Hoće li biti trećeg entiteta?
-
zulfo
#1801 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
1.Zabraniti rad u državnom firmama onima koji su dobijali plaću prejo 6.000KM
Ovo treba da bude osnovni uslov.
- paraf
#1802 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
...nije turska još..Alfons Kauders wrote:hafise, sta se prica na habe forumu? kad ce to proglasenje vec jednom?mislim ako nece sad kad je teheran na koljenima, ne znam kad ce
-
Hafis
#1803 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Ma, jasno k'o dan, ne znaju gdje gone. Samo isuviše je osjetljiva situacija, stvarno, nije lahko, stoga treba prvo sačekati da se malo havizaju.Alfons Kauders wrote:hafise, sta se prica na habe forumu? kad ce to proglasenje vec jednom?mislim ako nece sad kad je teheran na koljenima, ne znam kad ce
Koliko mi je poznato iz režije, sada sljedi mala mrkvica od strane EU, a onda ide injekcija...i to prilično debela igla.
- Alfons Kauders
#1804 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
ah, znaci jos uvijek se nada da ce EU servirati treci na pladnju?Hafis wrote:Ma, jasno k'o dan, ne znaju gdje gone. Samo isuviše je osjetljiva situacija, stvarno, nije lahko, stoga treba prvo sačekati da se malo havizaju.Alfons Kauders wrote:hafise, sta se prica na habe forumu? kad ce to proglasenje vec jednom?mislim ako nece sad kad je teheran na koljenima, ne znam kad ce
Koliko mi je poznato iz režije, sada sljedi mala mrkvica od strane EU, a onda ide injekcija...i to prilično debela igla.
- madner
#1805 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Imam dojavu no lose su vijesti za treceligase.
Jadni Hafis, sve se nesto nada.
Jadni Hafis, sve se nesto nada.
-
Hafis
#1806 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Ma jok. Nema ti u njih džaba ništa. Sve je to zarađeno kume.Alfons Kauders wrote:ah, znaci jos uvijek se nada da ce EU servirati treci na pladnju?Hafis wrote:Ma, jasno k'o dan, ne znaju gdje gone. Samo isuviše je osjetljiva situacija, stvarno, nije lahko, stoga treba prvo sačekati da se malo havizaju.Alfons Kauders wrote:hafise, sta se prica na habe forumu? kad ce to proglasenje vec jednom?mislim ako nece sad kad je teheran na koljenima, ne znam kad ce
Isto kao što je ovdje, recimo većina ''upućenog'' članstva uvjerena da Amerika nešto posebno voli BiH, posebno njen unitarni profil, da preciziram - tzv. multietničare, pa će ovlastiti Tursku, provjerenog prijatelja da ona to laganini svojim lafo narastajućimutjecajem na Balkanu dotjera u suru....k'o biva dobre i merhametli države, pa shvatile ljutu muku bosanskog patriJote.
-
Hafis
#1807 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Inače si vjerodostojan izvor informacija.. da ne govorim koji prognozer.madner wrote:Imam dojavu no lose su vijesti za treceligase.
kada smo se nosali oko S-F, i ja ti lijepo rekoh na čijem će terenu prije puknuti balon, ti ode na rahat patnju...ko ne žuri se ''probosanskom'' bloku da se dogovori..ima industriju iekonomiju, vladu, folove i mogu otezati s izborima koliko hoćeš, pa i s tim dogovorom S-F.....kad puče tikva u avliji... E sad bi vele mogli izbori - Kurca graha, kusaj i dalje što si zamjesio.
- ravno
#1808 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Hafis wrote:Ma jok. Nema ti u njih džaba ništa. Sve je to zarađeno kume.Alfons Kauders wrote:ah, znaci jos uvijek se nada da ce EU servirati treci na pladnju?Hafis wrote: Ma, jasno k'o dan, ne znaju gdje gone. Samo isuviše je osjetljiva situacija, stvarno, nije lahko, stoga treba prvo sačekati da se malo havizaju.
Isto kao što je ovdje, recimo većina ''upućenog'' članstva uvjerena da Amerika nešto posebno voli BiH, posebno njen unitarni profil, da preciziram - tzv. multietničare, pa će ovlastiti Tursku, provjerenog prijatelja da ona to laganini svojim lafo narastajućimutjecajem na Balkanu dotjera u suru....k'o biva dobre i merhametli države, pa shvatile ljutu muku bosanskog patriJote.
Šta god se to valjalo iza brda, realnosti na terenu su druge. Polagati nade u onu Ashton ili Štefana ili vjerovati kako će to riješiti gromoglasno Tonino Picula ili Vesna Pusić mahnuti čarobnim štapićem ili Milanović svojim dolaskom ili jebeni Obama – sve se svodi na jedno:
Treći entitet na nacionalnoj osnovi znači Bošnjacima status niži od palestinskog. Možeš ti to priželjkivati, možeš mrziti koliko te svi jezuiti nose, ali na taj status može pristati samo lobotomiran. Nade kako ćete «dovršiti započeto», kako to fino reče Ljubo Bešlić, pobiti masu Bošnjaka kao i 93., a ostalo opljačkati, silovati i protjerati «u Bosnu i Tursku», pa da se u Bosni još pokolju između sebe, a vi to sa vašom braćom četnicima onda raskupusati – ne može ti potpisati ni Fahro ni Bakir ni Zlatko ni Željko ni Tihić ni pička ljepa materina, jer mu ni djetetovog djeteta dijete više nikad ne bi bilo sigurno na ovoj planeti! U tom slučaju, i najmanja razlika i razmirica među Bošnjacima bi brzinom svjetlosti bila pobrisana, a do američko-europskog bombardovanja Bošnjaka nastala bi tolika govnenica da je 16 Holbruka ne bi moglo riješiti. Svijet je pustio vas i Srbe 92-95. da riješite problem i niste ni znali ni umjeli, jer vam je bilo više do pljačke i sadizma nego do rješenja. Vi ste se povukli, a Srbi bombardovani! Vama je data država i rečeno da mirujete. Vi se sad ufuravate da ste Izrael i da ćete svršiti svaki put kad vam se digne.
Turska ovdje neće ništa rješavati, jer da može, ne bi u svojoj kući isključivala internet. Amerika i EU su kršćanske zemlje i NE VOLE Bošnjake.
Sto puta je rečeno: nema osveta, evo ti ruku, hajde da pravimo državu i živimo k'o ljudi. BiH ima mjesta za tri puta više stanovnika i da svi dobro žive. Hoćeš-bujrum! Nećeš-natezanje i sranja. Bujrum!
Tako ti to stoji i jučer i danas i sutra!
- madner
#1809 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Pa haj sto se nadas necemu, nego sto potpuno pogresno tumacis ova zbivanja.Hafis wrote:Inače si vjerodostojan izvor informacija.. da ne govorim koji prognozer.madner wrote:Imam dojavu no lose su vijesti za treceligase.
kada smo se nosali oko S-F, i ja ti lijepo rekoh na čijem će terenu prije puknuti balon, ti ode na rahat patnju...ko ne žuri se ''probosanskom'' bloku da se dogovori..ima industriju iekonomiju, vladu, folove i mogu otezati s izborima koliko hoćeš, pa i s tim dogovorom S-F.....kad puče tikva u avliji... E sad bi vele mogli izbori - Kurca graha, kusaj i dalje što si zamjesio.
Nisam govorio o rahat patnji, nego manervarskom prostoru stranki. Ne postoji stranka u Sarajevu koja moze izvrsiti politicki hara-kiri i izaci u susret zeljama i snovima djela populacije. Zato sto drugi bi ih drugi dio populacije izvukao iz ljepih vila ili ostavio u njima dok gore.
Ili si vidio negdje transparent da trazi put u EU pod svaku cijenu?
- no_mani=no_fjučr
#1810 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Davatoglu zna i Bakir i ubijeni navijac Leedsa! Ne vjeruje srce pameti!seln wrote:HVO zna!Hafis wrote:Evo ga k'o Mile Kitić. Čim muško insan farba kosu, nema tu više ni čovjeka ni generala
-
Hafis
#1811 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Ništa onda.madner wrote:Pa haj sto se nadas necemu, nego sto potpuno pogresno tumacis ova zbivanja.Hafis wrote:Inače si vjerodostojan izvor informacija.. da ne govorim koji prognozer.madner wrote:Imam dojavu no lose su vijesti za treceligase.
Nisam govorio o rahat patnji, nego manervarskom prostoru stranki. Ne postoji stranka u Sarajevu koja moze izvrsiti politicki hara-kiri i izaci u susret zeljama i snovima djela populacije. Zato sto drugi bi ih drugi dio populacije izvukao iz ljepih vila ili ostavio u njima dok gore.
Ili si vidio negdje transparent da trazi put u EU pod svaku cijenu?
Vdim, jako su proširili manevarski prostor. Jedino da ne misle da su stvarno nekog prepali, pa će im se ići i dalje u susret i titrati muda da dalje koče ovu državu i bave se doslovce svim i svačim, osim sa samim sobom.
Uglavnom sretno: nemojte da vas preveslaju gore sa sklapanjem tih kantonalnih vlada i nemojte batrem puno paliti.
A oktobar će ionako brzo, što si rek'o keks.
- Mister Yes
#1812 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Mislim da se hoće ići na spajanje/ukrupnjavanje kantona. Kad tad.
Najbolje da ostanu dva kantona i to Kanton Bosna i Kanton Hercegovina. To bi bila prava federacija Bosne i Hercegovine u pravom smislu te riječi
Najbolje da ostanu dva kantona i to Kanton Bosna i Kanton Hercegovina. To bi bila prava federacija Bosne i Hercegovine u pravom smislu te riječi
- madner
#1813 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Zapravo hoce.
Bolje imat 430 000 nezadovoljnih nego 2 000 000.
Bolje imat 430 000 nezadovoljnih nego 2 000 000.
- seln
#1814 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Mi biramo sebi kad nam se digne, a vi birajte sebi..osim predsjednika, naravno.Hafis wrote:Inače si vjerodostojan izvor informacija.. da ne govorim koji prognozer.madner wrote:Imam dojavu no lose su vijesti za treceligase.
- madner
#1815 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Sto se tice prognoza, bome ja 100% u pravu, dok nam je drug Hafis sedam puta dosad dizao nade da ce se S-F zavrsiti. Svaki mjesec, samo sto nije gotovo. 
- seln
#1816 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
O, igle stvarnosti, zabijene u nebo iznad nasih pogleda....no_mani=no_fjučr wrote:Davatoglu zna i Bakir i ubijeni navijac Leedsa! Ne vjeruje srce pameti!seln wrote:HVO zna!Hafis wrote:Evo ga k'o Mile Kitić. Čim muško insan farba kosu, nema tu više ni čovjeka ni generala
- Ali Kemal
#1817 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Kakav je problem da se npr ujedine tuzlanski, sarajevski i podrinjski kanton i od tri administracije se napravi jedna?Mister Yes wrote:Mislim da se hoće ići na spajanje/ukrupnjavanje kantona. Kad tad.
Podrinjski kanton ima tridesetak hiljade stanovnika i sad ima vladu, ministarstva, skupstinu
Last edited by Ali Kemal on 13/02/2014 15:10, edited 1 time in total.
-
Hafis
#1818 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
To bi bio bez premca najpatriotskiji kanton u jugoistočnoj Europi i šireAli Kemal wrote:Kakav je problem da se npr ujedine tuzlanski, sarajevski i podrinjski kanton i od tri administracije se napravi jedna?Mister Yes wrote:Mislim da se hoće ići na spajanje/ukrupnjavanje kantona. Kad tad.
-
Hafis
#1819 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
To je davno gotovo bilo.madner wrote:Sto se tice prognoza, bome ja 100% u pravu, dok nam je drug Hafis sedam puta dosad dizao nade da ce se S-F zavrsiti. Svaki mjesec, samo sto nije gotovo.
Sad su druge važnije stvari u opticaju.
- paraf
#1820 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
..i još u bonusu vam damo komšića...ili stipu mesića.. 
- Mister Yes
#1821 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Pa ako se kroati slažu sa tim nije nikakav problem. Može im se dodati i ZDK da to bude jedna fina sretna porodicaAli Kemal wrote:Kakav je problem da se npr ujedine tuzlanski, sarajevski i podrinjski kanton i od tri administracije se napravi jedna?Mister Yes wrote:Mislim da se hoće ići na spajanje/ukrupnjavanje kantona. Kad tad.
Podrinjski kanton ima tridesetak hiljade stanovnika i sad ima vladu, ministarstva, skupstinu
- Ali Kemal
#1822 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Pa to je lako rijesiti, tu je Zeljko KomsicMister Yes wrote:Pa ako se kroati slažu sa tim nije nikakav problem. Može im se dodati u ZDK da to bude jedna fina sretna porodica
- no_mani=no_fjučr
#1823 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
U nastavku ...u tvoje tkivo ciljaju, snajperisti raspada!O, igle stvarnosti, zabijene u nebo iznad nasih pogleda....
Gle, novo nasta!
- seln
#1824 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Ledeni burinno_mani=no_fjučr wrote:U nastavku ...u tvoje tkivo ciljaju, snajperisti raspada!O, igle stvarnosti, zabijene u nebo iznad nasih pogleda....
sa Dinare zavija,
nema nam treceg.
- seln
#1825 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Ne mozes nam dati ono sto smo vec davno uzeli.paraf wrote:..i još u bonusu vam damo komšića...ili stipu mesića..