Loša, dobra, neutralna iskustva?
Hobbycar
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- madner
#1 Hobbycar
Da li neko zna nešto o ovoj auto kući?
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#2 Re: Hobbycar
pretežno loša
- johntra
#4 Re: Hobbycar
meni je kolega prije četiri mjeseca kupio kod njih Megane Coupe i do sad nije imao nikakvih problema....
-
Lesli Eldridž
#5 Re: Hobbycar
Odlična kuća. Uz Avis najbolji, ali su i poskupi, jer uvoze mlada, provjerena i skuplja vozila. Pošteni su i jedan i drugi, ali i skupi su.
- madner
#6 Re: Hobbycar
Ma nemam dovoljno para da kupujem jeftine stvari.Lesli Eldridž wrote:Odlična kuća. Uz Avis najbolji, ali su i poskupi, jer uvoze mlada, provjerena i skuplja vozila. Pošteni su i jedan i drugi, ali i skupi su.
- bpsang
#7 Re: Hobbycar
ja sam bio zagrijan za tog Megana ali mi je izmakao JBGjohntra wrote:meni je kolega prije četiri mjeseca kupio kod njih Megane Coupe i do sad nije imao nikakvih problema....
-
schakal
#8 Re: Hobbycar
neznam ja sam kod njih kupio auto presao sam 50000km bez problema
- johntra
#9 Re: Hobbycar
možda ga kolega bude nekad prodavao 
- bpsang
#10 Re: Hobbycar
kasno jedino da se mjenjamo za cliajohntra wrote:možda ga kolega bude nekad prodavao
- bpsang
#11 Re: Hobbycar
onaj je bio 1.6 16v benzinac bas mi je zao100_KA wrote:kasno jedino da se mjenjamo za cliajohntra wrote:možda ga kolega bude nekad prodavao
- ranger
#12 Re: Hobbycar
za Hobby car zaista ne znam...
al sto se tice AS Avis, jednom popusio i nikad vise....
kupio opel astru i nakon mjesec i pol dana otisla mi bosh pumpa!
auto je presao Bog zna kolko...iako je pisalo 125000km....i ima jos mali milion nekih sitnih kvarova, koji iako su sitni skupi su do bola...
uglavnom nikad vise ne kupujem auto iz tih auto kuca....samo od provjerenih osoba i iskljucivo sa servisnom knjigom....
Moj neki zakljucak je da kad tu kupis auto kupis macka u vreci...
al sto se tice AS Avis, jednom popusio i nikad vise....
kupio opel astru i nakon mjesec i pol dana otisla mi bosh pumpa!
auto je presao Bog zna kolko...iako je pisalo 125000km....i ima jos mali milion nekih sitnih kvarova, koji iako su sitni skupi su do bola...
uglavnom nikad vise ne kupujem auto iz tih auto kuca....samo od provjerenih osoba i iskljucivo sa servisnom knjigom....
Moj neki zakljucak je da kad tu kupis auto kupis macka u vreci...
-
ninja-san
#13 Re: Hobbycar
U pravu si rangeru, najbolje je kupovati od poznatih uvoznika.
Uvoznik uvozi, ima speditere, carinu, kolone, uplatnice nerviranje i Pi**e materine i ja to postujem. To mu je posao.
Ugradi se brate posteno 500-1000 KM u svako auto, ali stani iza toga. Dakle nemoj kupovati postanska, elektorprivredna , police patrol cars i druga auta koja su otresla 400 000 km i onda ih prodavat kao bombone.
Najpostenije je uvesti od tebi poznata ocvjeka (u Sredisnjoj Bosni, Kiseljak, Vitez, Travnik) ima ok igraca koji kupuju auto kao za sebe ali i stoje iza toga jer od toga zive i nece ti uvaliti groba, jer ako se procuju nece vise, ne auto, nego bicikl moci prodati....
S druge strane postoji i anatema (prokletstvo) kupca. Svi bi mi htjeli uzeti auto za 6-7 tisuca KM i da vozimo 8 godina a da saraf ne zavrnemo...
To su urbane legende i bjezite od toga. Nema auta bez odrzavanja...veceg ili manjeg.
Uglavnom, treba biti posten i naci auto za ok cijenu i ne bjezati od troskova odrzavanja....
Uvoznik uvozi, ima speditere, carinu, kolone, uplatnice nerviranje i Pi**e materine i ja to postujem. To mu je posao.
Ugradi se brate posteno 500-1000 KM u svako auto, ali stani iza toga. Dakle nemoj kupovati postanska, elektorprivredna , police patrol cars i druga auta koja su otresla 400 000 km i onda ih prodavat kao bombone.
Najpostenije je uvesti od tebi poznata ocvjeka (u Sredisnjoj Bosni, Kiseljak, Vitez, Travnik) ima ok igraca koji kupuju auto kao za sebe ali i stoje iza toga jer od toga zive i nece ti uvaliti groba, jer ako se procuju nece vise, ne auto, nego bicikl moci prodati....
S druge strane postoji i anatema (prokletstvo) kupca. Svi bi mi htjeli uzeti auto za 6-7 tisuca KM i da vozimo 8 godina a da saraf ne zavrnemo...
To su urbane legende i bjezite od toga. Nema auta bez odrzavanja...veceg ili manjeg.
Uglavnom, treba biti posten i naci auto za ok cijenu i ne bjezati od troskova odrzavanja....
-
Svirko_Svirko
#14 Re: Hobbycar
Pozdrav svima! Evo da izvučem ovu temu iz naftalina. Isto potanje kao na početku teme o auto kući Hobby Car, vaše mišljenje, dali je netko kupovao od njih, na kakvom su glasu?
- shlauf
#15 Re: Hobbycar
AS AVIS kod rimskog mosta je davno zatvoren a inače su se raja žalila na njega i auti koje je prodavao su bili na oko OK a motori trulje.
Aleeee aleeeeeeeeeeee
Aleeee aleeeeeeeeeeee
- 1946
- Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada
#16 Re: Hobbycar
Ljubiša - bog za komFjutere i auto(dijelove)shlauf wrote:AS AVIS kod rimskog mosta je davno zatvoren a inače su se raja žalila na njega i auti koje je prodavao su bili na oko OK a motori trulje.
Aleeee aleeeeeeeeeeee
-
Svirko_Svirko
#17 Re: Hobbycar
Ma znam za Avis, zna li iko išta o Hobby caru?
- shlauf
#18 Re: Hobbycar
Nije mi jasno zašto ostavljate pare domaćim šanerima kad isto i vi svi možete kupiti auto vani a da jeftinije prodjete. Ako nemate vize ima raje koja za sitnu lovu dovlači auto preko grane, ili na granični prelaz ili u avliju pa kako kome odgovara.
Aleeee aleeeeeeeeeee
Aleeee aleeeeeeeeeee
-
Svirko_Svirko
#19 Re: Hobbycar
shlauf sve si mi rekao, zahvaljujem!
Nisam u mogućnosti otići negdje preko grane pa izabrati auto.
Išao sam ovim rezonom, ako naručim da mi ga neko doveze čini mi se da ga opet kupujem na neviđeno, kada mi dođe u avliju već mi je kasno odustajati od kupovine. Ne zanam nikoga pouzdanog da mi ga doveze. Kupovati na aukcijama ili preko oglasnika a da ga prvo ne probam mi nije primamljivo.
Kontao sam uzeti od nekepoznatije auto kuće, ako me zajebu (npr. ukraden auto ili sastavlen od 2) barem znam kome ću izlog razbiti
.
Prihvatam rizik da ću malo nepovoljnije proći, ali treba mi neka poznatija auto kuća, sa ok autima ako postoji?
Nisam u mogućnosti otići negdje preko grane pa izabrati auto.
Išao sam ovim rezonom, ako naručim da mi ga neko doveze čini mi se da ga opet kupujem na neviđeno, kada mi dođe u avliju već mi je kasno odustajati od kupovine. Ne zanam nikoga pouzdanog da mi ga doveze. Kupovati na aukcijama ili preko oglasnika a da ga prvo ne probam mi nije primamljivo.
Kontao sam uzeti od nekepoznatije auto kuće, ako me zajebu (npr. ukraden auto ili sastavlen od 2) barem znam kome ću izlog razbiti
Prihvatam rizik da ću malo nepovoljnije proći, ali treba mi neka poznatija auto kuća, sa ok autima ako postoji?
- shlauf
#20 Re: Hobbycar
Kako sam ja čuo da je KRAMAR u Ljubuškom jako dobar u ponudi auta. Pogledaj malo njjihovu stranicu i ponudu auta.
www.askramar.com
Aleeee aleeeeeeeeeee
www.askramar.com
Aleeee aleeeeeeeeeee