To je ipak današnje stanje sviđalo se nekome ili ne.Settler wrote:Priča se o procentu Srba u BiH.umro je mostar wrote:u kojem smislu mislis 37,1%praznina wrote: Danas je 37,1%.
Hoce li se zlocinac Karadzic predati?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#52 Re: Hoce li se zlocinac Karadzic predati?
Smrt fasizmu wrote:Sve su prilike da bi ratni zlocinac Radovan Karadzic konacno mogao zavrsiti u Hagu do polovine oktobra. Sve spekulacije i lazi kako ce se prije ubiti nego predati su izmisljotina SDS-ove gebelsovske propagande, jer ova kukavica koja je gurnula preko sto hiljada Srba u smrt i tri puta vise Muslimana nece smoci snage da presudi sebi unatoc cinjenici da se na srpskim, cetnickim sajtovima danima vec vrti prijetnja kojom Srpski Cetnicki Pokret upozorava Karadica da ako se preda njegova porodica bi mogla biti pobijena od pripadnika ove ekstremne srpske organizacije.
znas, dokle god postoje organizacije poput ove http://www.obraz.org.yu/kampanje/radovan_v.jpg (namjerno necu da ) nece taj vidjeti Haaga
idi na google/slike, kucaj radovan i dobices na prvoj strani...
-
praznina
Bilo je protjerivanja i zločina na druge dvije strane koje su dovele do 4% ostalih u FBiH.umro je mostar wrote:do tog stanja se doslo genocidom, svidjalo se to tebi ili nepraznina wrote:To je ipak današnje stanje sviđalo se nekome ili ne.Settler wrote: Priča se o procentu Srba u BiH.
Genocidom da ali i naseljavanjem što morate zahvaliti i Tuđmanu jer se oko 100 hiljada Srba iz Hrvatske naselilo u BiH.
Nego nisi mi odgovorio mi na onu moju opasku na tvoj post.
Last edited by praznina on 01/09/2005 16:09, edited 1 time in total.
-
praznina
Po trenutnim statističkim podacima je slijedeće: Srbi 37% Bošnjaci 48%, Hrvati 14% i 1% manjine.Settler wrote:Skontaj, nisam rekao ni da mi se sviđa ni da ne sviđa. Ja samo kažem da su to procjene, dakle - more bit bidne.praznina wrote:To je ipak današnje stanje sviđalo se nekome ili ne.
-
mostarac
Svakako, ali nemoj zaboraviti da Hrvatska jeste bila agresor na BiH, ali nije pocela rat. Rat je pochela Srbija sa Slobodanom Milosevicem na chelu, i znas sta je jos zalosnije: "Milosevic nije pao jer je vodio rat, nego jer je izgubio rat". Koji je to sunovrat ljudskog drustva, hebote. Dakle Srbija je pochela rat i posljedice su takve kakve su. je li to ocekujes da neko Srbiju nagradi za politiku devedesetih?praznina wrote:Bilo je protjerivanja i zločina na druge dvije strane koje su dovele do 4% ostalih u FBiH.umro je mostar wrote:do tog stanja se doslo genocidom, svidjalo se to tebi ili nepraznina wrote: To je ipak današnje stanje sviđalo se nekome ili ne.
Genocidom da ali i naseljavanjem što morate zahvaliti i Tuđmanu jer se oko 100 hiljada Srba iz Hrvatske naselilo u BiH.
-
praznina
Srbija prva napala bez priznavanja BiH.umro je mostar wrote:Svakako, ali nemoj zaboraviti da Hrvatska jeste bila agresor na BiH, ali nije pocela rat. Rat je pochela Srbija sa Slobodanom Milosevicem na chelu, i znas sta je jos zalosnije: "Milosevic nije pao jer je vodio rat, nego jer je izgubio rat". Koji je to sunovrat ljudskog drustva, hebote. Dakle Srbija je pochela rat i posljedice su takve kakve su. je li to ocekujes da neko Srbiju nagradi za politiku devedesetih?praznina wrote:Bilo je protjerivanja i zločina na druge dvije strane koje su dovele do 4% ostalih u FBiH.umro je mostar wrote: do tog stanja se doslo genocidom, svidjalo se to tebi ili ne
Hrvatska priznala nezavisnost BiH pa onda napala iste godine. Veoma lukavo!
Neka su Hrvatsku zato nagradili. Čak nisu bili ni pod kakvim sankcijama zbog napada na BiH. Imali su dobro zaleđe.
Last edited by praznina on 01/09/2005 16:13, edited 1 time in total.
-
Settler
Nisu to ni oficijelni ni validni podaci, jer od 91. nije napravljen popis u BiH. Ili možeš navesti gdje se ove tvoje procjene konkretno primjenjuju?praznina wrote:Po trenutnim statističkim podacima je slijedeće: Srbi 37% Bošnjaci 48%, Hrvati 14% i 1% manjine.Settler wrote:Skontaj, nisam rekao ni da mi se sviđa ni da ne sviđa. Ja samo kažem da su to procjene, dakle - more bit bidne.praznina wrote:To je ipak današnje stanje sviđalo se nekome ili ne.
-
orbit
glupost, nema ih ni 20 tisuca. koliko ima sandzaklija i arapa koji su dobili drzavljanstvo?praznina wrote:Genocidom da ali i naseljavanjem ¹to morate zahvaliti i Tuðmanu jer se oko 100 hiljada Srba iz Hrvatske naselilo u BiH.
ako nemas zvanicne podatke onda suti!
-
mostarac
Izvini, ali se uloge Hrvatske i Srbije u ratu nikako ne mogu izjednachiti, ama bash nikako i ti pokusaji su samo relativizacija krivice. Hrvatska jeste bila agresor na BiH, ali SRBIJA JE POCHELA RAT I GENOCID i sve je krenulo iz Beograda, a ne iz Zagreba.praznina wrote:Srbija prva napala bez priznavanja BiH.umro je mostar wrote:Svakako, ali nemoj zaboraviti da Hrvatska jeste bila agresor na BiH, ali nije pocela rat. Rat je pochela Srbija sa Slobodanom Milosevicem na chelu, i znas sta je jos zalosnije: "Milosevic nije pao jer je vodio rat, nego jer je izgubio rat". Koji je to sunovrat ljudskog drustva, hebote. Dakle Srbija je pochela rat i posljedice su takve kakve su. je li to ocekujes da neko Srbiju nagradi za politiku devedesetih?praznina wrote: Bilo je protjerivanja i zločina na druge dvije strane koje su dovele do 4% ostalih u FBiH.
-
praznina
Ma ja sve počelo iz Beograda a ovi iz Zagreba se tek onda sjetili da i oni nešto prigrabe.umro je mostar wrote:Izvini, ali se uloge Hrvatske i Srbije u ratu nikako ne mogu izjednachiti, ama bash nikako i ti pokusaji su samo relativizacija krivice. Hrvatska jeste bila agresor na BiH, ali SRBIJA JE POCHELA RAT I GENOCID i sve je krenulo iz Beograda, a ne iz Zagreba.praznina wrote:Srbija prva napala bez priznavanja BiH.umro je mostar wrote: Svakako, ali nemoj zaboraviti da Hrvatska jeste bila agresor na BiH, ali nije pocela rat. Rat je pochela Srbija sa Slobodanom Milosevicem na chelu, i znas sta je jos zalosnije: "Milosevic nije pao jer je vodio rat, nego jer je izgubio rat". Koji je to sunovrat ljudskog drustva, hebote. Dakle Srbija je pochela rat i posljedice su takve kakve su. je li to ocekujes da neko Srbiju nagradi za politiku devedesetih?
Ja mislim da nekada da u pisanju tvojih postova učestvuje više različitih osoba.
Rat u BiH se priprema i u Zagrebu još od smrti Tita.
Izgradnja Sokola i masovno naseljavanje Hrvata iz zapadne Hercegovine po Mostaru, događaj u Međugorju itd. Sve je to bilo pripremanje terena. Nisu oni bili tako jadni. Ne bi oni pola toga uradili da se nisu na vrijeme spremali.
Jedan događaj iz Lištice danas Širokog Brijega godina 1988.: Naime neki čovjek kupio list "Oslobođenje" i sjeo u neki restoran da pročita a neki lik što je bio prisutan tamo rekao mu da se to više nikada neće čitati tamo.
To je samo jedan banalan primjer.
Last edited by praznina on 01/09/2005 16:25, edited 1 time in total.
-
mostarac
ti misli sta god hoces, ali to ti je tako. Rat i ratna masinerija su krenuli sa Dedinja, a ne sa Banskih Dvora, svidjalo se to tebi ili ne. Da si posten i sam bi to priznao. Hrvatska je pochinila strasne zlocine u BiH, genocidom izmjenila demografsku sliku Hercegovine, ali opet se ne moze dovoditi u istu ravan sa Srbijom, jer Hrvatska nije pochela rat, a to je jedan od najtezih tasova na vagi. Nije pochela rat.praznina wrote:Ma ja sve počelo iz Beograda a ovi iz Zagreba se tek onda sjetili da i oni nešto prigrabe.umro je mostar wrote:Izvini, ali se uloge Hrvatske i Srbije u ratu nikako ne mogu izjednachiti, ama bash nikako i ti pokusaji su samo relativizacija krivice. Hrvatska jeste bila agresor na BiH, ali SRBIJA JE POCHELA RAT I GENOCID i sve je krenulo iz Beograda, a ne iz Zagreba.praznina wrote: Srbija prva napala bez priznavanja BiH.
Ja mislim da nekada da u pisanju tvojih postova učestvuje više različitih osoba.
-
orbit
de malo otidji na http://www.fzs.ba pa pogledaj demografsku sliku u federaciji i gdje je ona najvise promjenjena !!!umro je mostar wrote:Hrvatska je pochinila strasne zlocine u BiH, genocidom izmjenila demografsku sliku Hercegovine.
-
mostarac
izvini ali bas neki dan je bio interview sa kakanjcima u nekom selu kod Capljine bez vode i kanalizacije i govore ljudi: HDZ nam je ako odemo sa svojih ognjista obecavao brda i doline, a mi danas umiremo od gladi. Dakle to bas i nije relvantno od fzs. Svi koji su bili u Hercegovini osjetili su jako dobro to mjenjanje demografske slike Hercegovine od strane HV i HVO, kako Srbi tako i Bosnjaci.orbit wrote:de malo otidji na http://www.fzs.ba pa pogledaj demografsku sliku u federaciji i gdje je ona najvise promjenjena !!!umro je mostar wrote:Hrvatska je pochinila strasne zlocine u BiH, genocidom izmjenila demografsku sliku Hercegovine.
-
praznina
umro je mostar wrote:ti misli sta god hoces, ali to ti je tako. Rat i ratna masinerija su krenuli sa Dedinja, a ne sa Banskih Dvora, svidjalo se to tebi ili ne. Da si posten i sam bi to priznao. Hrvatska je pochinila strasne zlocine u BiH, genocidom izmjenila demografsku sliku Hercegovine, ali opet se ne moze dovoditi u istu ravan sa Srbijom, jer Hrvatska nije pochela rat, a to je jedan od najtezih tasova na vagi. Nije pochela rat.praznina wrote:Ma ja sve počelo iz Beograda a ovi iz Zagreba se tek onda sjetili da i oni nešto prigrabe.umro je mostar wrote: Izvini, ali se uloge Hrvatske i Srbije u ratu nikako ne mogu izjednachiti, ama bash nikako i ti pokusaji su samo relativizacija krivice. Hrvatska jeste bila agresor na BiH, ali SRBIJA JE POCHELA RAT I GENOCID i sve je krenulo iz Beograda, a ne iz Zagreba.
Dakle sa ovim tekstom želim reći da je na Bosnu i Hercegovinu izvršena agresija od dvije njoj susjedne zemlje – tadašnje Jugoslavije i Hrvatske. Ta agresija je imala jasan i nedvosmislen cilj, a to je uništenje i komadanje Bosne i Hercegovine i nestanak svakog koji se nađe na putu kao prepreka ostvarenju tog nauma. U tu svrhu započeti su procesi etničkog čišćenja, otvaranja logora, stalnog granatiranja bosanskih gradova i sve je rađeno sistematski i planirano
Čini mi se da stalno izbjegavaš odgovoriti na moju dopunu ovog tvog teksta zločinima i režimima u BGD-u i Zagrebu.
Last edited by praznina on 01/09/2005 16:35, edited 1 time in total.
-
mostarac
Pa odgovorio sam ti. Tvoja dopuna je rezultat genocida koji je krenuo iz Beograda i kao takva se ne moze uzimati kao relevantan dokument, akt ili stanje.praznina wrote:umro je mostar wrote:ti misli sta god hoces, ali to ti je tako. Rat i ratna masinerija su krenuli sa Dedinja, a ne sa Banskih Dvora, svidjalo se to tebi ili ne. Da si posten i sam bi to priznao. Hrvatska je pochinila strasne zlocine u BiH, genocidom izmjenila demografsku sliku Hercegovine, ali opet se ne moze dovoditi u istu ravan sa Srbijom, jer Hrvatska nije pochela rat, a to je jedan od najtezih tasova na vagi. Nije pochela rat.praznina wrote: Ma ja sve počelo iz Beograda a ovi iz Zagreba se tek onda sjetili da i oni nešto prigrabe.
Dakle sa ovim tekstom želim reći da je na Bosnu i Hercegovinu izvršena agresija od dvije njoj susjedne zemlje – tadašnje Jugoslavije i Hrvatske. Ta agresija je imala jasan i nedvosmislen cilj, a to je uništenje i komadanje Bosne i Hercegovine i nestanak svakog koji se nađe na putu kao prepreka ostvarenju tog nauma. U tu svrhu započeti su procesi etničkog čišćenja, otvaranja logora, stalnog granatiranja bosanskih gradova i sve je rađeno sistematski i planirano
Čini mi se da stalno izbjegavaš odgovoriti na moju dopunu tvog teksta zločinima i režimima u BGD-u i Zagrebu.
-
praznina
umro je mostar wrote:Pa odgovorio sam ti. Tvoja dopuna je rezultat genocida koji je krenuo iz Beograda i kao takva se ne moze uzimati kao relevantan dokument, akt ili stanje.praznina wrote:umro je mostar wrote: ti misli sta god hoces, ali to ti je tako. Rat i ratna masinerija su krenuli sa Dedinja, a ne sa Banskih Dvora, svidjalo se to tebi ili ne. Da si posten i sam bi to priznao. Hrvatska je pochinila strasne zlocine u BiH, genocidom izmjenila demografsku sliku Hercegovine, ali opet se ne moze dovoditi u istu ravan sa Srbijom, jer Hrvatska nije pochela rat, a to je jedan od najtezih tasova na vagi. Nije pochela rat.
Čini mi se da stalno izbjegavaš odgovoriti na moju dopunu tvog teksta zločinima i režimima u BGD-u i Zagrebu.
Hvala! Sada mi je mnogo stvari jasnije.
Last edited by praznina on 01/09/2005 16:48, edited 1 time in total.
-
praznina
Još se ništa ne zna. Bilo bi dobro da ga izruče do 5. oktobra kako bi započela 2. faza pregovora o stabilizaciji i pridruživanju SCG EU. Vjerujem da mogu to uraditi a odlično bi bilo Radovana i Mladića u paketu izručiti.mIRCerka wrote:umorih se citajuci silne citate....
sta ste na kraju skontali? hoce li se predati?
-
mIRCerka
pa cini mi se da je ovdje poenta upravo u ciitiranju momachkom pa onda dodas svoju rechenicu i onda si kralj...zoom66 wrote:Mozete li ikako bez uzastopnih citiranja?
Hvala
ja sam izgubila smisao teme citajuci sve ovo...
a niko da progovori o temi...
evo da ja kazem OPET
dok je http://www.obraz.org.yu/kampanje/radovan_v.jpg on se predat nece....
-
mIRCerka
ma ti si kralj nad kraljevimazoom66 wrote:jel to 'vako ide?...mIRCerka wrote:pa cini mi se da je ovdje poenta upravo u ciitiranju momachkom pa onda dodas svoju rechenicu i onda si kralj...zoom66 wrote:Mozete li ikako bez uzastopnih citiranja?
Hvala
evo da ja kazem OPET
dok je http://www.obraz.org.yu/kampanje/radovan_v.jpg on se predat nece.......jesam king...
![]()
![]()
-
mIRCerka
zoom66 wrote:jel to 'vako ide?...mIRCerka wrote:pa cini mi se da je ovdje poenta upravo u ciitiranju momachkom pa onda dodas svoju rechenicu i onda si kralj...zoom66 wrote:Mozete li ikako bez uzastopnih citiranja?
Hvala
evo da ja kazem OPET
dok je http://www.obraz.org.yu/kampanje/radovan_v.jpg on se predat nece.......jesam king...
![]()
![]()
-
Bosanac_HR
Koje je to Hrvatska strašne zločine počinila u BiH? Imaš li neke konkretne podatke ili samo lupaš?umro je mostar wrote:Hrvatska je pochinila strasne zlocine u BiH, genocidom izmjenila demografsku sliku Hercegovine, ali opet se ne moze dovoditi u istu ravan sa Srbijom, jer Hrvatska nije pochela rat, a to je jedan od najtezih tasova na vagi. Nije pochela rat.
Otkud da se u Hercegovini desio genocid?
Da ti pojasnim što je to genocid:
1. Međunarodni sud je ovlašten da krivično goni osobe koje su počinile genocid definiran u stavu 2 ovog člana ili bilo koje od djela nabrojenih u stavu 3 ovog člana.
2.Genocid označava bilo koje od sljedećih djela, počinjeno s namjerom da se u cijelosti ili djelomično uništi neka nacionalna, etnička, rasna ili vjerska grupa kao takva:
a.ubijanje pripadnika grupe;
b.nanošenje teške tjelesne ili duševne povrede pripadnicima grupe;
c.smišljeno nametanje pripadnicima grupe životnih uvjeta sračunatih da dovedu do njenog potpunog ili djelomičnog fizičkog uništenja;
d.uvođenje mjera kojima je cilj sprečavanje rađanja unutar grupe;
e.prisilno premještanje djece te grupe u drugu grupu.
3.Kažnjiva su sljedeća djela:
a.genocid;
b.udruživanje radi činjenja genocida;
c.direktno i javno poticanje na činjenje genocida;
d.pokušaj činjenja genocida;
e.sudjelovanje u genocidu.
Činjenica1: Nijedan Hrvat pred Haagom nije optužen za genocid, isto tako nijedan Bošnjak-Musliman
Činjenica2: Optuženim Srbima genocid je jedno od glavnih i redovnih mjesta u optužnici
Činjenica3: Od svih zločina počinjenih u BiH za vrijeme zadnjeg rata, dosad je samo zločin u Srebrenici pravno okvalificiran kao genocid