Hoće li se HRT 2 konačno vratiti!!!
Moderator: anex
- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#1 Hoće li se HRT 2 konačno vratiti!!!
Ljudi moji da li neko zna da li će se HRT 2 konačno vratiti da ga možemo ponovno gledati preko kablovske TV ili da se pozdravimo sa njim. Prije neki dan inkasant kabl. TV HS kaže: "Ma samo što se nije pustio signal" ja povjerovah ali čini mi se da ću ga morati ponovno pitati šta je sa signalom kada slijedeći put dođe po pretplatu od 11,50 KM. Ako nam još ukinu HRT 1 i Novu TV, slobodno možemo odjaviti pretplatu. Šta vi mislite o tome raja!!?
-
Teufik iz Los Angelesa
inkasant te zajebava
kad su ga ukinuli rekli su da ga vise nikako nece bit. nazalost
pomiri se s tim, ja jesam nekako 
kad su ga ukinuli rekli su da ga vise nikako nece bit. nazalost
-
davis.ba
#9 Re: Hoće li se HRT 2 konačno vratiti!!!
Ma slago te. Meni je nekad rekao da traže 300.000 KM ili tako nešto da mogu prenositi HRT.suad-sarajevo wrote:TV HS kaže: "Ma samo što se nije pustio signal" ja povjerovah
-
edikamedika
U Kiseljaku vratili HRT2 na kablovsku tv
pitam ja gospodu iz ELOB-a jel to signal HRT-a preljeva iz Hrvatske u Kiseljak ali ne i u Sarajevo, kaze on meni "ovaj, znate, da"
i kad sam mu rekao da pogleda na kartu pa gdje je Sarajevo, gdje Kiseljak a gdje Hrvatska, nije vise nista rekao osim "pa znate, ovaj, da..."
Da hoce, vratili bi signal.
Moj ti je savjet da nabavis satelitsku karticu HRT-a a ova govna iz kablovskih tv kuca posaljes u 3 pm.
Da hoce, vratili bi signal.
Moj ti je savjet da nabavis satelitsku karticu HRT-a a ova govna iz kablovskih tv kuca posaljes u 3 pm.
- Sir Charles
Upravo tako. Oni jednostavno NECE da puste HRT2. Neki dan sam zvao HS i kad sam ih pitao kako ljudi u Tuzli, Kiseljaku, Sanskom Mostu mogu gledati HRT2, a operateri ga ne primaju zemaljskim putem (znam 100% da je digitalnim), covjek koji se javio se jednostavno izgubio. Kao pa znate, nije to bas tako, ovo, ono, jednostavno izmotavao se. Zato ljudi krenimo u ofanzivu...
- Sir Charles
Upravo tako. Oni jednostavno NECE da puste HRT2. Neki dan sam zvao HS i kad sam ih pitao kako ljudi u Tuzli, Kiseljaku, Sanskom Mostu mogu gledati HRT2, a operateri ga ne primaju zemaljskim putem (znam 100% da je digitalnim), covjek koji se javio se jednostavno izgubio. Kao pa znate, nije to bas tako, ovo, ono, jednostavno izmotavao se. Zato ljudi krenimo u ofanzivu...
- Sir Charles
Upravo tako. Oni jednostavno NECE da puste HRT2. Neki dan sam zvao HS i kad sam ih pitao kako ljudi u Tuzli, Kiseljaku, Sanskom Mostu mogu gledati HRT2, a operateri ga ne primaju zemaljskim putem (znam 100% da je digitalnim), covjek koji se javio se jednostavno izgubio. Kao pa znate, nije to bas tako, ovo, ono, jednostavno izmotavao se. Zato ljudi krenimo u ofanzivu, samo zovite i dosadjujte...
-
edikamedika
Pa meni je ovaj u onom svom zbunjenom vrludanju priznao da operateri iz Kiseljaka ili Sanskog Mosta rade na crno i da su i nasi sarajevski kablovski operateri na crno emitirali HRT2, dok su ga emitirali.Sir Charles wrote:Upravo tako. Oni jednostavno NECE da puste HRT2. Neki dan sam zvao HS i kad sam ih pitao kako ljudi u Tuzli, Kiseljaku, Sanskom Mostu mogu gledati HRT2, a operateri ga ne primaju zemaljskim putem (znam 100% da je digitalnim), covjek koji se javio se jednostavno izgubio. Kao pa znate, nije to bas tako, ovo, ono, jednostavno izmotavao se. Zato ljudi krenimo u ofanzivu...
Sad kao ne smiju. Mislim, nije direktno, vec ono u stilu "e pa mozete zakljuciti zasto oni imaju taj program a zasto ga mi ne smijemo imati".
- Sir Charles
Ma mogu oni pricati sta hoce. Istina je samo jedna: NECE DA PUSTE HRT2. U Sanskom Mostu konkretno postoje 2 kablovska operatera: El-Djemo i Elta-MT. Ovi prvi HRT2 primaju zemaljskim putem i emituju ga cijelo vrijeme, nisu ga iskljucivali ni za vrijeme svijetskog prvenstva, a ovi drugi reemituju digitalni signal i nedavno, prije 10-15 dana su ponovo pustili sinal. Znaci, lazu nas
-
edikamedika
Jucer mi kolega kaze da je cuo da je neko procitao negdje da ce 2 oktobra vratiti HRT2 na male ekrane.
Ali bukvalno tako, cuo je od nekoga da je ovaj neko negdje procitao
Ali bukvalno tako, cuo je od nekoga da je ovaj neko negdje procitao
- van Basten
ja sam na hrt-u2 volio pogledati PROFESIONALNO odrađene prenose i emisije formule 1 i lige prvaka, poneke sportske prenose kojih nije bilo u ponudi naših kanala te poneki film (znači dosta toga
)
ako će vratiti hrt2 bez tih sadržaja, što se spominje kao varijanta, ne moraju ga ni vraćati.
Kao što neko reče, sve je do konkurencije... kad ja u svom ulazu budem mogao birati kojem kablovskom ću ja dati svoju pretplatu a ne da mi to određuje geografski položaj zgrade i njihova interna podjela teritorija, onda će biti i tržišne utakmice a samim tim i bolji izbor kanala za nas
ako će vratiti hrt2 bez tih sadržaja, što se spominje kao varijanta, ne moraju ga ni vraćati.
Kao što neko reče, sve je do konkurencije... kad ja u svom ulazu budem mogao birati kojem kablovskom ću ja dati svoju pretplatu a ne da mi to određuje geografski položaj zgrade i njihova interna podjela teritorija, onda će biti i tržišne utakmice a samim tim i bolji izbor kanala za nas
-
edikamedika
Nego, kako misle vratiti kanal na male ekrane sa cenzurom sportskog, serijskog i filmskog programa. Pa to je sve sto se i emitira na HRT2. Sta, pustice nam hrvatsku himnu na pocetku i kraju programa, a izmedju toga ide mrak
lud sam bez Lijepe nase i zastave na vjetru.
A nebi me cudilo, od nasih genijalaca me vise nista ne moze iznenaditi.
A nebi me cudilo, od nasih genijalaca me vise nista ne moze iznenaditi.
- Sir Charles
Prosle sedmice mi je ciko koji kupi pretplatu rekao da su ga trebali pustiti sad u petak ali da je to odgodjeno, jer ne zele nista da kodiraju. Ali u svakom slucaju ce ga pustiti i to jako brzo. Kad sam mu rekao da mi najozbiljnije kaze, da ga necu napadati i da cu nastaviti placati pretplatu i ako ne bude hrt2, covjek mi se kune majkom da ce pustiti. Eh sad koliko on zna i koliko mu je vjerovati, to je vec sasvim druga tema...
-
Ice
#25 Re: Hoće li se HRT 2 konačno vratiti!!!
To je do providera, druge kabelske kuce u bih regularno emitiraju HRT2.suad-sarajevo wrote:Ljudi moji da li neko zna da li će se HRT 2 konačno vratiti da ga možemo ponovno gledati preko kablovske TV ili da se pozdravimo sa njim. Prije neki dan inkasant kabl. TV HS kaže: "Ma samo što se nije pustio signal" ja povjerovah ali čini mi se da ću ga morati ponovno pitati šta je sa signalom kada slijedeći put dođe po pretplatu od 11,50 KM. Ako nam još ukinu HRT 1 i Novu TV, slobodno možemo odjaviti pretplatu. Šta vi mislite o tome raja!!?