Hoce li Nasa Stranka oduzeti SDP-u znacajan broj glasova?

Post Reply
simi5

#51 Re: Hoce li Nasa Stranka oduzeti SDP-u znacajan broj glasova?

Post by simi5 »

Imate li vi neku ozbiljnu agenciju koja se bavi procenom javnog mnenja pred izbore? Imate li izbornu kladionicu. kakve su kvote.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#52 Re: Hoce li Nasa Stranka oduzeti SDP-u znacajan broj glasova?

Post by pici »

komeba wrote:Mogu li ja nesto reci da se bolje shvati ova tema...

TEMU JE POKRENUO SDA-OVAC !

Uzas .....Image

SDA-ovac hos moj glas e eve ga........Image :mrgreen:
sophy

#53 Re: Hoce li Nasa Stranka oduzeti SDP-u znacajan broj glasova?

Post by sophy »

jao kako pateticnog svijeta ima.... htjela bih naglasiti: SVAKI GLAS KOJI DOBIJE NASA STRAKKA JE GLAS KOJI PRIPADA SAMO NS... mislim, halo ljudi, ako je neko odlucio glasati za nekoga, onda je to uradio jer je svoj glas odlucio dati jednoj politickoj opciji... samo se nadam da puno ljudi nece "pusiti" ovu foru koju je ocajni sdp proturio kako bi jos jednom, nekom prevarom, pokusali dobiti izbore... dosada je bilo, glasajte za nas jer nismo nacionalisti, sada je glasajte za nas jer vam ne mozemo uvaljivati pricu od prije, jer nismo sada jedini nenacionalisti, ali opet dajte nama glas da ne pobijede nacionalisti......... to je jedino sto smo od sdp-a culi, kakvi programi... ta mi se stranke bas zgadila. ja sam isto glasala za njih i svaki moj glas dosada je bio pisanje u vjetar, oni bogatiji drzava propada.... pa da li je vama poznato koliko kostaju bilbordi, tv reklame, plakati i njihovo opsesivno ljepljenje, letci itd., pa razmislite koliko je samo licemjerno sta rade ove rotirajuce partije (sda, sdp, sbih i itd.), zamislite da su zadnjih 10 godina stedili na kampanjama svi zajedno, pa dosada bi mogli sagraditi sve puteve u nasoj zemlji... ali ne udri na propagandu, spomeni malo nacionalizma i eto te na vlasti........ pa zar vam se sve ovo nije vise zgadilo? nista ne funkcionira u nasoj drzavi, apsolutno nikakav posao ne mozete zavrsiti da ne naidjete na takvu birokratiju, takve talove, takav neprofesionalizam u svim segmentima drustva.... pitate li se kako bi bilo bez toga???? zivjeti u sistemu koji stoji iza vas samo jer ste gradjanin ( ne familija i prijatelj prijatelja) i jer zelite ostvariti svoja zakonska prava.... sada mi pada na pamet slucaj sa nerminom tulicem, onad direktor pozorista mladih, sjecate se sta mu je opcina centar htjela napraviti, pokusali su ga prevariti, covjeka invalida je sistem htio prevariti, uzas i to bas zaslugom ovog becirevica.... ovog istog koji se smijesi sa plakata i vice glasajte za covjeka... povraca mi se...... vrijeme je da se probudimo i damo priliku necem novom....
mostarac

#54 Re: Hoce li Nasa Stranka oduzeti SDP-u znacajan broj glasova?

Post by mostarac »

sophy wrote:jao kako pateticnog svijeta ima.... htjela bih naglasiti: SVAKI GLAS KOJI DOBIJE NASA STRAKKA JE GLAS KOJI PRIPADA SAMO NS...
I STRANCI ZA BIH.

Ono mozes ti ovdje valjati suplje, al u glasilu u vlasnistvu SBiH-a sasvim sigurno 2 dana pred izbore ne bi se pojavio neko ko nije lojalan i odan.
Iza SDP-a stoje rezultati, stoje Lipovaca, Imamovic, Hadzic..., a iza NS stoji Haris Silajdzic glavom i bradom. Kad je SDP govorio o ublehama Harisa Silajdzica pred prosle izbore niste vjerovali, a danas ste razocarani jer ste shvatili da su to bile ublehe, ali opet ne vjerujete SDP-u.
SDP danas zna i svako ko razmislja zna da je NS nova stranka za bih, osnovana i finansijski i medijski debelo pogurana od stranke za bih i njenih glasila sto se u ovoj kampanji moze viditi svakodnevno. Neki ce opet pogledati i viditi, a neki ce ostati zamagljenih ociju i bice im prodata ubleha, ali to u ovoj zemlji na brdovitom balkanu nije nista novo jer ovaj narod voli supljake, ubelehe i one sto lijepo izgledaju i ima ih sta vidit. Svaki glas za NS je glas za Stranku za BiH i njene mafijoze koji krchme ovo malo sto je ostalo zemlje i rasprodaju nase zivote.
Bojan Bajic ce na kraju biti odbacen ko potrosna roba, a dobar je momak i perspektivan, al jebiga on sam ne cini stranku i tu je samo isturen u prvi jurisni vod da pogine u prvom naletu. :(
Poslije ce tu da se dovuku Halilovici, Hece, Hadziahemtovici, Alikadic-Husovici i slicni da preuzmu stranku, postave je na pravo mjesto i daju joj onaj prepoznatljiv 100% ton, samo sa novom 100% ublehom i pricom, a sustina tj. kriminal ce da ostane isti. Osnivac ce lijepo da ode u Tursku i mirno trosi novac koji je u ove 4 godine opljackao od nas.
cak se i takve paralele mogu povuci tipa Sven Alkalaj - Denis Grac :D
nowhere man

#55 Re: Hoce li Nasa Stranka oduzeti SDP-u znacajan broj glasova?

Post by nowhere man »

mostarac wrote:
sophy wrote:jao kako pateticnog svijeta ima.... htjela bih naglasiti: SVAKI GLAS KOJI DOBIJE NASA STRAKKA JE GLAS KOJI PRIPADA SAMO NS...
I STRANCI ZA BIH.

Ono mozes ti ovdje valjati suplje, al u glasilu u vlasnistvu SBiH-a sasvim sigurno 2 dana pred izbore ne bi se pojavio neko ko nije lojalan i odan.
Iza SDP-a stoje rezultati, stoje Lipovaca, Imamovic, Hadzic..., a iza NS stoji Haris Silajdzic glavom i bradom. Kad je SDP govorio o ublehama Harisa Silajdzica pred prosle izbore niste vjerovali, a danas ste razocarani jer ste shvatili da su to bile ublehe, ali opet ne vjerujete SDP-u.
SDP danas zna i svako ko razmislja zna da je NS nova stranka za bih, osnovana i finansijski i medijski debelo pogurana od stranke za bih i njenih glasila sto se u ovoj kampanji moze viditi svakodnevno. Neki ce opet pogledati i viditi, a neki ce ostati zamagljenih ociju i bice im prodata ubleha, ali to u ovoj zemlji na brdovitom balkanu nije nista novo jer ovaj narod voli supljake, ubelehe i one sto lijepo izgledaju i ima ih sta vidit. Svaki glas za NS je glas za Stranku za BiH i njene mafijoze koji krchme ovo malo sto je ostalo zemlje i rasprodaju nase zivote.
Bojan Bajic ce na kraju biti odbacen ko potrosna roba, a dobar je momak i perspektivan, al jebiga on sam ne cini stranku i tu je samo isturen u prvi jurisni vod da pogine u prvom naletu. :(
Poslije ce tu da se dovuku Halilovici, Hece, Hadziahemtovici, Alikadic-Husovici i slicni da preuzmu stranku, postave je na pravo mjesto i daju joj onaj prepoznatljiv 100% ton, samo sa novom 100% ublehom i pricom, a sustina tj. kriminal ce da ostane isti. Osnivac ce lijepo da ode u Tursku i mirno trosi novac koji je u ove 4 godine opljackao od nas.
cak se i takve paralele mogu povuci tipa Sven Alkalaj - Denis Grac :D
Mostarac, vidim da stalno proturas tezu da iza NS stoji SBiH. Ja te najiskrenije molim da mi pojasnis, da me ubijedis i dokazes zasto to mislis, jer ja to zaista ne mogu shvatiti. Do sad sam podrzavao SDP, i u biti i sad ih podrzavam, ali podrzavam i NS jer smatram da je i za SDP najbolje da ima konkurenciji u toj lijevoj, normalnoj opciji. Da se ove dvije stranke natjecu u pozitivnim aktivnostima. SDP je u biti pozitivna stranka, njihovi rezultati se vide u Tuzli (gdje NS nece kandidovati nacelnika, upravo zato jer smatraju da je tamo nacelnik ok), i istina je da su imali nesretnu okolnost u one kratke dvije godine kad su bili na vlasti, zbog koalicije sa SBiH, 11. sept i alzirske grupe i sl.... ali i istina je da je Lagumdzija morao imati vise sluha za promociju demokratije i forsirati dinamiku i promjenu ljudi na funkcijama, i da su u mnogo slucajeva mogli uraditi puno vise...

SBiH mi se apsolutno gadi. Ja tu stranku ne mogu nikako povezati sa NS. I kako to da SBiH drzi Dane? Zbog toga sto oni forsiraju Hecin, a ne Tihicev/Lagumdzijin stav u kontekstu energetske politike? Mislim da to nije dovoljno za tvrdnju da SBiH drze Dane. Je li ima jos nesto?

Ne znam, moguce je da ja te stvari i ne razumijem. Ja samo zelim najbolje za svoju zemlju. Zelim mir i prosperitet, kao i vecina ljudi koji ce izaci na izbore. Dajte nam argumente.
damir_m

#57 Re: Hoce li Nasa Stranka oduzeti SDP-u znacajan broj glasova?

Post by damir_m »

jasno je ko ce pobjediti, nema sumnje -> nacionalne stranke -> mozda mi koji imamo internet imamo i priliku da vidimo i cujemo malo vise, ali sudeci po komentarima nasih gradjana na cijelom WWWebu, ni internet ne pomaze!
vecina bih cini selo,koje jasno vec dugo salje istu poruku, nacionalisticke stranke su preuzele vlast, to ce se jako tesko srusiti,
naprave malo ceste po selima, dok glavnu magistralu krpe betonskim kvascem. Njima je najvaznije samo da ljudi misle da se nesto radi, a da li to ima smisla, i da li donosi ekonomski progres, to u bih jos od kraja rata NIJE BITNO.

I opet kazem, mozda u Sarajevu, mozda u Tuzli, ali vec dalje je sve poznato... Ovjektivni hAvaZ vrsi upravlja duhom Bosnja, ako to mozemo nazvati duhom.

SDP-> dobro poznato, pun lopova, ali eto da dodju na vlast, pa da prvo pokusaju iskorijeniti lopove u svojoj stranci...
SDA->stranka korumpiranih Bosnja, koja od rata pa do dana danasnjeg duboko zavlaci prste u islamisticke lobije, koji zele od Bih napraviti dzemahiriju
Nasa Stranka -> naravno da ima sanse, ali za tvog dedu i majku sigurno nema neko vece znacenje, a tek koliko te dede i majke u birackom tjelu cine, to je nevjerovatno!

Mladi ljudi vecinom ne glasaju!
MLADI LJUDI SU jedina mogucnost za promjene, njih se treba prihvatit!

:roll:
Raskoljnikov

#58 Re: Hoce li Nasa Stranka oduzeti SDP-u znacajan broj glasova?

Post by Raskoljnikov »

mostarac wrote:
GLASACKI LISTIC JE VAZECI SAMO AKO JE NA NJEMU STAVLJEN "X" PORED IMENA SDP BIH :D
Da, to je ISPRAVAN glasački listić :thumbup:
Čija god da je frakcija(sve sam više ubjeđen da jeste)-Naša stranka čini medvjeđu uslugu(u ovom trenutku!) socijal-demokratiji.
Zašto?
Jazz_Junkie je već odgovorio...
elSaik

#59 Re: Hoce li Nasa Stranka oduzeti SDP-u znacajan broj glasova?

Post by elSaik »

mostarac wrote:imas pp
Mogu li kojim slučajem i ja dobiti ovaj isti pm, s obzirom da imam slično mišljenje kao i @nowhere man, pa me zanima odgovor na njegovo pitanje. Hvala. ;-)
elSaik

#60 Re: Hoce li Nasa Stranka oduzeti SDP-u znacajan broj glasova?

Post by elSaik »

damir_m wrote: Mladi ljudi vecinom ne glasaju!

Vjeruj mi da ni mnogi mladi ne odstupaju mnogo od "neću za komunjare, ba", "SDA nas je odbraila u ratu", "Srbi za Srbe, Hrvati za Hrvate, Bošnje za Bošnje"...
vee-jay

#61 Re: Hoce li Nasa Stranka oduzeti SDP-u znacajan broj glasova?

Post by vee-jay »

komeba wrote:
Area_51 wrote:
Isto tako, ovo sto radi u ovom broju Dana je klasican politicki reket, koji ce za efekat imati odbojnost ljudi prema Njihovoj stranci. Ona nece preci izborni prag, jer za tako nesto treba jako mnogo glasova, ali ce uzeti SDP dovoljno glasova da nacionalisti dodju na vlast. Poslije ovoga sto rade Dani, koalicija SDP i te stranke je jednostavno nemoguca.
Dani su u odnosu prema SDP-u postali gori od Avaza.
Da, to sam vec davnoooo primjetio. Moram priznati da sam se do skora kolebao oko toga da li cu produziti svoju preplatu na Dane, ali ipak su to dobre i kvalitetne novine i jaki novinari. Ipak, nerazumljivo mi je zasto Pecanin i Selimbegovicka svaku sansu koriste da popoljuvaju i uniste SDP, Lagumdziju i sve cesce Komsica. Pogotovo od kada je stvorena Nasa Stranka, od tada rade sve da tu stranku upropaste. Citavo aktuelno izdanje Dana se moze razumijeti kao reklama za Nasu stranku -> i to sve na racun SDPa.

Ja sam jednom cuo da je razlog tog Pecaninovog preokreta neka svadja izmedju njega i Lagumdzije. Ali i to je rekla kazala.

Sto se mene tice, Pecanin moze imati razloga kakvih hoce, ali u ovakvim vremenima se na taj nacin truditi da se unisti i ovo malo gradjanskog i multietnickog na politickoj sceni BiH je za mene totalna glupost.

:-? :-? :-?
damir_m

#62 Re: Hoce li Nasa Stranka oduzeti SDP-u znacajan broj glasova?

Post by damir_m »

elSaik wrote:
damir_m wrote: Mladi ljudi vecinom ne glasaju!

Vjeruj mi da ni mnogi mladi ne odstupaju mnogo od "neću za komunjare, ba", "SDA nas je odbraila u ratu", "Srbi za Srbe, Hrvati za Hrvate, Bošnje za Bošnje"...
to ih je SDA narucila, i naucice ih tek seljakluka, bolji njih briga, oni se drze svoje stolice, ali politika ove stranke je jasna: nije Bosna, nego Bosnja, nije marama nego maHrama, i gradi djamiju, jacaj konzervativni Islam, znaci ne onaj nama poznati bosanski, dok su oni sami najveci nevjernici. Ovi ne rade na drzavi, nego na stranackoj politici, uzimaju u dzep, KATASTROFA... sve nam je to poznato, jasno nam je sta se moralo u ratu raditi, ali eto proso rat, stranka se nije promjenila, ideologija je ista, mjenjanje bosanskog duha u konzervativni muslimanski i sto je najgore na svojim predizbornim kampanjama spominju sehide, koji su odbranili ovu zemlju, KAO DA SU ONI POGINULI ZA SDA---- uh uhh, Sramota, treba im zabraniti spominjanje ovih ljudi!
neki ce reci ovo je reklama za SDP, ne meni ni jedna stranka u bih nije kompetentna jer se ne zna pozabaviti privredom BiH. SDP eto ipak ukida ovaj nacionalisticki okvir drustva! A izgleda da nam je to jedina ljevica...
Bosnjama je naravno najveca isprika: vidis sta nam Srbi rade, vidi sta Hrvati, sta me briga za njih, nego de vi ako niste nacionaliste napraviti nam drzavau, uhhh danas vece nacionaliste od Srba i Hrvata!
nigdje.nikog

#63 Re: Hoce li Nasa Stranka oduzeti SDP-u znacajan broj glasova?

Post by nigdje.nikog »

Sama pojava Nase Stranke je najveci SAMAR SDP-u.

Kakav je to SDP koji nije uspio privuci Danisa i Bojana, vec ih natjerao da prave novu stranku ?
klixober

#64 Re: Hoce li Nasa Stranka oduzeti SDP-u znacajan broj glasova?

Post by klixober »

vee-jay wrote:
komeba wrote:
Area_51 wrote:
Isto tako, ovo sto radi u ovom broju Dana je klasican politicki reket, koji ce za efekat imati odbojnost ljudi prema Njihovoj stranci. Ona nece preci izborni prag, jer za tako nesto treba jako mnogo glasova, ali ce uzeti SDP dovoljno glasova da nacionalisti dodju na vlast. Poslije ovoga sto rade Dani, koalicija SDP i te stranke je jednostavno nemoguca.
Dani su u odnosu prema SDP-u postali gori od Avaza.
Da, to sam vec davnoooo primjetio. Moram priznati da sam se do skora kolebao oko toga da li cu produziti svoju preplatu na Dane, ali ipak su to dobre i kvalitetne novine i jaki novinari. Ipak, nerazumljivo mi je zasto Pecanin i Selimbegovicka svaku sansu koriste da popoljuvaju i uniste SDP, Lagumdziju i sve cesce Komsica. Pogotovo od kada je stvorena Nasa Stranka, od tada rade sve da tu stranku upropaste. Citavo aktuelno izdanje Dana se moze razumijeti kao reklama za Nasu stranku -> i to sve na racun SDPa.

Ja sam jednom cuo da je razlog tog Pecaninovog preokreta neka svadja izmedju njega i Lagumdzije. Ali i to je rekla kazala.

Sto se mene tice, Pecanin moze imati razloga kakvih hoce, ali u ovakvim vremenima se na taj nacin truditi da se unisti i ovo malo gradjanskog i multietnickog na politickoj sceni BiH je za mene totalna glupost.

:-? :-? :-?
Istina..duboko sam razocaran u Pecanina i Dane.Uvijek podrzavam argumentovanu kritiku,ali ova ant-isdp kampanja koju su vodili BH Dani,najvise Pecanin,su mi nevjerovatno ogadili medije i tu NS iz koje mnoge ljude zaista cijenim.Avazovski nacin pljuvanja po Komsicu i Lagumdziji u jednoj novini kao sto su Dani nisam ocekivao.FUJ! Prosla je predizborna kampanja,prosli su izbori,ali doslo je vrijeme da se svako pogleda u ogledalo.Sta vidis Senade Pecaninu?
nigdje.nikog

#65 Re: Hoce li Nasa Stranka oduzeti SDP-u znacajan broj glasova?

Post by nigdje.nikog »

Nije mi jasno cemu toliko cudjenje oko BHDANA. Zna se ko je sadasnji vlasnik i novine i Pecanina.
Avaz se od pocetka zna ciji je.

A zna se bogami i ciji je SDP.

Dakle, nema ovo veze sa "sukobom svjetova" - ovo su personalni obracuni.
Judge_Dread

#66 Re: Hoce li Nasa Stranka oduzeti SDP-u znacajan broj glasova?

Post by Judge_Dread »

x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 14:43, edited 1 time in total.
Vozac

#67 Re: Hoce li Nasa Stranka oduzeti SDP-u znacajan broj glasova?

Post by Vozac »

Kralj Tvrtko XXVIII wrote:
beiha wrote:Da li ce uspjeti u tome? da ce im naskoditi,to je vec sigurno,ali koliko?
Nece mislim da ce Nasa Stranka dozijveti debakl na ovim izborima. Ne zato sto su losi vec zato sto narod ne zeli promjene.
...
Mikado

#68 Re: Hoce li Nasa Stranka oduzeti SDP-u znacajan broj glasova?

Post by Mikado »

nigdje.nikog wrote:Sama pojava Nase Stranke je najveci SAMAR SDP-u.

Kakav je to SDP koji nije uspio privuci Danisa i Bojana, vec ih natjerao da prave novu stranku ?
SDP ciji je predsjednik Zlatko Lagumdzija. Da se on povukao prije 6 godina, nebi doslo da osipanja SDP i nastanka novih socijaldemokratskih partija.
cogni

#69 Re: Hoce li Nasa Stranka oduzeti SDP-u znacajan broj glasova?

Post by cogni »

Nasa Stranka moze samo ojacati gradjansku opciju a nikako je oslabiti. Sto je jaca Nasa Stranka to ce i gradjanska opcija biti jaca. Mozda bi SDP mogla profitirati ako bi bila jedina gradjanska stranka, ali bi ukupno gradjanska opcija izgubila. Dugorocno gledano, odsustvo konkurencije je, po mom misljenju, losha stvar, jer neminovno dovodi do uljuljkivanja.
Na kraju, nerealno je ocekivati da SDP sam moze osvojiti vlast, dajte kredita i Nasoj Stranci.

Naravno, gradjanska opcija u ovakvoj BiH je u velikom hendikepu u odnosu na nacionalne stranke, ne treba ni to zaboravljati.
perajic

#70 Re: Hoce li Nasa Stranka oduzeti SDP-u znacajan broj glasova?

Post by perajic »

Mikado wrote:

SDP ciji je predsjednik Zlatko Lagumdzija. Da se on povukao prije 6 godina, nebi doslo da osipanja SDP i nastanka novih socijaldemokratskih partija.
Dijelimo misljenje. SDP ima najveceg "protivnika" unutar svojih redova. Cinjenica je da je Zlatko najveca kocnica uspjehu SDP-a i da ima imalo savjesti davno bi se povukao za dobrobit SDP-a i cijele BiH. Ne kazem da on nije pametan i sposoban, ali je jednostavno ispuc'o svoj kredit kod BiH gradjana i NIKAD vise nece (akoBogda) dobiti njihovo povjerenje, jer ga je jednom debelo zolupotrijebio! Najbolji pokazatelj su lokalni izbori, gdje lokalni SDP politicari (Hadzic, Imamovic, Lipovaca, Becirevic...) odnose ubjedljive pobjede, kao i izbor Zeljka Komsica u predsjednistvo, a SDP-a u parlamentu nema na mapi (Zlatko bio nosilac liste!). Pametnom ne treba puno da skonta do cega (koga) je! Naravno njegovi klonovi ce uvijek misliti da je do glupih glasaca ;)
mostarac

#71 Re: Hoce li Nasa Stranka oduzeti SDP-u znacajan broj glasova?

Post by mostarac »

perajic wrote:
Mikado wrote:

Dijelimo misljenje. SDP ima najveceg "protivnika" unutar svojih redova. Cinjenica je da je Zlatko najveca kocnica uspjehu SDP-a i da ima imalo savjesti davno bi se povukao za dobrobit SDP-a i cijele BiH. Ne kazem da on nije pametan i sposoban, ali je jednostavno ispuc'o svoj kredit kod BiH gradjana i NIKAD vise nece (akoBogda) dobiti njihovo povjerenje, jer ga je jednom debelo zolupotrijebio! Najbolji pokazatelj su lokalni izbori, gdje lokalni SDP politicari (Hadzic, Imamovic, Lipovaca, Becirevic...) odnose ubjedljive pobjede, kao i izbor Zeljka Komsica u predsjednistvo, a SDP-a u parlamentu nema na mapi (Zlatko bio nosilac liste!). Pametnom ne treba puno da skonta do cega (koga) je! Naravno njegovi klonovi ce uvijek misliti da je do glupih glasaca ;)
Covjek koji nakon sto je bio predsjednik SDP-a ode u Stranku za BiH nije ni zasluzio bolju sudbinu od one koja ga je zadesila. Isto vazi i za Lazovica, Tokica, Komsica koji su ulazili u takve aranzmane nakon sto su osnovali SDU, pa se onda posvadjali izmedju sebe. Da se razumijemo bio sam na tom kongresu, i nisam glasao za Lagumdziju za predsjednika, tad sam mislio da se ne trebaju stvari rjesiti na nacin na koji su se rjesile i da je trebalo postupiti drugacije. Danas kad pogledam sa distance, Lagumdzija mi nije nista drazi nego tada, al danas mislim da je ondje povukao odlican potez i da je dobro sto Bogicevic nije postao predsjednik partije tu noc, jer bi u njoj ostali oni koji su je rusili iznutra.
Isto tako tu vece je Bogicevic umro za mene kao politicar.
mostarac

#72 Re: Hoce li Nasa Stranka oduzeti SDP-u znacajan broj glasova?

Post by mostarac »

perajic wrote:
Mikado wrote:

kad i kako je zanimljivo pitanje
Kralj Tvrtko XXVIII

#73 Re: Hoce li Nasa Stranka oduzeti SDP-u znacajan broj glasova?

Post by Kralj Tvrtko XXVIII »

Mostarac Bogicevic je jedan od najvecih ljudi u drzavi, on se pokazao onda kada to niko nije imao petlju. Jednostavno se ne slazem sa tobom oko njega.
Drugo ko je kriv za debakl SDP-a u Mostaru (ako si u organima stranke siguran sam da i ti dijelis odgovornost :mrgreen: :mrgreen: ).
VjecitiStudent

#74 Re: Hoce li Nasa Stranka oduzeti SDP-u znacajan broj glasova?

Post by VjecitiStudent »

mostarac wrote: Lagumdzija mi nije nista drazi nego tada, al danas mislim da je ondje povukao odlican potez i da je dobro sto Bogicevic nije postao predsjednik partije tu noc, jer bi u njoj ostali oni koji su je rusili iznutra.
A ovi sto su ostali su bezbeli krema evropske ljevice? :D
mostarac

#75 Re: Hoce li Nasa Stranka oduzeti SDP-u znacajan broj glasova?

Post by mostarac »

Kralj Tvrtko XXVIII wrote:Mostarac Bogicevic je jedan od najvecih ljudi u drzavi, on se pokazao onda kada to niko nije imao petlju. Jednostavno se ne slazem sa tobom oko njega.
Drugo ko je kriv za debakl SDP-a u Mostaru (ako si u organima stranke siguran sam da i ti dijelis odgovornost :mrgreen: :mrgreen: ).
Bogicevic je izgubio svaki politicki kredibilitet i ja za njega vise nikad nigdje ne bi glasao. Ne moze se od stare slave zivit.

Drugo - Zasto bilo ko od vas misli da je SDP u Mostaru dozivio debakl? Koji su vam razlozi tog misljenja? Jeste li vi upoznati sa politickom situacijom u Mostaru? Jeste li vi svjesni stanja u Mostaru i mrznje koja ovdje vlada? Imate li vi uopste pojma o kojem gradu govorite? Mostar nije ni Sarajevo, ni Bihac, ni Zenica ni Tuzla. Mostar je grad koji jos uvijek ima ovu i onu stranu, u kojem je apsolutno sve podijeljeno, u kojem djeca idu u dvije skole pod jednim krovom u kojem je nacionalizam jos uvijek na vrhuncu u kojem partizansko groblje stoji "ukraseno" kukastim krstovima i niko to ne smije da skloni, a pokusaj njegove obnove je zavrsen devastacijom svega sto se do tad uradilo na obnovi, Mostar je grad koji ima i specifican statut, a on nije donesen zato jer se ovdje gaji tolerancija, suzivot i medjusobno povjerenje, Mostar je grad gdje utakmice Veleza i Zrinjskog obezbjedjuju stotine specijalaca sa punom opremom i specijalnim vozilima, a nije valjda jer je to rivalitet navijackih skupina, Mostar je grad u kojem utakmica Brazila i Hrvatske na svjetskom prvenstvu zavrsi krvavim obracunima, Mostar je grad koji ima krst inata na brdu Hum i toranj crkve od 75 metara pravljen takodje iz inata, Mostar je grad u kojem je dzamija napravljena na mjestu bivse crkve, a zvucnici pojacani do maksimuma okrenuti prema naseljima na zapdnoj strani, Mostar je grad u kojem se to sve desava u gradu,a mozete misliti sta se onda desava na selima, a vi meni onda govorite o debaklu SDP-a. Vi meni niste dobri nikako. Mostar nije sredina u kojoj se vodi politicka borba na nacin na koji se vodi u vasim sredinama i to mora da shvatite. SDP je u Mostaru napravio malo cudo sa ovim brojem glasova, a to sto bi vi htjeli da prikazete kao debakl je vas problem jer ili imate zle namjere ili apsolutno nemate pojma o zivotu i politickoj situaciji u Mostaru.
I na kraju, ja nisam u organima mostarskog SDP-a.
Post Reply