Mozemo se dogovoriti, samo nemoj da si skupnineinchnails wrote:Ja sam "filatelista"![]()
Ali, mene interesuje kako i gdje mogu da prodam svoju kolekciju ili markice pojedinacno. Ima li ko kakve informacije o tome?
HOBI - filatelija
Moderator: anex
- BarbaDue
#76 Re: HOBI - filatelija
-
Kolekcionar
#77 Re: HOBI - filatelija
Dobar dan,ako moze netko pomoci,imam oko 50 albuma,od toga oko 20 albuma A4 formata markica,period ex yu 70,80 do rata,oko 20 albuma sa orginalnim prigodnim pismima.Jos nekih 10 manjih albuma.Zanima me ako netko moze reci, kolika je vrijednost svega ovoga
- nineinchnails
#78 Re: HOBI - filatelija
To i ja pokusavam da otkrijem.Kolekcionar wrote:Dobar dan,ako moze netko pomoci,imam oko 50 albuma,od toga oko 20 albuma A4 formata markica,period ex yu 70,80 do rata,oko 20 albuma sa orginalnim prigodnim pismima.Jos nekih 10 manjih albuma.Zanima me ako netko moze reci, kolika je vrijednost svega ovoga
Nacuo sam da postoje katalozi sa cijenama. Ali gdje ih pronaci?
-
zvonkodž
#79 Re: HOBI - filatelija
nineinchnails wrote:To i ja pokusavam da otkrijem.Kolekcionar wrote:Dobar dan,ako moze netko pomoci,imam oko 50 albuma,od toga oko 20 albuma A4 formata markica,period ex yu 70,80 do rata,oko 20 albuma sa orginalnim prigodnim pismima.Jos nekih 10 manjih albuma.Zanima me ako netko moze reci, kolika je vrijednost svega ovoga
Imam ja MICHELOVE kataloge pošalji mi sliku marke za koju te interesuje cijena pa ću ti odgovoriti.
- nineinchnails
#80 Re: HOBI - filatelija
Coolzvonkodž wrote:nineinchnails wrote:To i ja pokusavam da otkrijem.Kolekcionar wrote:Dobar dan,ako moze netko pomoci,imam oko 50 albuma,od toga oko 20 albuma A4 formata markica,period ex yu 70,80 do rata,oko 20 albuma sa orginalnim prigodnim pismima.Jos nekih 10 manjih albuma.Zanima me ako netko moze reci, kolika je vrijednost svega ovoga
Imam ja MICHELOVE kataloge pošalji mi sliku marke za koju te interesuje cijena pa ću ti odgovoriti.
Javi mi e-mail adresu, jer ne znam postaviti slike na forum.......
-
Životinjić
#81 Re: HOBI - filatelija
Sve se nadam da će neki numizmatičar zalutati na ovu temu...
Dakle, ako netko od filatelista ima sa strane i kovanica, ja ću ih otkupiti (možda
) pa neka on onda od tih para kupi sebi markica. A mogu mu i markica svojih dati, njih ne skupljam.
Dakle, ako netko od filatelista ima sa strane i kovanica, ja ću ih otkupiti (možda
-
Tata
#82 Re: HOBI - filatelija
- BarbaDue
#83 Re: HOBI - filatelija
Predlazem da dogovorimo sastanak filatelista i numizmaticara recimo u Sarajevu mada bi ja volio da to bude u Goraždu
Zakazacemo sastanak recimo u narednih 30-tak dana da bi imali vremena da se organizujemo.
Ako se slazete javite se da vidimo moze li se to organizovati.
Zakazacemo sastanak recimo u narednih 30-tak dana da bi imali vremena da se organizujemo.
Ako se slazete javite se da vidimo moze li se to organizovati.
- armin_tz
- BarbaDue
#85 Re: HOBI - filatelija
koja steta, zaistaarmin_tz wrote:Ja sam imao zbirku od vise od 10 000 komada. Bilo je prekrasnih, neke stare po 50godina... Ali su nestale u vatri koju su lozili neki "doseljenici" iz bog zna koje planine i vukojebine
btw, vidi koliko si napisao postova
-
Tata
#86 Re: HOBI - filatelija
Je li se sta pripremilo za razmjenu, dajte da se mjenjamo, vrijeme je.......

- BarbaDue
#87 Re: HOBI - filatelija
jeste pripremilo se, hocemo li dogovarati tu razmjenu? fakat je vakatTata wrote:Je li se sta pripremilo za razmjenu, dajte da se mjenjamo, vrijeme je.......![]()
![]()
![]()
-
Tata
#88 Re: HOBI - filatelija
jel netko ima katalog u pdf ili bilo kako bh poste za 2008 i sta je izdato u 2009.
ovi u posti na internet ne azuriraju bas nista
cura na salteru cak kaze kako u 2009 nisu nista novo izdali a proslo pola godine

cura na salteru cak kaze kako u 2009 nisu nista novo izdali a proslo pola godine
-
Tata
#89 Re: HOBI - filatelija
Razmjenjuje li ko marke Bh poste, Hp mostar, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije....

- BarbaDue
#90 Re: HOBI - filatelija
Ovi iz BH pošti su stvarno šupci od kad ih ganjam da mi obezbjede kolekcije izdate između 1996-2000 godine...i ništaTata wrote:jel netko ima katalog u pdf ili bilo kako bh poste za 2008 i sta je izdato u 2009.
cura na salteru cak kaze kako u 2009 nisu nista novo izdali a proslo pola godine![]()
ja imam više duplikata iz svijeta a manje iz BiH i zemalja okruženja.Tata wrote:Razmjenjuje li ko marke Bh poste, Hp mostar, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije....![]()
-
Tata
#91 Re: HOBI - filatelija
Imam za razmjenu marke hp Mostar, Bh poste, Hrvatske, usa, bivsa juga, Italija, Njemacka ...pojedinacnih drzava....
zanimljivo cura u bh posti mi rekla kako nista nisu dobili maraka za 2009 godinu a vec pola godine proslo da ne spominjem azuriranje pdf kataloga za 2008. na stranicama poste, tako da ne znam sta je novo izaslo.
-
Tata
#92 Re: HOBI - filatelija
kako se ubacuju fotke da ubacim koji scan????
- BarbaDue
#93 Re: HOBI - filatelija
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 21&t=35560Tata wrote:kako se ubacuju fotke da ubacim koji scan????
sve ti je nacrtano
-
salih666
#94 Re: HOBI - filatelija
pozdrav svim filatelistima,napokon da nadjem neku vezu s ljubiteljima postanskih markica.imam dosta veliku kolekciju i zainteresovan sam za razzmjene samo da se dogovorimo kako cemo 
- BarbaDue
#95 Re: HOBI - filatelija
Dobrodosao u Clubsalih666 wrote:pozdrav svim filatelistima,napokon da nadjem neku vezu s ljubiteljima postanskih markica.imam dosta veliku kolekciju i zainteresovan sam za razzmjene samo da se dogovorimo kako cemo
Trebamo se svakako dogovoriti
-
fallout
#96 Re: HOBI - filatelija
pozdrav svima..ja imam nekih starih markica, mene zanima dali postoji neki online katalog gdje bi ja mogao da provjerim vrijednost svih tih markica ili da odnesem u neko udruzenje pa da mi oni kazu, iz sarajeva sam. Hvala
-
Tata
#97 Re: HOBI - filatelija
probaj skinuti sa http://www.filatelija.net ima kataloga, malo posla dok skines.... 
-
EKICA.SARAJEVO82
#99 Re: HOBI - filatelija
IMAM OKO 500 POSTANSKIH MARKICA,GDJE PROVJERITI KOLIKO VRIJEDE...IMA RAZNIH GODINA I ZEMALJA,MOZETE SE JAVITI NA [email protected],NAJVJEROVATNIJE DA BI IH PRODAO
-
Ado69
#100 Re: HOBI - filatelija
Ciao Narode,
napokon nadje jedan jedini Forum i Thread u kojem se prica o Filiateliji u Bosni
Rado sam procitao sav Text i zelio bih vam se pridruziti, tako da nas ima malo vise
O meni:
Kao Djete sam u Njemackoj sakupljao YU Markice, koje su u Ratu (nazalost dole ostavio), kao i ostalo iz kuce odnesene.
Prije 5 godina sam nasao vremena da se opet pocnem baviti ovim Hobijem.
Zemlje koje skupljam su ( svi u Lindner Albumima ):
- BRD potpuna zbirka od 1949-2000
- DDR- potpuna od 1948-1990 i imam 3 Albuma dodatno za mjenjanje.
- SBZ- fali jos malo
- Francuska Zona - fali puno
- Kraljevina Bayern sa mnogo pisama i Markica. Najstarije Pismo iz 1834te. Vorphila.
- itd.....
- Posebna zbirka svih reona gore navedenih, sa greskama za vrijeme Stampanja (Errors, Abarten, razlicite Farbe, itd).
- dodatno Belgija, Svicarska, Rusija, Böhmen - Mähren i mnoge druge za mjenjanje ili prodaju. Radije mjenjanje.
Ali najdraza Zbirka Markica je Bosna i Hercegovina, koju je veoma tesko sakupiti, pa cak i preko Ebay.
- Austrougarsko vrijeme Markica od 1879 - 1918, fali jos 20%.
- BiH od 1993-2008. Ovdje mi fale Godine 1998-2008. Imam puno Blokova i pojedinacnih Markica 1998-2008, samo trebace jos puno da bi se kompletiralo.
Sve zbirke i Markice, sakupljam strogo po Michel Katalogu, i kvalitet mora da bude uvjek dobar.
U zadnje vrijeme sam pokusao vec vise puta da stupim sa Filijatelijom u Sarajevu, ali oni ocigledno uopste nemaju Interesa da prodaju svoje Markice
Ili nemaju vremena da odgovore na moje Emails
To je zalosno, ali sta ces kad ni oni sami nemaju Interesa da Filijatelisti cuvaju bar na jedan nacin Istoriju ove drzave. Za mene licno Bosanska zbirka ima Simbolicnu Vrijednost, koja se nemoze platiti parama. Jos zalosnije je, sto druge Etnike, bez ikakvih problema mogu odmah prodati svu zbirku, ali nasi u Sarajevu nece ni da cuju.
Zato, ako neko hoce da mjenja Markice samnom, ili da mi proda sve JP BHP Markice od 98-08 , tu sam, javite se, gledacu redovno u ovaj Thread
napokon nadje jedan jedini Forum i Thread u kojem se prica o Filiateliji u Bosni
Rado sam procitao sav Text i zelio bih vam se pridruziti, tako da nas ima malo vise
O meni:
Kao Djete sam u Njemackoj sakupljao YU Markice, koje su u Ratu (nazalost dole ostavio), kao i ostalo iz kuce odnesene.
Prije 5 godina sam nasao vremena da se opet pocnem baviti ovim Hobijem.
Zemlje koje skupljam su ( svi u Lindner Albumima ):
- BRD potpuna zbirka od 1949-2000
- DDR- potpuna od 1948-1990 i imam 3 Albuma dodatno za mjenjanje.
- SBZ- fali jos malo
- Francuska Zona - fali puno
- Kraljevina Bayern sa mnogo pisama i Markica. Najstarije Pismo iz 1834te. Vorphila.
- itd.....
- Posebna zbirka svih reona gore navedenih, sa greskama za vrijeme Stampanja (Errors, Abarten, razlicite Farbe, itd).
- dodatno Belgija, Svicarska, Rusija, Böhmen - Mähren i mnoge druge za mjenjanje ili prodaju. Radije mjenjanje.
Ali najdraza Zbirka Markica je Bosna i Hercegovina, koju je veoma tesko sakupiti, pa cak i preko Ebay.
- Austrougarsko vrijeme Markica od 1879 - 1918, fali jos 20%.
- BiH od 1993-2008. Ovdje mi fale Godine 1998-2008. Imam puno Blokova i pojedinacnih Markica 1998-2008, samo trebace jos puno da bi se kompletiralo.
Sve zbirke i Markice, sakupljam strogo po Michel Katalogu, i kvalitet mora da bude uvjek dobar.
U zadnje vrijeme sam pokusao vec vise puta da stupim sa Filijatelijom u Sarajevu, ali oni ocigledno uopste nemaju Interesa da prodaju svoje Markice
Zato, ako neko hoce da mjenja Markice samnom, ili da mi proda sve JP BHP Markice od 98-08 , tu sam, javite se, gledacu redovno u ovaj Thread