Hoćemo li dočekati ovo umjesto huligana?
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- JanuaryJones
#1 Hoćemo li dočekati ovo umjesto huligana?
Tokom izvodjenja himne na hokejaškoj utakmici izmedju Toronta i Nashville-a zakazo je mikrofon a domaćini gostima otpjevali ostatak himne. Nisu Kanadjani sletjeli sa druge planete nego su miks različitih kultura, nacija, tradicija i vrijednosti (uključujući i balkanoide) a opet najviše pozitive i tolerancije dolazi baš iz Kanade.
Ima li nade za nas?
-
nema me tamo
#2 Re: Hoćemo li dočekati ovo umjesto huligana?
Uvijek sam volio Kanadu, a posebno Eugenie Bouchard.
Nego dođi na par utakmica u BiH pa pocni da soliš pamet.
Nego neka tebe u Americi zdušno otpjevaj himnu pa viČi poslije " Defense, Defense ".
Nego dođi na par utakmica u BiH pa pocni da soliš pamet.
Nego neka tebe u Americi zdušno otpjevaj himnu pa viČi poslije " Defense, Defense ".
- Muskarac From Odakle
#3 Re: Hoćemo li dočekati ovo umjesto huligana?
Nece bosnjo zapjevat nikad boze pravdeJanuaryJones wrote:tolerancije dolazi baš iz Kanade.
Ima li nade za nas?
-
FreakyStyley
- JanuaryJones
- EdoSP
#6 Re: Hoćemo li dočekati ovo umjesto huligana?
nema me tamo wrote:Uvijek sam volio Kanadu, a posebno Eugenie Bouchard.
-
VCorp
#7 Re: Hoćemo li dočekati ovo umjesto huligana?
Da pjevamo himnu onima zbog koje mi svoje nemamo, onima koji oficijelno ne priznaju genocid i zločine u našoj državi, onima čiji je predsjednik četnički vojvoda a premijer huškač i mrzitelj iz devedesetih, onima koji se ni dan - danas nisu ni za šta izvinuli i rade protiv nas kako god mogu ?Muskarac From Odakle wrote:Nece bosnjo zapjevat nikad boze pravdeJanuaryJones wrote:tolerancije dolazi baš iz Kanade.
Ima li nade za nas?
Nismo mi njima dužni pjevati himnu, već oni nama.
- Logovan
#8 Re: Hoćemo li dočekati ovo umjesto huligana?
Nemoj da ni oni nama pjevaju himnu, ne želim ih gledati kako to rade.VCorp wrote: Nismo mi njima dužni pjevati himnu, već oni nama.
- JanuaryJones
#9 Re: Hoćemo li dočekati ovo umjesto huligana?
Dovoljno bi bilo da šute, bez zviždanja i pozivanja na linč i mrtvih glava poslije. Ne mora niko ničiju himnu pjevat, to nije poanta.Logovan wrote:Nemoj da ni oni nama pjevaju himnu, ne želim ih gledati kako to rade.VCorp wrote: Nismo mi njima dužni pjevati himnu, već oni nama.
- It_is_a_Leclerc
#10 Re: Hoćemo li dočekati ovo umjesto huligana?
Ključna razlika je što u civlizovaciji poput Kanade ili većeg dijela Evrope, na utakmice idu normalni, pristojni ljudi, porodice, prijatelji, škole, a kod nas sve suprotno - nenormalni, nepristojni, neralizirani, neškolovani ljudi koji su u toliko mnogo aspekata života propali da im jedino preostaje da se skinu do pasa i smišljaju pjesmice, i još to prodaju kao nešto jako bitno, da ne kažem, od državotvornog značaja. Čast izuzecima.
Kad fudbal bude fudbal, sport bude sport, a utakmica 90 ili manje minuta zabave, a ne "strasti, pakla, ognja, krvi svoje, i suza, i znoja, i glasa aaaa" i ostalih patetičnih doskočica, onda možemo zamisliti da će nam atmosfera na stadionima biti normalna i neće ličiti na istočnoevropske horor filmove, kao danas.
I da. Ne treba očekivati čuda. Najviše što se za nekih 50-ak godina, kad balkanoidna plemena, dostignu nivo na kome je danas ostatak zapadne civilizacije, može očekivati je da se makar ne ubijamo po terenima, i ne veličamo ratne zločince i ubice u cjelini.
Kad fudbal bude fudbal, sport bude sport, a utakmica 90 ili manje minuta zabave, a ne "strasti, pakla, ognja, krvi svoje, i suza, i znoja, i glasa aaaa" i ostalih patetičnih doskočica, onda možemo zamisliti da će nam atmosfera na stadionima biti normalna i neće ličiti na istočnoevropske horor filmove, kao danas.
I da. Ne treba očekivati čuda. Najviše što se za nekih 50-ak godina, kad balkanoidna plemena, dostignu nivo na kome je danas ostatak zapadne civilizacije, može očekivati je da se makar ne ubijamo po terenima, i ne veličamo ratne zločince i ubice u cjelini.
- smasma
#11 Re: Hoćemo li dočekati ovo umjesto huligana?
pa evo, i mi smo pjevali himnu. to su kanađani od nas čuli i vidjeli, 100%
- JanuaryJones
#12 Re: Hoćemo li dočekati ovo umjesto huligana?
Bila sam na ovoj utakmici koja je, kao i mnoge druge, kad smo mi u pitanju završila neslavno. Sve ove zastave od papira koje vidiš na videu završile su na terenu, zgužvane jer su gledaoci gadjali sudije i protivničke igrače, dodajući pritom šarolik arsenal u vidu upaljača, čepova i svega ostalog što im je moglo doći pod ruku.smasma wrote:
pa evo, i mi smo pjevali himnu. to su kanađani od nas čuli i vidjeli, 100%
- It_is_a_Leclerc
#13 Re: Hoćemo li dočekati ovo umjesto huligana?
i mobitela, ne zaboravite. Navijači BiH su na toj utakmici uz skandiranje "Ovo je Bosna" pokušali teško ozlijediti delegata utakmice, sa Islanda, gađajući ga nekakvom krholjčinom od mobitela, iako ih je on došao zamoliti da se smire kako bi se utakmica nastavila, u momentu kad je naša ekipa bila u rezultatskom naletu.
Kakvo idiotsko ponašanje dijela navijača BiH na toj utakmici.
- dječak sa šibicama
- JanuaryJones
#15 Re: Hoćemo li dočekati ovo umjesto huligana?
Na kraju smo opet dobili jedno veliko mudO i nigdje se nismo plasirali. Da, i mobiteli, u pravu si. Toliko me bilo stid.It_is_a_Leclerc wrote:i mobitela, ne zaboravite. Navijači BiH su na toj utakmici uz skandiranje "Ovo je Bosna" pokušali teško ozlijediti delegata utakmice, sa Islanda, gađajući ga nekakvom krholjčinom od mobitela, iako ih je on došao zamoliti da se smire kako bi se utakmica nastavila, u momentu kad je naša ekipa bila u rezultatskom naletu.
-
nema me tamo
#16 Re: Hoćemo li dočekati ovo umjesto huligana?
Bio sam i ja tad..
Mene je samo stid bilo što se završilo na upaljacima i mobitelima..
I onda pobjegoše u svlacionicu kao bore se za život..
Kako su nas pokrali tad...
Trebali su biti linčovani.
Mene je samo stid bilo što se završilo na upaljacima i mobitelima..
I onda pobjegoše u svlacionicu kao bore se za život..
Kako su nas pokrali tad...
Trebali su biti linčovani.