Komi, prvo moras nazvat HS. Najbolje da nazoves onaj broj mobitela sto se pojavljuje na internom kanalu katv HS. Oni ce ti dati drugi broj mobitela i tako ces dobiti ekipu koja izlazi na teren.
S njima ces dogovoriti vrijeme dolaska ekipe. Mozda ces ih trebat zvati vise puta dok ih dobijes. Najbolje je da zoves oko pola devet ujutro radnim danom ili subotom.
Kad ti dodju kuci, izmjerit ce signal, uraditi sta treba s kablovima, odcjepnikom i pojacavacem i to ce ti naplatiti 30 KM.
Onda odes u LOL, potpises ugovor za paket koji zelis (najbolje da odaberes paket sa dodatkom -M).
Onda ce ti doci kuci covjek iz LOL-a da postavi i instalira modem (moze se desiti da papak

ne uspije to uraditi).
Onda ces morati sam to uraditi jer ce se on napraviti lud i otici.......
Kad nazoves podrsku i kazes kako stoje stvari reci ce ti da doneses komp u LOL (predlazem da to ne radis jer ce ti to vjerovatno dodatno naplatiti).
Izmislice lafo neki problem i uzeti ti pare ko zadnjem debilu.
Ako ti ne bude islo sa instalacijom, tj. ako komp ne prepozna drajver pri zavrsetku instalacije, samo zatvori instalacioni prozor, otvori Device Manager, nadji USB Composite Device, klikni na Update Driver, restartuj komp, i Bog te veselio.....
Uglavnom, LOL ce ti uzeti 50 KM za prikljucak i 40,70 KM (ako ces na Magellan, Galileo je preko 80 KM) za pretplatu (koju svaki mjesec placas unaprijed i dobijes racun ko da si bio u Merkatoru

).
Eto, to ti je to. Daleko je od savrsenstva ali ja se nisam pokajao.
Pod nesavrsenstvom podrazumjevam los odnos prema korisniku, losa komunikacija (kad dodjes u LOL), i pretjerano restriktivni paketi.
Tehnicka podrska (telefonska) ti je dostupna 24 h dnevno. S tim da se to ipak ne moze nazvat podrskom kad su u pitanju neke stvari koje se mogu zavrsiti telefonskim putem. Recimo, ovaj moj problem sa instalacijom kablovskog modema.
Na Europronetu je mnogo bolja tehnicka podrska iako nije dostupna 24 h dnevno. Covjek kojeg nazoves ce uciniti sve da ti pomogne. Unijece se u problem. Dok ovi iz Lol-a nece.