Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Acerovac

#1 Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by Acerovac »

Kao Srbin iz RS, mislim da nema sanse da ovi prostori imalo napreduju i uopste ne znam kako to promjeniti.
Nema uopste ko je na vlasti, jer su sve izmijenjali u ovih 18 godina i svi su dokazali da su isti, sposobni jedino za lopovluk.

Privreda prakticki i ne postoji. Nema uopste ulaganja, niti je ovim vlastima stalo do bilo cega. Ako se i napravi nesto, to su niskoakumulativne grane, od kojih nema vajde jer ljudi rade za 200-300 km. Jedino funkcionise administracija, koji se razbacuju novcem, a tu je kraljevstvo nepotizma, korupcije...Direktori, sefovi se nista ne pitaju, jer sve odlucuje predsjednik stranke. Vise ni posao cistaca ne mozes dobiti ako nisi clan vladajuce stranke. Posto vise niko ne dobija posao zbog nekih svojih kvaliteta, dosli smo u situaciju da niko ne zna vise obavljati svoj posao ili ga traljavao obavlja. U bolnicama fali svih vrsta ljekova, nece te operisati ako ne potplatis...a koliko smo traljavi vide se i po bolnici u Bihacu koja je izgorila. U ratu bolnice opstanu a kod nas ne mogu ni u miru.
Obrazovanje unisteno. Sad svako ima najmanje jednu ili dvije diplome u dzepu. Najbolja legalna para se dobija otvaranje privatnih fakulteta...gdje se pojavis samo na dodjeli diploma. Mnoga sela nemaju ni skolu, ali imaju privatni fakultet ili barem njegovo istureno odjeljenje. Nekad se to bili samo mendzmenti, a sad postoje privatni fakulteti gdje mozes dobiti diplomu farmaceuta, rendgenologa, geologa...Neka nam je Bog na pomoci.

Sudstvo se jedino boji OHR-a, a sudije masovno prave dilove sa ovima sto tuze drzave i uzimaju procenat za presude. Znaci, politicko mafijaski sud. Vojska... 300 miliona godisnje bacamo da neko lezi po kasarnama i ide u penziju sa 35 godina. Infrastruktura...Nigdje se ne moze toliko ukrasti kao na tenderima za gradnju puteva i objekata. Zato Dodo i Stankovic i prave puteve, zaduzuju RS i kapital tu upumpavaju, umjesto da prave energetske objekte i prodaju struju, za koje postoji trziste, Dodik dize kredite i pravi puteve, a Hrvatska, Slovenija...ne mogu vise otplacivati dugove za svoje puteve, koji su im nerentabilni...a sta cemo tek mi.

Vlada...Oni se nista ne pitaju, jer se za sve pita ili pitaju, predsjednici stranaka, a oni su tu samo formalno.

Dodik i ostali politicari...Dobili su sindrom Hosni Mubaraka i ostalih diktatora okruzenih poltronima i zbog ogromnog bogatstva nisu svjesni kako narod tesko zivi. I Dodik nista drugo ne znam nego trabunjati o otcjepljenju, o Markalama...umjesto da se bavi ekonomijom...ali jebiga, to ne zna. Zna jedino laprdati od ugrozenosti. A realno gledajuci, nemoguce je otcjepljenje jer cak i da se to desi, granica je ogromna izmedju Federacije i RS i zato nema sanse za bilo kakvo otcjepljenje i sl, a zna to i Dodik ali posto nista ne zna o ekonomiji, najlakse je laprdati i dizati tenzije.
Ja znam da ga narod vise ni ne slusa.

Ali kako bilo sta promjeniti? Vladajuce stranke imaju veliki glasacku masineriju za sobom jer su zahvaljuci stranackoj clanskoj karti, ljudi dobili posao na budzetu. A cak i da se promjene stranke, opet isto.

Znaci, nema napretka dok se ne stvori pravna drzava, a pravna drzava se nece stvoriti jer OHR-u, sudstvu i vladajucoj garnituri ovo odgovara. A ova drzava opstaje zahvaljujuci kreditima i milion ljudi u dijaspori.
Narod je u apatiji i nema sanse da izadje na proteste ili bilo sta.

Ko je mladji, neka ide u inostranstvo, a ko je stariji...jebiga..

Koji je politicar ok? Nijedan. Sve demagozi i lopovi. Posto je ovdje popularan Komsic. Sta je to on uradio za napredak ove drzave? Nista. Kabinet mu ima najvecu potrosnju...I nista ne radi, osim ono kao da je konobar, a ne predsjednik drzave, povremeno nekom zaprijeti razbijanjem nosa, oruzjem i tako to.

Znaci, sve je to isto. Stvoren je sistem da izvlaci ono najgore iz ljudi, i da sav sljam ispliva na povrsinu.
Dok se ne stvori istinski pravna drzava, sve je bezvrijedno i nema napretka ali pravna drzava nije u interesu ni OHR-u, ni sudijama, ni vladajucim politicarima...
Last edited by Acerovac on 22/08/2013 13:07, edited 1 time in total.
salter071

#2 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by salter071 »

Umjesto kilometarskog odgovora kopiracu ti vic na koji sam danas naletio:

Hvali se Amerikanac Bosancu kako njegova država stalno napreduje, kako se kod njih sve bolje i bolje živi, pa kaže:
- Evo već sutra mi ćemo živjeti bolje nego danas.
A Bosanac mu odgovara:
- Nije to ništa, mi već danas živimo bolje nego što ćemo živjeti sutra!
Yug

#3 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by Yug »

Cim ukinemo entitete krenuce nabolje,promjenice se mentalitet ljudi i politicara i bit cemo moderna mocna drzava postovana u svijetu.
Pa ljudi Beograd i Zagreb sa stogodisnjom tradicijom skolovanih diplomata,politicara svih kovova danas nemaju kadrove da naprave napredak,a mi zelimo od ovih nasih polupismenih poiiticara zeljnih sadake za sebe i clanove familije nesto vise.
Acerovac

#4 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by Acerovac »

salter071 wrote:Umjesto kilometarskog odgovora kopiracu ti vic na koji sam danas naletio:

Hvali se Amerikanac Bosancu kako njegova država stalno napreduje, kako se kod njih sve bolje i bolje živi, pa kaže:
A Bosanac mu odgovara:
Ma ovoliki kriminal i nepotizam mozda ima samo u africkim drzavama. Vjerovatno nije bila gora vladajuca struktura ljudi u zadnjih 500 godina.
slogabn
Location: Psalm 137:9 Blessed is the one who grabs your little children and smashes them against a rock.

#5 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by slogabn »

Cim uklonite fasizam iz vaseg narodnog folklora.
Yug

#6 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by Yug »

Acerovac wrote:
salter071 wrote:Umjesto kilometarskog odgovora kopiracu ti vic na koji sam danas naletio:

A Bosanac mu odgovara:
Ma ovoliki kriminal i nepotizam mozda ima samo u africkim drzavama. Vjerovatno nije bila gora vladajuca struktura ljudi u zadnjih 500 godina.
:lol: Pa nikada ovde nije ni bilo vladajucih struktura ako izuzmemo SFRJ tj.SRBIH u okviru Jugoslavije.Jedino ako ne mislis na srednji vijek i feudalno uredjenje tadasnjih "drzava".
Acerovac

#7 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by Acerovac »

slogabn wrote:Cim uklonite fasizam iz vaseg narodnog folklora.
Ma pusti to. Samo mentalno retardirani ili oni bas totalno neobrazovani mogu to pjevati ili tako razmisljati, a vjeruj mi, da je broj takvih zaista minimalan, samo sto dobiju veliki publicitet.
Acerovac

#8 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by Acerovac »

Yug wrote:
:lol: Pa nikada ovde nije ni bilo vladajucih struktura ako izuzmemo SFRJ tj.SRBIH u okviru Jugoslavije.Jedino ako ne mislis na srednji vijek i feudalno uredjenje tadasnjih "drzava".[/quote]

Nekada, kad nije bilo kupovina diploma, i stranaka...uvijek onaj iznad tebe po polozaju je znao vise od onog ispod. A sad, konobari su ministri, direktori...i niko vise ne zna svoj posao...Ili ga ne zna obavljati, ili ga obavlja traljavo.
Objektivni navijac

#9 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by Objektivni navijac »

Yug wrote:Cim ukinemo entitete krenuce nabolje,promjenice se mentalitet ljudi i politicara i bit cemo moderna mocna drzava postovana u svijetu.
Pa ljudi Beograd i Zagreb sa stogodisnjom tradicijom skolovanih diplomata,politicara svih kovova danas nemaju kadrove da naprave napredak,a mi zelimo od ovih nasih polupismenih poiiticara zeljnih sadake za sebe i clanove familije nesto vise.
Odkuda Zagrebu stogodisnja tradicija :? :shock: :? Bili su madjarska pokrajina sve do 1918,kada ih je hrabra srpska vojska oslobodila vjekovnoga ropstva :D :D
Odgovor na pitanje ,da li ce ova drzava krenut naprijed je kratak : NE :D :D
hipphop

#10 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by hipphop »

Hoce - Kad bosnjacima dodje u glavu da je BiH drzava TRI ravnopravna (konstituivna) naroda.
Foggia

#11 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by Foggia »

Acerovac wrote: Ma pusti to. Samo mentalno retardirani ili oni bas totalno neobrazovani mogu to pjevati ili tako razmisljati, a vjeruj mi, da je broj takvih zaista minimalan, samo sto dobiju veliki publicitet.
Tako je. Na publicitetu dobijaju zadnjih dana incidenti sa "nacionalnom pozadinom" zato jer predstoji popis stanovništva. Nema mi drugog objašnjenja. Potrebno je vladajućim strukturama da podsjete narod ko je ko i da se fino svako izjasni kao jedan od tri konstitutivna naroda. Pitam se, šta bi bilo da se većina izjasni kao "Bosanci" i/ili "Hercegovci"? Hoće li morati mijenjati ustav? Kako će funkcionirati državne institucije? Bi li mi, kao narod, na taj način zadali udarac onima u foteljama?
Acerovac

#12 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by Acerovac »

hipphop wrote:Hoce - Kad bosnjacima dodje u glavu da je BiH drzava TRI ravnopravna (konstituivna) naroda.
Sad su Bosnjaci, Srbi i Hrvati jedni drugima najmanja smetnja oko bilo cega ali je najlakse drugog optuzivati da je on smetnja njegovog napretka.
Acerovac

#13 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by Acerovac »

Foggia wrote:
Acerovac wrote: Ma pusti to. Samo mentalno retardirani ili oni bas totalno neobrazovani mogu to pjevati ili tako razmisljati, a vjeruj mi, da je broj takvih zaista minimalan, samo sto dobiju veliki publicitet.
Tako je. Na publicitetu dobijaju zadnjih dana incidenti sa "nacionalnom pozadinom" zato jer predstoji popis stanovništva. Nema mi drugog objašnjenja. Potrebno je vladajućim strukturama da podsjete narod ko je ko i da se fino svako izjasni kao jedan od tri konstitutivna naroda. Pitam se, šta bi bilo da se većina izjasni kao "Bosanci" i/ili "Hercegovci"? Hoće li morati mijenjati ustav? Kako će funkcionirati državne institucije? Bi li mi, kao narod, na taj način zadali udarac onima u foteljama?
Jebes vise i naciju i nacionalazim i sovinizam i sve.

Npr. kad bi postojala virtuelna igrica sa izmisljenom drzavom, i izmisljenim narodima...i kad bi ja bio lopov i na celu drzave, isto bih radio kao ovi da se odrzim na vlasti. Posto sam nesposoban da otvaram radna mjesta, onda bi zaposljavao samo clanove moje stranke, unistio obrazovanje, okruzio se poltronima i svako malo izjavljivalo nacionalisticke izjave.

Jebes Dodika. Lopovina.
slogabn
Location: Psalm 137:9 Blessed is the one who grabs your little children and smashes them against a rock.

#14 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by slogabn »

hipphop wrote:Hoce - Kad bosnjacima dodje u glavu da je BiH drzava TRI ravnopravna (konstituivna) naroda.
Hoce, kad tim NARODIMA dodje u glavu da su JEDNA NACIJA - BOSANCI.
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#15 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by antimobbing »

@acerovac,

Tvoj post je dokaz da je ova zemlja već krenula naprijed. Ljudi poput tebe, Bože, Nikole i drugih kad-tad će napraviti pravnu državu, ukinuti Daytonski sporazum koji generira sve o čemu pišeš i vratiti stari Ustav Republike BiH koji daje ista prava svima. To je neminovan proces koji je pokrenut i koji će se desiti samo je pitanje vremena i kada?

Ljudi koji danas imaju 20 godina će to dočekati ali ljudi koji danas imaju 30, 40, 50 i 60 godina nemaju šta više čekati jer prosječan život u BiH je oko 65 godina što znači da im je ostalo oko 10-tak godina života ili manje, a takvih je 98% koji uopće ''ne žive'' već kao stoka preživljavaju u ova tri privatna GETO-a, dugih 20 godina.
dustaban

#16 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by dustaban »

Evo, krenula je !
Image
Paranoid

#17 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by Paranoid »

dustaban wrote:Evo, krenula je !
Image
Welcome to the Republic of Srpska-promotional gif
:thumbup:
hipphop

#18 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by hipphop »

"slogabn"
Hoce, kad tim NARODIMA dodje u glavu da su JEDNA NACIJA - BOSANCI.

Bosanci su samo Mujo, Haso i Fata!
KENJAC

#19 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by KENJAC »

Yug wrote:Cim ukinemo entitete krenuce nabolje,promjenice se mentalitet ljudi i politicara i bit cemo moderna mocna drzava postovana u svijetu.
Cim priznaju Bosnu bit ce bolje , Cim stane rat bit ce bolje, cim ukinu entitete , bit ce bolje ... Dok got zivi i jedan Bosanac , bilo koje rase, na ovim prostorima nece nikad bit bolje ! A za ove sto spominju Bratunacke majmune u kolo uhvacene, nek malo procitaju komentare na razne vijesti na ovom istom forumu , pa nek se malo zapitaju i nad majmunima iz sopstvenih redova !
O'zone
Globalni moderator

#20 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by O'zone »

Acerovac wrote:
Znaci, nema napretka dok se ne stvori pravna drzava, a pravna drzava se nece stvoriti jer OHR-u, sudstvu i vladajucoj garnituri ovo odgovara. A ova drzava opstaje zahvaljujuci kreditima i milion ljudi u dijaspori.
Narod je u apatiji i nema sanse da izadje na proteste ili bilo sta.

Ko je mladji, neka ide u inostranstvo, a ko je stariji...jebiga..
:thumbup:

E moj ti nekom će lakše metar u dupe nego cenat u glavu.

Bitno je da je naš a kakav je koga briga.
dudlov

#21 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by dudlov »

Hoće, kad na qurzu nokat naraste.

Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
Mina_88

#22 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by Mina_88 »

Let me guess - mirni raspad pa ce sve da procvjeta :oops:
Ludzak

#23 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by Ludzak »

Nikad ova drzava nece napredovat. Ako je nekad napredovala, napredovala je u sastavu Jugoslavije, a na ovaj nacin nece nikad. :wink:
Mina_88

#24 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by Mina_88 »

Ludzak wrote:Nikad ova drzava nece napredovat. Ako je nekad napredovala, napredovala je u sastavu Jugoslavije, a na ovaj nacin nece nikad. :wink:
Pa ako je tako, koja je svrha njenog postojanja? Cemu insistiranje na cjelovitost ili uopste opstanak takve drzave?

Ozbiljno pitam.
Šveđanin

#25 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by Šveđanin »

Acerovac wrote:
slogabn wrote:Cim uklonite fasizam iz vaseg narodnog folklora.
Ma pusti to. Samo mentalno retardirani ili oni bas totalno neobrazovani mogu to pjevati ili tako razmisljati, a vjeruj mi, da je broj takvih zaista minimalan, samo sto dobiju veliki publicitet.

Svaki novi posjet RS me uvjeri u suprotno.
Zanimljiv pogled, poprilično tačan.
Post Reply