Hoce li se Bosanceki ikad otrgnuti od papka?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
nendertalac

Post by nendertalac »

Sve nekakvi welsi, fruteci, diggeri ... sve nesto udarilo na anglosaksonstinu i misli da je napredovalo od majmuna do engleza...

e... :roll:
digger

Post by digger »

nendertalac wrote:Ma nema to veze ni sa mnom ni sa ijednom drugom zenom. Muskarac ili ima manire ili nema. Ako ih imas samo kad si u drustvu zena koje su lijepe i pametne - onda si gentleman na baterije.
Pa sta ja mogu kada me samo pametne i lijepe ganjaju? Ah, citav zivot ista prica.:D
Kareem Abdul-Jabbar

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

nendertalac wrote:Sve nekakvi welsi, fruteci, diggeri ... sve nesto udarilo na anglosaksonstinu i misli da je napredovalo od majmuna do engleza...

:lol: :lol: evo, evo, mene si ubijedila :D:D - isjek'o sam hasima na komadice i izabrao sam kulturu i nepapanluk po definiciji :P :D:D :lol::lol:

Image

:lol: :lol:
wels

Post by wels »

nendertalac (citat):
Ma nema to veze ni sa mnom ni sa ijednom drugom zenom. Muskarac ili ima manire ili nema. Ako ih imas samo kad si u drustvu zena koje su lijepe i pametne - onda si gentleman na baterije.

Od zene se ocekiju prije svega da bude zena,a pamet i ljepota su samo pozeljni.

Evo ja tek sad primjecujem da je autor teme ustvari autorka.

Izvinjavam se!
nendertalac

Post by nendertalac »

Kareem Abdul-Jabbar wrote:
nendertalac wrote:Sve nekakvi welsi, fruteci, diggeri ... sve nesto udarilo na anglosaksonstinu i misli da je napredovalo od majmuna do engleza...

:lol: :lol: evo, evo, mene si ubijedila :D:D - isjek'o sam hasima na komadice i izabrao sam kulturu i nepapanluk po definiciji :P :D:D :lol::lol:

Image

i Kareemi...

"eh da mi je da sam stranac ..."

pa sta je vama???
Kareem Abdul-Jabbar

nendertalac wrote:
Kareem Abdul-Jabbar wrote:

Image

i Kareemi...

"eh da mi je da sam stranac ..."

pa sta je vama???
:lol: :lol: :lol:

ma, pusti nas!! :D

Drzi se ti one Krlezine:"Osamljenost nije dokaz da covjek nema pravo. Krug ljudi je mozda jamstvo da niste jedina budala!" :lol::lol:

:lol::lol::lol:
nendertalac

Post by nendertalac »

Umjesto sto se brukate glupostima i samo dokazujete teoriju da se kulturni Bosanci i Hercegovci mogu nabrojati na prste jedne ruke (ne koristeci sve prste) - bolje da ste nasli svaki makar po jednu zenu da vas preporuci :roll:

Ali ko zna, mozda je ovo pretezak zadatak za vas. Mozda ste i pokusali i uvidjeli da vas ni jedna ne bi preporucila ni najgoroj neprijateljici pa se sad pokusavate izvuci nekakvim nebulozama i - tipicno - "kobasicom se najbolje izrazavam..."
Kareem Abdul-Jabbar

nendertalac wrote:Umjesto sto se brukate glupostima i samo dokazujete teoriju da se kulturni Bosanci i Hercegovci mogu nabrojati na prste jedne ruke (ne koristeci sve prste) - bolje da ste nasli svaki makar po jednu zenu da vas preporuci :roll:

Ali ko zna, mozda je ovo pretezak zadatak za vas. Mozda ste i pokusali i uvidjeli da vas ni jedna ne bi preporucila ni najgoroj neprijateljici pa se sad pokusavate izvuci nekakvim nebulozama i - tipicno - "kobasicom se najbolje izrazavam..."
:lol: :lol: :lol:

steta sto seksisticko razmisljanje i zenski sovinizam ne mogu da se izvoze i prodaju na strana trzista :D:D-mogla bi nam privredu oporaviti :D:D :lol:
hananah

Post by hananah »

Problem dosta nasih muskaraca srecom ne i vecine jeste sto su pitari, a zna se da su pitari = papci :( Da li ce se ikad dozvati pameti :( Samo se za nadati :D
Toozla

Post by Toozla »

@nendertalac

....zasto postavljas pitanje samo o muskarcima.....sta je sa damama....pa nije moguce da su u Bosni sve same dame i papci....valjda mora biti neki balans, u suprotnom, davno bi doslo do kurslusa....

....niko se nije rodio kao gentleman....u pitanju su obrazovanje, vaspitanje i drustvene norme...na kraju krajeva, ako pogledamo postojbinu ove kulture, lako je zakljuciti da gentleman dolazi iz nekih 5-10 procenata sveukupnoga stanovnistva...ostatak stanovnistva, barem onaj dio koji zivi od prvog do prvog, su prilicno slicni svojim bosanskim "papanskim" kolegama....mislim da si postavila pitanje sa kraja stapa....na pocetku stapa su problemi drustvenih normi, koliktivnih mjerila vrijednosti, kvalitet zivljenja....itd....prosjecni bosanski "papak" i "papanka" su samo logican rezultat sveukupnog stanja i situacije u drustvu....
nendertalac

Post by nendertalac »

hananah wrote:Problem dosta nasih muskaraca srecom ne i vecine jeste sto su pitari, a zna se da su pitari = papci :( Da li ce se ikad dozvati pameti :( Samo se za nadati :D
ma ne vjerujem. kao sto sam vec rekla - nije problem papak koji zna da je papak - na njemu se moze poraditi. Problem je papak koji misli da nije papak. njima je tesko pomoci. kad bi im neko i uspjeo objasniti po cemu su sve papci - ili bi se ubili ili bi ubili tog ko im objasni.
Kareem Abdul-Jabbar

hananah wrote:Problem dosta nasih muskaraca srecom ne i vecine jeste sto su pitari, a zna se da su pitari = papci :( Da li ce se ikad dozvati pameti :( Samo se za nadati :D
:lol: :lol: sta strumfovi znaju :P :D:D

Pitar je najvisi nivo dzentlmenstva!! :D:D
hananah

Post by hananah »

A joj :( sto je najgore nece da priznaju da su papci, kad bi priznali onda bi i mogli proraditi na anti-papanluku :D ovako :(
nendertalac

Post by nendertalac »

Toozla wrote:@nendertalac

....zasto postavljas pitanje samo o muskarcima.....sta je sa damama....pa nije moguce da su u Bosni sve same dame i papci....valjda mora biti neki balans, u suprotnom, davno bi doslo do kurslusa....

....niko se nije rodio kao gentleman....u pitanju su obrazovanje, vaspitanje i drustvene norme...na kraju krajeva, ako pogledamo postojbinu ove kulture, lako je zakljuciti da gentleman dolazi iz nekih 5-10 procenata sveukupnoga stanovnistva...ostatak stanovnistva, barem onaj dio koji zivi od prvog do prvog, su prilicno slicni svojim bosanskim "papanskim" kolegama....mislim da si postavila pitanje sa kraja stapa....na pocetku stapa su problemi drustvenih normi, koliktivnih mjerila vrijednosti, kvalitet zivljenja....itd....prosjecni bosanski "papak" i "papanka" su samo logican rezultat sveukupnog stanja i situacije u drustvu....
Pa sta treba? Da sastavimo jedan test i provjerimo nivo papka pa da obrazujemo neku malu skolu? Ili da sastavimo nesto kao vodic tipa - ZNAS DA SI PAPAK KAD:
.
.
.

???
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Hano, kad ce nam chat proraditi :-? ?
Kareem Abdul-Jabbar

nendertalac wrote:
Toozla wrote:@nendertalac

Pa sta treba? Da sastavimo jedan test i provjerimo nivo papka pa da obrazujemo neku malu skolu? Ili da sastavimo nesto kao vodic tipa - ZNAS DA SI PAPAK KAD:
.
.
.

???
:lol: :lol: :lol: ja sam vise zainteresovan da nam das vodic tipa "kako postati procjenitelj za nivo papanluka kod BiH muskaraca"!!
:lol::lol::lol:
Kareem Abdul-Jabbar

hananah wrote:A joj :( sto je najgore nece da priznaju da su papci, kad bi priznali onda bi i mogli proraditi na anti-papanluku :D ovako :(
:D ovako cemo ostati bastioni papanluka na opste nezadovoljstvo emancipovanih procjeniteljki papanluka! :D :lol::lol:
hananah

Post by hananah »

Ne znam moj Bobi, bas sam sinoc kontala sta je sa onim alternativnim chatom ali vise nemam link :( Daj vidi moze li se sta uraditi pa da se na tom chatu vidimo :) Hej Bobi, Hana najvoli Bobija :)
hananah

Post by hananah »

Kareme, ova procjeniteljka ima svoje ime, molicu lijepo - Strumfeta :)
Bobi
Forum administrator

Post by Bobi »

Ja teme i govana :-? .Pojavio se novi trend, kad treba da se izlijeci neka frustracija otvori se tema na sarajevo-x.com forumu :D
digger

Post by digger »

nendertalac wrote:Ali ko zna, mozda je ovo pretezak zadatak za vas. Mozda ste i pokusali i uvidjeli da vas ni jedna ne bi preporucila ni najgoroj neprijateljici pa se sad pokusavate izvuci nekakvim nebulozama i - tipicno - "kobasicom se najbolje izrazavam..."
'Ajde sada da malo obrnemo: ko bi to pa tebe preporucio muskarcu: prepotentna, prepametna, pretenciozna, prejudging... a vjerujem da u stvarnosti ne bi imala problema sa bosanskim kobasicama... kad' nalete...
Kareem Abdul-Jabbar

hananah wrote:Kareme, ova procjeniteljka ima svoje ime, molicu lijepo - Strumfeta :)
Image

ne lazi svijet, PITARKO!!! :x :D:D

Image
Bobi
Forum administrator

Post by Bobi »

hananah wrote:Ne znam moj Bobi, bas sam sinoc kontala sta je sa onim alternativnim chatom ali vise nemam link :( Daj vidi moze li se sta uraditi pa da se na tom chatu vidimo :) Hej Bobi, Hana najvoli Bobija :)
Hano, jel me to predlazhesh za no papak teme :lol: ?
hananah

Post by hananah »

Strumfeta nikad ne laze :) I ne bih se raspravljala s tobom jer ja znam kakve su mi boje i vene i oci i kosa i kakvim lakom nokte lakiram i u koju se boju pretezno oblacim i kakve je boje i nebo i more i sve to znam, a ti gori u crvenom paklu :D i nerviraj se zbog poraza i dalje i ostani papak kad neces da dodjes tobe :D S'a me ba briga :D
Harrys

Post by Harrys »

:-) nendrtalac,sta si se uhvatila protiv BiH gradjana. :D I u tvom okviru ima papaka.Ovo je vec vise puta napisano na forumu.

Papak je nesto blazi oblik paksua koji je najcesce dolazio iz prigradskih naselja, sela i iz nizih drustvenih i socijalnih struktura. Njihov najveci zajeb je to sto se nikada nisu mogli prilagoditi zakonima carsije, mada su cijeli zivot tezili tome. Papak voli selo, miris sijena i balege, Lepu Brenu i Cecu. Zatvore oci u transu kada cuju "Bum Cile bum...", nerijetko izazivaju i isprovociraju frku kada pocugaju, razbijaju case po kaficima a "poslastica" im je dokazivanje muskosti, dok razbijaju prazne pivske flase sami sebi od glavu?! Kad prica, papak pretjerano galami i mlatara rukama, obozava cvijetne ili geometrijske dezene na kosuljama, a u unutrasnjem djepu sakoica obavezno se nadje cakijica u slucaju "Ne daj Boze, nek se nadje..."

Papcina je visi stadij papka, a nizi stadij je obogacen epitetom Ljaksafon. Za razliku od supaka, ova romanticna grupacija je primitivnija i bezazlenija mada to pravilo ne vrijedi uvijek.

Na zalost, ova grupacija je bila jedna od najmasovnijih na nasim bivsim prostorima sto je uslovilo cak i nastanku i izgradnji jednog "novokomponovanog" dijela grada koji se zvao "Kineska cetvrt", gdje su preko noci doveli svoje. Mada se tu nije mogao vidjeti nijedan kineski restoran ili zalutali kosooki sapdjija, ipak su rijetki i "normalni" stanovnici ovog naselja bili prinudjeni slusati jezik koji je u dobroj mjeri podsjecao na kineski: umijesto da kazu ovdje, tamo ili nedavno, u Kineskoj cetvrti se govorilo: tuj, nuj, o tojc....ojhaaaaaaaaa!!! Vrijedno je zabiljeziti i to da se upravo na ovim prostorima, prvi put u nasem gradu moglo vidjeti i cuti kako u mnogobrojnim, novootvorenim kaficima, umijesto Indexa ili Bijelog dugmeta, rastura Bum Cileeeeee Bummmmm & co.
Post Reply