Da li je SDA mogao spriječiti paljenjepalermo wrote:Nemojmo se zajebavati webby-x, znamo i ja i ti, da je HDZ htio spriječiti ove proteste da bi ih začas spriječio. Barem kod đačkog doma,ili zgrade HDZ-a.
Gradske uprave i sjedišta SDA?
Da li je SDA mogao spriječiti paljenjepalermo wrote:Nemojmo se zajebavati webby-x, znamo i ja i ti, da je HDZ htio spriječiti ove proteste da bi ih začas spriječio. Barem kod đačkog doma,ili zgrade HDZ-a.
po tadašnjim informacijama tako je ispalo,g. @itakoto .naravno, meni je lično ispravnije da su bošnjaci i hrvati to zajedno odradili. ali opet ,mislim da je među protestantima u mostaru bilo najviše bošnjaka i onda ,ako se vratimo temi ,jasno je da takav grad ,u kom se glas bošnjaka itekako čuje ,nemože biti nikakav "stolni" grad.Itakoto wrote: Otkud ti znas da su bile samo "Bosnje"? Jesi li bio tamo i izvrsio popis demonstranata?
Ili, još bolje, evo ti za primjer ovi protesti. Sad zamisli da se uđe u pregovore oko toga kome bi pripao ovaj ili onaj grad. Pa to bi bila klaonica i ti to ne možeš kontrolisati. Iako osuđujem nasilje, mislim da je ovo što se desilo zadnjih par dana itekako korisno kako bi se neke stvari stavilo u kontekst. Pokušaji teritorijalne getoizacije Bošnjaka taj narod vode u radikalizam (i ne mislim samo na vjerski radikalizam), a nezadovoljstvo zbog nepravde bi na površinu izbilo na načine koji se ne bi svidjeli ni tebi ni meni.Skijaš wrote:Neko odluči da će Kiseljak biti u samo bošnjačkom entitetu.Ali Kemal wrote:
Pitam tebe kratko i jasno, zasto bi se proljevala krv, ko bi koga poceo da ubija?
Neko se usprotivi i blokira cestu
Neko pošalje policiju da to deblokira
Neko se pokuša oduprijeti policiji i padne mrtva glava
Neko ode kući po osamdesetčetvorku
Ili :
Neko odluči da će Stolac biti u samo hrvatskom entitetu.
Neko se usprotivi i blokira cestu
Neko pošalje policiju da to deblokira
Neko se pokuša oduprijeti policiji i padne mrtva glava
Neko ode kući po hekler
ili ......
Rat je lako početi a teško zaustaviti.
Vidi ovo:Hafis wrote: Vidiš ja na to gledam drugim očima. Meni su više čini da je konstantno nenormalnom čine upravo oni koji se verbalno zaklinju u nju, verbalno se zalažu za pojam zajedništva i dogovora, a na terenu i planiraju i rade sasvim suprotne stvari. Stara izreka je: koga ima više, taj i snosi veću odgovornost.
Jednom riječju, a sudeći i po današnjim događajima, zamrzavanje ovakvog stanja dugoročno vodi državu u još veću dubiozu.
Gledam danas dnevnik: one nemile scene u Tuzli i još ponegdje, prekid sjednice zastupničkog doma, blokada u domu naroda, sastanak onih ''stručnjaka'' iz najbolje ''federalne'' vlade do sada, nadolazeća predizborna kampanja....ništa obećavajuće, ništa dobro na horizontu. Čak ćemo se sjećati razdoblja između 1996.-2000. kao najuspješnijeg razdoblja ove države.
pa sto im ti ne das nesto, sta im Bosnjaci treba da daju, imaju li Bosnjci tv, nemaju, imaju li BOsnjaci entitet nemaju, traze li jedno ili drugo, ne traze, jeli Hrvati bolje vecinom zive, jesu, jel se lakse u drzavnim sluzbama zaposlit Hrvatu ili Bosnjaku, skoro svaki Hrvat u BIh IMA ili Bosansku ili Hrvatsku penziju, bilo ratnu bilo radnu, jel Hrvatska sestorka osudjena, jest, na kojim mjestima je djelovala, na istim na kojima se trazi treci entitet, isto da u dejtonu nije potpisana RS i nakon svih zlocna koji su 20 godina nakon izasli na vidjelo, neko dodje glupom Bosnji i kaze, eto jebi ga kriza je tesko je, ajde dajte vi nama RS i tv pa bit ce bolje, a entitet ce biti u srebrenici prijedoru, bratuncu nevesinju, daj bola dodji sebi, sta treba da mi na starom mostu neko manta da je to hrvatski entitet, i da nakon hiljada zarobljenih i pobijenih, sad u miru potpise nesto, cime predaje ono za sto se godinama trava jela, i ljudi invalidi ostajali. otidji malo u predstavnistva i firme koje se drze na toj hrvatskoj teritoriji i gledaj kad su otvarani, mahom 92, ili 93, neko poslovao, zaradjivao, i usput se izivljavao nad istocnim Mostarom, cineci od njega najvece zgariste koje je vidjeno u zadnjih 100 godina, i sta kazes da im se da, ajde crta!animals wrote:Izgleda da su Hrvati najveci problem Bosnjaka..ne daj im nista, to je moto Bosnjaka..sve sto su izgubili od Srba, oni bi da naplate od Hrvata..tom logikom, nikada dobra izmedju Hrvata i Bosnjaka..mislim da je Bosnjacki strah da ce se BiH raspasti, ako se da nesto Hrvatima toliko jak, da je kocnica ikakvom napredovanju BIH..
Nepravdu koju su napravili velikosrbi treba ispraviti a ne kopirati. Rješenje se ne može tražiti u podjelama, u podjeli zemlje, javne televizije, djece u školama, to je srž problema i sve dok se insistira na podjelama, ne može biti ni stabilnosti.animals wrote:Izgleda da su Hrvati najveci problem Bosnjaka..ne daj im nista, to je moto Bosnjaka..sve sto su izgubili od Srba, oni bi da naplate od Hrvata..tom logikom, nikada dobra izmedju Hrvata i Bosnjaka..mislim da je Bosnjacki strah da ce se BiH raspasti, ako se da nesto Hrvatima toliko jak, da je kocnica ikakvom napredovanju BIH..
Tako je. Pa i većina jučerašnjih prosvjeda bila je bunt prevarenog, osiromašenog i neperspektivnog čovjeka usmjerenog upravo protiv nacionalnih podjela.Skijaš wrote:Nepravdu koju su napravili velikosrbi treba ispraviti a ne kopirati. Rješenje se ne može tražiti u podjelama, u podjeli zemlje, javne televizije, djece u školama, to je srž problema i sve dok se insistira na podjelama, ne može biti ni stabilnosti.animals wrote:Izgleda da su Hrvati najveci problem Bosnjaka..ne daj im nista, to je moto Bosnjaka..sve sto su izgubili od Srba, oni bi da naplate od Hrvata..tom logikom, nikada dobra izmedju Hrvata i Bosnjaka..mislim da je Bosnjacki strah da ce se BiH raspasti, ako se da nesto Hrvatima toliko jak, da je kocnica ikakvom napredovanju BIH..
Tako će se ispostaviti.Hafis wrote:Tako je. Pa i većina jučerašnjih prosvjeda bila je upravo protiv nacionalnih podjela.Skijaš wrote:Nepravdu koju su napravili velikosrbi treba ispraviti a ne kopirati. Rješenje se ne može tražiti u podjelama, u podjeli zemlje, javne televizije, djece u školama, to je srž problema i sve dok se insistira na podjelama, ne može biti ni stabilnosti.animals wrote:Izgleda da su Hrvati najveci problem Bosnjaka..ne daj im nista, to je moto Bosnjaka..sve sto su izgubili od Srba, oni bi da naplate od Hrvata..tom logikom, nikada dobra izmedju Hrvata i Bosnjaka..mislim da je Bosnjacki strah da ce se BiH raspasti, ako se da nesto Hrvatima toliko jak, da je kocnica ikakvom napredovanju BIH..
Da, znaci treba ukinuti RS, pa tek se onda moze dalje..to je srz svi problema..dok god ona postoji,imaju Hrvati legitimno pravo traziti etnitet za sebe..Skijaš wrote:Nepravdu koju su napravili velikosrbi treba ispraviti a ne kopirati. Rješenje se ne može tražiti u podjelama, u podjeli zemlje, javne televizije, djece u školama, to je srž problema i sve dok se insistira na podjelama, ne može biti ni stabilnosti.animals wrote:Izgleda da su Hrvati najveci problem Bosnjaka..ne daj im nista, to je moto Bosnjaka..sve sto su izgubili od Srba, oni bi da naplate od Hrvata..tom logikom, nikada dobra izmedju Hrvata i Bosnjaka..mislim da je Bosnjacki strah da ce se BiH raspasti, ako se da nesto Hrvatima toliko jak, da je kocnica ikakvom napredovanju BIH..
Skijaš wrote:Tako je. Pa i većina jučerašnjih prosvjeda bila je upravo protiv nacionalnih podjela.Hafis wrote:
Nepravdu koju su napravili velikosrbi treba ispraviti a ne kopirati. Rješenje se ne može tražiti u podjelama, u podjeli zemlje, javne televizije, djece u školama, to je srž problema i sve dok se insistira na podjelama, ne može biti ni stabilnosti.
Sigurno. Pa kud će ti bolji primjer od samog epicentra dešavanja.Skijaš
Tako će se ispostaviti.
animals wrote:Da, znaci treba ukinuti RS, pa tek se onda moze dalje..to je srz svi problema..dok god ona postoji,imaju Hrvati legitimno pravo traziti etnitet za sebe..Skijaš wrote:Nepravdu koju su napravili velikosrbi treba ispraviti a ne kopirati. Rješenje se ne može tražiti u podjelama, u podjeli zemlje, javne televizije, djece u školama, to je srž problema i sve dok se insistira na podjelama, ne može biti ni stabilnosti.animals wrote:Izgleda da su Hrvati najveci problem Bosnjaka..ne daj im nista, to je moto Bosnjaka..sve sto su izgubili od Srba, oni bi da naplate od Hrvata..tom logikom, nikada dobra izmedju Hrvata i Bosnjaka..mislim da je Bosnjacki strah da ce se BiH raspasti, ako se da nesto Hrvatima toliko jak, da je kocnica ikakvom napredovanju BIH..
hafis aga, a dje je sinoc hera da zaustavi horde razularenih turaka s istocne strane? spalise stolni a drota na ulici... jeste li to opet cekali 4. gardijsku?Hafis wrote: Sigurno. Pa kud će ti bolji primjer od samog epicentra dešavanja.
Tuzla je eklatantan prijer koje sve štete mogu prouzročiti nacionalne podjele. Pa onda Zenica, Sarajevo, Bihać, eno čak i Mostar, doduše mirno, onako ''multietnički'', bez međunacionalnog trvenja kao u ovih gore.
Ne mora doći do ukidanja entiteta, dovoljno je da se ukloni elemente diskriminacije, a kako bi se manji entitet (kao i FBiH) tretiralo i kao srpski, i kao hrvatski i kao bošnjački. To je lakše nego crtati kartu Trećeg.animals wrote:Da, znaci treba ukinuti RS, pa tek se onda moze dalje..to je srz svi problema..dok god ona postoji,imaju Hrvati legitimno pravo traziti etnitet za sebe..Skijaš wrote:Nepravdu koju su napravili velikosrbi treba ispraviti a ne kopirati. Rješenje se ne može tražiti u podjelama, u podjeli zemlje, javne televizije, djece u školama, to je srž problema i sve dok se insistira na podjelama, ne može biti ni stabilnosti.animals wrote:Izgleda da su Hrvati najveci problem Bosnjaka..ne daj im nista, to je moto Bosnjaka..sve sto su izgubili od Srba, oni bi da naplate od Hrvata..tom logikom, nikada dobra izmedju Hrvata i Bosnjaka..mislim da je Bosnjacki strah da ce se BiH raspasti, ako se da nesto Hrvatima toliko jak, da je kocnica ikakvom napredovanju BIH..
Pa gdje si vidio da dva brata sa svojim ženama i djecom stanuju u istoj sobi.Saurman wrote:animals wrote:Da, znaci treba ukinuti RS, pa tek se onda moze dalje..to je srz svi problema..dok god ona postoji,imaju Hrvati legitimno pravo traziti etnitet za sebe..Skijaš wrote:
Nepravdu koju su napravili velikosrbi treba ispraviti a ne kopirati. Rješenje se ne može tražiti u podjelama, u podjeli zemlje, javne televizije, djece u školama, to je srž problema i sve dok se insistira na podjelama, ne može biti ni stabilnosti.
Taj entitet je Hrvatima uzor. Centraliziran je, nema hiljadu nekih kantona, kurceva i palceva. Hajmo onda tako Federaciju urediti. Ali Hrvati nece.
Nije to ništa, to je sitnica šta su jučer u Sarajevu i u Tuzli izveliSaurman wrote:Jao kakav dernek zli TUUUURCIIII priredise sinoc, i to usred st0lnograda! Najst0lnijeg i najst0zernijeg!
Uaaaa talalabani, uaaaa majorizatori, uaaaa mudzahedini napadaju, HEEEELJP, ugrozBa, heeeljp Dodo, heeeljp Stier, heeeeljp Doris Pack. KMEEEEEEEEEEEEEEEEE
Možda nisam bio dovoljno jasan, ti protesti sami po sebi su dodatan problem simpatizerima dalje etnoteritorijalizacije, o motivima demonstranata nisam govorio.Hafis wrote:Sigurno. Pa kud će ti bolji primjer od samog epicentra dešavanja.Skijaš wrote:Tako će se ispostaviti.Hafis wrote:Tako je. Pa i većina jučerašnjih prosvjeda bila je upravo protiv nacionalnih podjela.
Tuzla je eklatantan prijer koje sve štete mogu prouzročiti nacionalne podjele. Pa onda Zenica, Sarajevo, Bihać, eno čak i Mostar, doduše mirno, onako ''multietnički'', bez međunacionalnog trvenja kao u ovih gore.
Ja sam mislio da si ti malo bolji analitičar.Alfons Kauders wrote:hafis aga, a dje je sinoc hera da zaustavi horde razularenih turaka s istocne strane? spalise stolni a drota na ulici... jeste li to opet cekali 4. gardijsku?Hafis wrote: Sigurno. Pa kud će ti bolji primjer od samog epicentra dešavanja.
To je problem, gdje postaviti taj rigips ? Da je to moguće dogovoriti, Treći bi već postojao. Ne možeš očekivati od Bošnjaka da prihvate nešto na kalupu kriminalom i zločinom građene Herceg Bosne.Hafis wrote:
Pa gdje si vidio da dva brata sa svojim ženama i djecom stanuju u istoj sobi.
Makar da je između neki rigips postaviti
HDZ je k.... ni svoju zgradu nisu u stanju sacuvat. Doduse i policija je zakazala definitivno. Samo sto nisu upaljace dodavali dvadesetorici piromana...palermo wrote:Nemojmo se zajebavati webby-x, znamo i ja i ti, da je HDZ htio spriječiti ove proteste da bi ih začas spriječio. Barem kod đačkog doma,ili zgrade HDZ-a.webby-x wrote:I paranoidni nacionalisti sa hrvatske stranepalermo wrote:Postavio si pravo pitanje ? Kako je moguće da se dođe do zgrade HDZ-a, a da udarni stranački odredi HDZ-a, ne reaguju (ne mislim sad na obične glasače HDZ-a) Recimo da imam neke sumnje....
imaju iste sumnje kao i ti.
Jučerašnji prosvjedi su jasan dokaz pobune ljudi protiv nepotizma, korupcije, malverzacija, krađa i svih vrsta negativnog političkog ponašanja na područjima gdje većinsku vlast obnašaju bošnjačke političke stranke.Skijaš wrote:Možda nisam bio dovoljno jasan, ti protesti sami po sebi su dodatan problem simpatizerima dalje etnoteritorijalizacije, o motivima demonstranata nisam govorio.Hafis wrote:Sigurno. Pa kud će ti bolji primjer od samog epicentra dešavanja.Skijaš wrote:
Tako će se ispostaviti.