Hoće li biti trećeg entiteta?
- Yamcha
#1 Hoće li biti trećeg entiteta?
Pozdrav svima. S obzirom da se u zadnje vrijeme dosta priča o nekakvim trećim entitetima ili izbornim jedinicama, moje pitanje je da li će hrvati to zaista ostvariti?
-
Hafis
#2 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Prvo da vidimo kakav je tvoj stav prema tomu?
- kingofsnake
#3 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Izborne jedinice možda, treći entitet nema šanse.
-
JackTheStripper
#4 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Da. U mjesecu Limburgu.
-
Hafis
#5 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Najbolje je entitet i izborna jedinica zajedno. A i lakše je brojati glasačke listiće u Mostaru, nego sve tovariti onim administativcima u Sarajevo.
- travnik
#6 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Neće, a niti isti bili tko traži. Čović ne pravi otklon od tih priča jer to mu diže rejting kod jednog (značajnog) dijela birača, a Sarajevo potencira (više nego Čović) priču o tome kako bi diskreditiralo Čovića.
-
JackTheStripper
#7 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Neće na kraju ni biti zasebne izborne jedinice, a kamoli entiteta. A ovo prvo je uvod u ovo drugo.
-
Hafis
#8 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Ja mislim da će biti zasebna izborna jedinica a entitet je stvar dalljnih dogovora.
- Yamcha
#9 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Protiv sam, naravno. Samo pitam jer mi se nimalo ne sviđa sve ovo šta se događa u zadnje vrijeme. Samo da nama Komšić, iako ga cijenim kao osobu, i SDP (gori su čak od SDA) ne dođu glave.
- travnik
#10 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Inicijatori i nositelji krize. To je naročito apsurdno, kada se zna da im su im rivali SDA, HDZ i sl., odnosno stranke koje se malo čim pozitivnim mogu pohvaliti.Yamcha wrote:Protiv sam, naravno. Samo pitam jer mi se nimalo ne sviđa sve ovo šta se događa u zadnje vrijeme. Samo da nama Komšić, iako ga cijenim kao osobu, i SDP (gori su čak od SDA) ne dođu glave.
-
JackTheStripper
#11 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Hafis wrote:Ja mislim da će biti zasebna izborna jedinica a entitet je stvar dalljnih dogovora.
Ni jedno ni drugo.
- ovo_malo_duse
#12 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Znas kako rekose..Sto babi milo....ili ti ..kad na vrbi rodi grozdje...Hafis wrote:Ja mislim da će biti zasebna izborna jedinica a entitet je stvar dalljnih dogovora.
-
palermo
#13 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Naravno da će biti, Prvo izborna jedinica poslije pregovori oko entiteta.
Pa Hafiz je to već rekao.
Čemu onda ovakva daljnja pitanja
Pa Hafiz je to već rekao.
Čemu onda ovakva daljnja pitanja
- biske
#14 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
http://www.klix.ba/forum/razocarenje-za ... l#p9616632Real Khan wrote:Ova tema, kao i mnoge druge koje se pojavljuju u javnom diskursu, tiče se onog famoznog "hrvatskog pitanja". Na račun rješavanja tog, po meni nepostojećeg pitanja, politikom blokade i smaranja politički predstavnici Hrvata u BiH su ipak uspjeli da obustave mnoge pozitivne procese u našoj zemlji.
Stoga bi se oni (politički Hrvati) trebali izvinuti svim građanima Bosne i Hercegovine, a pogotovo Sejdiću i Finciju što su im bukvalno ukrali presudu iz Strazbura. Svi sastanci koji bi trebali rezultirati modelom implementacije te presude su do sada završili neuspjehom jer se Dragan Čović zaobadao i odlazio sa sastanaka... Pitam se zašto niko na tim glupim sastancima šestorke ili sedmorke ne kaže Čoviću da odjebe sa zahtjevima koji ne pripadaju implementaciji presude Sejdić & Finci vs. BiH. Naravno, poštujem svačije pravo da se osjeća nezadovoljnim i diskriminirano, ali takve osjećaje treba lijepo staviti na papir i tražiti sudskim putem pravni lijek za otklanjanje te eventualne diskriminacije. Drugim riječima, ukoliko ikada dobijemo presudu iz Strazbura koja će nam reći da su Hrvati u BiH diskriminirani, onda ćemo rješavati ta pitanja. Ukoliko HDZ smatra da su nečim zakinuti glede izbora Hrvata koji nije njihov član, onda se trebaju žaliti Ustavnom sudu, pa onda sudu u Strazburu ukoliko su i dalje nezadovoljni, pa ćemo onda vidjeti šta ćemo dalje.
- seln
#15 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
I prema Dzeriju.Hafis wrote:Prvo da vidimo kakav je tvoj stav prema tomu?
- seln
#16 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Ko je bio nositelj krize prije 2006?travnik wrote:Inicijatori i nositelji krize. To je naročito apsurdno, kada se zna da im su im rivali SDA, HDZ i sl., odnosno stranke koje se malo čim pozitivnim mogu pohvaliti.Yamcha wrote:Protiv sam, naravno. Samo pitam jer mi se nimalo ne sviđa sve ovo šta se događa u zadnje vrijeme. Samo da nama Komšić, iako ga cijenim kao osobu, i SDP (gori su čak od SDA) ne dođu glave.
- and
#17 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
to pitanje je davno završeno.franjo je izabrao etnički čistu hrvatsku i to je to.kraj pričeYamcha wrote:Pozdrav svima. S obzirom da se u zadnje vrijeme dosta priča o nekakvim trećim entitetima ili izbornim jedinicama, moje pitanje je da li će hrvati to zaista ostvariti?
-
Aspekt
#18 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
to zadnje vrijeme traje od 1991 a ako cemo biti sitnicavi i tocni jos od 1941 ako i ne duze .Puno duze od Ante Starcevica .Yamcha wrote:Pozdrav svima.ili izbornim jedinicama, moje pitanje je da li će hrvati to zaista ostvariti?S obzirom da se u zadnje vrijeme dosta priča o nekakvim trećim entitetima
-
Aspekt
#19 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Da te cuju u zapadnoj ercegovini dobio bi dobre batinetravnik wrote:Neće,. Čović ne pravi otklon od tih priča jer to mu diže rejting kod jednog (značajnog) dijela birača, a Sarajevo potencira (više nego Čović) priču o tome kako bi diskreditiralo Čovića.a niti isti bili tko traži
-
dudlov
#20 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
Neće biti trećeg entiteta, jer da bi se isti stvorio potrebna je repriza. E sad, pošto repriza ima dvostranu oštricu, može se i po labrnji dobiti pa izgubiti i ovo što se ima.
-
Aspekt
#21 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
[/quote][quote="Hafis". A i lakše je brojati glasačke listiće u Mostaru, nego sve tovariti onim administativcima u Sarajevo.]Najbolje je entitet i izborna jedinica zajedno
Mogu ja i monolog a mogu i recitaciju
ps pitaju babu bil duzi il deblji ? A ona veli : sta fali duzem a debljem
pps zna baba , nije dzaba clan krade-zea
-
Aspekt
#22 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
,, batina ima dva kraja ,,dudlov wrote:Neće biti trećeg entiteta, jer da bi se isti stvorio potrebna je repriza. E sad, pošto repriza ima dvostranu oštricu, može se i po labrnji dobiti pa izgubiti i ovo što se ima.
-
sportman1
#23 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
nisam siguran dali pod trecim podrazumjevamo isto? naime i treca izborna jedinica je nesto vec kao treci,sto su probih stranke vec i prihvatle?
znaci treba samo ugovor dotjerat nevaznim detaljima.
-moguce da u predsjednistvu budu 2 hrvata i srbin,ili ostali,hrvat srbin.
- _mufljuz_
#24 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
ima l dje posla kakog da je solidno placen da se moze tipla hrana spavanje barem pseci zivot da ima sta u labrnju i dje zaspat?
- biske
#25 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?
može li neki dokaz?sportman1 wrote:nisam siguran dali pod trecim podrazumjevamo isto? naime i treca izborna jedinica je nesto vec kao treci,sto su probih stranke vec i prihvatle?