi je vise ovih iz Sarajeva sto pametuju o zapadu a nikad nisu zivjeli.I za kraj neko je spomenuo interno skolovanje u Nestle da to je tacno sve svoje radnike zavisi od pozicije salju na usavrsavanje.Razlog jednostavan da bi sve vise i vise znali i bolje radili...... I ovi sto kazu da veze vani ne postoje hahah kako su ljudi zeleni, a to je zato sto nasi ljudi imaju slabe poslove na zapadu pa se ne krecu u krugu bogatasa i vlasnika kompanija,vecina ih je ono klasika posao.Pitao bi te ja da se druzis sa nekim bogatim zidovom i da ti treba posao i da on hoce to da uradi gdje bi poceo ili pocela da radis.Ja sam svoj prvi posao kao Flight ndant za Emirates dobio preko ciste stele bukvalno bez interviju,dok ostali cekaju po 2 ili 3 godine da samo dodju na intervju.[/quote]

USTA MOJA FALITE ME KAD NECE NIKO DRUGI
Kao prvo rodjen sam na zapadu a ti si kao izbjeglica otisao.Vec sam u prednosti.Drugo u kojem se ja drustvu krecem ti se ne mozes merdevinama popeti.U pun je meni vas koji kao odete na zapad pa sve naucili,a peres WC po peronima i menadjer za saudijsku arabiju de malo odvadi molim te.I sa ovim sam zavrsio polemiku sa tobom sta cu nisam ni vlasnik kompanije a ni bogati zidov.
mala-i

#163 Re: .....

Post by mala-i »

[quote="SKENDERIJA"]
Pitao bi te ja da se druzis sa nekim bogatim zidovom i da ti treba posao i da on hoce to da uradi gdje bi poceo ili pocela da radis.Ja sam svoj prvi posao kao Flight ndant za Emirates dobio preko ciste stele bukvalno bez interviju,dok ostali cekaju po 2 ili 3 godine da samo dodju na intervju.

i time se ponosiš???
a princip obrazovanja koje kompanija omogućava zaposlenicima ne trebaš mi objašnjavati.znam vrlo dobro zašto se to čini.pritom nisam mislila samo na interno školovanje,tj.na ono unutar kompanije nego i na ono van nje koje ona finansira.znači,marketingašu,ne valja ti terminologija.
i otkud ti znaš ko je bio na zapadu,a ko ne i ko se gdje školovao?

a to je zato sto nasi ljudi imaju slabe poslove na zapadu pa se ne krecu u krugu bogatasa i vlasnika kompanija,

ti još živiš u vremenu kad su naši ljudi na zapadu bili samo i isključivo bauštelci.koliko samo ima naših na najprestižnijim svjetskim univerzitetima.završavali su ih i završavaće....

Evo meni je ostalo jos godinu i pol faksa ali nemam vise snage da zivim ovde gdje sam i da budem samo u Rajvosa preko ljeta i odlucio sam se vratiti skroz.

...a pritom neće gubiti snagu...
Radiodjeva

Post by Radiodjeva »

eh, kad ti je brat tolika faca u Nestle-u, onda moze zaposliti i mene :lol: To i jeste cilj ovog posta, da me neko angazuje :lol:
teco

#165 Re: .....

Post by teco »

SKENDERIJA wrote:
BELLUNO wrote:
SKENDERIJA wrote: Ako ti je diploma iz bivse yuge onda ti treba veza da se zaposlis ne u struci nego za crne poslove.Ne znam u kojoj si drzavi ali i diploma ima raznih.Kategorisane su i ako imas najvecu kategoriju svi te moraju po zakonu primiti.Imaj ti koliko hoces veza ali ako se javi domicilni stanovnik mozes ti pjevati i imati milion veza i vezica i diplomica.Ne znam gdje se to radi djaba godinu dana da bi naucio posao pa ako radim naucicu ga a zasto bi djaba radio nema logike nikakve sto pises.Nije automatski ako si zavrsio faks da si i strucnjak u toj kategoriji.Veze na zapadu ne postoje,nego diplome i rad i trud i doskolavanje.Sa ovim si me nasmijao bolje u Sarajevu plata 1200 nego vani 3000 ali da imas stan u
Sarajevu.

AttePa vidim koliko imas pojima, evo primjer moj....stan placam 250 dolara nedeljno znaci milja samo na stan,evo jedan primjer smijesan ali je tako cablovsku za utakmice placam 120 dolara dole je placam 12 maraka,znaci rezije i stan sve me dodje oko 1500 dolara.E sad hoces da ti kazem da ja izadjem ovde petak i subotu da nemogu proci ispod 200 dolara, a ja u Sa za 200 dolara mogu da cugam mada ne cugam 7 dana.Hocemo da poredimo cijene klope mozda,zato ti kazem ja znam najbolje zato sto zivim 4 mjeseca godisnje u Sarajevu a 8 sam vani.I meni milja za izlazke i hranu u sa bude komotno a ovde je smijesno,ja odem u kino sa kartom i kokicama i picem dodje me 35 dolara mislim smijesno. PS.Ja sam zavrsio Marketing 4 godine i kad sam otisao da trazim posao znaci ne samo ja nego je svima tako samo te pita iskustvo ti kazes nemam oni kazu nema problema mozete kod nas steci "work experience"ali plata nula velika, tako reci djaba i sto je najgore nemas izbora...I pun mi je vise ovih iz Sarajeva sto pametuju o zapadu a nikad nisu zivjeli.I za kraj neko je spomenuo interno skolovanje u Nestle da to je tacno sve svoje radnike zavisi od pozicije salju na usavrsavanje.Razlog jednostavan da bi sve vise i vise znali i bolje radili...... I ovi sto kazu da veze vani ne postoje hahah kako su ljudi zeleni, a to je zato sto nasi ljudi imaju slabe poslove na zapadu pa se ne krecu u krugu bogatasa i vlasnika kompanija,vecina ih je ono klasika posao.Pitao bi te ja da se druzis sa nekim bogatim zidovom i da ti treba posao i da on hoce to da uradi gdje bi poceo ili pocela da radis.Ja sam svoj prvi posao kao Flight ndant za Emirates dobio preko ciste stele bukvalno bez interviju,dok ostali cekaju po 2 ili 3 godine da samo dodju na intervju.
120 dolara za kablovsku televiziju?? ne seri!!!!
Radiodjeva

Post by Radiodjeva »

i tako... ovaj post ode na totalno drugi kolosjek... :sad: pa zar ovdje ne zalazi ni jedan poslodavac? :lol:
Post Reply