Hoću da imam para kao Mehmed Jahić

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
bjuik_rivera

#1 Hoću da imam para kao Mehmed Jahić

Post by bjuik_rivera »

Istražujemo: Kako živi akademska zajednica u BiH?

Hoću da imam para kao Mehmed Jahić

Da li je dr. Mehmed Jahić, profesor na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, uistinu uvjerljivo najbogatiji živući član akademske zajednice u našoj zemlji?!

Zanimljivostima u ovoj zemlji nikad kraja: iako je prosječna plaća univerzitetskih profesora u Bosni i Hercegovini stabilnih 1.500 KM, ipak su neki od prvaka Sarajevskog univerziteta iz godine u godinu na vrhu ljestvice ostvarenih prihoda. Kako? Epohalnim naučnim otkrićima? Udžbenicima prevedenim na više svjetskih jezika? Nagradama? Ništa od svega pobrojanog: oni koji bilježe naučne rezultate i čije knjige su tražene ne samo u regiji, već i diljem Evrope i svijeta i dalje su u ovoj zemlji pri dnu ljestvice vrijednosti imovinskih kartona. No, zato se među talentiranim snalažljivcima u stjecanju vanrednih ličnih primjera nalazi i nekolicina profesora UNSA-e koji na godišnjem nivou uspijevaju dobaciti i prebaciti milion KM!

Profesor s razdjeljkom Još zanimljivije: i akademska zajednica i poreski organi kao iz topa izbacuju njihova imena, no samo pod uvjetom anonimnosti. Prvi među bogatima je vispreni profesor računovodstva i revizije na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu...

DANI br. 791 - 10.08.2012.

moze li neko od pretplatnika postati cijeli clanak... please :-D
amko76

#2 Re: Hoću da imam para kao Mehmed Jahić

Post by amko76 »

Uuu on ima funkcija više nego Tito, onaj je bio samo Predsjednik republike i vrhovni komandant oružanih snaga, i generalni sekretar partije.

Tile je mala maca za ovog i njemu slične.
dezurni_ucenik

#3 Re: Hoću da imam para kao Mehmed Jahić

Post by dezurni_ucenik »

Isti Giga Moravac.... :D
cunga lunga

#4 Re: Hoću da imam para kao Mehmed Jahić

Post by cunga lunga »

Ima li ko da postavi tekst?
sandiegochargers

#5 Re: Hoću da imam para kao Mehmed Jahić

Post by sandiegochargers »

Malo mi je nevjerovatno da je profesorska plata samo 1500 KM. Ipak se ima pojesti puno pure dok se tamo ne dogura. A sto se Mehmeda Jahica tice... Postoji razlog zbog kojeg je zanimanje racunovodje i revizora deficitarno. Na trecoj godini EFSE ima samo jedna grupa, od mozda 20ak studenata koji se uopste odluce za taj smjer. Jahic jeste tezak, materija je obimna, ali nije nesavladiva.

Jahica ima na sto mjesta, profesor je na faksu,a ima ga u skoro svim mogucim upravnim i nadzornim odborima i cisto sumnjam da se obazire na to sto bi neko zelio da pije sokic kao mehmed jahic :-D
Post Reply