Hoće li građani plaćati javašluk SDP-ea

Post Reply
veiz

#1 Hoće li građani plaćati javašluk SDP-ea

Post by veiz »

Poskupljenje Električne energije 4,33% je udar na ionako osiromašene građane(potrošače )
U trećem dnevniku g-din Rasim Gačanović je rekao da razloga za poskupljenje nema.
Udruge potrošača isto misle
Gasnogovornica Midheta brani stavove lopovske firme u koju je u posljednjih 3 godine zaposleno skoro duplo više radnika nego što treba . Zapošljavanje se vršilo mimo svakih kriterija ,Dovoljno je da ste rođak nekog političara Iz SDPea i da dobijete radno mjesto,
Nemam ništa protiv zapošjavanja ,ali imam protiv ove vrste(podobni a ne sposobni)

Pitam se samo koliko je SDP-eovih kurvi zaposleno ćije zanimanje nema veze sa elektro zanimanjem,,
Pedlažem da kurve plaćaju oni koji su koristili njihove usluge a ne narod
Last edited by veiz on 26/12/2014 10:32, edited 1 time in total.
zulfo

#2 Re: Poskupljenje struje

Post by zulfo »

Jebeš zemlju koja nema vaki narod i stručnjake poput Elvedina Grabovice.
Ako neće narod ko će platiti novoupošljavanje SDP-eovih članova njihovih rođaka.....
dragan a

#3 Re: Hoće li građani plaćati javašluk SDP-ea

Post by dragan a »

veiz wrote:Poskupljenje Električne energije 4,33% je udar na ionako osiromašene građane(potrošače )
U trećem dnevniku g-din Rasim Gačanović je rekao da razloga za poskupljenje nema.
Udruge potrošača isto misle
Gasnogovornica Midheta brani stavove lopovske firme u koju je u posljednjih 3 godine zaposleno skoro duplo više radnika nego što treba . Zapošljavanje se vršilo mimo svakih kriterija ,Dovoljno je da ste rođak nekog političara Iz SDPea i da dobijete radno mjesto,
Nemam ništa protiv zapošjavanja ,ali imam protiv ove vrste(podobni a ne sposobni)

Pitam se samo koliko je SDP-eovih kurvi zaposleno ćije zanimanje nema veze sa elektro zanimanjem,,
Pedlažem da kurve plaćaju oni koji su koristili njihove usluge a ne narod

Zaposlili su svoju djecu i rođake mimi svih procedura i sad kroz poskupljenje struje treba da im narod obezbjediprimanja koja nisu tako mala.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4 Re: Hoće li građani plaćati javašluk SDP-ea

Post by KatarinaKosaca »

dragan a wrote:Zaposlili su svoju djecu i rođake mimi svih procedura i sad kroz poskupljenje struje treba da im narod obezbjediprimanja koja nisu tako mala.
To je to. Ipak, tješi činjenica da će završiti kao BIH Telecom. I BIH Telecom dok je imao monopol je isto radio. Bili su drski, drčni, nije se sa njima moglo pričati, zapošljavali se preko štele, koverte, familije, stranke, imali bolikuričan odnos prema korisnicima. Sjećam se, dobro, da sam im jednom prilikom prije nekih 7 godina rekla da sam dobar klijent (koristila sam taj telefon za poslovne svrhe i mjesečni računi su bili preko 2.000KM) na šta su odgovorili, ma, kakvi, kakvih mi imamo korisnika vi nam uopće niste ništa :? . Neki dan radim prijenos broja fiksnog na Telemach i plaču zašto , kako, imamo i mi pakete bla, bla. E, jedina je utjeha da više ni Elektroprivreda neće biti jedini provajder i da će završiti kao BIH Telecom
DeutscheAusweis

#5 Re: Hoće li građani plaćati javašluk SDP-ea

Post by DeutscheAusweis »

KatarinaKosaca wrote:
dragan a wrote:Zaposlili su svoju djecu i rođake mimi svih procedura i sad kroz poskupljenje struje treba da im narod obezbjediprimanja koja nisu tako mala.
To je to. Ipak, tješi činjenica da će završiti kao BIH Telecom. I BIH Telecom dok je imao monopol je isto radio. Bili su drski, drčni, nije se sa njima moglo pričati, zapošljavali se preko štele, koverte, familije, stranke, imali bolikuričan odnos prema korisnicima. Sjećam se, dobro, da sam im jednom prilikom prije nekih 7 godina rekla da sam dobar klijent (koristila sam taj telefon za poslovne svrhe i mjesečni računi su bili preko 2.000KM) na šta su odgovorili, ma, kakvi, kakvih mi imamo korisnika vi nam uopće niste ništa :? . Neki dan radim prijenos broja fiksnog na Telemach i plaču zašto , kako, imamo i mi pakete bla, bla. E, jedina je utjeha da više ni Elektroprivreda neće biti jedini provajder i da će završiti kao BIH Telecom
:lol: :lol:

Neko na minusu upali prije, nego na 20 C... :lol: :lol:
VjecitiStudent

#6 Re: Hoće li građani plaćati javašluk SDP-ea

Post by VjecitiStudent »

Odakle iluzija da bi struja mogla biti jeftinija?
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#7 Re: Hoće li građani plaćati javašluk SDP-ea

Post by Admir_1984 »

penzije u elektroprivredi za sss su oko 900KM, pa zamislite kolike su im onda plate i doprinosi bili unazad 15 godina :roll: a sdp-ovci su posebna priča, frajer je znači poslanik u parlamentu+posao u sdp-u, primanja 5+ hiljada sigurno mjesečno i ono zaposli ženu u elektroprivredu

mrš stoko :run:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#8 Re: Hoće li građani plaćati javašluk SDP-ea

Post by KatarinaKosaca »

VjecitiStudent wrote:Odakle iluzija da bi struja mogla biti jeftinija?
Rekoše da ima 14 registriranih snadbjevača. Idu preko, koriste infrastrukturu Elektroprivrede, ali nemaju gomilu rođaka (vjerojatno kao privane firme) podobnika i uhljebljenika kao fiksni trošak na mjesečnoj razini, pa je logično da usluga bude bolja, što ne znači i po defaultu jeftinija. Ali, rado ću preći, samo da više Elektroprivredi ne plaćam račune.
VjecitiStudent

#9 Re: Hoće li građani plaćati javašluk SDP-ea

Post by VjecitiStudent »

KatarinaKosaca wrote:
Rekoše da ima 14 registriranih snadbjevača. Idu preko, koriste infrastrukturu Elektroprivrede, ali nemaju gomilu rođaka (vjerojatno kao privane firme) podobnika i uhljebljenika kao fiksni trošak na mjesečnoj razini, pa je logično da usluga bude bolja, što ne znači i po defaultu jeftinija. Ali, rado ću preći, samo da više Elektroprivredi ne plaćam račune.
Nevolja je što BiH, uz Srbiju, ima i dalje najjeftiniju struju u Evropi.
DeutscheAusweis

#10 Re: Hoće li građani plaćati javašluk SDP-ea

Neko to "ne vidi" od računa za tel... čuj 2000 KM :lol: :lol: pa jbt...neko ko ima 1/4 račun od 2 k ide na flat...

Ejjj Bosno poharana...
dulekrele

#11 Re: Hoće li građani plaćati javašluk SDP-ea

Post by dulekrele »

a zasto ne. taj isti narod ih je bio i izabrao.
trik&trak

#12 Re: Hoće li građani plaćati javašluk SDP-ea

Post by trik&trak »

DeutscheAusweis wrote:Neko to "ne vidi" od računa za tel... čuj 2000 KM :lol: :lol: pa jbt...neko ko ima 1/4 račun od 2 k ide na flat...

Ejjj Bosno poharana...
ALi je to bilo prije 7 godina :bih:
DeutscheAusweis

#13 Re: Hoće li građani plaćati javašluk SDP-ea

trik&trak wrote:
DeutscheAusweis wrote:Neko to "ne vidi" od računa za tel... čuj 2000 KM :lol: :lol: pa jbt...neko ko ima 1/4 račun od 2 k ide na flat...

Ejjj Bosno poharana...
ALi je to bilo prije 7 godina :bih:

Ma da... prije 7 godina, a li se prije neki dan dotična prebacila na telemach...valjda je rn kasnio. Doduše, prije 7 god nije bilo flat-rate ili ti bizMis paketa u telekomu.. :roll:

:lol: :lol:

PS: Sve je laaaaažžž samo pusta laaaaž
JohnnyS

#15 Re: Hoće li građani plaćati javašluk SDP-ea

Post by JohnnyS »

Građani plaćaju sad već desetljećima javašluk SDA, HDZ, SDS, SNSD, SBIH, što ne bi onda i od SDP-a?
skambrljo

#16 Re: Poskupljenje struje

Post by skambrljo »

zulfo wrote:Jebeš zemlju koja nema vaki narod i stručnjake poput Elvedina Grabovice.
Ako neće narod ko će platiti novoupošljavanje SDP-eovih članova njihovih rođaka.....
Elvedin Grabovica je polupismeni uvlakač preko kojeg Zlatko Lagumdžija i Damir Hadžić ostvaruju svoje ciljeve. Pogledajte samo ko je tu zaposlen za vrijeme njegovog mandata i sve će vam se samo kazati.
Ko nije pogledao klip "Elvedin Grabovica znaĆi" teško može shvatiti o kakvom kadru je riječ. Zbog ovakvih SDP je sam sebe sahranio zauvijek.
tandmand

#17 Re: Hoće li građani plaćati javašluk SDP-ea

Post by tandmand »

Tako je to kada gradjani svoje povjerenje ukazu socijaldemokratiji, konkretno SDPu i SNSDu.
Na zadnjim izborima gradjani su glasali za promjene i treba se nadati ispravkama gresaka koje su ucinjene za vrijeme vladavine SDPa. :D
sema911s

#18 Re: Hoće li građani plaćati javašluk SDP-ea

Post by sema911s »

jbga pa od cega da napune budzet, gorivo sletilo valja poplacat silne penzije, doplatke, izostatke, plate,.,

ovo malo firmi sto imamo i onako su opterecene 70% zarade ide drzavi ostalo nesto malo radnicima,.,

nek drzava samnji aparat, samnji namete i svima ce da bude boljee,.,

a to koja ce 3 slova da budu na vlasti sto se mene tice moze i NNN samo nek rade u nasu korist jer od 92 se nista nije promijenilo svi samo seru i huskaju nas na rat,. hebes ti i sada,zlatka ,aliju, bakira, dodika, cavica kada oni kradu samo za sebe, a mi sutimoo,.
jbte hebenu firmu otvaras 6 mjeseci samo papire i kada pocnes radit 9 inspekcija prvi dan dobijes napisu ti kazni u vrijednosti koju nemozes zaradit za 6mjeseci i ako to neplatis u roku 3 dana eto ih opet i samo pisuu
pemanapemani

#19 Re: Hoće li građani plaćati javašluk SDP-ea

Post by pemanapemani »

VjecitiStudent wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Nevolja je što BiH, uz Srbiju, ima i dalje najjeftiniju struju u Evropi.
Još veća je nevolja što BiH ima najmanji standard života i daleko najkorumpiraniji sistem u Europi.

Odnosno, BiH nema nikakav sistem, još odnosnije,ima neki polusistem.

Kao takvi, mi ne možemo biti predmet komparacije sa drugim sistemima, državama u Europi.

Iz svega proizilazi da je praktično nemoguće dokazati da BiH ima najjeftiniju struju u Europi.
Jednostavno, to je poštapalica vlastodržaca kojom pravdaju kriminalne aktivnosti.
neki

#20 Re: Hoće li građani plaćati javašluk SDP-ea

Post by neki »

KatarinaKosaca wrote:
e moja katarina, plakat ces ti za ovim vremenom i cijenama struje. Kad tih tvojih 14 registrovanih snabdjevaca zaista udje na trziste, vidjeces tek tad derneka i od cijena i od usluge... :-)
dječak sa šibicama

#21 Re: Hoće li građani plaćati javašluk SDP-ea

Post by dječak sa šibicama »

Ma ja, opcepoznato je da konkurencija dize cijenu, a monopol spusta.

Kakve sve gluposti ovdje mozes procitati... eeeee vidjecete vi kad ne bude vise nase helektroprivrede, nase bosanske domace eeeee :bih: :-)
tandmand

#22 Re: Hoće li građani plaćati javašluk SDP-ea

Post by tandmand »

neki wrote:e moja katarina, plakat ces ti za ovim vremenom i cijenama struje. Kad tih tvojih 14 registrovanih snabdjevaca zaista udje na trziste, vidjeces tek tad derneka i od cijena i od usluge... :-)
To bi slomilo realni sektor jer bi enormno povecalo troskove prizvodnje, koji su vec sada izrazito visoki zbog bezbroj izmisljenih nameta koji nemaju veze sa stvarnoscu. Dovoljno je vidjeti kad udjete u neku malu privatnu firmu, koliko po zidovima ima nakacenih obavijesti i odluka, od formata A4 pa do vecih. Bezbroj dekreta koji se moraju javno istaknuti, kao da zivimo u Albaniji Envera Hodže a ne u nekoj navodnoj evropskoj demokratiji.
neki

#23 Re: Hoće li građani plaćati javašluk SDP-ea

Post by neki »

dječak sa šibicama wrote:Ma ja, opcepoznato je da konkurencija dize cijenu, a monopol spusta.

Kakve sve gluposti ovdje mozes procitati... eeeee vidjecete vi kad ne bude vise nase helektroprivrede, nase bosanske domace eeeee :bih: :-)
konkurencija spusta cijenu u normalnim trzisnim ekonomijama...a mi to nismo...
Sjeti se nafte i slobodnog formiranja cijena...
Cohers

#24 Re: Hoće li građani plaćati javašluk SDP-ea

Post by Cohers »

http://www.rtvbn.com/328316/Bobar-banku ... ici-Tomici
Lijanovići

Firma "Z.D.I. Produkt" iz Širokog Brijega dužna je 5,3 miliona KM.

Vlasnici te firme su porodica Lijanović. Ta firma je nesolventna. Kao ministar u vladi Federacije BiH, Jerko Ivanković Lijanović je svojoj firmi Z.D.I. Produkt odobrio 914.045 KM iz federalnog budžeta, kojim je trebao pokriti dug ovog poduzeća nastao po osnovu PDV-a, i to u iznosu od 828.431 KM.

Ujedno, ZDI produkt nalazi se i pod istragom zbog šverca mesom, a terete se da su u tom slučaju državi napravili štetu utajom poreza u visini od 270 hiljada maraka.

ZDI je osnovan 2010. godine i riječ je o tašna-mašna firmi, preko koje se prao novac. Očito je da su saučesnike u tom prljavom poslu našli i u RS.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, na čijem čelu je Jerko Ivanković Lijanović, je ministrovoj firmi ZDI Široki Brijeg u 2012. i 2013. godini ukupno dodijelilo preko 2 miliona maraka podsticaja.

Nakon dodjele podsticaja, ministar Jerko Ivanković-Lijanović donio je odluku o gašenju ove firme. Inače, prostorije firme su bile na istoj adresi kao i firma Lijanović.
Inače, najpozicioniraniji najniskosortniji šegrt Izetbegovićeve vlasti predvođene ZLOM, premijer Neko, je omogućio njegovim ministrima, kao npr. kokošaru Lijanoviću, razbojniku Zlukanu i dilu Osmanoviću, nenamjensko trošenje barem 100 miliona KM iz federalnog budžeta. Nadati se, premijer Neko će morati položiti račun za vlastiti mu kokošarsko-razbojnički dil. http://forum.avaz.ba/showthread.php?469 ... post496551
Post Reply