Hoću malog bjelog cuku

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

SanYava

#76 Re: Hoću malog bjelog cuku

Post by SanYava »

mIRCerka wrote:
SanYava wrote:
slika boga pitaj odkad, ima je i na onom sajtu "POMOZIMO IM".
Glupljeg sajta dugo vidjela nisam, sve kao udomljavaju, a na kraju se zakače oko toga da li je mačka lijepa ili nije, da li je pas mali ili veliki i t d...... :lol:

Mirna dušo,
(i tatici naravno) nipošto (joj) psa u kuću ne uzimaj(te).
Ako može van onda ok.
Evo imam jednog u kući, da bog sačuva, još je mali, pa mi sve usra ( :oops: ), a da nisam dobrog zdravlja - nikako ne bih mogla počistiti. Sreća pa i djeca hoće čistiti, a i zbog njih ga nabavih. :roll:
To je užas, ma užas - cvili po noći NE PRESTAJE!
Komšije mi lupaju sa sprata, oni odozdo viču, tako da čitavu zgradu dignem u trans :-)
Evo, malena ga je izvela van pa mogu kucati na miru - inače - u krilo mi se uvali i ne izlijeće.
No, ne mogu poreći da ga volim.
Ma šta volim - volim ga kao djecu svoju. :-D
Ono će te voljeti, paziti, maziti, naravno i ti njega moraš,ali je posao ogroman.
Još je kod mene mješanac koji ne raste mnogo, tek kao pekinezer. :)

PS. Mješanca po rođenju treba u pijesak odmah staviti, tako kažu stare bake - inače sve popiški i pokaka :mrgreen:
E moj nije bio u pijesku :lol:
:sax:
Po nekim tvojim komentarima nesto kontam da tebi treba plisana zivotinja...niposto ziva...

Mirna, samo reci tati da zovne Velju Psa i trazi MALOG PSA! :D
Očigledno niste shvatili dozu ironije u mome post-u.
:-)
"mircerka" imam plišanih igračaka na gomilu.
Ne znam što sam ja tako loše rekla da bi me ti napala? :roll:
Nije mi jasno zašto tjerate čovjeka da djetetu nabavi psa?
Ili hoće ili neće.
Sve je stvar individue.
Ja sam odrasla uz mačke, pa mi je bilo teško privići se na psa,
jer pas zaista - traži mnogo više pažnje od mace.

"dr.gog" potpuno razumijem to da niste u mogućnosti držati psa.
Slična situacija je kod mene, a opet je u stanu. :-D
Ipak - mene najviše strah dlake ljudi.
Šta ako mi dijete proguta pseću dlaku?
Ja sam kao mala progutala (slučajno :roll: ) mačiju dlaku i završila na operacionu stolu.
Hvala bogu pa nemam trauma :D

Opet kažem,
pa se vi ljutite kol'ko hoćete,
živjeti i odrasti uz životinju ima svoje prednosti i mane.
:)
SanYava

#77 Re: Hoću malog bjelog cuku

Post by SanYava »

tinchy wrote:
:oops: :oops: :oops: Izvinut cete Vi, ali sajt nije glup bolje bi Vam bilo da ste pogledali koliko je zivotinja samo udomljeno preko tog "glupog" sajta nego sto pricate gluposti tipa "sve kao udomljavaju", nije kao vec udomljavamo. :oops:

Boga mi, ja nemam namjeru ovdje špagu pravit'! :lol:
Šalim se dušo ;-)
Pregledala sam sajt par puta u potrazi za ljubimcem (prije nego sam djeci nabavila psa), i stvarno ništa nisam mogla naći.
Sorry što sam tako grubo nastupila, nije mi bila namjera :cry:
;-)
Celly

#78 Re: Hoću malog bjelog cuku

Post by Celly »

SanYava wrote: slika boga pitaj odkad, ima je i na onom sajtu "POMOZIMO IM".
Glupljeg sajta dugo vidjela nisam, sve kao udomljavaju, a na kraju se zakače oko toga da li je mačka lijepa ili nije, da li je pas mali ili veliki i t d...... :lol:

Mirna dušo,
(i tatici naravno) nipošto (joj) psa u kuću ne uzimaj(te).
Ako može van onda ok.
Evo imam jednog u kući, da bog sačuva, još je mali, pa mi sve usra ( :oops: ), a da nisam dobrog zdravlja - nikako ne bih mogla počistiti. Sreća pa i djeca hoće čistiti, a i zbog njih ga nabavih. :roll:
To je užas, ma užas - cvili po noći NE PRESTAJE!
Komšije mi lupaju sa sprata, oni odozdo viču, tako da čitavu zgradu dignem u trans :-)
Evo, malena ga je izvela van pa mogu kucati na miru - inače - u krilo mi se uvali i ne izlijeće.
No, ne mogu poreći da ga volim.
Ma šta volim - volim ga kao djecu svoju. :-D
Ono će te voljeti, paziti, maziti, naravno i ti njega moraš,ali je posao ogroman.
Još je kod mene mješanac koji ne raste mnogo, tek kao pekinezer. :)

PS. Mješanca po rođenju treba u pijesak odmah staviti, tako kažu stare bake - inače sve popiški i pokaka :mrgreen:
E moj nije bio u pijesku :lol:
:sax:
Ne mogu da ne upitam - a jeste li mozda pokusali tog psica da naucite gdje da vrsi nuzdu? Ne mozete ocekivati od malog stvorenja da sve to zna tek tako. Pa ni ljudske bebe, iako pripadaju mnogo inteligentnijoj vrsti, ne traze tutu cim se rode, a i placu mnogo, zar ne? Valjda mi trebamo malom psicu pomoci da nauci to sto mi zelimo da nauci. A lagala bih kad bih rekla da za to nije potrebno puuuno strpljenja... Ali, sve to dodje na svoje nakon nekog vremena i taj se period prilagodjavanja brzo zaboravi :)
mirna-x

#79 Re: Hoću malog bjelog cuku

Post by mirna-x »

ne mora bijeli može i smeđe.
ooooooj može bilo koje boje

čao mirna.
Josip

#80 Re: Hoću malog bjelog cuku

Post by Josip »

može li mi netko reći na kojoj su temi one slike psa sa dva uha na jednoj strani.

bila je jednom slika na nekoj temi ali meni tasa internet bio spor pa nisam mogao otvoriti a volio bi vidjeti????
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#81 Re: Hoću malog bjelog cuku

Post by mIRCerka »

mirna-x wrote:ne mora bijeli može i smeđe.
ooooooj može bilo koje boje

čao mirna.
Velja wrote:
mIRCerka wrote:Cika Velja, na ovom forumu postoji nesto sto se zove PRIVATNE PORUKE! Ako imate kakvog malog cuku, da znate da nece narasti veliki, javite se dr.gog ili na mirna-x, jer me Mirna hoce tuci sto joj jos nismo nasli malog cuku BILO KOJE BOJE
Ne mogu bona nebila sve upratit, imam kamara drugih poslova.
Evo Dzekija Struje:
Ja sam Dzeki Struja, star cca 2 godine. Tako su me prozvali moji dobročinitelji. Doduše, jesam hajcao kao da sam bio stalno priključen na struju, sve do onog dana kada mi je preko šapice prešao automobil.
Ja sam malen pas i čudo je kako vas nisam zauvijek napustio. Sada šta je tu je, idemo dalje. Ubuduće pamet u glavu i dalje od automobila.
Privremeni dom i potrebnu njegu (uz svoja dva psa) pružio mi je SOSovac Željko (061 357 299). Njemu hvala, ali sada trebam nekog ko će mi pružiti dom do kraja mog psećeg života, pa se ovakav kakav sam (a dobar sam), toplo preporučam.
Image
tech10

#82 Re: Hoću malog bjelog cuku

Post by tech10 »

Mirna, je li hoces ovakvog jednog? :D
Image
Baby

#83 Re: Hoću malog bjelog cuku

Post by Baby »

Mirna dzeki struja ti je savrsen,a pomici ces ovoj maloj dusici...
mirna-x

#84 Re: Hoću malog bjelog cuku

Post by mirna-x »

može ali ovdije imaju dva a ja hoću jedan :x :x :x
mirna-x

#85 Re: Hoću malog bjelog cuku

Post by mirna-x »

ali da mi taj nije prevelik. mislim da mi je prevelik pošto je meni stan mal :!:
luciferino

#86 Re: Hoću malog bjelog cuku

Post by luciferino »

mirna-x wrote:ali da mi taj nije prevelik. mislim da mi je prevelik pošto je meni stan mal :!:
Nije Mirnice prevelik, a sigurno nece vise rasti. Sto ga tajo i ti ne odete vidjeti uzivo, pa onda odlucite?
Mozda jos jedino kakvo dzepno izdanje da ti pronadju. :D
Soul_Sista

#87 Re: Hoću malog bjelog cuku

Post by Soul_Sista »

luciferino wrote:
mirna-x wrote:ali da mi taj nije prevelik. mislim da mi je prevelik pošto je meni stan mal :!:
Nije Mirnice prevelik, a sigurno nece vise rasti. Sto ga tajo i ti ne odete vidjeti uzivo, pa onda odlucite?
Mozda jos jedino kakvo dzepno izdanje da ti pronadju. :D
Da, nesto poput Image

..samo sto su chiuvave skoro bez dlake i znaju biti malo agresivne, kao ona od moje frizirke sto me zamal nije ugrizla :D :-)

Inace, navijam za pekinezera :)
tinchy

#88 Re: Hoću malog bjelog cuku

Post by tinchy »

I pekinezeri mogu biti agresivni kao i chivave, a ako vec hoce jednu chivavu onda neka uzmu dugodlaku, po meni su one ljepse... A stvarno trebala bi Mirna otici sa svojim tatom do SOS-a pa vidjeti sta ima tamo na raspolaganju :) :)
Josip

#89 Re: Hoću malog bjelog cuku

Post by Josip »

Josip wrote:može li mi netko reći na kojoj su temi one slike psa sa dva uha na jednoj strani.

bila je jednom slika na nekoj temi ali meni tasa internet bio spor pa nisam mogao otvoriti a volio bi vidjeti????

itko???
tinchy

#90 Re: Hoću malog bjelog cuku

Post by tinchy »

Josip wrote:
Josip wrote:može li mi netko reći na kojoj su temi one slike psa sa dva uha na jednoj strani.

itko???
Da nije ova: http://sarajevo-x.com/forum/viewtopic.p ... i#p1765792
mirna-x

#91 Re: Hoću malog bjelog cuku

Post by mirna-x »

skupo pa nađite nekog koji nije skup i ne mora biti bijeli :x :x :x :-x :-x :-x :twisted: :twisted: :twisted: :angry: :angry: :angry:
Amazonka27

#92 Re: Hoću malog bjelog cuku

Post by Amazonka27 »

sve se nesto kontam...da ovo ne pise Mirna...nego neko ko zna njen pass...
mirna-x

#93 Re: Hoću malog bjelog cuku

Post by mirna-x »

pa dobro ako nije prevelik može.
ali gdje da dođemo da ga vidimo i kad.
sorry što previše zapitkujem ali ne znam ni gje ni šta.
i jeli tvrdoglav pošto ne volim tvrdoglave pse-glupe-i bez dlaka eto te ne volim zato što su takvi jako ružni i glupi puuuno glupi

pozz mirna ide :sleep:
luciferino

#94 Re: Hoću malog bjelog cuku

Post by luciferino »

Amazonka27 wrote:sve se nesto kontam...da ovo ne pise Mirna...nego neko ko zna njen pass...

Tajo, sta ti kazes na ovo?

Ja predlazem mirnu za moderatora. Tajo, uzmi dijete za rukicu i neka vidi jel' to to.

Ja sam ko mala htjela konja i to bijelog i zamisljala sam da cu ga cuvati u kadi i da ce tamo kakiti. Zivjeli smo u jednosobnom stanu...onda mi je sekunda falila da skuham mamu da mi uzme cuku i malo je falilo da dobijem jazavicara, cak mi je i pokazivala na ulici kojeg bi cuku dobila. Ali onda sam ja htjela zeku, jer nam je teta vaspitacica u obdanistu jednom donjela svoje zeke da ih vidimo. I tako sam dobila kanarinca jer su moji skontali da je to najbolje. U svoj toj prici ucestvovala je i jedna kornjaca, ali smo je brzo poklonili jednoj drugoj teti jer je uuuuzasno smrdila i bila gadna i pocela je brzo rasti i mama nije voljela njenu "zmijsku" glavu.

Jel jos nekom ova prica zvuci poznato? :wink:
Locked