hocemo kvalitetan tv-signal sa SP-a u Brazilu

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

goshpar

#1 hocemo kvalitetan tv-signal sa SP-a u Brazilu

Post by goshpar »

poruka javnim emiterima:

nemojte da se salite pa da ostane ovaj grozni kvalitet tv-snimka za vrijeme SP-a jer ovo je negledljivo i unistice nam uzitak pracenja utakmica, posebno nasih, ali naravno i ostalih.

kad ste znali uzeti tv-prava i pokupiti lovu od marketinga, da ne spominjem tv-pretplatu, onda se potrudite i da posao odradite kako treba.

imate dovoljno vremena, CAK 8 MJESECI, da iznadjete nacin da kvalitet signala podignete makar na nivo koji trenutno imaju OBN, Face...

ne znam kakve napore to podrazumijeva i koliko je novca potrebno, ali ne mislim da je to neka basnoslovna cifra, cim je imaju ove tv stanice. promijenite zakone, podignite kredit, skupljajte po 10% od plata uposlenih... radite sta god znate, ali ovo nam morate osigurati.

lose komentatore, lose uvodne emisije, lose goste... sve cu to nekako svariti, ali nemojte molim vas da tekmu gledam kao kroz dno od tegle...
Kosato

#2 Re: hocemo kvalitetan tv-signal sa SP-a u Brazilu

Post by Kosato »

goshpar wrote:poruka javnim emiterima:

nemojte da se salite pa da ostane ovaj grozni kvalitet tv-snimka za vrijeme SP-a jer ovo je negledljivo i unistice nam uzitak pracenja utakmica, posebno nasih, ali naravno i ostalih.

kad ste znali uzeti tv-prava i pokupiti lovu od marketinga, da ne spominjem tv-pretplatu, onda se potrudite i da posao odradite kako treba.

imate dovoljno vremena, CAK 8 MJESECI, da iznadjete nacin da kvalitet signala podignete makar na nivo koji trenutno imaju OBN, Face...

ne znam kakve napore to podrazumijeva i koliko je novca potrebno, ali ne mislim da je to neka basnoslovna cifra, cim je imaju ove tv stanice. promijenite zakone, podignite kredit, skupljajte po 10% od plata uposlenih... radite sta god znate, ali ovo nam morate osigurati.

lose komentatore, lose uvodne emisije, lose goste... sve cu to nekako svariti, ali nemojte molim vas da tekmu gledam kao kroz dno od tegle...
iz tvog posta u njihove usi :) kamo srece...kad dosad nisu mogli nista uraditi ovih godinapo tom pitanju kvalitete slike ne ocekujem nista od njih ni iduce godine.....
mali_balon

#3 Re: hocemo kvalitetan tv-signal sa SP-a u Brazilu

Post by mali_balon »

Hocu i ja 1mil ojra ali .... Ko nam je kriv sto smo poletili kupovati plazme, ledove, i lcdove :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja vec gledam po olasima koiko se krecu obicni televizori, proivodi li bira jos uvjek cjevase
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4 Re: hocemo kvalitetan tv-signal sa SP-a u Brazilu

Post by KatarinaKosaca »

VjecitiStudent

#5 Re: hocemo kvalitetan tv-signal sa SP-a u Brazilu

Post by VjecitiStudent »

goshpar

#6 Re: hocemo kvalitetan tv-signal sa SP-a u Brazilu

Post by goshpar »

mali_balon wrote:Hocu i ja 1mil ojra ali .... Ko nam je kriv sto smo poletili kupovati plazme, ledove, i lcdove :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja vec gledam po olasima koiko se krecu obicni televizori, proivodi li bira jos uvjek cjevase
ali cekaj, ne mora biti signal science fiction, neka bude kao obn, hayat, face... zasto ne moze biti barem ta kvaliteta. nije valjda da je hayat investirao neke milione u to, a koje nemaju u javnom servisu.

moze li neko nama laicima u nekoliko recenica pojasniti sta je razlog ovog odrona od trenutnog signala i sta je potrebno da se to makar malo popravi...
VjecitiStudent

#7 Re: hocemo kvalitetan tv-signal sa SP-a u Brazilu

Post by VjecitiStudent »

Pise ti sve u linku gore
GaRGa

#8 Re: hocemo kvalitetan tv-signal sa SP-a u Brazilu

Post by GaRGa »

hocemo normalnu drzavu, jebo Vas TV signal...
kakaljin

#9 Re: hocemo kvalitetan tv-signal sa SP-a u Brazilu

Post by kakaljin »

Treba sada poceti peticiju pisati da naprave signal kako treba i da ako treba naprave posebni kanal za SP u HD-u ali ako su otkupili prava onda moraju nesto da urade po tom pitanju sto hitnije ili ako ne mogu da to izvedu da daju tv stanicama koji mogu to da urade.
Zagor te-nej

#10 Re: hocemo kvalitetan tv-signal sa SP-a u Brazilu

Post by Zagor te-nej »

plaćaš li TI pretplatu
da nisi uposlenik degenske TV debila senada
karanana

#11 Re: hocemo kvalitetan tv-signal sa SP-a u Brazilu

Post by karanana »

ne placam pretplatu i nikad je necu platiti jer za pare koje se daju ne vrijedi ni 3% toga.
uglavnomja

#12 Re: hocemo kvalitetan tv-signal sa SP-a u Brazilu

Post by uglavnomja »

"Prijedlog Akcijskog plana, koji je rezulatat rada stručnog povjerenstva koje je formiralo Vijeće ministara BiH, između ostalog utvrđuje 01.12.2014. godine, kao konačni datum prelaska sa analogne na digitalnu radiodifuziju u Bosni i Hercegovini.

„Vijeće DTT Foruma je zadovoljno prijedlogom Akcijskog plana koji je izradilo stručno povjerenstvo DTT Foruma. Akcijski plan, koji definira jasne dalje korake u provođenju Strategije prelaska sa analogne na digitalnu zemaljsku radiodifuziju u praksi, biće proslijeđen Vijeću ministara BiH na usvajanje“, istakao je predsjedavajući Vijeća DTT Foruma, ministar Vidović."

ma jah, plan, komisija, forum, buduci koraci, posalji kunti i panti, kurti i murti da usvoje, pa kad oni usvoje, a mozda ni ne usvoje, trebace jos godina da se pocne raditi, ali se nece mozi uraditi jer ce vlasnik neke privatne tv blokirati rad komisije koja treeba oznaciti pocetak radova jer fale 2 zareza u odluci.... tako da ce neko prvenstvo iza 2030. mozda biti u digitali ...

znas ti nas :run:
It_is_a_Leclerc

#13 Re: hocemo kvalitetan tv-signal sa SP-a u Brazilu

Post by It_is_a_Leclerc »

Zahtjevate na pogrešnoj adresi. Kao da na BHRT-u uživaju u onakvom signalu i u rashodovanoj opremi.

Osnovni problem je digitalizacija. BiH je, kao što znate, zahvaljujući indolentnom i bezobraznom ministarstvu saobraćaja, komunikacija i telekomunikacija BIH, jedina analogna rupa u Evropi čiji građani uživaju u čarima "šuštanja" tona i loše slike karakteristične za analogni signal. Taj problem, prema najoptimističnijim prognozama, neće biti rješen do 2020. godine jer valja ministarstvu utaliti ovog i onog, namiriti entitete, pa onda tek sjesti da razgovaraju o rješavanju konkretnog problema.

Jedina nada za minimalno poboljšanje je da BHRT dobije neka sredstva (kojih par miliona KM) da pokuša naći neku dobru opremu koja još uvijek podržava analogni signal, pa da makar malo bude gledljivije.

P.S. Face TV se ne emituje na zemaljskoj mreži već samo preko kabla i IPTV platforme. Njih digitalizacija javnih emitera puno ne tangira.
kakaljin

#14 Re: hocemo kvalitetan tv-signal sa SP-a u Brazilu

Post by kakaljin »

Zagor te-nej wrote:
plaćaš li TI pretplatu
da nisi uposlenik degenske TV debila senada
evo ja redovno placam pretplatu i hocu da gledam kvalitetan signal i da gledam stvari koje su interesantne
Artest

#15 Re: hocemo kvalitetan tv-signal sa SP-a u Brazilu

Post by Artest »

Bitno je da ce gurbet Velid, Medina, Šuko i ostalo drustvo sivodomskih parazitčuga, djuture obici jos jedan kontinent, o trosku gradjana. Gledaoci? Ko vas jebe.
N.N.

#16 Re: hocemo kvalitetan tv-signal sa SP-a u Brazilu

Post by N.N. »

Evo maloprije Senad u dnevniku javno "opet" poslao ponudu BHRT-u da zajedno rade Brazil :)
It_is_a_Leclerc

#17 Re: hocemo kvalitetan tv-signal sa SP-a u Brazilu

N.N. wrote:Evo maloprije Senad u dnevniku javno "opet" poslao ponudu BHRT-u da zajedno rade Brazil :)
Prijedlog je odličan. BHRT ga neće prihvatiti jer znaju da bi svi gledali Face zbog HD-a, ali se može organizovati da se utakmice reprezentacije rade na oba kanala, a da ostale podijele na fer osnovi.

Ja predlažem javni pritisak, kako na BHRT, tako i na Senada da nastavi za inzistiranjem, kako bi dobili najbolju moguću opciju u ovoj konstalaciji odnosa.
Shahab

#18 Re: hocemo kvalitetan tv-signal sa SP-a u Brazilu

Post by Shahab »

It_is_a_Leclerc wrote:
N.N. wrote:Evo maloprije Senad u dnevniku javno "opet" poslao ponudu BHRT-u da zajedno rade Brazil :)
Prijedlog je odličan. BHRT ga neće prihvatiti jer znaju da bi svi gledali Face zbog HD-a, ali se može organizovati da se utakmice reprezentacije rade na oba kanala, a da ostale podijele na fer osnovi.

Ja predlažem javni pritisak, kako na BHRT, tako i na Senada da nastavi za inzistiranjem, kako bi dobili najbolju moguću opciju u ovoj konstalaciji odnosa.
:lol: :lol:
nuki_cika

#19 Re: hocemo kvalitetan tv-signal sa SP-a u Brazilu

Post by nuki_cika »

A šta i senad izvodi .Ne pokriva 30 psoto teritorije signalom i hoće da otkupljuje prava za svjetsko prvesnstvo i to neka loklana televizija .Izvinjavam se, ali više volim slušati spahu i šuku ,nego marjana i njegov iritantan glas
akcid

#20 Re: hocemo kvalitetan tv-signal sa SP-a u Brazilu

Post by akcid »

nuki_cika wrote:
A šta i senad izvodi .Ne pokriva 30 psoto teritorije signalom i hoće da otkupljuje prava za svjetsko prvesnstvo i to neka loklana televizija .Izvinjavam se, ali više volim slušati spahu i šuku ,nego marjana i njegov iritantan glas

Čuh danas da bi Baho mogao uskočiti na mjesto komentatora utakmica, navodno dobio je ponudu i u novcu, ali još nije donio odluku.
goshpar

#21 Re: hocemo kvalitetan tv-signal sa SP-a u Brazilu

Post by goshpar »

vec sam napisao da ne znam sta treba da se uradi i koliko kosta pa da imamo kvalitetan signal. na kablovskoj preko koje ja gledam tv, svi kanali su super, osim bht-a i ftv. je li to znaci da su svi digitalizovani, ili sta...

naveo sam primjer OBN-a, Hayata, Facea. ne znam jesu li oni i kad digitalizirani ili je u pitanju neki drugi vid emitovanja.

neko me gore pita da li placam pretplatu. naravno da placam, to je obaveza svakog gradjanina bih. ali apsolutno nisam zadovoljan ni kvalitetom programa na javnim emiterima, njihovim komentatorima, a pogotovo kvalitetom signala. ali, isto tako, nisam ni fan face tv, a od marjanove dernjave mi se prevrce stomak, ali barem je signal super.

mislim da bi se mogao izvrsiti neki pritisak na emitere da ovaj ocigledan nedostatak rijese. ima dovoljno vremena...
goshpar

#22 Re: hocemo kvalitetan tv-signal sa SP-a u Brazilu

Post by goshpar »

akcid wrote:
nuki_cika wrote:

Čuh danas da bi Baho mogao uskočiti na mjesto komentatora utakmica, navodno dobio je ponudu i u novcu, ali još nije donio odluku.
eto, sad baho ispade neki kvalitet. doduse, kakva je konkurencija i nije mu tesko. meni je od svih nasih komentatora najbolji, i to ubjedljivo, adis hadzic sa obn-a. ima i on gresaka naravno, ali svidja mi se sto radi prirodno, sto ne zeli da ispadne pametan, sto nema nazor neke drame, sto se ne dere i sto je veoma informisan (sad bi mi vec neko mogao reci sto ga toliko hvalim, da mi nije kakav rod - nije naravno, ne poznajem ga uopste).

ali, ako signal ostane ovakav, tu ne moze pomoci ni onaj avdic sto je kosarku radio.

KVALITET SIGNALA PRVO, a onda komentatori...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#23 Re: hocemo kvalitetan tv-signal sa SP-a u Brazilu

Post by KatarinaKosaca »

Ko je radio prijenos sa LIhtejnštajnom neki dan? Jedini koji se može slušati sa državne tv. Ne loš.
oldtajmer

#24 Re: hocemo kvalitetan tv-signal sa SP-a u Brazilu

Post by oldtajmer »

ja bih javnom servisu sve drugo halalio ali kvalitet slike nikako ne mogu,jedino se mozda tv igman moze mjeriti sa njima
It_is_a_Leclerc

#25 Re: hocemo kvalitetan tv-signal sa SP-a u Brazilu

Najbolji komentator na javnom servisu je Igor Kristić za fudbal, Vlado Majer za košarku.

I to je to.
Post Reply