Hoce li neko Miloradu da provjeri diplomu????

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
User avatar
Karadoz
Posts: 591
Joined: 30/06/2003 00:00
Location: Anamo tamo u ganjku

Hoce li neko Miloradu da provjeri diplomu????

Post by Karadoz » 24/02/2007 09:45

Milorad DODIK, je rođen 1959. u Laktašima, gde je završio osnovnu školu, srednju školu u Banja Luci, a Fakultet političkih nauka na Univerzitetu u Beogradu.


BEOGRAD, BANJALUKA - Policija Srbije pronašla je 100 prijava sa Univerziteta u Banjaluci prilikom pretresa stanova čelnika i profesora Pravnog fakulteta u Kragujevcu, uhapšenih u utorak zbog sumnje da su prodavali ispite i diplome.

Akcija pod nazivom "Indeks", koja je započela u junu prošle godine, izvedena je u utorak u saradnji sa Specijalnim tužilaštvom za organizovani kriminal Srbije. Policija je na području Kragujevca, Kraljeva i Beograda uhapsila dekana, prodekana, šest redovnih profesora i šefa Službe za studentska pitanja Pravnog fakulteta u Kragujevcu, kao i jednog privatnik iz Smedereva.

Prema informacijama MUP-a, vjeruje se da su u prodavanje ispita i diploma upleteni i neki profesori iz Banjaluke i RS. Iz tog razloga MUP Srbije zatražiće od MUP-a RS da ispita vezu između uhapšenih profesora u Kragujevcu i Banjaluci, kao i na drugim fakultetima u Srbiji i RS kako bi se utvrdilo ko je još upleten u ove kriminalne radnje.

Stanko Stanić, rektor Banjalučkog univerziteta, kazao je da ga je obradovala vijest o akciji policije u Srbiji jer će se zbog nje uplašiti i neke osobe u RS.

"Imamo indicija da ima kriminalaca i ovdje među nama i zato mi je drago što se to desilo, jer će se ti kriminalci sada osjetiti ugroženim. Jasno im je da će i oni doći na red", kazao je Stanić.

Istakao je da još nemaju informaciju o 100 prijava sa Univerziteta u Banjaluci koje su otkrivene pretresom stanova uhapšenih profesora, ali da će kontaktirati rektora Kragujevačkog univerziteta Miloša Đurana da to provjeri.

On je istakao da Banjalučki univerzitet i sam radi na tome da se istraže i otkriju poslovi prosvjetne mafije koja se bavi trgovinom diploma i ispita.

Anton Kasipović, ministar prosvjete i kulture RS, kazao je da ni on nema informaciju o spornim prijavama sa Banjalučkog univerziteta, ali da će, ukoliko to budu okolnosti i dalje odvijanje situacije nalagale, one biti predmet i Prosvjetne inspekcije RS.

U Specijalnom tužilaštvu Srbije juče nisu željeli da daju informacije o akciji na Pravnom fakultetu u Kragujevcu, ističući da će se o tome oglasiti nakon isteka 48-časovnog policijskog zadržavanja uhapšenih osoba.

Više detalja juče nisu željeli da otkrivaju ni u MUP-u Srbije. Ponovili su da je uhapšeno 10 osoba zbog sumnje da su izvršili više krivičnih djela primanja mita i posredovanje u primanju mita.

"Osnovano se sumnja da su oni u dužem vremenskom periodu primali mito, odnosno posredovali u primanju mita od većeg broja studenata Pravnog fakulteta u Kragujevcu, kojima su omogućavali da polože ispite, tako što su im upisivali ocjene u indeks i sačinjavali lažne zapisnike o polaganju ispita", naveli su u MUP-u Srbije.
Uhapšeni

U akciji policije uhapšeni su: Sveta Purić (53), dekan Pravnog fakulteta u Kragujevcu, Božina Vlašković (53), prodekan za finansije i profesor, te Emilija Stanković (54), pomoćnik ministra prosvjete i profesor rimskog prava.

Uhapšeni su i Ivan Čukalović (51), šef Katedre za međunarodno javno pravo, Predrag Stojanović (49), šef Katedre za pravne i ekonomske nauke, Dragana Petrović (43), profesor krivičnog prava koja je doktorirala na temu organizovanog kriminala, te Dragan Bataveljić (48), profesor Ustavnog prava, Srđan Đorđević (40), bivši sudija Ustavnog suda Srbije i docent na uvodu u pravo, kao i Zoran Simić (55), šef Službe za studentska pitanja, i Saša Jovanović (36) iz Velike Plane, koji je bio posrednik između studenata i profesora.
Diploma od 12.000 do 16.000 evra

Uhapšeni su diplomu Pravnog fakulteta u Kragujevcu naplaćivali od 12.000 do 16.000 evra, a ispite od 500 do 750 evra.

Provjerama u arhivi utvrđeno je da su pojedini studenti polagali ispite prije nego što su se uopšte i upisali na fakultet.

Predmet istrage su mnoge magistarske studije, a najviše njih iz oblasti bezbjednosti.

Policija provjerava sve evidencije redovnih, vanrednih i postdiplomskih studenata Pravnog fakulteta u Kragujevcu, jer postoji sumnja da je veliki broj policajaca iz BiH i Crne Gore završio ovaj fa
kultet na nelegalan način.

Sumnja postoji i da je mnogo zaposlenih u sektoru bezbjednosti i državnoj upravi Srbije došlo do diplome, plaćajući ispite na Univerzitetu u Kragujevcu


___________________

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=233449

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=233800


senada
Posts: 2848
Joined: 08/12/2005 13:18

Post by senada » 24/02/2007 09:58

pojedine federalne "doktore" nije potrebno provjeravati.. za njih se zna koliko i kojih nauka su doktori.. no obzirom da su nosioci vlasti i demokracije a uz to i velepatriote njihovi doktorati su tabu teme... mracne teme koje od ljudskih zivota cine pakao.

User avatar
Karadoz
Posts: 591
Joined: 30/06/2003 00:00
Location: Anamo tamo u ganjku

Post by Karadoz » 24/02/2007 10:15

Bez obzira na sve a sa osvrtom na situaciju u visokom skolstvu Srbije ja bih pokrenuo to pitanje....

Harrys
Posts: 7352
Joined: 28/04/2004 10:35

Post by Harrys » 24/02/2007 10:38

:D Prvo bolan cupaj korov u vlastitoj basti.Ne vidjeh da si reagovao na ovo.

senada wrote:
Pripadnici tajnih službi kupuju FABUS-ove diplome !?


''Trenutačno od FABUS-a ubrzano kupuju diplome pripadnici tajnih službi u BiH koji su po nacionalnom ključu došli u ta tijela, a za dužnosti koje obnašaju potrebne su im visokoškolske diplome'', kazao je Dnevnom listu izvor blizak tajnim službama u BiH.

MOSTAR - Susjednu Republiku Hrvatsku potresa afera o 600 krivotvorenih diploma na Otvorenom sveučilištu u Splitu, a u Zagrebu je poznato da se uz određenu cijenu mogu kupiti diplome na Prometnom fakultetu, gdje su navodno "diplomirali" mnogi poznati hrvatski političari. S druge strane, malo tko želi govoriti o takvim slučajevima u BiH, iako je javna tajna da su mnogi, čak i visoki dužnosnici, kupovali diplome. Skandali o kupovini diploma povezani su i s tajnim službama u BiH, čiji pripadnici kupuju diplome kako bi ostali na pozicijama. Najviše takvih diploma kupuje se na FABUS-u, fakultetu iz Novog Sada čija podružnica je u Posušju, tvrdi mostarski Dnevni list.

''Trenutačno od FABUS-a ubrzano kupuju diplome pripadnici tajnih službi u BiH koji su po nacionalnom ključu došli u ta tijela, a za dužnosti koje obnašaju potrebne su im visokoškolske diplome'', kazao je Dnevnom listu izvor blizak tajnim službama u BiH. Potvrdio je da je dosta pripadnika tajnih službi kupilo spomenute diplome, kao i to da je najveći broj diploma kupljen u FABUS-u, no da je bilo kupovine i na nekim drugim fakultetima. Neimenovani izvor napominje da se nekoliko puta pokušala provjeriti kupovina diploma na FABUS-u, no da te provjere nisu do sada dale nikakve rezultate jer organizatori sve upise i diplome provode kroz knjige. Za spomenuto sveučilište mnogi su čuli, uglavnom povezujući ga sa spomenutim skandalima. Čak se jedno vrijeme po Hercegovini pričalo javno o cijenama pojedinih diploma, no nikada nitko nije uspio dokazati da se na FABUS-u uistinu kupuju diplome.

Zanimljive su priče kako i gdje se kupuju diplome u BiH. Tako, prema nekim informacijama, Hrvati iz naše zemlje uglavnom kupuju diplome u Banjoj Luci, Srbi iz Republike Srpske, kako se priča u političkim kuloarima, imaju svoje "sveučilište" u Posušju, a Bošnjaci ''diplomiraju'' na Univerzitetu u Sarajevu.


Tako se, kako doznaje Dnevni list, i u Hrvatskoj proširila vijest da su se pojedinci koji rade u Hrvatskom saboru obogatili prodajući ispite na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Neki pak Bošnjaci koji su iz BiH tijekom rata izbjegli u Hrvatsku, kako piše list, po diplome i danas odlaze u Sarajevo. Također, u hrvatskoj javnosti se dosta govori o tome kako se u našoj zemlji masovno kupuju diplome i da se na osnovi tih diploma zapošljavaju ljudi u BiH, a vjerojatno i po Hrvatskoj. Naši izvori iz Hrvatske navode da je opće poznato da se u Banjoj Luci za dva vikenda dolazilo do diplome inženjera, a za mjesec dana do titule doktora.

22.1.2007.
Pincom.info

User avatar
Karadoz
Posts: 591
Joined: 30/06/2003 00:00
Location: Anamo tamo u ganjku

Post by Karadoz » 24/02/2007 10:57

Prevedeno na narodni jezik po diplomu ili u Banja Luku ili Posusje a moze i u Srbiju ...

E Tito hebem ti drzavu u kojoj sam morao da ucim ...

reG
Posts: 94
Joined: 20/02/2007 11:21

Post by reG » 24/02/2007 11:26

Prvo, malo mi je smijesno uzimati izvor pincom.info, Vecernji listi i sl. kao ozbiljne izvore, a jos smjesnije da se kao po diplome ide na Univerzitet u Sarajevo. Za Banja Luku, Travnik, Posusje, Mostar, Zenicu, moze svasta da bude, ali dva najozbiljnija univerziteta u BiH su u Tuzli i Sarajevu i ja za cijeli svoj studij ne primjetih niti cuh da je neko imao protekcije na osnovu ovoga i onoga ili da je polozio ispit pod sumljivim okolnostima, a da ne govorim o kupovini diploma. Ispiti su se polagali jedino radom i pokazanim znanjem. Za one silne privatne fakultete ne govorim, tu je uglavnom sve jasno, ne govorim ni za kritertije pojedinih univerziteta, ali optuzivati bez ikakvih dokaza, izuzev onih tipicnih pincomovsko-vecernjackih "zanimljive su price", po Hrvatskoj se prosirila vijest" "opce je poznato da se u BL za dva vikenda dolazilo do diplome inzinjera, a za mjesec dana do titule doktora"... ma dajte molim vas... ovo je neozbiljno i komentarisati. Ocito da je pisac ovog teksta, vjerovatno postao diplomirani zurnalista (ako to uopste jeste), ovaj, poropagandista :D negdje u Posusju :lol:

Senada bi nam takodje mogla reci imena onih ciji su to doktorati njoj sumljivi i na osnovu cega.

senada
Posts: 2848
Joined: 08/12/2005 13:18

Post by senada » 24/02/2007 12:10

reG wrote:....Senada bi nam takodje mogla reci imena onih ciji su to doktorati njoj sumljivi i na osnovu cega.
ne znam sto tipujes bas na doktorate :-) bitan je dar za aktualne drustvene znanosti jelde...
:zzzz:

reG
Posts: 94
Joined: 20/02/2007 11:21

Post by reG » 24/02/2007 12:30

senada wrote:pojedine federalne "doktore" nije potrebno provjeravati.. za njih se zna koliko i kojih nauka su doktori.. no obzirom da su nosioci vlasti i demokracije a uz to i velepatriote njihovi doktorati su tabu teme... mracne teme koje od ljudskih zivota cine pakao.


pa hajde da razbijamo tabue, senada, prvo u svojoj avliji...

in33sa
Posts: 2325
Joined: 27/10/2006 11:35

Post by in33sa » 24/02/2007 13:58

reG wrote:Prvo, malo mi je smijesno uzimati izvor pincom.info, Vecernji listi i sl. kao ozbiljne izvore, a jos smjesnije da se kao po diplome ide na Univerzitet u Sarajevo. Za Banja Luku, Travnik, Posusje, Mostar, Zenicu, moze svasta da bude, ali dva najozbiljnija univerziteta u BiH su u Tuzli i Sarajevu i ja za cijeli svoj studij ne primjetih niti cuh da je neko imao protekcije na osnovu ovoga i onoga ili da je polozio ispit pod sumljivim okolnostima, a da ne govorim o kupovini diploma. Ispiti su se polagali jedino radom i pokazanim znanjem. Za one silne privatne fakultete ne govorim, tu je uglavnom sve jasno, ne govorim ni za kritertije pojedinih univerziteta, ali optuzivati bez ikakvih dokaza, izuzev onih tipicnih pincomovsko-vecernjackih "zanimljive su price", po Hrvatskoj se prosirila vijest" "opce je poznato da se u BL za dva vikenda dolazilo do diplome inzinjera, a za mjesec dana do titule doktora"... ma dajte molim vas... ovo je neozbiljno i komentarisati. Ocito da je pisac ovog teksta, vjerovatno postao diplomirani zurnalista (ako to uopste jeste), ovaj, poropagandista :D negdje u Posusju :lol:

Senada bi nam takodje mogla reci imena onih ciji su to doktorati njoj sumljivi i na osnovu cega.


Svakako, sarajevski FPN je nadaleko poznat po postenju profesora i ostalog kadra :-)

reG
Posts: 94
Joined: 20/02/2007 11:21

Post by reG » 24/02/2007 14:34

Moguce, svasta narod prica :D a kazu gdje ima dima ima i vatre :D samo sto ovdje pise Univerzitet u Sarajevu, a ne Fakultet politickih nauka ili je mozda FPN isto sto i Univerzitet? :D

Grey-Lk
Posts: 6
Joined: 20/02/2007 15:34

Post by Grey-Lk » 24/02/2007 15:37

hahahaha

kakav si ti kralj, karadzozu, haha

pa fakulteti u Srbiji (pogotovo oni u Beogradu i Novom Sadu) su stotinama svjetlosnih godina daleko po kvaliteti od bilo kojeg u BiH

Miloradu provjeravati diplomu, pa Mile je zavrsio fakultet u toku 80-ih, a tad je mnogo manje korupcije bilo u skolstvu nego sada, i bio jedan od najboljih studenata generacije na fakultetu politickih nauka (pricaju se i legende o vremenu koje je on provodio u citaonici)

a sto se tice toga kako su fakulteti u Sarajevu i Tuzli puno bolji od onih Banjaluckih, na to cu se lijepo nasmijati, posto znam neke ljude koji u Banjaluci na Medicinskom nisu mogli poloziti neke ispite na trecoj i cetvrtoj godini, pa su se prebacivali u Sarajevo, tamo te ispite sa lakocom polagali, i onda se vracali u Bl da zavrse fax
e sad nemoj pomisliti da kazem da su fakulteti u Bl dobri, cak naprotiv, mislim da su strasno losi, ali ne vjerujem da su i u Sarajevu ista puno bolji

reG
Posts: 94
Joined: 20/02/2007 11:21

Post by reG » 24/02/2007 15:55

posebno je cuven pravni fakultet u beogradu.. ima strasne kako profesore, tako i studente... iako se slazem da su neki beogradski ispred fakulteta u bih (to svjetlosnih godina cu ostaviti po strani), kao sto su i neki sarajevski ispred beogradskih. u sustini, kako u srbiji tako i u bih, situacija u obrazovanju jeste u kurcu i ne moze se porediti sa onom prije rata. slazem se i za i ovo sto si rekao za dodika (ali krkan ostaje krkan)... prije bi to trebalo provjertiti onom cetniku sto obnasa duznost oobdusmena, jer smo vidjeli kako i kad je stigao gdje je stigao. takodje ovo za banjalucki univerzitet je velika novost, ali neka si nas obavijestio... dobro je sto je napredan, vjerovatno zahvaljujuci i onome da je "rs bolji dio bih" samo da nisi pobrkao sarajevo i ono sto zovu istocno sarajevo... provjeri jos jednom da nisu tvoji poznanici te ispite polagali u foci, han pijesku ili na sokocu...

reG
Posts: 94
Joined: 20/02/2007 11:21

Post by reG » 24/02/2007 16:23

..
Last edited by reG on 24/02/2007 16:35, edited 1 time in total.

reG
Posts: 94
Joined: 20/02/2007 11:21

Post by reG » 24/02/2007 16:33

Grey-Lk wrote:(pricaju se i legende o vremenu koje je on provodio u citaonici):shock:

uuu, ovo mi promace...

budi tako dobar pa nam prepricaj jednu... zbavit cemo i gusle ako treba, sigurno vrijedi truda, sve da bi culi neku od legendi o nacitanom ronhilu.

reG
Posts: 94
Joined: 20/02/2007 11:21

Post by reG » 24/02/2007 16:39

Image

Evo ih, samo da cujemo neku od legendi.

Downunda
Posts: 484
Joined: 08/11/2006 17:10

Post by Downunda » 24/02/2007 17:00

Siguran sam da Dodik ima počani doktorat Evropske akademije nauka i dalje bi ostao ono što svakodnevno demonstrira - prigradski papak, koji u svojoj uzbuđenosti što je meta svakodnevnog pojavljivanja na medijima(da mu je neko prije rata rekao da ć se pojavljivati na TV-u svaki dan, vjerovatno bi mu u rodnom selu digli spomenik), i ne može da se suzdrži u svom izvornom papansko-seljačkom ophođenju prema drugima.

op.cit::..."šta vas briga šta sam ja radio u Beogradu...."!
(u najmanju ruku je zvučalo kao da portir tjera nekoga iz neke zgrade).

Pa ljudi (ako imate imalo urbanih gena u sebi, pogledajte samo kako se tip izražava - pa ratari iz emisija "Znanje-imanje" su se pristojnije ponašali pred kamerama).
Halo, Laktši?
Predsjednik vlade, njiva, livada, pa od 1992.god fotelja i službeni auto!
Pa ne može to "preko noći"!

Izvinjavam se što se nisam držao teme (striktno)ali stvarno je pretjerena "popularizacija" Dodika i sličnih jednostavno učinila svoje!

p.s. ni naš (kre)entitet nije u deficitu sa sličnim provincijalcima, bar kad je povajvljivanje i način govora u pitanju!

reG
Posts: 94
Joined: 20/02/2007 11:21

Post by reG » 24/02/2007 17:40

joj, evo jos jednog...

cuj, urbanih gena ...

e pa stvarno...


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Grey-Lk
Posts: 6
Joined: 20/02/2007 15:34

Post by Grey-Lk » 24/02/2007 19:23

joj
ovi neobavijesteni su mi strasni, samo lupaju,

nije Pravni fakultet u Beogradu ovaj o kome se prica u vezi sa ovim skandalom, vec Pravni u Kragujevcu

Mile je prije rata bio nacelnik opstine u laktasima, pod njegovim rukovodstvom opstina je postala pravi raj za privatnike, krajem 80-ih, trebalo je najmanje vremena da se registruje firma, sa minimalnim taksama, zato danas ima nekoliko hiljada registrovanih privatnih preduzeca u Laktasima

a sto se tice njegove imovine, Mile je prije rata imao firmu za prizvodnju parketa, sa 170 zaposlenih, a u prvom sazivu visestranacke skupstine Mile je bio poslanik Saveza reformskih snaga Ante Markovica, tako da covjek nije od juce u politici, vec vise od 20 godina, i prosle i ove ubire plodove

a sto se tice njegovog studiranja, u svojoj generaciji je vazio kao covjek koji je najvise vremena provodio u citaonici (sad se ponavljam), danas ga profesori na tom fakultetu spominju kao primjer vrijednog studenta

a sto se tice svjetlosnih godina, jesu svjetlosne godine, posto je par mojih dobrih drugova studiralo prvo ovdje u Bl, pa onda u Beogradu, razlika ogromna, isti slucaj sa mojim sestrama koje su bile prvo ovdje, pa otisle u Novi Sad, i sa jos tako par ljudi koje znam

i nije Istocno Sarajevo, vec bas Medicinski fakultet u Sarajevu, znam sta pricam, e sad jedino ako su mene slagali, onda i ja lazem vas, ali mi je to pricalo vise ljudi koji su tim sistemom radili


pozdrav

mala-i
Posts: 1315
Joined: 16/03/2006 15:32
Location: sa/zg

Post by mala-i » 24/02/2007 19:30

reG wrote:Moguce, svasta narod prica :D a kazu gdje ima dima ima i vatre :D samo sto ovdje pise Univerzitet u Sarajevu, a ne Fakultet politickih nauka ili je mozda FPN isto sto i Univerzitet? :D


ne,ali je fpn dio univerziteta i onome ko na njemu diplomira(kupio diplomu ili ne) na komadu papira piše:UNiverzitet u sarajevu.

Downunda
Posts: 484
Joined: 08/11/2006 17:10

Post by Downunda » 24/02/2007 20:24

reG wrote:joj, evo jos jednog...

cuj, urbanih gena ...

e pa stvarno...


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


Radi se o prenesenom značenju, a zaboravio sam staviti navodnike, al' očito nisi čuo/la za ovu frazu.
Šta ti misliš o sprovođenju Aneksa 7 Daytonskog sporazuma?

071

User avatar
Ahmmed
Posts: 4281
Joined: 21/09/2005 22:28

Post by Ahmmed » 24/02/2007 22:10

Pa, šta ste se prihvatili Miletove diplome? Zar nam maršal nije bio bravar?? :D

mala-i
Posts: 1315
Joined: 16/03/2006 15:32
Location: sa/zg

Post by mala-i » 24/02/2007 23:32

Ahmmed wrote:Pa, šta ste se prihvatili Miletove diplome? Zar nam maršal nije bio bravar?? :D


ali nije kupio bravarsku diplomu :D

User avatar
Ahmmed
Posts: 4281
Joined: 21/09/2005 22:28

Post by Ahmmed » 25/02/2007 01:11

mala-i wrote:
Ahmmed wrote:Pa, šta ste se prihvatili Miletove diplome? Zar nam maršal nije bio bravar?? :D


ali nije kupio bravarsku diplomu :D


Pa, nije ni Mile gimnazijsku :D

reG
Posts: 94
Joined: 20/02/2007 11:21

Post by reG » 25/02/2007 01:27

Grey-Lk wrote:joj
ovi neobavijesteni su mi strasni, samo lupaju,

nije Pravni fakultet u Beogradu ovaj o kome se prica u vezi sa ovim skandalom, vec Pravni u Kragujevcu


dragi moj, ne brini se, obavijesten sam bolje nego sto mislis. ne pricam u vezi sa "ovim skandalom" i fakultetom u kragujevcu, vec mislim na pravni fakultet u beogradu, na leglo klerofasizma kakvo nigdje necete naci. tamo ce vas ugostiti bezbroj grupa i studentskih organizacija, npr. "otacastveni pokret obraz", "pravda", "dveri", pokteti za zastitu lika i djela srpskih heroja, Rase i Ratka, za zastitu cirilice, tamo ce vas docekati npr. onaj sto je prije dan - dva uhapsen na palama, predsjednik "odbora za odbranu radovana karadzica", pogadjate, ugledni profesor kosta cavoski, kao i mnoge druge manje i vece koste. iz takve atmosfere izlaze ne samo novi seselji i radovani, vec i puno gori. takodje je cuvena i npr. ugledna SANU, ali o tome drugi put.

nego, deder ti nama odguslaj jednu legendu o vremenu koje je mile ronhil provodio u citaonici.

reG
Posts: 94
Joined: 20/02/2007 11:21

Post by reG » 25/02/2007 01:38

Downunda wrote:
reG wrote:joj, evo jos jednog...

cuj, urbanih gena ...

e pa stvarno...


:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


Radi se o prenesenom značenju, a zaboravio sam staviti navodnike, al' očito nisi čuo/la za ovu frazu.
Šta ti misliš o sprovođenju Aneksa 7 Daytonskog sporazuma?

071


Nisam, nazalost tek sad cujem za tu frazu, a nisam ti vjest ni sa tim prenesenim znacenjima.

Nesto mi ni navodnici ne leze.

A ovo oko Aneksa 7, to isto neki fol urbanih gena?

Post Reply