Hoče li biti rata u BiH...

Locked
kmirsad

#101 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by kmirsad »

Alfa Kentaur wrote:
kmirsad wrote:Mirno spavajte...rata neče biti... :lol: :lol: :lol: :lol:
Prije ce se brda raspasti nego sto ce se Jugoslavija(Bosna) podijeliti...tito :lol: :lol: :lol: :-)
Što to huče Miljacka i Bosna... :lol: ...evo citata sa Ljubinog groba...
...Dok god budete čuli na forumu pucnje naših pušaka, Njemci neće proći. A kad toga ne bude, znajte da na njemu nema živih rudar,bosanaca,službenika,metalostrugara i proletera..." ... :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by kmirsad on 22/09/2009 18:31, edited 1 time in total.
Fozgen

#102 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by Fozgen »

viva_castro wrote: Ja bih ratovao između ostalog i zbog mogućnosti da upravo te morone zbacim s vlasti, bez bojazni i pritiska da će fašisti moj građanski akt zloupotrijebiti za secesiju ili slična sranja.

Ali to bi morao biti rat do kraja, Fašisti ili mi, jer bi početak rata bio jasna poruka da fašizam i antifašizam u proporcionalnom odnosu ne mogu opstati bez oružanog konflikta. Pa brate jedni il drugi, al niko ne bi stao do konačnog rješenja. Sve se isplati samo ova "luđačka košulja" nikako ne.
Pa dajte onda da ih skinemo u miru a ne u ratu, zar nama stvarno treba rat da ih skinemo s vlasti?. A ako se onoliko krvi mora proliti da bi kao oni dosli na vlast pa poslije njih opet isti ili gore onda ne.
viva_castro

#103 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by viva_castro »

Lincoln-Burrows wrote:Na četiri strane ne vidjeh tko će ratovati,
i pitanje za Castra, jesam li ja siguran u Kaknju,
reci da ovaj put na vrijeme otiđem.
Ljudi moji, vi što znate, kada će rat?
Niko nije siguran.

Ako dodje do rata sve su pretpostavke, a samo Bog zna kako će se odvijati. Nisam ni ja u Sarajevu siguran.

Najveći bi bio problem upravo u tome ko bi iznutra preuzeo kontrolu, oni iz 92. ili oni iz 93.

Ako je preuzmu oni iz 92. onda imamo šansu da bude dobro.

Ako kolo povedu oni koji su 93. od Armije napravili Muslimansku vojsku, onda ćemo mi, po sve sudeći, skupa bježat.
muha_sa

#104 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by muha_sa »

Blago se anamo onima što su nam "IKAR" slali :D valja im aktivirat proizvodne pogone :D
Andrej4MRN7H

#105 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by Andrej4MRN7H »

sta god da bude,znam sigurno da bi lesinar iz banjaluke bio samnom zajedno u rovu :bih:
chuchumbamayumbe

#106 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by chuchumbamayumbe »

Ja sam u svojoj knjižici već upisao da sam učesnik otpora počevši od ovog Bajrama, odbrambenog, domovinskog i otadžbinskog rata, svega mogućeg, već sam stekao i invalidnost 100%, certifikati mi se smiješe, a nadam se da ću i ja konačno da dobijem stan na Breci. Možda odem i u prijevremenu penziju, a zlatni ljiljan mi je već na TV-u, na heklanju.
8-) :bih:
viva_castro

#107 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by viva_castro »

Fozgen wrote:
viva_castro wrote: Ja bih ratovao između ostalog i zbog mogućnosti da upravo te morone zbacim s vlasti, bez bojazni i pritiska da će fašisti moj građanski akt zloupotrijebiti za secesiju ili slična sranja.

Ali to bi morao biti rat do kraja, Fašisti ili mi, jer bi početak rata bio jasna poruka da fašizam i antifašizam u proporcionalnom odnosu ne mogu opstati bez oružanog konflikta. Pa brate jedni il drugi, al niko ne bi stao do konačnog rješenja. Sve se isplati samo ova "luđačka košulja" nikako ne.
Pa dajte onda da ih skinemo u miru a ne u ratu, zar nama stvarno treba rat da ih skinemo s vlasti?. A ako se onoliko krvi mora proliti da bi kao oni dosli na vlast pa poslije njih opet isti ili gore onda ne.

Narod previše glup, premalo razumnih ljudi da se išta može promijeniti osim radikalnim ustankom. Premalo pametnih ljudi koji bi mogli izmanipulisati narod da slučajno učini nešto pametno.

Vlast se može, čak i u ovako komplikovanoj situaciji promijeniti nabolje, teoretski, ali ne postoji zemlja ni narod na svijetu, ma koliko razuman i uljevo centriran bio da bi to mogao uraditi. Možda, ali šanse su nam tako male da su na nivou statističke greške.

Situacija je u historijsko-političkom kontekstu tako poslagana da je nevjerovatno, beskrajno lahko motivirati čovjeka na osnovu njegovih najprostijih osjećanja.
nigdje.nikog

#108 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by nigdje.nikog »

Ma kakav yebeni rat, sve ove pobrojane snage nisu u stanju ni atentat napraviti.
Kraj toliko kandidata.
A bas bi nam dobro doso jedan, da "ocepi" ovaj zatvor.
zavrzlama

#109 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by zavrzlama »

daj ljudi vratite se prici o realnim opcijama.. :-)

nije to tako lako da rs nakon jedne sjednice na Dodikovom rancu u Laktasima izadje sa izjavom ' napustamo zajednicke institucije i od danas rs je nezavisna od BIH i zivi svoj zivot"

zasto to ne moze ici tako...?

U dejtonu su srbi potpisali lojalnost BIH i potpisali da BIH nastavlja svoj kontinuitet kao medjunarodno priznata drzava(salonci vole reci"pa alija je potpisao rs) a u tom istom Dejtonu su srbi potpsali da je rs dio BIH( nema puj pike ne vazi vise :D )...ne moze se krsit potpisano jer valja snosit odgovornost za tako sto..znaju to velikosrpski stratezi dobro....pokusaj da rs se povuce iz drzavnih instutucija bi samo isao na stranu probosanskih snaga jer bi se BIH institucije ocistile od onih koji su svo vrijeme radili na razgradjni istih.BIH obavjestajne sluzbe ne bi tad imale spijune u svojim redovima,OSBIH bi se isto ocistile od onih koji su lazno tu,jednostavno bi srbi izlaskom iz drzavnih institucija ponovo formirali legalne institucije BIH,samo ovaj puta bez onih koji bi kocili rad istih..ta tvrdnja da bi srbi poslije izlaska iz drzavnih institucija mogli proturiti tezu " nema vise drzavnih institucija to su sad bosnajcke institucije ,nebi pilo vode kod MZ"
jer su se srbi sami povukli iz istih i valjalo bi dati valjan razlog zasto su to uradili,a to bi bilo politicko samoubistvo velikosrbima...druga stvar koja bi se desila je da bi izlazak rs-a iz sastava BIH prouzrokovao stvaranje istinske srpske opozicije velikosrpstvu,jer bi se rs nasao na udaru i izlolaciji od MZ,zabranjen bi bio odlazak srpskih politicara i biznismena u zapadne zamlje itd...

u slucaju da rs pokusa da se samovoljno iskljuci iz institucija BIH i samoproglasi nezavisnost je samo skakanje samom sebi u stomak....a opet palit narod na secesiju a ne pokusati istu je opet mac sa dvije ostrice i rahat patnja...a koja se opet ne uklapa u velikosrpske planove...

sve su ovo frustracije za izgubljne ratove,moralni kolaps i neostavrenje strateskih ciljeva...
kmirsad

#110 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by kmirsad »

Andrej4MRN7H wrote:sta god da bude,znam sigurno da bi lesinar iz banjaluke bio samnom zajedno u rovu :bih:
:?
TMN

#111 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by TMN »

Ma kakav rat! Samo jos par vekova da se svi dozovu pameti i opet ujedine u Yugoslaviju! Pa svaka od ovih novih drzava je jad i beda za sebe. Ako ostavimo po strani fanteke, koji su prica za sebe, sve ostalo je uzas.
KREMEN

#112 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by KREMEN »

Prija bilo "rado Srbin ide u vojnike" a sad, "rado Bosnjak ide u vojnike" Sto ti je evolucija..
Andrej4MRN7H

#113 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by Andrej4MRN7H »

kmirsad wrote:
Andrej4MRN7H wrote:sta god da bude,znam sigurno da bi lesinar iz banjaluke bio samnom zajedno u rovu :bih:
:?
Mirsade,pa valjda nije toliko glup Lesinar da ga dva puta prevedu zedna preko vode...vidi valjda da je prevaren ideologijom svi srbi u jednoj drzavi...isto kao sto je i Aljo obecavao rucak zlatnim kasikama...a eto sta imaju gradjani,borci i svi ostali od tih obecanja..
sad nas ovako svjesne probosanski orjentisane mislim da bi ova bijeda i prevare ujedinile..
jer jedna laz i opstrukcija nema dugo uporista kad se ljudi medjusobno pomjesaju i vjeruju jedni drugima,a u bijedi i gladi se solidarisu..
zato sam ti ovo tako mislio za Lesinara.. :bih:
Elvis_je_ziv

#114 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by Elvis_je_ziv »

Hm,mozda nije lose da se prisjetimo, oslobodjeni stereotipa tipa ''sta bi bilo da je bilo'', kada i kako je rat, uopste i zaustavljen...

Mislim da su kljucni razlozi da se prosli rat zaustavi bili odustajanje Srba od prisajedinjenja R.Srpske Srbiji i samim tim prestanku postojanja BiH ( makar u sadasnjim granicama) kao i odustajanja Muslimana/Bosnjaka od unitarne BiH , drzave u kojoj su imali sve alate za postepeno pretvaranje Srba i Hrvata u nacionalne manjine.

Napravit je dogovor o novom ustroju drzave u kojoj Bosna i Hercegovina opstaje u dotadasnjim granicama a Srbi su dobili veliku autonomiju u istoj ,olicenu u Republici Srpskoj .

Ne bih da sam pakostan, ali prosto ne mogu odoliti pa cu reci...'' uglavnom su i Hrvati dobili sta su i trazili'' , cekajuci stalno da neko drugi poturi ledja za njih. Kad to kazem mislim i na srpska i na bosnjacka ledja...Prekombinovali su !
Ali bez obzira na to, mislim da su upravo oni u najnezavidnijoj situaciji danas i da se mora naci nekakvo rjesenje ,koje ce ih odrzati ravnopravnim .

Bez obzira sto se to mnogi stalno ponavljaju ,ponoviti cu i ja jos jednom ...
Taj ugovor/dogovor, ovdasnjih naroda se zove se DEJTONSKI SPORAZUM i svi do jednog su ga potpisali , niko se nije ogradio od njega i ...dosao je MIR.

E, a sta se sad desava ?
Da li neko misli da je Danis Tanovic glupa budala ,kada pominje mogucnost da se desi novi rat ?
Ne vjerujem!
Mada se najiskrenije nadam da ipak nije u pravu.
Po meni.. ako se i desi ,a daleko i gluho bilo, desice se zato sto ce neko ,silom pokusati promjeniti unutrasnji ustroj BiH i ukinuti autonomiju Srbima ,olicenu u Republici Srpskoj ,a ne zato sto sto ce Republika Srpska zeliti da se odvoji i da rasparca Bosnu i Hercegovinu.
Da pokusam to reci ovako...Mislim da Srbi nece'' zrtvovati mir'' da bi se pripojili voljenoj Srbiji , ali ce ga mozda zrtvovati neko drugi ... mozda ,onaj sto je ubjedjen da manje vise BiH ipak pripada njma .

Kako god , ako i bude novog rata u BiH ,vrlo lako se moze desiti da bude i poslednji .
Drzava BiH bi s njim izgubila svaki smisao i tesko da bi prezivjela nova ubijanja, razaranja , destrukciju... i sva ostala zla, koja svaki rat nosi sa sobom.

Svako poredjenje sa slovenackim ratom( neko gore spomenu) je najblaze receno po meni '' cudno'' .

Da bih izbjegao bilo kakve nedoumice reci cu par...
Smatram da je BiH drzava u kojoj zivim .
Mnogo bih volio da bude properitetna drzava, u kojoj je dobro svim ljudima i narodima koji je u njoj zive .
Mislim da je to itekako moguce .

Ako se vise skoncentrisimo se na to da sto prije postanemo dio EU , nego na'' ratne ambicije pojedinih'' politicara , mnogo stosta bi se poslozilo i krenulo.
Last edited by Elvis_je_ziv on 22/09/2009 19:00, edited 1 time in total.
trofej

#115 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by trofej »

Prema osmanlijskom konceptu BiH je zemlja rata. Osmanski koncept je metastazirao u antibosansku simbiozu srbonacista Slobodana Miloševića, krofašista Franje Tuđmana i klerofašista Alije Izetbegovića. Na vlasti ih održavaju isti oni koji su žrtvovali BiH za spas Ataturkove Turske, kao garanta neizlaska Rusije na topla mora. Stoga rusofilni srbonacisti laju na Turke (iako su Srbima stvorili državu), i na BiH (koju su skupa razorili). Stoga laju i na Albaniju, te najnoviju Crnu Goru. Po svoj prilici, Bošnjani i Bosanski Srbi biše uskoro mogli preko Drine, ne okane li se srbonacističkih i klerofašističkih imputa u njihovo državotvorno biće. I to najkasnije do 2011. godine.
Prpa.ba

#116 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by Prpa.ba »

Rat u vidu sukoba ogranicenog intenziteta nije iskljucen, vjerovatno kao uvertira u ustavne promjene.

No, iskoristio bih priliku da unesto prosirim izjave da su srpska djeca po RS-u i hrvatska po ostacima HB jedina "spremna" za etnicko ciscenje i izljeve fasizma. Naime, (nazalost?), provodim odredjeni dio vremena baveci se mladjim narastajima, vecinom, Bosnjaka i mogu primjetiti da nimalo ne zaostaju za ostalim konstitutivcima. Vecina ih percipira Hrvate i Srbe koji su ostali na teritorijima pod kontrolom ex-ARBiH kao Bosnjake drugih vjeroispovijesti, no percepcija Hrvata i Srba sa "njihovih etnickih" teritorija je znatno drugacija. Ako se ikada ove generacije u nastajanju nadju u ratnoj situaciji, samo izuzetno dobra kontrola unutar vojske ce sprijeciti uzvracanje za 1992-1995., tj. drugim rijecima etnicko ciscenje. Sve tvrdnje o bizantskoj turbo-folk kulturi medju Bosnjacima stoje, stoji i opci moralni sunovrat, ali Srbi i Hrvati su postali losi momci u opcenarodnoj percepciji i sabura koji karakterise veliki dio moje i nekoliko kasnijih generacija vise nema.
staza

#117 Aha...

Post by staza »

karanana wrote:nece biti rata. ako bude otcjepljenja republike srpske to ce se desiti preko noci. opet naglasavam AKO. jedno jutro cemo se samo probuditi i procitati na sa-x-u da je republika srpska proglasila nezavisnost i da su postavljeni granicni punktovi i da su na njima srpske i eu snage. necemo mi imati ni vremena ni mogucnosti ni za rat ni za reakciju. ali sumnjam da ce se i ovo nekad brzo desiti.
:thumbup:
Mislim da je predizborna kampanja već uveliko počela.
Glasačima: ateistima neka je Dragi Novčanik na pomoći, teistima Dragi Allah: a zaboravljenoj zemlji Bosni i Hercegovini neka se smiluje Univerzum.
Alfa Kentaur

#118 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by Alfa Kentaur »

trofej wrote: klerofašista Alije Izetbegovića
:? :-?

haj beri pamet...

ja ne vidjeh nigdje ni jednu masovnu grobnicu sa AI pecatom na njoj.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#119 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by -LIBERO- »

KREMEN wrote:Prija bilo "rado Srbin ide u vojnike" a sad, "rado Bosnjak ide u vojnike" Sto ti je evolucija..
Druze,nemoj se ti bojati Bosnjaka,ovo odgovorno tvrdim,nikome od Bosnjaka nije do puske i rata...i nikada prvi u rat nisu kretali. I da se Bosnjaci pitajunikada rata na ovom podrucju nebi bilo,apsolutno nikada
Ali ekipa oko Dodika se grdno vara ako misli da bi njegovo srbovanje i otcjepljenje moglo proci bez rata. braniti svoja ognjista i ne dozvoliti masakriranje kakvo je bilo 92,e to nije trcanje u rat nego primoranost da se sukob prihvati :roll: :sad:
Ja i dalje duboko vjerujem da ima dovoljno pameti i da nikome nije da se gine za bilo sta.
trofej

#120 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by trofej »

Srbonacistička ispostava u Banjoj Luci je počela sa "tzv. Visokim predstavnikom", po uzoru na paljansku "tzv. Republiku Bosnu i Hercegovinu".
Andrej4MRN7H

#121 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by Andrej4MRN7H »

Elvis je ziv,dragi mladicu,ti kao da si prespavao ili nisi bio rodjen kad je izvrsena agresija Srbije i Hrvatske na BiH...Dejtonski sporazum je nacinjen samo da se rat zaustavi..i tamo su pregovarali i potpisivali mir agresorka strana i ugrozeni... :D :D :D :D :D
tiv

#122 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by tiv »

tiv wrote:Neznam da li ce biti rata. Siguran sam da ce politicke vodje rs JEDNOGLASNO biti za povlacenje svih srpskih predstavnika iz zajednickih organa.Siguran sam da ce uciniti sve da se ovaj put pokazu kao civilizovani, zastitit ce njihova policija (ako treba i citavu godinu) nesrpsko stanovnistvo Brckog, Doboja, Kozarca...Kakvi izbori, kakve gluposti. Do Nove godine BiH nece imati nijednu funkcionalnu instituciju...Ne idu oni u ovo ni u panici niti nepromisljeno.Ovo samo slijepac i "dobri Bosnjo" ne vidi.Nikakav teret njima veliki nece biti Srbi-povratnici po selendrama Drvar, B. Grahovo,Mrkonjic...Ne zele rat naravno, ali do proljeca ce biti spremni.Jesu li Bosnjaci spremni ratovati, sposobni suglasiti se o platformi na kojoj ce se ratovati, ne znam.Sta ce m.z. da radi ne znam.Mislim da Srbi puno vise znaju i sta hoce i sta mogu. Nazalost, naravno.
Evo sam cu sebe citirati,interesujeme je li neko moze dati bilo kakav komentar, slobodno me nazovite budalom, ali reagujte. I vidim neki uvijek potezu ujedinjenje rs sa Srbijom. Nema ni govora da to moze biti cilj, to nikako ne pase ni jednima ni drugima.Zasto ne dvije srpske drzave?
KREMEN

#123 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by KREMEN »

Situacija je napeta kao Husin treger, svakog trenutka ocekujemo da pukne..tj da tema nestane kao i prosle tri, bez objasnjenja..
simpozijum delirijum

#124 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by simpozijum delirijum »

nece biti rata , zato sto bi se izgubilo trziste za 20 000 narkomana u BiH,
nece biti rata jer mafioizi iz svih bratskih republika drzavica suradjuju odlicno
izgubiti profit od ilegalne imigracije , sverca bijelim robljem i prostitucijom ?
nema sanse!
laznim privatizacijama i mahinacijama ?
nema sanse
talovi su odavno rasporedjeni samo treba zaglupiti jos vise raju da se bakcu idotizmima , dok se pljacka odvija neometano
nece biti rata sve dok se u Sarajevu i ostalim gradovima federacije ore etno -zvuci cetnickoga turbo-folka :x
Elvis_je_ziv

#125 Re: Hoče li biti rata u BiH...

Post by Elvis_je_ziv »

trofej wrote:Prema osmanlijskom konceptu BiH je zemlja rata. Osmanski koncept je metastazirao u antibosansku simbiozu srbonacista Slobodana Miloševića, krofašista Franje Tuđmana i klerofašista Alije Izetbegovića. Na vlasti ih održavaju isti oni koji su žrtvovali BiH za spas Ataturkove Turske, kao garanta neizlaska Rusije na topla mora. Stoga rusofilni srbonacisti laju na Turke (iako su Srbima stvorili državu), i na BiH (koju su skupa razorili). Stoga laju i na Albaniju, te najnoviju Crnu Goru. Po svoj prilici, Bošnjani i Bosanski Srbi biše uskoro mogli preko Drine, ne okane li se srbonacističkih i klerofašističkih imputa u njihovo državotvorno biće. I to najkasnije do 2011. godine.
Da se tebe pita , koliko vidim,zaratilo bi sutra..
Sve tamo -vamo ,pa... Srbe preko Drine !
Stvarno mislis da bi se Srbi s tim slozili ?
Ili da je bilo koji od ostalih naroda koji ovdje zive, dovoljno mocan da ih otjera sa svoje zemlje ?
Ruzna su ti te i nezdrava takva razmisljanja.
Locked