hmm sta ja znam.

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
mrtva kokoš

#151 Re: hmm sta ja znam.

Post by mrtva kokoš »

ljubav_aha, ma to ja odokativnom metodom. simpaticna mi ova igra :-) :D
JBL

#152 Re: hmm sta ja znam.

Post by JBL »

JThomas wrote:priča vam je 15. vijek, i žena je ćojk i može joj biti teško i gluho bilo, prahnuti da se napije.

nije pivo jedino alkoholno piće, ne mora se piti nekulturno, ne mora se olešiti k'o stoka niti se mora prditi dok se pije. ni 98% muškaraca u nas ne zna piti alkohol, al' njima se toleriše.
Pa u 15 vijeku je zena bila zena, musko musko i brak brak.... A danas je zensko gazda, musko pere sude, brak nesto onako bezze usput. I onda se cude zasto su djeca sheban narkomani.... nemozes vjerovati!

Alkohol nije ni za vecnu muskarac jer ne podnose alkohol i onda budalasu (vecina) i prave probleme. Za zenske je to jos manje, piva pogotovo jer je bas dno...
pustopoljina

#153 Re: hmm sta ja znam.

Post by pustopoljina »

JBL...sta da ti kazem...pravo si u trendu.
potrazi prijatelja.
bijela

#154 Re: hmm sta ja znam.

Post by bijela »

JBL wrote:
Pa u 15 vijeku je zena bila zena, musko musko i brak brak.... A danas je zensko gazda, musko pere sude, brak nesto onako bezze usput. I onda se cude zasto su djeca sheban narkomani.... nemozes vjerovati!
oj, koja analogija :-)

žensko gazda + muško pere suđe :arrow: brak usput + djeca narkomani
JBL

#155 Re: hmm sta ja znam.

Post by JBL »

pustopoljina wrote:JBL...sta da ti kazem...pravo si u trendu.
potrazi prijatelja.
takav je trend bio par hiljada godina, sad valjda skontali nesto sto par miljardi prije nas nije... jasta
ljubav_aha

#156 Re: hmm sta ja znam.

Post by ljubav_aha »

šime.sparina wrote:ljubav_aha, ma to ja odokativnom metodom. simpaticna mi ova igra :-) :D
:lol:
JBL

#157 Re: hmm sta ja znam.

Post by JBL »

bijela wrote:
JBL wrote:
oj, koja analogija :-)

žensko gazda + muško pere suđe :arrow: brak usput + djeca narkomani
To je cinjenica koju potvrdjuje i statistika inace... zbog sve veceg broja disfunkcionalnih obitelji je sve veci broj socialnih problema (pa i narkomana).
ljubav_aha

#158 Re: hmm sta ja znam.

Post by ljubav_aha »

bijela wrote:joj, @pustopoljina :D :thumbup:
ti si moj guru
bijela,pustopoljina kaze o svmeu sto razmisljamo :thumbup:
pustopoljina

#159 Re: hmm sta ja znam.

Post by pustopoljina »

sutas se i pojmovima i cinjenicama i statistikom.
JThomas

#160 Re: hmm sta ja znam.

Post by JThomas »

majke mi vi ste cugofobi. očito je da ste cugali u pogrešnom društvu kad imate takve predrasude.

a ko je nostalgičan za starim dobrim vremenima, imate koliko god hoćete krajeva na planeti gdje se još živi k'o u 15.vijeku, al' nešto se raja ne otima da tamo ide, pojma nemam zašto. a ne fali ni narkomanije...
bijela

#161 Re: hmm sta ja znam.

Post by bijela »

JBL wrote:
To je cinjenica koju potvrdjuje i statistika inace... zbog sve veceg broja disfunkcionalnih obitelji je sve veci broj socialnih problema (pa i narkomana).
a porodice su disfunkcionalne jer su žene postale gazde, usljed muške mlohavosti i nemanja samopouzdanja, vizije i svega onoga što je nekada krasilo pećinskog čovjeka u čije je vrijeme porodica bila funkcionalna.

šta ćeš, neko mora preuzeti kormilo AKO je drugo postalo nesposobno.
Mr. Brightside

#162 Re: hmm sta ja znam.

Post by Mr. Brightside »

nista, samo da se pohvalim :mrgreen:
imam :thumbup: roditelje :kravata: :)
pustopoljina

#163 Re: hmm sta ja znam.

Post by pustopoljina »

ne vidim ni da se otimaju za zene iz afganistanskih planina...
a ne vidim ni da se otimaju za ruske i filipinske nevjeste...
sto li, boze...
bijela

#164 Re: hmm sta ja znam.

Post by bijela »

armin.i.am wrote:nista, samo da se pohvalim :mrgreen:
imam i ja.
dogovarali su se, mati nije morala probijati glavom zid i "biti gazda" jer otac nije padao u depresiju i povlačio se u rupu kada bi naišao problem.
ljubav_aha

#165 Re: hmm sta ja znam.

Post by ljubav_aha »

bijela wrote:
JBL wrote:
a porodice su disfunkcionalne jer su žene postale gazde, usljed muške mlohavosti i nemanja samopouzdanja, vizije i svega onoga što je nekada krasilo pećinskog čovjeka u čije je vrijeme porodica bila funkcionalna.

bijela :lol:
mrtva kokoš

#166 Re: hmm sta ja znam.

Post by mrtva kokoš »

pustopoljina wrote:ne vidim ni da se otimaju za zene iz afganistanskih planina...
sto li, boze...
ko bi ih jos ucio jezik, ne isplati se...
bolje su ove "nase" nista im ne moras govoriti, same znaju sto im je ciniti :mrgreen:
JBL

#167 Re: hmm sta ja znam.

Post by JBL »

bijela wrote:
JBL wrote:

Vecina porodica je disfunkcionalnih jer se vise nezna ko pije i ko placa. Svak moze (pogotovo zenske) sta hoce, kome hoce i kad hoce. Pogotovo kad u igru udju djeca.
pustopoljina

#168 Re: hmm sta ja znam.

Post by pustopoljina »

ni brat ,ni ja nismo narkomani
a bilo je perioda kad je mama donosila u kucu puno vise para nego tata, i moj tata zna napraviti grah, kljukusu, zna ukljuciti masinu za ves. i ima 65 godina.
i on mi je prvi dao casu alkohola u ruke i rekao mi kako cu piti, da je bolje da mi on kaze...nego da naletim na kakvu budalu. i hvala mu.

ko vas laze- dobro vas laze.
ljubav_aha

#169 Re: hmm sta ja znam.

Post by ljubav_aha »

bijela wrote:
armin.i.am wrote:nista, samo da se pohvalim :mrgreen:
imam i ja.
dogovarali su se, mati nije morala probijati glavom zid i "biti gazda" jer otac nije padao u depresiju i povlačio se u rupu kada bi naišao problem.
za oboje :thumbup: :thumbup:
mrtva kokoš

#170 Re: hmm sta ja znam.

Post by mrtva kokoš »

JBL wrote:
Vecina porodica je disfunkcionalnih jer se vise nezna ko pije i ko placa. Svak moze (pogotovo zenske) sta hoce, kome hoce i kad hoce. Pogotovo kad u igru udju djeca.
za sve su krivi illuminati i povelja ujedinjenih naroda :D
JBL

#171 Re: hmm sta ja znam.

Post by JBL »

pustopoljina wrote:ne vidim ni da se otimaju za zene iz afganistanskih planina...
sto li, boze...
More bit bit bidne da si malo neinformirsana.... Mail order brides je biznis na zapadu i bas iz tih vukohebina, samo sto je problem zbog imigracijske politike. Bas zbog toga je bila nedavno problema u Njemackoj jer Turci dovode samo zene "sa planine" pored lokalnih Turkinja i Svabica.
pustopoljina

#172 Re: hmm sta ja znam.

Post by pustopoljina »

turci dovode zene sa planine, kao i ovi nasi neintegrisani sto idu po cure u bosnu...
subkultura ni na nebu,ni na zemlji.
naravno-dok se dovedeni iole emancipiraju- eto problema...
imam i ja "dovedenu" prijateljicu, iranku...sad zna njemacki bolje od muza, radi i skoluje se ;-)
JThomas

#173 Re: hmm sta ja znam.

Post by JThomas »

a što ih dovode, što ne odu i oni u planinu kad je tako dobro?

nego hvali planinu, a drž' se švabije...
JBL

#174 Re: hmm sta ja znam.

Post by JBL »

pustopoljina wrote:turci dovode zene sa planine, kao i ovi nasi neintegrisani sto idu po cure u bosnu...
subkultura ni na nebu,ni na zemlji.
naravno-dok se dovedeni iole emancipiraju- eto problema...
imam i ja "dovedenu" prijateljicu, iranku...sad zna njemacki bolje od muza, radi i skoluje se ;-)
Opet ces prsnuti.... To rade i vrlo integrisani i obicno jako bogati Zapadnjaci... Nece niko problema u kuci samo sto ni selo nije vse sto je nekad bilo.
mrtva kokoš

#175 Re: hmm sta ja znam.

Post by mrtva kokoš »

pustopoljina wrote:ni brat ,ni ja nismo narkomani
a bilo je perioda kad je mama donosila u kucu puno vise para nego tata, i moj tata zna napraviti grah, kljukusu, zna ukljuciti masinu za ves. i ima 65 godina.
i on mi je prvi dao casu alkohola u ruke i rekao mi kako cu piti, da je bolje da mi on kaze...nego da naletim na kakvu budalu. i hvala mu.

ko vas laze- dobro vas laze.
dobro narkomani, a alkoholicari :? :mrgreen:
sigurno mu je nabijala na nos svaki mjesec, jadan covjek morao uciti da pravi grah, kljukusu, mashinu ukljucivati, prostirati ves, i to sve sa 65 godina, kakva tortura, jadan covjek :sad:

kakve ja roditelje imam, nikad mi nista nisu dali, puuuu :cry: mrzim ih :x
Locked