Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
pregled'o sam citav koncert, i mogu reci da sam uzivao. jesam skont'o da sam sad vec skoro ostarjeli hakurik koji s kauca uz pivo gleda koncert na TV-u, ali sto rece pokretac teme, nekako me sve vratilo nekoliko godina unazad, sjetio se ISV rock partyja (piva marka, sok dvije, voda tri), koncerata, sutki (nisam bas volio ucestvovati ali et' ), budalesanja po parkovima...
posebno me odusevilo to sto je tamo bilo vise od 20.000 ljudi, i to uglavnom srednja skola ili mladja studentarija, sto mi govori da ima nade na ovim prostorima, pa makar i u Zagrebu. s druge strane, rastuzim se kad skontam da kod nas bandovi poput njih jedva da popune Dom mladih...
u svakom slucaju, cestitam im i zelim bar jos 20 godina svirke! nije sve tako sivo...
Hladno Pivo je vrh ex-Yu punk rock scene, bend koji u sebi ima nesto i bosansko, ako nista humoresku s kojom prilazi zivotu, tj ima bend nevjerovatno dobar vibe, dobru hemiju, ne mozes ti Hladno Pivo poslusati a da te neoraspolozi, a najgenijalniji je nacin na koji riffov i melodija su ukomponovani. I ne bih rekao da su im zadnji cd-ovi losiji od prvih, jesu manje zestoki ali po poruci i pricama, meni su jednako humoristicni i nadasve istiniti...
Mislim kad sam isao u Ameriku da sam ponjeo sa sobom 9 kaseta, i da su 3 bile Hladno Pivo. I dan danas ih cuvam iako su se okviri svi pohabali, i iako ima digitalne ripove i orginalne cd-ove, za mene kad bih morao sazeti cijelu nasu rok scenu to bi bila 3 benda, Hladno Pivo, ZP i Ritam Nereda.
Iako i mene nekako, frapira cinjenica da na koncertu sve mladjarija, ili je to samo u prvih 30 redova, dje su punkeri koji su dobijali degeneka od skinheada da bi dosli na koncert Hladnog Piva, kao da niko preko 30 ne slusa vise Hladno Pivo, a i to je moguce, vidjeli, degustirali, isfurali ljudi, nema vise ni onog miltantizma koji je bio prisutan a mora se priznati i da je Hladno Pivo ekspeditivno prihvacen kao komercijalni bend, mada tome vec ima dugi broj godina & jako me nervira ona truba i trubadur, i kojekavi drugi ekspojti kao debeli debilcina iz TBF-a, nasli da gostuju - e, dje su oni dje Hladno Pivo, ali to je to, guranje bendova koji moraju da se prodaju i to.
Hepi birtdaj kold bir. I da napravite jos barem 5-6 albuma i barem jos jednog GAD-a... I nikad vise s TBF ne zasvirali. Koja grupa morona, pa za njih je Mahir izmisio rap i r&b i sevdah...Ko gura te majmune nije mi nikako jasno, odakle tolika popularnost, bazirana na cemu?
noske ... ovo za tbf je ebga .. ne znam sta bi ti rekao .. da si neko drugi jednostavno bi te ignorisao ili ti rekao da nemas pojma .. a posto si ti, mogu samo pretpostaviti da si vjerovatno stekao pogresan dojam o njima iz nekog razloga..
evo poslusaj ove pjesme http://www.youtube.com/watch?v=8qJT-M3cEUI http://www.youtube.com/watch?v=UEfQMkO-dss
ako i dalje mislis da su "grupa morona i majmuna" onda jednostavno klikam ono dugme add foe i vise nisi relevantan za mene ...
glede hladnog piva i oraspolozivanja ..istina je, imaju bas veselih i duhovitih pjesama .. ali zadnji album je bio ono .. bas mracan .. i na trenutke bas shebavajuci, pun gorcine ..