Hoću da nabavim kablovski internet: Koja je ukupna cijena

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1 Hoću da nabavim kablovski internet: Koja je ukupna cijena

Post by Truba »

znači sve
od takse, kablova, iznajmljivanja modema, plaćanje instalatera, itd.

kablovska TV HS

internet provajder LOL

znači koliko novaca trebam izdvojiti do dolaska prvih podataka na moj HD kroz kabl :D
kame

Post by kame »

Komi, prvo moras nazvat HS. Najbolje da nazoves onaj broj mobitela sto se pojavljuje na internom kanalu katv HS. Oni ce ti dati drugi broj mobitela i tako ces dobiti ekipu koja izlazi na teren.

S njima ces dogovoriti vrijeme dolaska ekipe. Mozda ces ih trebat zvati vise puta dok ih dobijes. Najbolje je da zoves oko pola devet ujutro radnim danom ili subotom.

Kad ti dodju kuci, izmjerit ce signal, uraditi sta treba s kablovima, odcjepnikom i pojacavacem i to ce ti naplatiti 30 KM.

Onda odes u LOL, potpises ugovor za paket koji zelis (najbolje da odaberes paket sa dodatkom -M).

Onda ce ti doci kuci covjek iz LOL-a da postavi i instalira modem (moze se desiti da papak :-D ne uspije to uraditi).

Onda ces morati sam to uraditi jer ce se on napraviti lud i otici.......

Kad nazoves podrsku i kazes kako stoje stvari reci ce ti da doneses komp u LOL (predlazem da to ne radis jer ce ti to vjerovatno dodatno naplatiti).

Izmislice lafo neki problem i uzeti ti pare ko zadnjem debilu.

Ako ti ne bude islo sa instalacijom, tj. ako komp ne prepozna drajver pri zavrsetku instalacije, samo zatvori instalacioni prozor, otvori Device Manager, nadji USB Composite Device, klikni na Update Driver, restartuj komp, i Bog te veselio..... 8-) :D

Uglavnom, LOL ce ti uzeti 50 KM za prikljucak i 40,70 KM (ako ces na Magellan, Galileo je preko 80 KM) za pretplatu (koju svaki mjesec placas unaprijed i dobijes racun ko da si bio u Merkatoru :lol: :D :-) ).

Eto, to ti je to. Daleko je od savrsenstva ali ja se nisam pokajao.

Pod nesavrsenstvom podrazumjevam los odnos prema korisniku, losa komunikacija (kad dodjes u LOL), i pretjerano restriktivni paketi.

Tehnicka podrska (telefonska) ti je dostupna 24 h dnevno. S tim da se to ipak ne moze nazvat podrskom kad su u pitanju neke stvari koje se mogu zavrsiti telefonskim putem. Recimo, ovaj moj problem sa instalacijom kablovskog modema.

Na Europronetu je mnogo bolja tehnicka podrska iako nije dostupna 24 h dnevno. Covjek kojeg nazoves ce uciniti sve da ti pomogne. Unijece se u problem. Dok ovi iz Lol-a nece.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

kame wrote: Onda ce ti doci kuci covjek iz LOL-a da postavi i instalira modem (moze se desiti da papak :-D ne uspije to uraditi).
ovo mi je trebalo

svi mi kažu ČEGA SE PLAŠIŠ

plašim se da mi ne dođe glupan koji će mi sjebati matičnu i otići kao da je prolio čašu vode

:x :x :x

ne volim kada mi čeprkaju po kompu :D
plasteline

Post by plasteline »

kame se proserava kao i obično...pokušaj prelistati forum. http://forum.lol.ba . LOL je odlican izbor a za support ja garantujem.
plasteline

Post by plasteline »

kame se proserava kao i obično...pokušaj prelistati forum. http://forum.lol.ba . LOL je odlican izbor a za support ja garantujem.
leeloo

Post by leeloo »

LOL je odlican izbor a za support ja garantujem.
Ja sam na logosoftu... doduše wireless... Došli ljudi postavili sve i radi. Support mi nikada nije zatrebao....

Doduše ako veze nemaš o računarima onda je to druga stvar... nije taj interent nikakvo mudro slovo
kame

Post by kame »

Plasteline, samo sam napisao vlastito iskustvo. Ne vidim zbog cega je to preseravanje.

A da nemam pojma o racunarima ni sad ne bih dobio kablovski jer sam ga i onako sam podesio sto nije ni malo jednostavno kad iz ko zna kojih razloga instalacija ne uspije normalnim putem.
plasteline

Post by plasteline »

ako ti je neko iz supporta rekao da doneses racunar, vjerovatno je to rekao zato sto nije uspjelo standardnom procedurom. Ne mogu znati jesi li ili nisi laik, kakav je je tvoj racunar i u kakvom je stanju. I Vedo i Dino su likovi za deset i ne mogu vjerovati da su ikom otisli a da nisu rijesili problem ili da su nekom nesto sfuserili.
kame

Post by kame »

Plasteline, eto meni nisu zavrsili. Momak se jednostavno pokupio i otisao neobavljenog posla. A ti nemoj vjerovati.

I dalje, nisu mi rekli samo da donesem komp u servis vec je momak preko telefona skontao da mi ne valja operativni sistem. Kao do toga je i on ce mi instalirati licencirani OS.

Dakle, nije uopste zelio da rijesi problem koji se mogao rijesiti telefonom.

Mozes se ti duriti koliko hoces ali tako je bilo. Ma koliki ja debil bio u tvojim ocima. :)
plasteline

Post by plasteline »

ma naprotiv, mislim da nisi debil. Svasta je moguce ali i dalje mislim da je lol zasigurno najbolji provider u BIH.
Pooll

Post by Pooll »

plasteline wrote:ma naprotiv, mislim da si debil. Svasta je moguce ali i dalje mislim da je lol zasigurno najbolji provider u BIH.
Sta ti ovo rece... :cry:

:lol:
kame

Post by kame »

:D
kame

Post by kame »

Pooll, frizeru jedan! :D :lol: :P

Salu na stranu, Plasteline mogao bih se sloziti (posto imam iskustva s provajderima) da LOL jeste jako kvalitetan provajder. Ali ne i najprofesionalniji i najkorektniji kad su u pitanju neke stvari.

Poznato mi je da LOL dize najvece pare u Sarajevu. Ali ipak i danas dolazi do izrazaja neprofesionalnost i nekorektnost njihovih uposlenika.

Sto im je kod mene veliki minus (boli njih kurac za mene, znam to).

Oni mojim odlaskom nece izgubiti nista. Ali ako ikad budem imao priliku prijavit cu se na epn kablovski internet. Iz jednog jedinog razloga.

Europronet je bio i ostao najkorektniji i najprofesionalniji provajder za kog znam. A LOL suprotno od toga. A bio sam dva puta na LOL-u. I dva ili tri puta na EPN.
plasteline

Post by plasteline »

Prosao sami od bihneta, megatela, smartneta do lol-a.

LOL je svojim korisnicima stavio daleko najvise servisa korisnicima na raspolaganje i zato tvrdim da su najbolji.

Zbog jednog neodgovornog zaposlenika nemozes cijelu firmu tretirati tako. Kad god ti se neko na telefon javi nek se predstavi i znas ko te skidao s k....
kame

Post by kame »

Komi, jesi li se prijavio na kablovski?

Plasteline, mnogi od tih servisa su bez veze.

Npr. lol.update, lol.download, lol.sms, lol.ftp (ukinut)......itd.

Sto se tice predstavljanja i tjeranja pravde nemam to namjeru radit. Jer iz aviona se vidi da su ogrezli u neprofesionalizmu. U nekim stvarima naravno.....u nekim stvarima......

A ja sam 8 puta mijenjao isp.
Keesem

Post by Keesem »

kame wrote: Kad ti dodju kuci, izmjerit ce signal, uraditi sta treba s kablovima, odcjepnikom i pojacavacem i to ce ti naplatiti 30 KM.
Sta ti tacno urade, jeli samo postave razvodnik da mozes prikljuciti dva signala, jedan za tv, a drugi za internet !!?!?!
Post Reply