Hoće li biti trećeg entiteta?

Post Reply
Hafis

#1151 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

Image
CEEEEPAAAAJJJJJJJJJJJJJ !!!!
AJDE MALA Ne PLEŠI KO VREĆA
ETO NAMA ENTITETA TREĆA :mrgreen:
Grohotom se smijem, grohotom. Pogotovo kad je snimak jako povezan s temom.
Što je ili tko je slijedeći?
Vjerojatno snimak mise zornice na Veliki četvrtak u crkvi Sv. Petra i Pavla u Mostaru i ona stara:
S oltara pratar kmeći
dođi mala evo nam ga treći...

...ili tako neka slična, normalno povezana s temom.
Last edited by Hafis on 03/02/2014 14:49, edited 1 time in total.
seln

#1152 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by seln »

Basvod wrote:
Great Cornholio wrote:Zavisi od Amerike, prošla su vremena kad su se naši narodi i narodnosti za nešto pitali.
Zavisi od predizborne kampanje. :D Vidices kad prodju izbori pa kad prvi u Bosnjaka krene potpisivati sve i svasta ne bi li poveo BiH prema EU.
Taj "prvi" u Bosnjaka ne bi prezivio ni koliko da se osusi tinta na potpisu.
Ali, nije zabranjeno sanjati velikosrpske snove.
seln

#1153 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by seln »

Hafis wrote:
biske wrote: u međuvremenu sam editovao post i stavio linkove. između ostalih i ovaj
HDZ 1990 samostalno izlazi na izbore u oktobru
http://www.klix.ba/vijesti/bih/hdz-1990 ... /140202001
pa zato i pitam...
Bajato je to rođo. Vidiš da je objavljeno jutros u 8h. Prolistaj malo i linkove nakon trojnog sastanka.
Ja ti rekoh iz prve ruke šta im je rečeno, a ti sad vidi.
Koga boli kita za tim, sve da se ujedine HDZ BiH i Hrvatske, opet vam mozemo izabrati predsjednika.
Sjedi mirno, da vam ne izaberemo kardinala.
Hafis

#1154 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

Sad bi ti Marko Kraljević rekao: ne budali bre Musa Kesedžijo.

Ono će izabrati :zzzz:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1155 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by pici »

Hafis wrote:
Image
CEEEEPAAAAJJJJJJJJJJJJJ !!!!
AJDE MALA Ne PLEŠI KO VREĆA
ETO NAMA ENTITETA TREĆA :mrgreen:
Grohotom se smijem, grohotom. Pogotovo kad je snimak jako povezan s temom.
Što je ili tko je slijedeći?
Vjerojatno snimak mise zornice na Veliki četvrtak u crkvi Sv. Petra i Pavla u Mostaru i ona stara:
S oltara pratar kmeći
dođi mala evo nam ga treći...

...ili tako neka slična, normalno povezana s temom.
Image
hizo ramidovic

#1156 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by hizo ramidovic »

Hafis wrote:
biske wrote: u međuvremenu sam editovao post i stavio linkove. između ostalih i ovaj
HDZ 1990 samostalno izlazi na izbore u oktobru
http://www.klix.ba/vijesti/bih/hdz-1990 ... /140202001
pa zato i pitam...
Bajato je to rođo. Vidiš da je objavljeno jutros u 8h. Prolistaj malo i linkove nakon trojnog sastanka.
Ja ti rekoh iz prve ruke šta im je rečeno, a ti sad vidi.
daklen, nova posiljka pameti stigla iz zagreba...reklo bi se, taman na vakat...
ako sam dobro upratio, ovi dva sincica hdz-a treba samo da budu k'o prava braca, a tata hdz ce im, uz pomoc ruze tomasic i drugih europskih prijatelja, napraviti treci entitet iliti ekskluzivni hrvatski teritorij u bih, dakako drzeci se svoje tradicionalne politike nemjesanja u unutarnje stvari susjedne drzave?,
zanimljivo...
Itakoto

#1157 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Itakoto »

Jos uvijek zabavljate Hafisa? :D Vama mora da je pravo dosadno.
hizo ramidovic

#1158 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by hizo ramidovic »

Itakoto wrote:Jos uvijek zabavljate Hafisa? :D Vama mora da je pravo dosadno.
e sad, ko koga zabavlja ovdje, to je pitanje....
seln

#1159 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by seln »

Hafis wrote:Sad bi ti Marko Kraljević rekao: ne budali bre Musa Kesedžijo.

No, nije sa druge strane Marko Kraljevic (turski vazal), vec obicno provincijsko laprdalo. Tako da...
...ako je neko ovdje "ono", onda je to jadna individua koja sanja treci, a vec gubi i prva dva.
Itakoto

#1160 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Itakoto »

Kad ste vec toliko uvjereni da nema nista od treceg, HRHB ili bile kakve druge forme samouprave kamenjarom zasto ste se "upalili"? Stavite "educiranog" i ostalu sloznu bracu sa zmijskog portala na ignore, nebitno u kojoj mjeri se s njim(a) moze kulturno i civilizacijski komunicirati. :D
hizo ramidovic

#1161 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by hizo ramidovic »

Itakoto wrote:Kad ste vec toliko uvjereni da nema nista od treceg, HRHB ili bile kakve druge forme samouprave kamenjarom zasto ste se "upalili"? Stavite "educiranog" i ostalu sloznu bracu sa zmijskog portala na ignore, nebitno u kojoj mjeri se s njim(a) moze kulturno i civilizacijski komunicirati. :D
ko se upalio?
rasprava se vodi vrlo mirnim tonom, ne vidim nikakvu paljevinu.
a tema kao tema, jedna od mnogih, tu je da se raspravlja i da svako kaze sta misli. forum za to i sluzi....
Alfons Kauders

#1162 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Alfons Kauders »

hizo ramidovic wrote:
Itakoto wrote:Kad ste vec toliko uvjereni da nema nista od treceg, HRHB ili bile kakve druge forme samouprave kamenjarom zasto ste se "upalili"? Stavite "educiranog" i ostalu sloznu bracu sa zmijskog portala na ignore, nebitno u kojoj mjeri se s njim(a) moze kulturno i civilizacijski komunicirati. :D
ko se upalio?
rasprava se vodi vrlo mirnim tonom, ne vidim nikakvu paljevinu.
a tema kao tema, jedna od mnogih, tu je da se raspravlja i da svako kaze sta misli. forum za to i sluzi....
ja paljevine i kurca, nema paljevine dok ne sjevne barem pet banova na temi - a ovdje nista... :D

sad kad smo apsolvirali posljednji uradak ekipe s poskoka, po najvisim standardima novinarstva iz skole sagolj-djogo, mozemo malo i da pogledamo vecernjak, koji iz meni nedokucivih razloga vazi za nesto "ozbiljniji medij" slicnog politickog opredjeljenja... dakle da vidimo sta njihovi ekonomski strucnjaci misle o... bog zna cemu...

FBiH spašava i privatne bošnjačke kompanije

Zoran Krešić

Ni na prste jedne ruke ne mogu se nabrojati uspješni primjeri ‘upumpavanja’ zajedničkog federalnog novca u posrnule, uglavnom bošnjačke kompanije u FBiH, a aktualne platformaške vlasti smislile su i korak dalje. Na Vladi je osmišljen način kako uspješnu pljačku federalnog proračuna proširiti i izvan kompanija s državnim vlasništvom. Dapače, omogućilo bi se da se privatnim kompanijama da da koriste slične pogodnosti konsolidacije, što podrazumijeva da se s jedne strane državnim novcem održavaju gospodarski mrtvaci u stanju kome, te da s druge strane ti klinički mrtvaci budu konkurencija zdravim tvrtkama.

Očuvati socijalni mir

Zastupnik u Parlamentu FBiH Marinko Čavara istaknuo je kako se radi o neviđenom kriminalu i predizbornom zakonu. “Vlada će u slučaju privatnih kompanija očito donositi političke odluke, dakle po podobnosti. Radi se o izmjenama kojima se krše svi zakonski okviri, stvara nelojalna konkurencija prema onima koji plaćaju sve obveze”, rekao je Čavara. Po njegovim riječima svrha ovoga zakona je ‘sačuvati socijalni mir prema kompanijama koje su propale’ i fiktivno omogućiti radnicima da u njima i dalje rade. Kako su, pak, objasnili predlagači zakona o konsolidaciji gospodarskih društava, koje su prihvaćene u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH bez suglasnosti hrvatskih zastupnika, veći broj posrnulih kompanija bi mogle sudjelovati u postupku ‘javnog nadmetanja putem natječaja za obavljanje radova i usluga na tržištu, realiziranje kreditnih sredstava, rješavanje problema dugovanja temeljem neplaćenih doprinosa za veći broj radnika kojima nisu uplaćeni doprinosi, otklanjanje opasnosti od pokretanja stečajnog ili likvidacijskog postupka’.

Sprega vlasti

Konsolidacija bi uz ostalo obuhvatila i da takvim posrnulim društvima budu izmirene obveze za zdravstveno osiguranje, doprinosi za osiguranje od nezaposlenosti... Na sličan način bi se ‘konsolidirala’ (što je samo druga riječ za kriminalni postupak pljačke proračuna i uništavanje zdrave konkurencije) i društva sa 100% sudjelovanja privatnog kapitala. Uz sve pogodnosti država omogućava kriminalne poslove da takve tvrtke kojima su blokirani svi računi otvaraju transakcijske račune preko kojih bi obavljali poslove i dobijali infuziju. Na taj način te kompanije 3,5 godine ne bi mogle biti ugašene, što je i rok trajanja nove vlade.
Posljednji pokušaj da se biračima proda priča o “zapadnoj Njemačkoj”

Dejan Jazvić

Sve je više informacija koje govore u prilog tvrdnji da će SDP i SDA, usprkos svađama i uzajamnom animozitetu, vrlo tijesno surađivati do listopadskih izbora. To se posebno odnosi na Federaciju BiH gdje kadrovi ove dvije stranke kontroliraju glavne poluge izvršne vlasti, kao i entitetske financijske resurse.

Naklonost birača

Nekoliko je “strateških” projekata na kojima su ove dvije stranke spremne surađivati u predizborno vrijeme. Upravo zahvaljujući tim aktivnostima i njihovom promidžbom pokušat će pridobiti naklonost birača, koja je zbog načina vladanja protekle tri godine uvelike poljuljana. To se posebno odnosi na SDP, stranku koja je kao relativni pobjednik prošlih izbora presudno utjecala na formiranje vlasti, kao i na raspodjelu pozicija. SDP i SDA su ovih dana javno priznali suradnju na jednom od strateških predizbornih projekata. Tvrde da su približili stavove o setu tzv. antikorupcijskih zakona, što znači da bi ih mogli usvojiti u Parlamentu. Teško da će ih u tome spriječiti kritike i upozorenja relevantnih institucija, nevladinih organizacija, međunarodne zajednice i oporbe. No, već sada je jasno da će stvarni učinci tih zakona izostati, ali u predizborno vrijeme „borba protiv korupcije“ dobro zvuči. Povećanje mirovina od pet posto i kupovina socijalnog mira umirovljeničke populacije također je jedan od prioritetnih zadataka aktualne federalne vlasti. Iako je Fond MIO već prenapregnut za ispunjenje Vladinog obećanja o povećanju mirovina u ovoj godini potrebno je dodatnih 90 milijuna maraka. Ovaj novac će se pokušati, između ostalog, osigurati većom poreznom disciplinom i prodajom neperspektivnih nekretnina. Obje aktivnosti imaju neizvjestan ishod pa će federalnoj Vladi trebati dosta financijske akrobatike želi li održati isplate većih mirovina do izbora.

Najveći adut koridor

Revizija braniteljske populacije još je jedan proces od kojeg će SDP, a dijelom i SDA, pokušati profitirati. Kako je očito riječ o potpuno iskompromitiranom procesu, naklonost potencijalnih birača na većinski bošnjačkim područjima mogu dobiti samo “razotkrivanjem lažnih HVO stradalnika koji troše federalni novac”.

Najveće nade „platformaši“, ipak, polažu u predizborne učinke izgradnje koridora Vc i nekoliko energetskih objekata. Otvaranje pojedinih dionica autoceste tempirano je baš pred izbore, a u ljeto bi mogli početi i građevinski radovi na novim energetskim objektima. Upitno je, međutim, koliko će presječene vrpce i kameni-temeljci moći zasjeniti tri godine katastrofalne vladavine „platformaša“.
:-)
Hafis

#1163 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

seln wrote:

No, nije sa druge strane Marko Kraljevic (turski vazal), vec obicno provincijsko laprdalo. Tako da...
...ako je neko ovdje "ono", onda je to jadna individua koja sanja treci, a vec gubi i prva dva.
Av av av av :zzzz:
Alfons Kauders

#1164 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
"Alfons Kauders
naravno da jesam...
"dragovoljci" iz hrvatske i srbije, kao iz rusije, grcke i pojedinih desnicarskih organizacija u zapadnim drzavama, jesu bili agresori jer su se borili protiv zvanicne vlasti, u sastavu paravojnih formacija
sta je nejasno?
Nejasno je sve, jer nisi odgovorio. Ti ćeš u budućem životu biti jegulja :)

Ponovit ću, znači bez Grka, Rusa i desničarskih organizacija u zapadnim zemljama. idemo konkretno:
Dragovoljci iz RH, Srbije, makar imali BIH korijene su agresori.
Dragovoljci iz Sirije, Turske, Sudana, Saudije su braća. I patrioti.
Jesu li obje rečenice točne? ili ćeš opet nešto izvrdati
nikome ko bi tebe zanimao
Ok. A ionako je nebitno za temu.
ti si ocito i dalje u svadji s maternjim jezikom, ili se pak malo pravis englez... :D

dakle sta je nejasno, po treci put te pitam?

dodje drzavljanin srbije iz novog pazara, stavi se na raspolaganje nasoj vlasti, ucestvuje u borbama u statavu oruzanih snaga... nije agresor

dodje drzavljanin srbije iz sida, u sastavu paravojne organizacije osnovanje u drugoj drzavi i ucestvuje u borbama protiv vladinih snaga... agresor

dodje hrvatski oficir, pogine u odbrani gradacca na strani vladinih snaga - nije agresor... a imajuci u vidu rezultate nasih snaga na tom prostoru, izuzetno sposoban oficir koji je itekako pomogao odbrani

dodje hrvatski oficir da vodi cetu gardista iz dalmacije preko hepokovih vinograda juzno od mostara - agresor... (usput i kriminalno nesposoban oficir, jer znam lika koji je tog dana bio dole - hladno usetali u zasjedu na otvorenom terenu i docekale ih tri 84orke, pa poslije krivili lokalni HVO jer su ih uputili da krenu tim pravcem, sto su nasi vrlo dobro znali)

a sto se tice mudzahedina, susnjar ocito nema blage veze o njihovoj ideologiji, pa prica o patriotizmu... zapravo cini mi se da ne zna ni sta znaci patriotizam, jer se odnosi na domovinu - a ovo nije njihova domovina... plus sto islamisti uopste nemaju neku nacionalnu agendu... njima drzave uopste nisu bitne, ni njihove, ni nasa
seln

#1165 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by seln »

Hafis wrote:
seln wrote:

Av av av av :zzzz:
Miran! K nozi!
Hafis

#1166 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote: sad kad smo apsolvirali posljednji uradak ekipe s poskoka, po najvisim standardima novinarstva iz skole sagolj-djogo, mozemo malo i da pogledamo
Ništa ti nisi apsolvirao, možda u očima jednog-dva slučaja, tzv. :thumbup: ,već si još odmah pao na prvom pitanju koje je moja malenkost uputila.
E sad, znaš već me je pomalo hastra uputiti i drugo ili treće ptianje pa biK odustao. Ipak je pisac onog teksta, a i onaj forum persona non grata ovdje, pa velim da se kolateralna šteta ne slomi upravo na meni, pa ću se ja za svaki slučaj i ponašati kako dolikuje pravom gostu.

Inače za razliku od šušnjarevog, ovaj Krešićev tekst je žešča šaša...mislim pogodio je smisao, samo ne zna na najbolji način to predstaviti.
Hafis

#1167 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
ti si ocito i dalje u svadji s maternjim jezikom, ili se pak malo pravis englez... :D

dodje drzavljanin srbije iz novog pazara, stavi se na raspolaganje nasoj vlasti, ucestvuje u borbama u statavu oruzanih snaga... nije agresor

dodje drzavljanin srbije iz sida, u sastavu paravojne organizacije osnovanje u drugoj drzavi i ucestvuje u borbama protiv vladinih snaga... agresor

dodje hrvatski oficir, pogine u odbrani gradacca na strani vladinih snaga - nije agresor... a imajuci u vidu rezultate nasih snaga na tom prostoru, izuzetno sposoban oficir koji je itekako pomogao odbrani

dodje hrvatski oficir da vodi cetu gardista iz dalmacije preko hepokovih vinograda juzno od mostara - agresor... (usput i kriminalno nesposoban oficir, jer znam lika koji je tog dana bio dole - hladno usetali u zasjedu na otvorenom terenu i docekale ih tri 84orke, pa poslije krivili lokalni HVO jer su ih uputili da krenu tim pravcem, sto su nasi vrlo dobro znali)

a sto se tice mudzahedina, susnjar ocito nema blage veze o njihovoj ideologiji, pa prica o patriotizmu... zapravo cini mi se da ne zna ni sta znaci patriotizam, jer se odnosi na domovinu - a ovo nije njihova domovina... plus sto islamisti uopste nemaju neku nacionalnu agendu... njima drzave uopste nisu bitne, ni njihove, ni nasa
Znači čovjek je ipak bio u pravu. Upravo je napisao ono što ti gore tvrdiš, i način tvoje podjele ljudi na agresore i branioce.
Znaš, ovaj rat na kraju nije završio osudom ''agresora'' i slavljem ''patriota''. Već su im nametnuli mir, zadali svima državni okvir u kojem će živjeti, i razvili sudstvo koje i dan danas progoni ljude koje su činili zločine u to doba, znači uključujući i agresore, ali i ''patrote''.
Međunarodni sud, ali i naš domaći ne poznaje tu podjelu na legalne snage i paravojne snage, na agresore i patriote, već na one koji su činili zločine ili nisu. S tim da ga oni prvi isključivo interesiraju. Tako da smo ti jarane svi jedna vojska bili, i sve nas isti sud kači ako ima razloga za to.

Sve ti to lijepo objasniš, ali mi uvijek nekako štucneš ili se zamoriš kada dodješ do mudžahedina. Znam ja, nije lako, ipak je ovo javnost.
Alfons Kauders

#1168 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: sad kad smo apsolvirali posljednji uradak ekipe s poskoka, po najvisim standardima novinarstva iz skole sagolj-djogo, mozemo malo i da pogledamo
Ništa ti nisi apsolvirao, možda u očima jednog-dva slučaja, tzv. :thumbup: ,već si još odmah pao na prvom pitanju koje je moja malenkost uputila.
E sad, znaš već me je pomalo hastra uputiti i drugo ili treće ptianje pa biK odustao. Ipak je pisac onog teksta, a i onaj forum persona non grata ovdje, pa velim da se kolateralna šteta ne slomi upravo na meni, pa ću se ja za svaki slučaj i ponašati kako dolikuje pravom gostu.

Inače za razliku od šušnjarevog, ovaj Krešićev tekst je žešča šaša...mislim pogodio je smisao, samo ne zna na najbolji način to predstaviti.
aha, fino sam naveo neistine i gluposti u tekstu koje nisi bio u stanju osporiti niti jednom jedinom cinjenicom... :D zato jer iste ne postoje u paralelnom univerzumu koji pokusavaju formirati talenti poput susnjara i raspudica... :D

i hajde onda da vidimo kako bi ovo pitanje koja je tvoja malenkost uputila primjenio npr. na primjeru domovinskog rata u hrvatskoj? npr. da li su arkanovi i seseljevi dobrovoljci u hrvatskoj bili agresori, ali eto u bih nisu? :-)

a slobodno pitaj, hajde molim te, i drugo, i trece, i cetvrto... strah te mozda jeste - ali ne moderacije, vec odgovora :wink: imas ti naviku da izbjegavas pitanja na koja nemas odgovor, nije ti prvi put... i nisi zbog toga postao persona non grata na forumu, niti kolateralna steta - ni blizu, postao si trol koji eto i sad neuspjesno glumi da je ozbiljan ucesnik u diskusiji

to je problem sefe - fino je kad sebe mozes ubijediti u paralelnu stvarnost koja ti odgovara, ali onda ne mozes ocekivati da i ostali pocnu vjerovati u bajke :wink:
Alfons Kauders

#1169 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:

Znači čovjek je ipak bio u pravu. Upravo je napisao ono što ti gore tvrdiš, i način tvoje podjele ljudi na agresore i branioce.
Znaš, ovaj rat na kraju nije završio osudom ''agresora'' i slavljem ''patriota''. Već su im nametnuli mir, zadali svima državni okvir u kojem će živjeti, i razvili sudstvo koje i dan danas progoni ljude koje su činili zločine u to doba, znači uključujući i agresore, ali i ''patrote''.
Međunarodni sud, ali i naš domaći ne poznaje tu podjelu na legalne snage i paravojne snage, na agresore i patriote, već na one koji su činili zločine ili nisu. S tim da ga oni prvi isključivo interesiraju. Tako da smo ti jarane svi jedna vojska bili, i sve nas isti sud kači ako ima razloga za to.

Sve ti to lijepo objasniš, ali mi uvijek nekako štucneš ili se zamoriš kada dodješ do mudžahedina. Znam ja, nije lako, ipak je ovo javnost.
kojim si silovanjem logike dosao do ovog zakljucka? :-) po kojoj pravnoj normi je dobrovoljac iz srbije koji je ubijao po vukovaru ili srebrenici isti kao onaj koji se borio protiv njega na strani legitimne vlasti republike hrvatske ili bih? :-)

a taj status nema blage jebene veze s krivicnim pravom i ratnim zlocinima, ne mogu da vjerujem da si izvalio takvu glupost, :lol: jer se drugacije ne moze opisati... :lol: krivicno pravo se primjenjuje na individualne ratne zlocince bez obzira na njihovu stranu ili status u ratu (nemali broj civila je osudjen za ratne zlocine) :-) dakle kakve jebene veze to ima s ratnim zlocinima? molim te da mi objasnis, jer mislim da si upravo izmislio princip koji ne poznaje medjunarodni pravni poredak... eto ti ideje za naucni rad, doktore :lol:

sta je kod mudzahedina nejasno? ko ih to naziva patriotima sem susnjara? ili bracom? svi bosnjaci po defaultu? mozda u tom paralelnom svijetu, jer ja jos uvijek nisam upoznao nijednog... u medjuvremenu u visegradu stoji spomenik ruskim dobrovoljcima, a na netu mozes naci spisak 57 ruskih dobrovoljaca koje smo poslali na vjecna lovista... a bile su i one celave budale iz zlatne zore... i hvo je imao brigadu stranih dobrovoljaca, pa nesto ne vidim da se oni pominju u istom kontekstu kao mudzosi... dobar dio tih dobrovoljaca je direktno ili indirektno ucestvovao u borbama i zlocinima...

znam ja, nije lako, ipak je ovo javnost, jel tako? :D
Hafis

#1170 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

"Alfons Kauders"]
a slobodno pitaj, hajde molim te, i drugo, i trece, i cetvrto... strah te mozda jeste - ali ne moderacije, vec odgovora :wink:
Ooooj majko, pogodi me :D
i nisi zbog toga postao persona non grata na forumu, niti kolateralna steta - ni blizu, postao si trol koji eto i sad neuspjesno glumi da je ozbiljan ucesnik u diskusiji
I to mi je hvala nakon svega što sam učinio za ovaj forum :shock:

A sad ozbiljno, neću stvarno da dalje zapitkujem detalje iz onog teksta, nema smisla. Uglavnom tako ti ga je to rođo, neke stvari ne možeš promijeniti, a i ne odnose se eksplicite na tebe. Nego, onako...shvaćaš?

Nego šta misliš o ovom Krešiću? Ovaj je tanak stvarno.
Hafis

#1171 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

Alfons Kauders"
kojim si silovanjem logike dosao do ovog zakljucka? :-) po kojoj pravnoj normi je dobrovoljac iz srbije koji je ubijao po vukovaru ili srebrenici isti kao onaj koji se borio protiv njega na strani legitimne vlasti republike hrvatske ili bih? :-)
Po kojoj je pravnoj normi dobrovoljac iz Jemena ubijao po Srednjoj Bosni. Aha, znam: bio je na strani ''vladinih'' snaga
sta je kod mudzahedina nejasno? ko ih to naziva patriotima sem susnjara? ili bracom? svi bosnjaci po defaultu? mozda u tom paralelnom svijetu, jer ja jos uvijek nisam upoznao nijednog...
opet si mi zastao ovdje...nastavi što si htio kazati

Code: Select all

. i hvo je imao brigadu stranih dobrovoljaca, pa nesto ne vidim da se oni pominju u istom kontekstu kao mudzosi..
Baš. ''Stranih'' dobrovoljaca. A brigada se zvala .....???. a njen zapovjednik........????
znam ja, nije lako, ipak je ovo javnost, jel tako?
Pa to sam ti i rekao.

P.S.
Šta je ovo. SEDAM smajlova u tekstu. Ne liči na tebe. Obično je to znak popuštanja argumenata ili promjene raspoloženja
Opušteno Alfonse :)

A sad me izvini, moram stvarno negdje hitno.
(da ne kažeš pobjegao)
Alfons Kauders

#1172 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
"Alfons Kauders"]
a slobodno pitaj, hajde molim te, i drugo, i trece, i cetvrto... strah te mozda jeste - ali ne moderacije, vec odgovora :wink:
Ooooj majko, pogodi me :D
i nisi zbog toga postao persona non grata na forumu, niti kolateralna steta - ni blizu, postao si trol koji eto i sad neuspjesno glumi da je ozbiljan ucesnik u diskusiji
I to mi je hvala nakon svega što sam učinio za ovaj forum :shock:

A sad ozbiljno, neću stvarno da dalje zapitkujem detalje iz onog teksta, nema smisla. Uglavnom tako ti ga je to rođo, neke stvari ne možeš promijeniti, a i ne odnose se eksplicite na tebe. Nego, onako...shvaćaš?

Nego šta misliš o ovom Krešiću? Ovaj je tanak stvarno.
da da da

nema smisla... sad kad si skonto da si bez kurca u svatove kreno, odjednom nema smisla...

ali eto da se malo vadis, krs je kresic, pa da barem nekog prozoves onako reda radi... :D ne vidim zasto je krs - covjek je sasvim prosjecan autor kada su mediji koje cita baza hdz-a u pitanju... :D obrati paznju na rijec autor - jer ga ne smatram novinarom, kao ni kojekakve susnjare i ine propagandiste koje bi iole pametnije dijete razvalilo argumentima...

to sto je nekad najobrazovaniji i najprogresivniji narod u bih spao na to da im takvi intelektualni bogalji kroje javno mnijenje me uistinu cini zalosnim, ali jebi ga, nije do mene... vec do tebe :wink:
Alfons Kauders

#1173 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders"
Po kojoj je pravnoj normi dobrovoljac iz Jemena ubijao po Srednjoj Bosni. Aha, znam: bio je na strani ''vladinih'' snaga
sta je kod mudzahedina nejasno? ko ih to naziva patriotima sem susnjara? ili bracom? svi bosnjaci po defaultu? mozda u tom paralelnom svijetu, jer ja jos uvijek nisam upoznao nijednog...
opet si mi zastao ovdje...nastavi što si htio kazati

Code: Select all

. i hvo je imao brigadu stranih dobrovoljaca, pa nesto ne vidim da se oni pominju u istom kontekstu kao mudzosi..
Baš. ''Stranih'' dobrovoljaca. A brigada se zvala .....???. a njen zapovjednik........????
znam ja, nije lako, ipak je ovo javnost, jel tako?
Pa to sam ti i rekao.

P.S.
Šta je ovo. SEDAM smajlova u tekstu. Ne liči na tebe. Obično je to znak popuštanja argumenata ili promjene raspoloženja
Opušteno Alfonse :)

A sad me izvini, moram stvarno negdje hitno.
(da ne kažeš pobjegao)
ma gdje bi ti pobjegao, to ne lici na tebe... nimalo... :D zapravo ti i ne bjezis fizicki, vec psihicki :D

za dobrovoljce u hv i hvo mozes lagano guglati, imas clanaka, knjiga, dokumentaraca... pa bujrum...

http://www.youtube.com/watch?v=AB9OlcPuDRc#t=211

sto se tice jemenca koji je ubijao po srednjoj bosni, ako je ubijao vojnike u borbi, tu nema nista sporno... ako je bio ratni zlocinac, e to je onda nesto sasvim deseto - sto je druga tema... s obzirom da tebi u tvojim godinama ocito nisu poznate osnove krivicnog prava, mislim da bi mi trebalo previse vremena da ti ih objasnim

ne kontam gdje sam "zastao"... samo ukazujem na cinjenicu da susnjar (a haman ni ti) bas i ne razumijete znacenje pojma patriotizam... a baska sto se tvrdi da bosnje po defaultu vide mudzose kao "bracu i patriote" - :D ne znam radi cega, valjda radi vjerovanja u vlastitu propagandu o islamizmu ili sta vec :D u biti vise ces kod hrvata naci onih koji podrzavaju politiku NDH nego sto ces kod bosnja naci onih koji se identifikuju sa mudzahedinima (i svakim danom ih je sve manje jer ginu po siriji)...

e moj hafisaga... ako si fakat nedavno doktorirao, bas bi volio da procitam taj rad... :D ali sudeci prema nekim stavovima i slabim baratanjem nekim banalnim pojmovima, cini mi se da bi od sveucilista mogao traziti da ti vrate pare... :D
hizo ramidovic

#1174 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by hizo ramidovic »

Hafis wrote: Baš. ''Stranih'' dobrovoljaca. A brigada se zvala .....???. a njen zapovjednik........????
hoces reci da postrojbe vojske republike hrvatske, a koje su ratovale na teritoriji drzave bih, nisu bile strane?
ili je ovo izuzetak, pa ta prica o stranim jedinicama vrijedi za sve, osim za hrvatske?

a ovdje mozes naci nesto vise o "bas stranim dobrovoljcima" u hrvatskoj vojsci:
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatsk ... efault.asp
animals

#1175 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by animals »

hizo ramidovic wrote:
Hafis wrote: Baš. ''Stranih'' dobrovoljaca. A brigada se zvala .....???. a njen zapovjednik........????
hoces reci da postrojbe vojske republike hrvatske, a koje su ratovale na teritoriji drzave bih, nisu bile strane?
ili je ovo izuzetak, pa ta prica o stranim jedinicama vrijedi za sve, osim za hrvatske?

a ovdje mozes naci nesto vise o "bas stranim dobrovoljcima" u hrvatskoj vojsci:
http://www.slobodnadalmacija.hr/Hrvatsk ... efault.asp
One su ratovale zajedno sa Bosnjackim u oslobadjanju jednog dijela BIH..tako da su imale dozvolu..
Post Reply