Hocu da kupim odjavljeno auto

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Honda NSX

#1 Hocu da kupim odjavljeno auto

Post by Honda NSX »

Pozdrav,

Ja sam u SA. Hocu da kupim staro jedna auto iz 1988 koje se nalazi u BL. Auto je odjavljeno. Ja hocu da ga kupim i dovucem u Sarajevu.

Nemam pojma ni sta ni kako ni koje su mi opcije. Auto je iskljucivo za voznju ljeti i ne planiram ga registrovati prije maja-juna, a mozda ni tada.

U Banja Luci moram napraviti kupo-prodajni ugovor je li tako? Kako da budem siguran da cu auto moci regularno registrovai u Sarajevu, da ne bude eh moj ti ovo auto je ukradeno ha-hu sad cemo ti ga zaplijeniti a pare sto si dao to je tvoj problem?
Kako auto dovuci do Sarajeva, je li iskljucivo opcija neko Slepanje, ili mozda mogu nesto s nekim probnim tablama izvesti?

Eto uglavnom uputite me sta i kako jer nisam nikad prije tako auto uzimo pa da me ne prevesla neko i da ne bacim pare.
Unaprijed hvala velika!
sorcerer

#2 Re: Hocu da kupim odjavljeno auto

Post by sorcerer »

prikolica ili slepa i moras imati saobracajnu ili vlasnicku,bilo bi dobro da s vlasnikom napravis ugovor na svoje ime da ne bi kasnije imao problema.
sema911s

#3 Re: Hocu da kupim odjavljeno auto

Post by sema911s »

hondice,.,

slepat ga nemozes,., 300+km,., nebi dosao za 10dana,., slepa ti je oko 500km,., tako nedgje,.,
za registraciju,. odi prvo u policiju raspitaj se o avtu,. posto je u BL odi do lukvice lakse ce ti dat podatke o tom avticu,., sto je odjavljeno,. jel se gdje trazi,. mozel se registrovat,.,

ugovor gledaj da je radni dan pa odi do neke osiguravajuce kuce, sigurnije ti je jer oni mogu svasta provjerit,. a kosta 20km,.
ned424

#4 Re: Hocu da kupim odjavljeno auto

Post by ned424 »

Jednostavno odes i uzmes probne tablice i dovuces auto kao covjek! Kad ti isteknu probne tablice vratis ih u naj blizu policijsku ispostavu za registrovanje auta. Samo skontaj koliko ti dana treba da ga vozas i to je to¨!
Honda NSX

#5 Re: Hocu da kupim odjavljeno auto

Post by Honda NSX »

Znaci auto kupujem ko drugo auto, za hobija. Ne trebam ga vozati nista, samo da ga ne sebe prebacim i u neku garazu da ga strpam, pa kad bude bilo vise vremena da pocnem lagano raditi na njemu.

Covjek mi je objasnio jedan da mi treba sve od auta papiri s tim odem u stanicu i da izvadim probne na par dana.
Eh sada ne znam sta trebam u osiguravajucoj kuci da uradim? Sta mi oni prave, je li oni prebacuju auto na mene i jel mogu provjeriti da li je sve regularno s autom da necu imati nikakvih problema?

Malo mozda sam spor, ali iskreno nemam pojma kako ovo sve ide, a hocu da se ogradim od svakakvih nevolja.
Hvala za sve do sada!
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#6 Re: Hocu da kupim odjavljeno auto

Post by mali_milojica »

Prije nego sto krenes,trazi od covjeka broj sasije i provjeri u MUP-u,prije bilo kakvih troskova. Ako sve bude u dure,idi i kupi auto.
ned424

#7 Re: Hocu da kupim odjavljeno auto

Post by ned424 »

Vidi ovako imas ove sto reg itd... i oni ti prave i ugovor koji kosta 20 KM e isto kod njih uzmes osiguranje odnosno on ti sredi probne tablice mene je doslo neki 70 km probne tablice i osiguranje za par dana i to ti je to. plus 20 km za ugovor da si kupio i sa tim ugovorom prevodis poslije u Sarajevu!
Post Reply