hmm sta ja znam.

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
male_okice

#301 Re: hmm sta ja znam.

Post by male_okice »

krompir i riza wrote:
JBL wrote:
zonna wrote:uh a sto ja volim ove sto samo iz jednog ugla sagledaju i protumace problem... :-)
mozda je ovjde manje razvoda zato sto sistem ne podrzava zenu. ako ne radi a jos ima djecu gdje ce? mozda bi trebao da se raspitas u sigurnim kucama kako su te nesretnice primorane da se vrate budali...
mada, slazem se da ima dosta onih kojima je to normalno ... :sad:
Pa bas zbog tog nedostatka odgovornosti i dolazi do problema. Ako radis i mozes se razvesti (tako bar razmisljaju) znaci da mozes praviti sranja. Na Zapadu cak i ako neradis mozes praviti sranja jer uhvatis muza za j. sa alimentacijom. Tako uhvatis 2 i imas rentu 20 godina. I hebe ti se. Usput znam nekoliko takvih "cura". Da ce djeca nece biti nesto po PSu je vjerovatno jasno.
Zašto si ubijeđen da žene samim time što zarađuju i postaju finansijski neovisne po defaultu prave sranja?
Je l' to žena ne može biti lijepa,zgodna,obrazovana, pametna, zaposlena, a pritome biti dobra/normalna partnerica i majka? Otkad i po kojoj logici se ovo dvoje međusobno isključuje?
krompir i riza :thumbup: JBL :cry: :( :roll: moram se jos nadopuniti na ovo JBL sjecas se ti icega prije rata mislim konkretno Jugoslavije? To pitam jer su zene radile i tokom 60- 70-80 tih pa opet nisu pravile sranja i razvodile se. Ja mogu na prste izbrojati sve zene iz moje familie koje NISU radile u firmi bilo kakvoj prije rata a gomila ih i dan danas radi (moja majka je radila od kraja rata pa na ovamo u firmi sve do skoro dok nije dobila otkaz, dok moj otac nije mogao naci stalni posao, tako da je glavni breadwinner u porodici bila ona pa ipak im je brak i opstao i moj otac je znao napraviti i rucak i pocistiti i svasta nesto da joj pomogne) pa ako nista cistacice cistacice. Jel tvoja majka radila ili je bila domacica? Jel ti smatras da brak moze samo opstati ako je zena domacica ali zaglupljena koja ne zna ni citati ni pisati pa da zna svoja prava kao ljudsko bice-a to ukljucuje ne biti rob nekom tamo liku koji je sam sebe proglasio bogom.
Last edited by male_okice on 21/09/2011 13:06, edited 1 time in total.
Una ragazza

#302 Re: hmm sta ja znam.

Post by Una ragazza »

Ovaj JBL mi se cini kao malo vise napacen muskarac, koga je par cura dobro nacepilo u zivotu i tacno mogu zamislit tip osobe...namrgodjena lica, smrknut, vazda nesto tersa kako niko ne valja, kako su zene ovakve onakve, ukratko siri negativnu energiju...mozda zato takve i privlaci :-)

opusti se malo covjece, disi :)
Ghost_Rider_XXX

#303 Re: hmm sta ja znam.

Post by Ghost_Rider_XXX »

Una ragazza wrote:Ovaj JBL mi se cini kao malo vise napacen muskarac, koga je par cura dobro nacepilo u zivotu i tacno mogu zamislit tip osobe...namrgodjena lica, smrknut, vazda nesto tersa kako niko ne valja, kako su zene ovakve onakve, ukratko siri negativnu energiju...mozda zato takve i privlaci :-)

Može bit', a i ne mora. U načelu čoek je sto posto upravu, danas je kompromis postao veliki višak u riječniku i većina stvari nam se svodi ako hoš hoš, ako neš ne moraš.
male_okice

#304 Re: hmm sta ja znam.

Post by male_okice »

Ghost_Rider_XXX wrote:
Una ragazza wrote:Ovaj JBL mi se cini kao malo vise napacen muskarac, koga je par cura dobro nacepilo u zivotu i tacno mogu zamislit tip osobe...namrgodjena lica, smrknut, vazda nesto tersa kako niko ne valja, kako su zene ovakve onakve, ukratko siri negativnu energiju...mozda zato takve i privlaci :-)

Može bit', a i ne mora. U načelu čoek je sto posto upravu, danas je kompromis postao veliki višak u riječniku i većina stvari nam se svodi ako hoš hoš, ako neš ne moraš.
Gost molim te nemoj i ti...JBL bas govori kako smo mi zene eto uhvatile maha pa necemo da trpimo svasta i jos nas proglasi za jedinog krivca razvoda na planeti-a jucer je bila tema kako lik eto ima super brak ali eto spavao sa 20-njakinjom i valjda mu zena sad treba biti srecna zbog toga oprostiti ili sta.
Ghost_Rider_XXX

#305 Re: hmm sta ja znam.

male_okice wrote: Gost molim te nemoj i ti...JBL bas govori kako smo mi zene eto uhvatile maha pa necemo da trpimo svasta i jos nas proglasi za jedinog krivca razvoda na planeti-a jucer je bila tema kako lik eto ima super brak ali eto spavao sa 20-njakinjom i valjda mu zena sad treba biti srecna zbog toga oprostiti ili sta.
Ne ne ne, ne krivim ja samo žene, i mi smo isto prilični gadovi postali. Ali istina je da masa današnjih djevojaka živi u nekoj Šeherzada iluziju i hoće svog konja na Onuru i happily ever after. Ne ide ba to tako, veza i brak mora biti satkana od razumjevanja, poštovanja, ljubavi.

A onaj što se popalio u poznim godinama, lično bih ga vrlo rado propustio kroz ruke. Doduše nikad se ne zna komšija mi je. :x
malaplavooka

#306 Re: hmm sta ja znam.

Post by malaplavooka »

male_okice wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:

Gost molim te nemoj i ti...JBL bas govori kako smo mi zene eto uhvatile maha pa necemo da trpimo svasta i jos nas proglasi za jedinog krivca razvoda na planeti-a jucer je bila tema kako lik eto ima super brak ali eto spavao sa 20-njakinjom i valjda mu zena sad treba biti srecna zbog toga oprostiti ili sta.
Super brak a spavao s drugom? I sad bi njegova žena trebala da misli da oni zaista imaju super brak a on da spava s drugom? Pa eto super! A da li bi super brak bio super kada bi i ona spavala s drugim? Naravno da bi! :lol:
male_okice

#307 Re: hmm sta ja znam.

Post by male_okice »

Ghost_Rider_XXX wrote:
male_okice wrote: Gost molim te nemoj i ti...JBL bas govori kako smo mi zene eto uhvatile maha pa necemo da trpimo svasta i jos nas proglasi za jedinog krivca razvoda na planeti-a jucer je bila tema kako lik eto ima super brak ali eto spavao sa 20-njakinjom i valjda mu zena sad treba biti srecna zbog toga oprostiti ili sta.
Ne ne ne, ne krivim ja samo žene, i mi smo isto prilični gadovi postali. Ali istina je da masa današnjih djevojaka živi u nekoj Šeherzada iluziju i hoće svog konja na Onuru i happily ever after. Ne ide ba to tako, veza i brak mora biti satkana od razumjevanja, poštovanja, ljubavi.

A onaj što se popalio u poznim godinama, lično bih ga vrlo rado propustio kroz ruke. Doduše nikad se ne zna komšija mi je. :x
:lol: :lol: :lol:
Ghost_Rider_XXX

#308 Re: hmm sta ja znam.

Šta je šega? :D
Janjicar

#309 Re: hmm sta ja znam.

Post by Janjicar »

Covjek je htio samo da prekine a to se oduzilo na 13 stranica :run:
male_okice

#310 Re: hmm sta ja znam.

Post by male_okice »

Ghost_Rider_XXX wrote:Šta je šega? :D
hoće svog konja na Onuru. Ali seriously don't touch Onura :lol:
Ljuska_u_BaklaFi

#311 Re: hmm sta ja znam.

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Razocarali su me svi ljudi do kojih mi je bilo stalo, a vjerovatno sam i ja one kojima je stalo do mene...... malo mi fali da mislim da su svi isti :roll:
ja1977

#312 Re: hmm sta ja znam.

Post by ja1977 »

malaplavooka wrote:
male_okice wrote:
Super brak a spavao s drugom? I sad bi njegova žena trebala da misli da oni zaista imaju super brak a on da spava s drugom? Pa eto super! A da li bi super brak bio super kada bi i ona spavala s drugim? Naravno da bi! :lol:[/quote]

Sta bi s onim tvojim, sto t epar puta nazva drugim imenom??
Pitarrr82

#313 Re: hmm sta ja znam.

Post by Pitarrr82 »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:Razocarali su me svi ljudi do kojih mi je bilo stalo, a vjerovatno sam i ja one kojima je stalo do mene...... malo mi fali da mislim da su svi isti :roll:

Ovo je za posebne teme :P
Sookie McSue

#314 Re: hmm sta ja znam.

Post by Sookie McSue »

predlažem svim sirotim muškarcima koji su, kako vidim, strašno napaćeni razvratom i dekadencijom današnjih djevojaka (stvarno, šta one misle :roll: ) da kao svoju himnu usvoje ovaj veliki, veliki hit i u istom utope svoju tugu i bol:

http://www.youtube.com/watch?v=33nJBgMZM4k
JThomas

#315 Re: hmm sta ja znam.

Post by JThomas »

JBL wrote:
Kao sto rekoh... nisam se ja bas prvi ili jedini toga sjetio. Dao sam i link sa konkretnim brojevima. Mozes to to provjeriti i sa drugim drzavama (divorce rates), imas cak i studije kako to utjece na citavo drustvo. Al to nije bas material za "uz pivu".
znači sad si 'ladno stavio znak jednakosti između razvoda i nemorala. genijalno.

onaj kome se moglo se vazda i kurvao i razvodio, vladari cijele planete su imali hareme žena, a henrik VIII je ustanovio novu crkvu da bi se mogao razvesti i ponovo oženiti. fukari se nije moglo, al' to ne znači da nije htjela i da je bila moralnija. mislim nije ti palo na pamet da ta šuplja o nekad i sad ima mnogo više veze sa ekonomskim i drugim mogućnostima, a mnogo manje sa moralom?
venus doom

#316 Re: hmm sta ja znam.

Post by venus doom »

Sookie McSue wrote:predlažem svim sirotim muškarcima koji su, kako vidim, strašno napaćeni razvratom i dekadencijom današnjih djevojaka (stvarno, šta one misle :roll: ) da kao svoju himnu usvoje ovaj veliki, veliki hit i u istom utope svoju tugu i bol:

http://www.youtube.com/watch?v=33nJBgMZM4k
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: hahahhaha .... ne mogu da vjerujem :D
duminjo

#317 Re: hmm sta ja znam.

Post by duminjo »

male_okice wrote:
duminjo wrote:
male_okice wrote:sto na ovoj temi ima isfrustriranih muskaraca boze me sacuvaj... daj ohanite malo bog vam dao. Ja ne znam kakve vi zene onda hocete-zapravo znam sluskinje/mame koje ce se vama slijepo pokoravati raditi sve sto trebaju i ne trebaju a vi cete biti mirni i fakat razmisljati i bitnim stvarima u zivotu to kako cete ici u lov na jelene da prehranite porodicu i tako. :skoljka: Shvatite da se drustvo mijenja, muskarci su postali feminizirani (ja znam barem 10 momaka koji imaju vise farbe na kosi od mene koja je nema nikako, koji nose pude svaki dan ili barem korektor ja se sminkam 1 mjesecno koji polude ako im frizura nije ok ili mama nije oprala bijelu kosulju itd)...a zene usljed toga postale su vise kao muskarci. Jer iskreno koliko vi zapravo muskih poslova obavljate-onih tradicionalnih koji su npr vasi djedovi obavljali: 1 ili nijedan-ne cijepate drva-jer imate centralno ili platite nekoga, ako pravite kucu/renovirate stan angazujete nekog drugog za to, ne kopate vala ni kanale ni slicno jer to radi komunalno-a to je njima posao kao i meni sto je u kancelariji sto je njima teze nije moja stvar i jos 100 drugih stvari ima...ne morate vala ici ni u lov ganjati hranu jer imaju prokleti supermarketi tako da ne znam sta vam onda fali da s vremena na vrijeme operete sudje, usisate, obrisete prasinu ili igrate se sa SVOJOJ VLASTITOM DJECOM. Zasto i dalje da zena sve ovo radi a vi realno nemate posla nikakva osim da se izvalite i gledate tv-o da i vi to radite i ako jos neko spomene sapunice ili fb/msn forum :x : pa sta onda vi radite kad gledate utakmice (uvijek igra neko uvijek ima neka liga koja je trenutno aktuelna ako nije sampiona, onda je engleska njemacka italijanska, prvenstvo ovo ono) sto vi onda forumate ovdje. Izgleda da je tv/internet samo za zene, barem po vasem. :-) vi bi neke "normalne" zene odrasle na planini koje ce vas smatrati bogovima i eto one se nece pokoravati vasim rijecima i zeljama nego one ce smatrati da je prirodno stanje da se pokoravaju vama jer ste vi eto toliko pametni mudri i nikad ne grijesit itd...ma dajte...hajte vi odrastite prvo i pogledajte da zivot nije crno bijel i onda kad to uvidite trazite sebi zenu...zapravo kad bolje razmislim nemojte...jer cete pravo nekog unesreciti...bolje ostanite single i okrivljujte sve zene za vase stanje a ne samog sebe...jer lakse je reci ona tamo je kriva a ne ja sam kriv sto sam zadrt sto nisam spremna ni na 1 kompromis u zivotu ali zato imam prohtjeva do neba...
mi i dalje piskimo stojeci :D
true story: lik u svom stanu piski sjedeci jer mu se ne mili cistiti wc solja jer je isprica, dok kod drugih piski stojeci jer tad neko drugi cist...
i ti po tom jednom liku sve muskarce trpas u isti kos :thumbup:
ljubav_aha

#318 Re: hmm sta ja znam.

Post by ljubav_aha »

dječak sa šibicama wrote:
kmirsad wrote:Pravi muškarci koji još uvijek pišaju stoječki, ne brinu se hočel' zapišat' šolju... nego hočel' zakapat pantalone... :lol: :lol: :lol:
Znas li zasto muskarcu uvijek ostane jedna kapljica viska?

Zato sto ne moze ono srk!
ha ha ha , jao danas si posebno raslopozen :lol: love ya :lol:
ljubav_aha

#319 Re: hmm sta ja znam.

Post by ljubav_aha »

Ghost_Rider_XXX wrote:

ma i tebe je jahacu dobro pricepilo,pises o tolernaciji i kompromisu ALI su ipak zene malo to to to malo na na na ;-)
ljubav_aha

#320 Re: hmm sta ja znam.

Post by ljubav_aha »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:Razocarali su me svi ljudi do kojih mi je bilo stalo, a vjerovatno sam i ja one kojima je stalo do mene...... malo mi fali da mislim da su svi isti :roll:
ako mislis da si nekog razocarala,pokusaj priznati i nastaviti relacije , razocarenje nije i ne mora biti zadnji cin u medjulhudskim odnosima,npr.kako i koliko puta si se razocarala u sebe,pa si se sigurno pokusala promjeniti :-D
kmirsad

#321 Re: hmm sta ja znam.

Post by kmirsad »

ljubav_aha wrote:
dječak sa šibicama wrote:
kmirsad wrote:Pravi muškarci koji još uvijek pišaju stoječki, ne brinu se hočel' zapišat' šolju... nego hočel' zakapat pantalone... :lol: :lol: :lol:
Znas li zasto muskarcu uvijek ostane jedna kapljica viska?

Zato sto ne moze ono srk!
ha ha ha , jao danas si posebno raslopozen :lol: love ya :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
JBL

#322 Re: hmm sta ja znam.

Post by JBL »

JThomas wrote:znači sad si 'ladno stavio znak jednakosti između razvoda i nemorala. genijalno
Opet ce biti do pive...
JBL

#323 Re: hmm sta ja znam.

Post by JBL »

krompir i riza wrote:Zašto si ubijeđen da žene samim time što zarađuju i postaju finansijski neovisne po defaultu prave sranja? Je l' to žena ne može biti lijepa,zgodna,obrazovana, pametna, zaposlena, a pritome biti dobra/normalna partnerica i majka? Otkad i po kojoj logici se ovo dvoje međusobno isključuje?
Jer mogu... Zasto i ne? Isto generalno vazi i za muskarce. Naravno da moze, moze te i sutra grom strefiti. Ali sanse bas i nisu nesto. To je nemoguce vec zbog toga sto zenska (bar na zapadu) mora odabrati jedno ili drugo zbog nedostatka vremena.
JThomas

#324 Re: hmm sta ja znam.

Post by JThomas »

JBL wrote:
JThomas wrote:znači sad si 'ladno stavio znak jednakosti između razvoda i nemorala. genijalno
Opet ce biti do pive...
shvatili smo već da ne gotiviš pivu. ne moraš se ponavljati.

jel ti i taj citat predug, cigle 4 rečenice?
Pitarrr82

#325 Re: hmm sta ja znam.

Post by Pitarrr82 »

Jos uvijek vas dvojica :mrgreen: ?
Locked