Hafis wrote:z1xter wrote:
Imaš li ti iakvih ličnih problema sa bošnjacima,Ili onako iz hira želiš treći entitet?
Kakav je tvoj osobni stav naspram Hrvata,ili jednostavno iz hira podržavaš ovo institucionalno ponižavanje tog naroda?
Paša ja živim na Stupu u Sarajevu gdje isto tako živi određen broj Katolika,uglavnom starosjedilaca (ili hrvata kako bi ih ti rado oslovio),ja te mogu lično,svakome od njih osvesti na vrata,pa ih sam upitaj,jesam li im ja ikada pravio probleme,ili možda neko drugi.Da su ugroženi "Hrvati" u Sarajevu je priča za malu djecu,ono šta se provlači po medijima,posebno hercegovačkim partijskim medijima naklonjenih HDZ-u,po pitanju "hrvata" je samo produkt jedne devijatne poltike prošlosti,sa velikim i nepopravljivim posljedicama po bosanske katolike nakon rata u BIH,barem za većinu njih koji ne koriste razum i stavljaju sebi povodac oko vrata za koji će ih držati njihova božanstva "političari",koji su tobože veći hrvati od onih u Hrvatskoj,a isti ti se nikada neće osvrtati za bjedom koju su ostavili za sobom,gladnu,i bosu,tada im više nisi hrvat već štakor,sve do slijedećih izbora,a onda opet slijedi ispiranje mozga.Moraš jednom shvatiti (naravno ako želiš) da si žrtva politike,kao što su i ostali žrtve svojih ugnjetavača (Izmetbegovića,Lagumdžije,Dodika...),koji su se poslije rata odlično uhljebili,isključivo na politici,zavadi pa vladaj.Jer sistem koji njima odgovara,isključivo može opstati na slučajevima kao što s ti,ili neka druga naivčina,neki zatupljeni bošnjo,"veliki srbin",slučajevi koji ne vide dalje od svoga prsta.Ja lično ne zagovaram nikakva bratstva i jedinstva,ali možemo dovraga se isčupati iz ovih okova nacionalizma,i početi živjeti jedan normalan i objektivan život dostojan normalnog čovjeka.Zar je siromaštvo i propadanje ekonomije države BIH,širenje netrpeljivosti među ljudima,prioritetnije i bitnije od zdrave okoline i neke bolje budućnosti za našu djecu koja će doći poslije nas,je li određenom broju ljudi zaista draže živjeti u zabludi,podučavajući i odgajajući svoju djecu na nezdravim temeljima,lažnim pričama,bajkamaje,li?Zar neko misli da će,ako njegov narod dobije dio teritorije,bolje živjeti,nego što je to slučaj danas.Može samo žvjeti u popriličnoj izolaciji od "onih koji su drugačiji od njih",sa uperenim srednjim prstom od strane svojih nadrđenih,svaki put kada ga njegov magarac upita zašto na vrijeme nisu dobili svoje plate,penzije.Samo mogu dobiti odgovor tipa."Šuti,stvorio sam ti državicu koju si tražio,sada imaš da radiš šta ti ja kažem".I dalje isprani mozgovi misle,da je njihovim političarima plaho stalo do svoga stada,i da po čitavu noć ne spavaju zbog njihovih briga,jeste,ali u K...u.Dok narod jedva sastavlja kraj sa krajem,njima se plaho j..e za velike muslimane,velike hrvate,velike srbe,ionako političari su uglavnom šatro vjernici,koji su od džamija,crkava napravili pozornice za svoje predstave,kada dođe vrijeme izbora.Ni ti,ni ja,ni neko deseti,nimalo nismo bitni njima ni koliko je jedna trunčica,naivni će i dalje jesti popare,živjeti na kredit,sa što je moguće više rata,plaćati,kroz jadno stečen novac,PDV,i vjerovati u zabludu,a do promjene na bolje,će teško doći,uzročnici su već odavno poznati.