Hocu li??!! ili ne............

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
blackpain

#1 Hocu li??!! ili ne............

Post by blackpain »

Zdravo svima

Zelio bi vasu pomoc u velikoj sam zabludi stvarno ne znam sta da uradim ...
Zapravo radi se o tome da sam dobio priliku da ostavim ovaj naljepsi grad na svijetu i da se uputim na novi zeland mozes mislit sami kraj svjeta :-?

Vecina mi govori da to ne bi trebao uraditi ali zapravo svi oni lijepo zive ovdje (ta vecina) nista im ne fali... pa ni meni se ne bi islo na njihovom mjestu.
Neki kazu da su se mnogi pokajali sto su otisli da bi volili nazad ali ne mogu veze ih kredit(posto navodno kad tamo dodes daju ti kredit za kucu koju otplacujes vise decenija)
naravno otac mi je uvijek govorio da odem, ali sad kad se to treba desiti on je spustene glave ...kao na tebi je da odlucis :/
ja iskreno mislim da ovdije nema buducnosti pa je to glavni razlog zasto bi ja ostavio ovaj grad koji stvarno jest lijep ,ali kako kazu od ljepote se ne zivi :/ s druge strane kazu da se je i tamo tesko snaci da nema prijateljskog zivota samo "posao i piđama"(u slucaju da nades posao naravno) ..pa onda ta cinjenica,porodica,prijatelji... me odvracaju od prvobitne odluke :?

sta da radim :? dajte mi neki pametan savjet ...najvise bi volio da me neko posavjetoje ko je vec tamo ili ko je bio pa se vratio zbog loseg iskustva.

unaprijed hvala .
Hierarchia

Post by Hierarchia »

Jao, sad kad se naviju.... :D Dijaspoooora vs. iskonske patriote. 8-)
prleitihi

Post by prleitihi »

čija je zeland avlija? :oops: ..ako je naša..onda idi.. :D:D
zena21

Post by zena21 »

Idi... i ne okreci se sine :D
*mima*

Post by *mima* »

Ne moze ti dat savjet neko kog ne poznajes..........Sta si zavrsio,dali radis,koliko ti je godina........itd. Ali ipak treba sam da odlucis.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Idi :D
*mima*

Post by *mima* »

veca_sa wrote:idi u novi zeland i povedi @mimu matere ti

:?
mostarac

Post by mostarac »

Idi :D
I ja se nadam da cu uskoro :D
black

Post by black »

ma idi a uvijek se mozes vratiti ako ti se ne svidi...jer se mozes debelo pokajati ako neodes i neprobas...
karanana

Post by karanana »

Idi!

Ti sto ti govore da bi se vratili ali da ih veze kredit za kuce, auta i ostalu te lazu. Nista lakse nego likvidirati te materijalne stvari, prodati ih, otplatiti kredit i vratiti se.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

mostarac wrote:Idi :D
I ja se nadam da cu uskoro :D
Auf :D Nejma prepisivanja :D
*mima*

Post by *mima* »

veca_sa wrote:ma sala mala
:kiss:
mrgud@

#13 Re: Hocu li??!! ili ne............

Post by mrgud@ »

blackpain wrote:Zdravo svima

Zapravo radi se o tome da sam dobio priliku da ostavim ovaj naljepsi grad na svijetu i da se uputim na novi zeland mozes mislit sami kraj svjeta :-?

Vecina mi govori da to ne bi trebao uraditi ali zapravo svi oni lijepo zive ovdje (ta vecina) nista im ne fali... pa ni meni se ne bi islo na njihovom mjestu.
Neki kazu da su se mnogi pokajali sto su otisli da bi volili nazad ali ne mogu veze ih kredit(posto navodno kad tamo dodes daju ti kredit za kucu koju otplacujes vise decenija)
naravno otac mi je uvijek govorio da odem, ali sad kad se to treba desiti on je spustene glave ...kao na tebi je da odlucis :/
ja iskreno mislim da ovdije nema buducnosti pa je to glavni razlog zasto bi ja ostavio ovaj grad koji stvarno jest lijep ,ali kako kazu od ljepote se ne zivi :/ s druge strane kazu da se je i tamo tesko snaci da nema prijateljskog zivota samo "posao i piđama"(u slucaju da nades posao naravno) ..pa onda ta cinjenica,porodica,prijatelji... me odvracaju od prvobitne odluke :?

sta da radim :? dajte mi neki pametan savjet ...najvise bi volio da me neko posavjetoje ko je vec tamo ili ko je bio pa se vratio zbog loseg iskustva.

A da se mijenjamo haa?!... ako te puca patriotizam (ja s tim nemam problema, rat me naucio mnogo cemu!)... ostani niko ti ne brani :D 8-)

unaprijed hvala .
mrgud@

#14 Re: Hocu li??!! ili ne............

Post by mrgud@ »

[quote="blackpain"]Zdravo svima

A da se mijenjamo haa?!... ako te puca patriotizam (ja s tim nemam problema, rat me naucio mnogo cemu!)... ostani niko ti ne brani :D 8-)
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Hmmm, naša vječita dilema. Al dzaba, nemoze i pare i jare. Moras napraviti listu prioriteta pa skontati sta ti zapravo zelis.
I ja sam vjerovatno u priblizno sličnoj situaciji pa ne pričam napamet, ali čini mi se da bih ja nakon puno premisljanja i patnje ipak rekao ne - Zelandu.
Jer nakon ti nema kajanja i povlačenja odluke, onda ce drugi faktori odlučivati, a prije svega kredit do guse koji ce te dole na kraj svijeta vezati ni manje ni vise nego do kraja zivota gdje bi sve sto bi ti ostalo bilo kajanje i nostalgija...
U svakom slučaju nimalo lahka odluka :sad: :roll:

Kako god odlučis, sa srecom ti :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

idi
pusti patriote i one koji imaju dobar stalni posao u hladovini
tigris

Post by tigris »

ostani :oops:

sa mnom :D 8-) :oops:
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

svi koji odu bilo gdje vani i predeveraju prvih, recimo pet godina, oni onda ostaju dokraja tamo. imam dosta prijateljica po australiji i novom zelandu, sve su tamo jos od rata, dodju u sarajevo svakih nekoliko godina.... kazu divno im, lijepo, zavrsili tamo fakultete i sada rade, osnovali porodice. ali samo jedna poznanica je odlucila da se vrati, nakon pet godina, doduse iz australije, sa troje malih djece i muzem i to u vares, slijepo crijevo!!!! jer joj je muz iz varesa i to bez perspektive zaposlenja i ostalog za zivot - jednostavno nije se mogla tamo uklopiti.

moj savjet: idi, probaj, izvidi, ostani neko vrijeme, pa ce ti se samo sve razjasniti - sarajevo i bih nece pobjeci, cekace na tebe, ako odlucis da se vratis.
sretan put!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Abu FEED el-Castro wrote:Hmmm, naša vječita dilema. Al dzaba, nemoze i pare i jare. Moras napraviti listu prioriteta pa skontati sta ti zapravo zelis.
I ja sam vjerovatno u priblizno sličnoj situaciji pa ne pričam napamet, ali čini mi se da bih ja nakon puno premisljanja i patnje ipak rekao ne - Zelandu.
Jer nakon ti nema kajanja i povlačenja odluke, onda ce drugi faktori odlučivati, a prije svega kredit do guse koji ce te dole na kraj svijeta vezati ni manje ni vise nego do kraja zivota gdje bi sve sto bi ti ostalo bilo kajanje i nostalgija...
U svakom slučaju nimalo lahka odluka :sad: :roll:

Kako god odlučis, sa srecom ti :)
Od nostalgije se ne zivi, ne jede i ne placaju racuni ;)

A oni sto su najglasniji kako sunce tudjeg neba ne grije kao ovo nase - nesto ne vidim da se udaraju nogama u guzicu da se vrate :? :roll:
Stari

Post by Stari »

Mislim da se tu malko ipak precherava...Ali razumijem osjecanja pred tako dalekoseznu zivotnu odluku...Evo sad kad se pokusam prisjetiti (boze , sto u zadnje vrijeme sam sebi zvucim ...kao njegova visost br.1 iz A. Forda)....u ono davno doba kad sam ja nagulio put svedske zemlje daleke...stvarno je bilo zeznuto...U to vrijeme je jos saobracao voz Kardeljevo - Stutgard...I Sjecam se isto kao da se to desilo prekjucer...kako sam zurio u one zice i bandere sto promicu pokraj prozora ... I naravno da sam vjerovao da cu se vratiti...jednog dana...u svoju kasabu ...u svoj sokak. Ali eto jos sam ovdje, a proslo je ....phuh ....straha me i sam sebi priznati koliko godina.

I desile su se ovdje lijepe stvari ....svega je i svacega bilo....i jos ponekad zimi , dok vjetrovi oplakuju dane...osjetim ...da umoran starac sam sad ...mada vise i ne izgledam mlad.
black

Post by black »

_BosanaC wrote:
Od nostalgije se ne zivi, ne jede i ne placaju racuni ;)

A oni sto su najglasniji kako sunce tudjeg neba ne grije kao ovo nase - nesto ne vidim da se udaraju nogama u guzicu da se vrate :? :roll:
i ja to uvijek kazem..na vrh mi je glave ta njihova prica a niko se nevraca..
Simply_Red

Post by Simply_Red »

Idi, ne naginji se kroz prozor! I donesi para
prleitihi

Post by prleitihi »

Simply_Red wrote:Idi, ne naginji se kroz prozor! I donesi para
eki..pa nije silajdžić.. :D:D:D
Prpa.ba

Post by Prpa.ba »

Ja ne bih ni razmisljao. Bjezi iz ove prcije koliko te noge nose :)
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 09/02/2009 18:25, edited 1 time in total.
Post Reply