Hoće li biti trećeg entiteta?

Post Reply
Memory

#851 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Memory »

Lijepa ta dominantnost gdje "potlačeni" živi bolji od onoga koji "dominira".

Svi smo mi dominacija.
Alfons Kauders

#852 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Alfons Kauders »

Paranoid wrote:
Alfons Kauders wrote:
Paranoid wrote:Svi iz pomenutih općinica su izranjavani 2004.. došlo do samozapaljenja 1400 bojovnika...
da je barem 2006, pa da kazu da su se samoranjavali kad je ivo miro jovic zijanio od komsica...
Pokušavam da nadjem blog i jedan zanimljiv citat koji kaže otprilike ovako: "Iako su ti dani bili radni, mnoge firme su ostale bez radnika zbog vadjenja "nalaza"...
Hrvatsku sisu kukuriku koalicija je vratila u njedra, pa su se bojovnici uhvatili Bosanske i nije im bila mrska...
vec sam na onoj drugoj temi, razocarenje za 321, napisao odakle dolazi najveci dio kmecanja coviceve baze - sto nema apsolutno nikakve veze sa sarajevom...

aluminij - vec je izvjesno da ide par stotina otkaza... a ko dodje do potpunog gasenja, gubi se jos nekoliko hiljada poslova u firmama koje ovise o alumiju (sindikat tvrdi 5000 mada je to lafina i dobar dio te cifre otpada na hrvatsku

OIB - 10,000+ redovnih penzionera koji su penzije zaradili u RH a trenutno zive na teritoriju BiH je ostalo bez penzija, jer nemaju OIB (ostaje da nagadjamo koliko je tih penzionera bez OIB-a otislo na onaj svijet jos dok je kutija cigara bila marka)

vojne penzije RH - 10,054 brisana prosle godine, juzna bojisnica... sto se hafis meni smije kada kazem kako mi prijatelj iz viteza objasnjava da njegov komso ima 1200 maraka iz hrvatske, mada nije ratovao ni u vitezu, kamoli u dubrovackom zaledju

lazne penzije invalidnine u bih - ostaje da se vidi... kad su u citluku prvi put uletili ispalo je da su samo 2 od 88 ispitanih predmeta bila cista - ostalo laznjaci... u ljubuskom 83 od 1490... dakle radi se vjerovatno o hiljadama ljudi, preko 10,000 vjerovatno...

nije covicu do entiteta, zna da od toga nema nista, vec do guzovace za bazu... a samo prosle godine baza mu je zijanila barem 20,000 fiktivnih penzija i ostalih pizdarija...
bh.tornjak

#853 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by bh.tornjak »

Hafis wrote:
seln wrote:
BHCluster wrote:U Ljubuškom 83 ranjenih, a 1.400 invalidnina.

Tace im entitet kada im nikada bolje nije bilo!
To je haman ta "gospodarstvena dominacija" bosanskih Hrvata.
How? Ask Hafis!
I ti poglavico vjeruješ u taj podatak?

P.S.
Bosanski Hrvati žive u Bosni, a hercegovački u Hercegovini. a Ljubuški je kao što znamo u Hercegovini
Ima ih inače raznih podvrsta, ovisno o regiji: dalmatinci, podravci, istrijani, ličani, slavonci, hercegovci, bosanci, vojvođani, čak i kosovski :D

zaboravio si argentinske,brazilske,americke,austrijske,australske,japanske,kineske,iranske (gluho bilo)....malajske....marsovske...plutonske....jbt.....vascijela planeta je TRECI....

moj ti......u*ra ti i sefa i stanicu,tako mi Tite Covicevog....
Great Cornholio

#854 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Great Cornholio »

Zavisi od Faruka Fazlinovića, a on je jednom prilikom izjavio da je poznat po tome što vrlo lako donosi teške odluke :D
Great Cornholio

#855 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Za Čovića :D

bh.tornjak

#856 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by bh.tornjak »

BHCluster wrote:
P.S.
I zamisli sve te populacije iz regije sto si naveo su tu postajale i zivjele prije dolaska Hrvata odnosno Srba, pa moj Hafize nesto se u zadnje vrijeme prosipas, pa da sam na tvom mjestu doktorat bi vratio odmaH, tom pekarskom udruzenju.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Great Cornholio

#857 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Ja mislim da neće biti ništa od trećeg entiteta, da FIFA nije onako strogo kaznila Šimunića onda bi možda moglo bit' da bi to "velike sile" odobrile, i da bi tako nešto moglo bit' mogućno.
izgleda da su prošla su vremena "heroja", i ovih što su bili za nekakve domove, samo za njih.

Great Cornholio

#858 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Čudi me što Thompson nije tužio DJ Krmka za "krađu" :D

Danguba

#859 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Danguba »

Hoce i oni da im Katalonska Narodna Skupstina pise dopis... :D

bolje vam je na vrijeme odustati da se ne brukate sa trecim. :lol:
Great Cornholio

#860 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Kad je košarkaška reprezentacija BiH pobijedila Hrvatsku u Splitu, kad je Nenad Marković , meni se čini, dao 40 koševa, jedan Hrvat iz okolice Mostara je izjavio " Ovi moji pobijediše naše" :lol: :bih:
Memory

#861 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Memory »

Sjećam se te utakmice kao jučer. Neno ih uništio sa onom tricom, prije toga blok Dževada Alihodžića. Sve igrače su gađali upaljačima osim Dževada koji je igrao tada za Cibonu.

Nevjerovatan doček u većini BiH. U Mostaru skoro najmanji, potpuno opravdano zbog tadašnjeg stanja.
JackTheStripper

#862 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by JackTheStripper »

Ja jake li prve postave kockoglavih, i govana. :lol: :lol:

Plaho "razvaljuju", s time sto su uspjeli samo sebe i svoje kockoglave glavurdine razvaliti do neprepoznatljivosti.
Skijaš

#863 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Skijaš »

Hafis wrote:Kao što je i navedeno u zaključku: teško bi to išlo.
Ovaj lik gore navodi krucijalnu činjenicu:
Svaki narod na ovoj planeti ne bjezi od cilja, da dominira, ako ima potencijal za to.
U svakom pogledu: ekonomskom, sportskom, politickom, populacijski, lingvisticki ...
Zasto bi Bosnjaci bili izuzetak!
I tu pada sva priča o tzv. multi-kulti.
Bojim se da je taj, doduše sasvim realan i pragmatičan stav, trenutno i konstanta bošnjačke političke elite.
I što preostaje onda drugoj strani? Normalno, trudit će se ostvariti bilo kakav politički oblik teritorijalnosti, gdje bi bila donekle zaštićena od takve vrste dominacije, što normalno mora rezultirati određenim posljedicama po društveno-političke okolnosti u zemlji. Nevolja je što ti procesi jako, jako dugo traju, i jedan i drugi.
Ne znam zašto izbor ograničavaš na dvije loše opcije. Takvim nastupom samo daješ opravdanje svemu za što kritikuješ Sarajevo. Mi još uvijek imamo ustavni okvir po kojem su narodi ravnopravni na tlu čitave države i ne vidim zašto bi se bilo ko mirio sa nepravdom. I posebno, ne vidim zašto bi među drugima širio antagonizme tezom kako neki od naroda mora najebati.
Danguba

#864 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Danguba »

Danguba wrote:Hoce i oni da im Katalonska Narodna Skupstina pise dopis... :D

bolje vam je na vrijeme odustati da se ne brukate sa trecim. :lol:
ups...ja zaboravio da vi nemate jos ni adresu. :D
travnik

#865 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by travnik »

35 stranica napisano za nešto što ne postoji i što je irelevantno. Treći entitet neće biti, nije u interesu nikoga, uključujući i Hrvate, te ga Hrvati danas najmanje i spominju. U zadnje vrijeme se on se uvjerljivo najviše spominje u SA s ciljem plašenja birača, skupljanja jeftinih političkih poena i stvaranje pogodne podloge da se nacionalisti (obično sebi tepaju da su patrioti) riješe svojih frustracija.

Priča sa trećim ide jer kako će drugačije opravdati katastrofu u FBiH!? U vlasti nema HDZ-a, SNSD-a, HDZ 1990 i sl., a opet dno dna. Nema, kako ih zovu, kočničara. Vlast čine "probosanske" stranke, a opet nigdje pozitive. Treba nači svako moguće opravdanje za neuspjeh, naročito u izbornoj godini.

HDZ će se vjerojatno aktivnije uključiti u priču o trećem, dodatno je razviti, jer i njima to služi da dobiju birače koji se lože na treći i koji su jednako inteligentni k'o ovi prvi koji se lože protiv.
Basvod

#866 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Basvod »

Skijaš wrote:
Hafis wrote:Kao što je i navedeno u zaključku: teško bi to išlo.
Ovaj lik gore navodi krucijalnu činjenicu:
Svaki narod na ovoj planeti ne bjezi od cilja, da dominira, ako ima potencijal za to.
U svakom pogledu: ekonomskom, sportskom, politickom, populacijski, lingvisticki ...
Zasto bi Bosnjaci bili izuzetak!
I tu pada sva priča o tzv. multi-kulti.
Bojim se da je taj, doduše sasvim realan i pragmatičan stav, trenutno i konstanta bošnjačke političke elite.
I što preostaje onda drugoj strani? Normalno, trudit će se ostvariti bilo kakav politički oblik teritorijalnosti, gdje bi bila donekle zaštićena od takve vrste dominacije, što normalno mora rezultirati određenim posljedicama po društveno-političke okolnosti u zemlji. Nevolja je što ti procesi jako, jako dugo traju, i jedan i drugi.
Ne znam zašto izbor ograničavaš na dvije loše opcije. Takvim nastupom samo daješ opravdanje svemu za što kritikuješ Sarajevo. Mi još uvijek imamo ustavni okvir po kojem su narodi ravnopravni na tlu čitave države i ne vidim zašto bi se bilo ko mirio sa nepravdom. I posebno, ne vidim zašto bi među drugima širio antagonizme tezom kako neki od naroda mora najebati.
Vjerovatno zato sto bosnjacki politicari cine sve sto mogu da bi hrvatski narod nahebao.
Hafis

#867 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

JackTheStripper wrote:Ja jake li prve postave kockoglavih, i govana. :lol: :lol:
Plaho "razvaljuju", s time sto su uspjeli samo sebe i svoje kockoglave glavurdine razvaliti do neprepoznatljivosti.
Koja darovitost, a tek koji stil i izričaj.
Lijepo bi bilo ako imaš kakve rodbine da pokušaš i njih nekako uključiti na forum. To bi bio pun pogodak i podiglo bi ovdje kvalitetu pisanja na europsku razinu.
Siguran sam da se takav božanski talent ne može tek tako slučajno pojaviti kao izolirana osobina u samo jednog čovjeka.
Alfons Kauders

#868 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
JackTheStripper wrote:Ja jake li prve postave kockoglavih, i govana. :lol: :lol:
Lijepo bi bilo ako imaš kakve rodbine da pokušaš i njih nekako uključiti na forum. To bi bio pun pogodak i podiglo bi ovdje kvalitetu pisanja na europsku razinu.
Siguran sam da se takav božanski talent ne može tek tako slučajno pojaviti kao izolirana osobina u samo jednog čovjeka.
ne razumijem te - vazda pricas kako je prepuna diskusija padobranaca koji bezveze valjaju uvrede, a samo s njima pricas... a kad ti neko postavi sasvim normalna pitanja, to ignorises...

mazohizam je kolega moj dragi... 50 shades of hafis...
Itakoto

#869 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Itakoto »

Meni je
Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
ne razumijem te - vazda pricas kako je prepuna diskusija padobranaca koji bezveze valjaju uvrede, a samo s njima pricas... a kad ti neko postavi sasvim normalna pitanja, to ignorises...

mazohizam je kolega moj dragi... 50 shades of hafis...
Vidis, meni je Hafis sasvim jasan. Mozda zato sto smo mi u Mostaru navikli na ovakve. Javi se tamo gdje misli da treba, ostalo/i su na ignore. Pametan momak jer je nekada bolje sutjeti i biti smatran g... ovaj trollom nego napisati nesto i odstraniti svaku sumnju. :D
Hafis

#870 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

Znam. Ali ''žulja'' ponekad činjenica da je otprilike 70% njih upravo poput onog slučaja gore. I onda čovjek pomalo gubi koncentraciju, ali i volju za konstruktivnim pisanjem. Idealno bi bilo da se neke teme mogu podijeliti npr. na dva segmenta. U jednom bi ljudi raspravljali i iznosili svoje stavove, a u drugom bi pustili ove intelektualce i ultranabrijane virtualne patriJote da se šegaće...nešto slično kao na temi o Dodiku.
A ovako su, kako kažu u Panami: ''i kašika i govno zajedno''.
Alfons Kauders

#871 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:Znam. Ali ''žulja'' ponekad činjenica da je otprilike 70% njih upravo poput onog slučaja gore. I onda čovjek pomalo gubi koncentraciju, ali i volju za konstruktivnim pisanjem. Idealno bi bilo da se neke teme mogu podijeliti npr. na dva segmenta. U jednom bi ljudi raspravljali i iznosili svoje stavove, a u drugom bi pustili ove intelektualce i ultranabrijane virtualne patriJote da se šegaće...nešto slično kao na temi o Dodiku.
A ovako su, kako kažu u Panami: ''i kašika i govno zajedno''.
pa koje konstruktivno pisanje sefe? pricas s trollovima na koje se ko fol ljutis, a ignorises sve ozbiljnije postove koji ti se ne uklapaju u pricu... :wink: cudan neki ezotericni pristup politickoj diskusiji - ono u fazonu ako ingorisem nesto dovoljno dugo, taj problem ce nestati...

a zao mi je sto ti smeta tema o dodiku, koja je jedna od najblentavijih stvari koju mozes naci na forumu... uz ateizam i onu zajebanciju o psima lutalicama...
madner

#872 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by madner »

To sto je Hafis izgubio malo vezu sa realnim svijetom ne znaci da je trol.

To sto ne odgovara na ono sto mu se ne uklapa u pricu je vec znak da pokusava biti trol. :D
Alfons Kauders

#873 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:To sto je Hafis izgubio malo vezu sa realnim svijetom ne znaci da je trol.

To sto ne odgovara na ono sto mu se ne uklapa u pricu je vec znak da pokusava biti trol. :D
elegantna definicija kolega... :D

i sta kazes hafise za onog pukovnika od 14 godina, lafina jel? jesil barem ti hajrovo neki cin pa da imas racuna da ih branis?

(ja bi recimo da budem feldmarsal)
Hafis

#874 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
madner wrote:To sto je Hafis izgubio malo vezu sa realnim svijetom ne znaci da je trol.

elegantna definicija kolega... :D

i sta kazes hafise za onog pukovnika od 14 godina, lafina jel? jesil barem ti hajrovo neki cin pa da imas racuna da ih branis?

(ja bi recimo da budem feldmarsal)
Nikako mi nije jasno što to pokušavaš dokazati kroz ovu priču iz Ljubuškog.
Inače, dobro si primjetio. Niti na jedno pitanje vezano za tu temu (Ljubuški) nisam odgovorio - zato što nema veze s ovom pričom.
madner

#875 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by madner »

Brigadni general mjera. :D

Meni se cini da je Hafis hajrovao metak oko Banja Luke pri kraju rata. Tako da ga mozda samo previse boli to sto drugi hajruju.
Post Reply