Jesi li googlao kako sam ti napisao maloprije? Vidim da nisi. Ne moRe to tako.Ali Kemal wrote:Dobro to sve, nego zasto ti mislis da bi se nesto strasno desilo i da bi se tvoj zivot promijenio na gore.Itakoto wrote:Cini mi se da vec ima PF "romantika" ili nesto slicno. A mozda je "sex i ljubav". Isto ti ga dodje.
Koja bi to firma propala, da li bi penzije bile manje, da li bi nezaposlenost sa 50% porasla na 60%, sto izgleda nije nikoga briga i tako to, medjutim cemu strah od Hrvata, sto je kranji razlog tako zustrom protivljenu ovoj ideji i pricama o nekoj katastrofi.
Hoće li biti trećeg entiteta?
-
Itakoto
#1376 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
-
Hafis
#1377 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Pa tebi je onda svejedno brato. Već si se ti dobro privikao.Itakoto wrote:Ma jok druze, tu sam ja. Splitska Ulica. Mozes mislit' u centru drevnog hrvatskog grada.Navrati na kahvu. Tursku.
A kad se uželiš Bosne, preletiš preko Carinskog i eto te...Rota i folovi
-
Itakoto
#1378 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Bosna je malo dalje od carinskog brato. A "onamo" na onu stranu ti idjem samo kad treba glasati. Kazu da mi tamo vrijedi k'o 15 'rvatskih. 
-
Hafis
#1379 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Pa kako živiš u Splitskoj a ideš ''onamo'' glasati.Itakoto wrote:Bosna je malo dalje od carinskog brato. A "onamo" na onu stranu ti idjem samo kad treba glasati. Kazu da mi tamo vrijedi k'o 15 'rvatskih.
Isto kao da ja živim u Liska ulici a idem glasati na Bivolje brdo.
-
Itakoto
#1380 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Pa "'vamo" se zadrzao stan u slucaju da proglase unitarnu BiH. Za razliku od tebe imam nadu u normalnu BiH. Na Luci se prijavio radi sigurnosti ukoliko sugradjani i susjedi opet osjete ceznju za Heliodromima, Dreteljima itd...
- Ali Kemal
#1381 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Itakoto wrote:Pa "'vamo" se zadrzao stan u slucaju da proglase unitarnu BiH. Za razliku od tebe imam nadu u normalnu BiH. Na Luci se prijavio radi sigurnosti ukoliko sugradjani i susjedi opet osjete ceznju za Heliodromima, Dreteljima itd...
Ostavi guglanje, mene zaista interesuje kako ti to zamisljas moguce dogadjajeItakoto wrote:Jesi li googlao kako sam ti napisao maloprije? Vidim da nisi. Ne moRe to tako.Ali Kemal wrote:Dobro to sve, nego zasto ti mislis da bi se nesto strasno desilo i da bi se tvoj zivot promijenio na gore.Itakoto wrote:Cini mi se da vec ima PF "romantika" ili nesto slicno. A mozda je "sex i ljubav". Isto ti ga dodje.
Koja bi to firma propala, da li bi penzije bile manje, da li bi nezaposlenost sa 50% porasla na 60%, sto izgleda nije nikoga briga i tako to, medjutim cemu strah od Hrvata, sto je kranji razlog tako zustrom protivljenu ovoj ideji i pricama o nekoj katastrofi.
Na osnovu cega imas tu nadu, koji su to pokazatelji?Itakoto wrote:Za razliku od tebe imam nadu u normalnu BiH.
Ja nemam nikakvu nadu da ce BiH biti normalna drzava za nasih zivota, mozda za pola vijeka, a i to je samo zelja, nema nikakvih pokazatelja ni za to. Cinjenice govore da je buducnost totalno neizvjesna i da nas na zivotu drzi EU davajuci nam kredite, za koje i oni znaju da se nece nikada vratiti, jer je to realno nemoguce, ali doci ce dan kada ce prestati sa kreditima i ovim sadasnjim vremenima ce se pricati kao o dobrims tarim vremenima, tako da mozes mislit sta ceka nasu djecu.
-
zavrzlama
#1382 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
[/quote]Da skratimo, budući da se pojavila hiperinflacija izraza realnost koji jedan drugog isključuju:
Realnost je da ovo nikada neće biti normalna država.
Inače meni je sasvim svejedno: treći, peti, sedmi, ne bih čak ni osjetio i da formiraju taj famozni treći.
Ali eto, pričamo se
Ali se postavlja pitanje,da li ce oni koji je cine konstantno nenormalnom izaci kao krajnji pobjednici..rekao sam dosad milion puta da rahat patnja nije bosnjacki izum i strategija,ciji je nije tesko prepoznati...meni se cini onih koji koji traze secesiju i treci entitet
-
Hafis
#1383 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Genijalno, ono, baš ona Titina deviza: ništa nas ne smije iznenaditi. A i glasovi se na izborima ne rasipaju, jel' takoItakoto wrote:Pa "'vamo" se zadrzao stan u slucaju da proglase unitarnu BiH. Za razliku od tebe imam nadu u normalnu BiH. Na Luci se prijavio radi sigurnosti ukoliko sugradjani i susjedi opet osjete ceznju za Heliodromima, Dreteljima itd...
A vidiš, moja je majka rođena na Luci, a i ja sam pristojan dio djetinjstva proveo tamo....skakalo se po Neretvi, i čak se loma i boksalo u Partizanu...a i bilijara se izbirikalo još k'o klinac.
-
Hafis
#1384 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Vidiš ja na to gledam drugim očima. Meni su više čini da je konstantno nenormalnom čine upravo oni koji se verbalno zaklinju u nju, verbalno se zalažu za pojam zajedništva i dogovora, a na terenu i planiraju i rade sasvim suprotne stvari. Stara izreka je: koga ima više, taj i snosi veću odgovornost.zavrzlama wrote: Ali se postavlja pitanje,da li ce oni koji je cine konstantno nenormalnom izaci kao krajnji pobjednici..rekao sam dosad milion puta da rahat patnja nije bosnjacki izum i strategija,ciji je nije tesko prepoznati...meni se cini onih koji koji traze secesiju i treci entitet
Jednom riječju, a sudeći i po današnjim događajima, zamrzavanje ovakvog stanja dugoročno vodi državu u još veću dubiozu.
Gledam danas dnevnik: one nemile scene u Tuzli i još ponegdje, prekid sjednice zastupničkog doma, blokada u domu naroda, sastanak onih ''stručnjaka'' iz najbolje ''federalne'' vlade do sada, nadolazeća predizborna kampanja....ništa obećavajuće, ništa dobro na horizontu. Čak ćemo se sjećati razdoblja između 1996.-2000. kao najuspješnijeg razdoblja ove države.
- Danguba
#1385 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Kako je krenulo sa ovim protestima moglo bi doci do mijesanja karata a onda kom opanci kom obojci. 
-
Hafis
#1386 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Ma to je još ništa. Samo mala naprslina u čvrstom bedemu rahat patnje. To će oni majstori gore zakrpati, k'o što si reko keksDanguba wrote:Kako je krenulo sa ovim protestima moglo bi doci do mijesanja karata a onda kom opanci kom obojci.
- Skijaš
#1387 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Donio bi krv na ulicama Gornjeg Vakufa, KIseljaka, Mostara i Stoca.Ali Kemal wrote:kako stvari stoje treci entitet bi donio nekoliko pozitivnih stvari.
- Ali Kemal
#1388 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Zasto? Sta je to toliko bitno da se ljudi pocnu ponovo da ubijaju, zbog kojih ciljeva je vrijedno da se neko ubije ili da budes ubijen?Skijaš wrote:Donio bi krv na ulicama Gornjeg Vakufa, KIseljaka, Mostara i Stoca.Ali Kemal wrote:kako stvari stoje treci entitet bi donio nekoliko pozitivnih stvari.
Kakav je to patriotizam u vidu proljevanja krvi?
- Skijaš
#1389 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
http://icty.org/x/cases/prlic/tjug/bcs/ ... ry_bcs.pdfAli Kemal wrote:Zasto? Sta je to toliko bitno da se ljudi pocnu ponovo da ubijaju, zbog kojih ciljeva je vrijedno da se neko ubije ili da budes ubijen?Skijaš wrote:Donio bi krv na ulicama Gornjeg Vakufa, KIseljaka, Mostara i Stoca.Ali Kemal wrote:kako stvari stoje treci entitet bi donio nekoliko pozitivnih stvari.
Kakav je to patriotizam u vidu proljevanja krvi?
Pitaj njih šestoricu
- Ali Kemal
#1390 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Pitam tebe kratko i jasno, zasto bi se proljevala krv, ko bi koga poceo da ubija?
- Skijaš
#1391 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Neko odluči da će Kiseljak biti u samo bošnjačkom entitetu.Ali Kemal wrote:Pitam tebe kratko i jasno, zasto bi se proljevala krv, ko bi koga poceo da ubija?
Neko se usprotivi i blokira cestu
Neko pošalje policiju da to deblokira
Neko se pokuša oduprijeti policiji i padne mrtva glava
Neko ode kući po osamdesetčetvorku
Ili :
Neko odluči da će Stolac biti u samo hrvatskom entitetu.
Neko ode kući po hekler
ili ......
Rat je lako početi a teško zaustaviti.
-
Itakoto
#1392 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Ne kontam. Mozes li mi nacrtati? Zasto bi bilo krvi?Skijaš wrote:Neko odluči da će Kiseljak biti u samo bošnjačkom entitetu.Ali Kemal wrote:Pitam tebe kratko i jasno, zasto bi se proljevala krv, ko bi koga poceo da ubija?
Neko ode kući po osamdesetčetvorku
Ili :
Neko odluči da će Stolac biti u samo hrvatskom entitetu.
Neko ode kući po hekler
ili ......
Rat je lako početi a teško zaustaviti.
I zasto mislis da je rat lako poceti a tesko zaustaviti?
sorry buraz, necu vise.
- Stjui
#1393 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
samo da napišem da su bošnje bez po muke danas zapalile zgradu vlade u stolnom gradu .
-
Itakoto
#1394 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Otkud ti znas da su bile samo "Bosnje"? Jesi li bio tamo i izvrsio popis demonstranata?Stjui wrote:samo da napišem da su bošnje bez po muke danas zapalile zgradu vlade u stolnom gradu .
- armin071
#1396 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Pa gdje je bilo pucanstvo da stane u obranu "banovine"?Stjui wrote:samo da napišem da su bošnje bez po muke danas zapalile zgradu vlade u stolnom gradu .
-
palermo
#1397 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Postavio si pravo pitanje ? Kako je moguće da se dođe do zgrade HDZ-a, a da udarni stranački odredi HDZ-a, ne reaguju (ne mislim sad na obične glasače HDZ-a)armin071 wrote:Pa gdje je bilo pucanstvo da stane u obranu "banovine"?Stjui wrote:samo da napišem da su bošnje bez po muke danas zapalile zgradu vlade u stolnom gradu .
Recimo da imam neke sumnje....
- armin071
#1398 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Pa pustili ih ba da se narodu pokaže opravdana prijetnja od "islamskog terorizma", ugroženost, nemogućnost suživota.....
- webby-x
#1399 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
I paranoidni nacionalisti sa hrvatske stranepalermo wrote:Postavio si pravo pitanje ? Kako je moguće da se dođe do zgrade HDZ-a, a da udarni stranački odredi HDZ-a, ne reaguju (ne mislim sad na obične glasače HDZ-a) Recimo da imam neke sumnje....
imaju iste sumnje kao i ti.
-
palermo
#1400 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Nemojmo se zajebavati webby-x, znamo i ja i ti, da je HDZ htio spriječiti ove proteste da bi ih začas spriječio. Barem kod đačkog doma,ili zgrade HDZ-a.webby-x wrote:I paranoidni nacionalisti sa hrvatske stranepalermo wrote:Postavio si pravo pitanje ? Kako je moguće da se dođe do zgrade HDZ-a, a da udarni stranački odredi HDZ-a, ne reaguju (ne mislim sad na obične glasače HDZ-a) Recimo da imam neke sumnje....
imaju iste sumnje kao i ti.