Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post Reply
don vito

#76 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by don vito »

Koliko ljudi imaju kratko pamcenje. Curkin je u periodu 1992-1994. bio ruski izaslanik za bivsu Jugoslaviju. Na osnovu njegovih izvjestaja ("Lideri bosanskih Srba su poludjeli") je ambasador Rusije u UN digao ruku ZA (ne "protiv", ne "uzdrzan" nego ZA) uvodjenje sankcija SRJ kao jedinom sredstvu kakvog-takvog pritiska na agresora s obzirom da zapadne zemlje ionako nisu zeljele uci u vojnu akciju zbog straha za sigurnost svojih trupa na terenu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#77 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by pici »

dallton wrote:Evo i pravog SAMARA amerikancima i ujedinjenim nacijam juce usred vijeca sigurnosti, prenosim iz jutarnjih novina

Južna Osetija nije Srebrenica
“Zar ste očekivali od nas da ostavimo civile na milost i nemilost i da se iz Južne Osetije povučemo kao pripadnici nizozemskih snaga u Srebrenici…”, rekao je u jednom trenutku Čurkin. Dodao je kako je ruska nazočnost u Južnoj Osetiji “na temelju sporazuma o mirovnim operacijama iz 1992.” Ruski je veleposlanik potom rekao da se “kolona izbjeglica” od 30.000 ljudi, od ukupno oko 100.000 stanovnika Južne Osetije, ne može nazvati drugačije nego “etničkim čišćenjem”.

No, Čurkinu je prije replike američkog predstavnika odgovorio veleposlanik Gruzije u UN-u, Irakly Alasania, koji je retoriku ruskog veleposlanika usporedio s onom iz hladnoratovskih, “sovjetskih vremena”, kada je Moskva poduzimala invaziju na Prag ili Budimpeštu. “Vijeće sigurnosti mora zaustaviti Rusiju u njenoj namjeri da Gruziju i naš narod izbrišu s lica zemlje…”, rekao je Alasania

Ovo je bas bilo ako ste vi supci mi nismo.....a ponizenja :P :x

ovo je i priznanje same rusije da je pocinjen genocid......tako da se kokošari poklope onim bradurinama i tišu mišu,ako to javno rusija priznaje onda Dodo endh company tišu mišu.....inače jako loš potez gruzijaca na ovo sve ,mada mislim da je ovo neka opasna igranka da se navuku rusi,stvarno bezpotreban konfilkt al šta je tu je ,idemo dalje.
shuriken

#79 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by shuriken »

don vito wrote:Koliko ljudi imaju kratko pamcenje. Curkin je u periodu 1992-1994. bio ruski izaslanik za bivsu Jugoslaviju. Na osnovu njegovih izvjestaja ("Lideri bosanskih Srba su poludjeli") je ambasador Rusije u UN digao ruku ZA (ne "protiv", ne "uzdrzan" nego ZA) uvodjenje sankcija SRJ kao jedinom sredstvu kakvog-takvog pritiska na agresora s obzirom da zapadne zemlje ionako nisu zeljele uci u vojnu akciju zbog straha za sigurnost svojih trupa na terenu.
koliko don vito ima kratko pamcenje

pa oni su uvodili sankcije bas zato da ne bi bilo neke ozbiljnije kazne, hebalo se njima za sankcije
vidio si 1999 kako se sprecava genocid

evo ga Vitaalij u poseti parlamentu republike srpske:

26. sednica
2. april 1993.
Bileća
Zapisnik: ERN 0215-0020 – 0215-0022
Transkript: ERN 0215-0023 – 0215-0081

Sažetak

Ovoj sednici prisustvovali su mnogi gosti, među kojima Vitalij Čurkin, zamenik ministra spoljnih poslova Rusije, i Tomislav Karađorđević, pretendent na nepostojeći srpski presto. Poslanici iznose razne argumente protiv Mirovnog plana: nacionalnim pravima, filozofskim načelima, ekonomskom infrastrukturom, istorijskim presedanima i savremenim poređenjima. Donja dva odlomka tipičan su primer širokog dijapazona primedbi na Mirovni plan. Neki poslanici prkose pretnjama i pritiscima UN-a i velikih sila, dok drugi imaju pomirljiviji stav prema takvom tretmanu, kao datosti međunarodnog političkog života.

Odlomci

Vance-Owenov plan je na štetu Srba
Gojko Đogo: 0215-0063 – 0215-0064
(Predstavnik Udruženja Srba iz BiH u Beogradu)

“Predložene granice Vens-Owenovih provincija ucrtane su sa očiglednom namjerom da zauvijek razbiju srpski etnički prostor, da se otimanjem prirodnog bogatstva i privatnog posjeda srpski narod trajno osiromaši. Po tom predlogu više od polovine Srba ostalo bi u muslimanskim i hrvatskim provincijama kao nacionalna manjina, bez neposredne veze Srbije sa srpskim krajinama, bez izlaza na more, bez rudnika i energetskih izvora, bez polja i saobraćajnica, bez crkava i manastira u srpskim provincijama nema života u budućnosti.”[47]

Vance-Owenovim planom Srbi bi bili prisiljeni da prihvate katoličanstvo ili islam
Biljana Plavšić: 0215-0064 – 0215-0065

“... hoćemo li mi da potpisujemo da nam 200 hiljada vojnika dođe sa našim potpisom da nam okupira našu zemlju, a da ne govorim o 45% srpskog stanovništva u drugim provincijama koje treba da se iseljavaju ili da prime katoličanstvo ili da pređu na islam.”[48]

VRS nije činila nedela
Karadžić: 0215-0078 – 0215-0079

“Ako su eventualno napravili kod nas neko nedjelo, i ne možemo da se zakunemo da nema nedjela. Mi smo čuli ukupno za 18 silovanja. Nismo provjerili sva ta silovanja, mi ćemo to provjeriti, nema niko pravo da siluje, 18 ne 18.000 nego 18. Propaganda je od toga napravila 18.000. Mi treba da sudimo Srbima koji čine nedjela. Mi ne damo ga nikome da ga drugi sudi. Mi smo suveren narod i mi to hoćemo da radimo i time obavezujemo i druge da to rade ako hoće, ako neće neka prave farse kao Tuđman što je sudio pa oslobađao, ali mi se nismo u ovom ratu nikada oslonili na kriminalce, naši komandanti su ugledni oficiri, ako nisu oficiri onda su ljudi iz naroda, oni koji nisu školovani oficiri, i kada se to zna, jasno je da naša vojska nije nikada napravila nedjelo, odnosno vojska nije napravila nedjelo, mogao je pojedinac napraviti nedjelo, mada iz vojske sumnjam...”[49]

na prethodnoj sednici se govorilo ovo:

Strateške ciljeve ne treba menjati
Karadžić: 0214-9866 – 0214-9869

Ja ne tražim, niti bih preporučio da Skupština mijenja strateške ciljeve. ... Ja mislim da mi ukoliko budemo taktički mudri, ne mijenjamo strateški cilj ....[43]

Mi smo njima samo malo manje nego što su oni nama
Trifko Radić: 0214-9916 – 0214-9917

“Jer mi, vjerujte, ne možemo više živjeti zajedno. Ja ne znam koji to bili uslovi sada bili da mi živimo zajedno, ja moram biti iskren oni su nama mnogo zla nanijeli, i ni mi njima nismo ovoga puta mnogo manje.”[44]

Skupština pozdravlja ubistvo potpredsednika Vlade BiH Turajlića

General Mladić: 0214-9927 – 0214-9928

(Ovaj odlomak se odnosi na ubistvo Hakije Turajlića, potpredsednika bosanske vlade, od strane jednog vojnika, Srbina iz Bosne. Turajlić je ubijen dok se vozio francuskim oklopnim transporterom. Mladić izveštava skupštinu o delegaciji turske vlade koja je u Sarajevo stigla pod zaštitom UNPROFOR-a.) “Iz Sarajeva u vozilu UNPROFOR-a u kojima je bio pukovnik Sartr, Francuz, bio je i potpredsjednik Turajlić Hakija, te krnje Vlade Bosne i Hercegovine, naši su to vozilo zaustavili i pretresli, jedan od naših vojnika je sa šest metaka ubio tog Turajlića. (Aplauz.)

Molim vas da ne razvijamo tako klimu prema UNROFOR-u, ima i onih koji dobro rade, mi ćemo uložiti oštar protest, ja sam naredio već da napišu protest do Nambijara i ja sam to njima rekao prošli put, UNPROFOR niti Ujedinjenje nacije nisu servis, ni logistika Alije Izetbegovića, niti Franje Tuđmana, niti naš, ali ipak moramo voditi računa, moramo biti mnogo, mnogo trezne glave, ja vas molim nemojmo da nas neki pojedinac povuče u nesreću.”[45]

Skupština je zauzela stav da su Muslimani verska skupina turske orijentacije
Krajišnik (predsedava): 0214-9934 – 0214-9935

“Skupština je zauzela stav da su Muslimani komunistička tvorevina i da predstavljaju vjersku skupinu turske orijentacije. ... Oni su nevjernici, narod koji nije narod, odnosno narod koji hoće da bude narod i nema nikakve argumente za naciju.”[46]

dalje, kad je srbima bila neka frka dosao je Curkin sa konvojem ukrajinskih snaga

onda je ja mislim Feral napisao: Ide Vito preko Romanije

helem:

gad, gadniji, Čurkin
DobroJutroKolumbo

#80 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by DobroJutroKolumbo »

Pa paradoks u ovom svemu , je istina da Rusi i ako brane strateske interese u Juznoj Osetiji i Abhaziji brane i muslimane , vjerovali ili ne...Vecinski narodi u Juznoj Osetiji i Abhaziji su pravoslavci i muslimani...dok su u Gruziji vecinski pravoslavci...sto znaci da Rusija brani multietnicku Juznu Osetiju i Abhaziju od svoje brace po vjeri Gruzijaca...smijesno ali je tako! :D :D :D :lol: :lol: :lol: Eto vidite da su Rusi demokrate ,a zli zapadnjaci totalitaristi i rezimski narodi...Gluho bilo kakvo je ovo vrijeme doslo , jos ce nam Rusi ukinuti entitete... :D :D :D :lol: :lol: :lol:
dallton

#81 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by dallton »

Južna Osetija nije Srebrenica
“Zar ste očekivali od nas da ostavimo civile na milost i nemilost i da se iz Južne Osetije povučemo kao pripadnici nizozemskih snaga u Srebrenici…”, rekao je u jednom trenutku Čurkin. Dodao je kako je ruska nazočnost u Južnoj Osetiji “na temelju sporazuma o mirovnim operacijama iz 1992.” Ruski je veleposlanik potom rekao da se “kolona izbjeglica” od 30.000 ljudi, od ukupno oko 100.000 stanovnika Južne Osetije, ne može nazvati drugačije nego “etničkim čišćenjem”.

No, Čurkinu je prije replike američkog predstavnika odgovorio veleposlanik Gruzije u UN-u, Irakly Alasania, koji je retoriku ruskog veleposlanika usporedio s onom iz hladnoratovskih, “sovjetskih vremena”, kada je Moskva poduzimala invaziju na Prag ili Budimpeštu. “Vijeće sigurnosti mora zaustaviti Rusiju u njenoj namjeri da Gruziju i naš narod izbrišu s lica zemlje…”, rekao je Alasania

Ovo je bas bilo ako ste vi supci mi nismo.....a ponizenja :P :x[/quote]

ovo je i priznanje same rusije da je pocinjen genocid......tako da se kokošari poklope onim bradurinama i tišu mišu,ako to javno rusija priznaje onda Dodo endh company tišu mišu.....inače jako loš potez gruzijaca na ovo sve ,mada mislim da je ovo neka opasna igranka da se navuku rusi,stvarno bezpotreban konfilkt al šta je tu je ,idemo dalje.[/quote]

ma naravno da je igranka, Sakasvilija su povalili Ameri i EVropa ko sto su povalili Madjare 1956 (ono hajte revoluciju protiv rusa, mi smo uz vas, a kad su rusi raspalili iz svih oruzja nigdje ih s glave), pa Cehe 1968 (ista fora, dok se rusi nisu pojavili s tenkovima) a donekle i nas (ono necemo vama niko nista, kad srbi navalise nigdje ih s glave, jos i embargo uvode)....Ovo je Sakasvili glupo uradio, podigao rusima cjenu, a zapad se s ovim izblamirao pravo, samo dodao jos jednu packu u nizu poraza u zadnjih 6 godina
ld

#82 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by ld »

Cijena sirove nafte danas je blizu 117 dolara po barelu pošto je tokom vikenda ometen normalan protok nafte zbog eskalacije sukoba između Gruzije i Rusije. U Njujorku cijena svjetle sirove nafte porasla je za ...

... 1,50 dolara i sada je 116,70 dolara po barelu.

U Londonu cijena sirove nafte "brent" veća je za 1,79 i sada iznosi 115,12 dolara po barelu.

Direktor državne azerbejdžanske naftne kompanije rekao je u subotu da je izvoz nafte, koji je išao preko dvije gruzijske luke, obustavljen zbog sukoba.

Gruzija ne proizvodi naftu ali je velika tranzitna tačka za izvoz nafte i gasa iz Azerbejdžana za tržišta na Zapadu.

napisa ja neki dan fino,rusima je ovo doslo ko kec na desetku,jer jednim udarcem ubijeju vise muha
cijena nafte se dize,jer njima kao drugim po velicini prizvodjacu nafte u svijetu i kad barel skoci par dolara,znaci mnogo
a ako maknu saksvilije i postave nekog svog pulena imace pod kontrolom sav prirodni gas sto ide za evropu,sto ruski,sto centralnoazijski
paratrooper

#83 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by paratrooper »

izgleda da vas ni jedan svjetski belaj ne moze zaobici
ljubav_aha

#84 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by ljubav_aha »

DobroJutroKolumbo wrote:
ljubav_aha wrote:rusija nije uopce sretna sto je ukrajina zinateresvoana za NATO

rusija se jos uvijek "osjeca" kako njene stare drzavice trebaju njenu "pomoc" , a narocito njeno misljenje

A znas sta mogu Ukrajini ako se Ukrajina odluci za NATO , popusiti lagano i nista vise...Raspadom SSSR-a u Ukrajini je ostalo najvise nuklearnih bombi , cak vise nego u Rusiji!!! :D :D :D
aha :)
ljubav_aha

#85 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by ljubav_aha »

paratrooper wrote:izgleda da vas ni jedan svjetski belaj ne moze zaobici
:?:
Real Khan

#86 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by Real Khan »

don vito wrote:Koliko ljudi imaju kratko pamcenje. Curkin je u periodu 1992-1994. bio ruski izaslanik za bivsu Jugoslaviju. Na osnovu njegovih izvjestaja ("Lideri bosanskih Srba su poludjeli") je ambasador Rusije u UN digao ruku ZA (ne "protiv", ne "uzdrzan" nego ZA) uvodjenje sankcija SRJ kao jedinom sredstvu kakvog-takvog pritiska na agresora s obzirom da zapadne zemlje ionako nisu zeljele uci u vojnu akciju zbog straha za sigurnost svojih trupa na terenu.
Hvala što nam "osvježi" pamćenje pa u to ime da te podsjetim kako si krivo razumio ulogu Rusije tokom rata u Bosni. Naime, odlučivalo se u Vijeću Sigurnosti UN-a o sankcijama umjesto prve oružane vojne intervencije UN-a na prostoru neke države. Igrom "slučaja" taj prijedlog nije mogao proći zbog protivljenja Rusije (države sa pravom veta) pa su kao "kompromis" izglasane sankcije protiv Srbije i CG... Tek kada su se sankcije pokazale kao potpuno neefikasno rješenje, USA i NATO preuzimaju stvari u svoje ruke i bez odluke UN-a pokreću oružanu vojnu intervenciju protiv bosanskih Srba...
Eto, rekoh da ti zahvalim na osvježavanju pamćenja prijatelju...
paratrooper

#87 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by paratrooper »

ljubav_aha wrote:
ljubavi sta tebe muci :lol:
karanana

#88 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by karanana »

paratrooper wrote:
ljubav_aha wrote:
ko smo to MI? to mene muci
Vedoni

#89 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by Vedoni »

zastoqsviram wrote:
Vedoni wrote:Realno...bolje 1000 puta pod Americku zastavu neg' Rusku. Stoga navijam za kaubojstinu i americki imperijalizam.
ko za koga ovde navija, pitanje je sad :? :-)
Zivjela kaubojstina!
paratrooper

#90 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by paratrooper »

karanana wrote:ko smo to MI? to mene muci
pa valjda 'drzavljani' BIH, cini se da ce Rusija promjeniti rute za plinovod.
don vito

#91 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by don vito »

Real Khan wrote:
Hvala što nam "osvježi" pamćenje pa u to ime da te podsjetim kako si krivo razumio ulogu Rusije tokom rata u Bosni. Naime, odlučivalo se u Vijeću Sigurnosti UN-a o sankcijama umjesto prve oružane vojne intervencije UN-a na prostoru neke države. Igrom "slučaja" taj prijedlog nije mogao proći zbog protivljenja Rusije (države sa pravom veta) pa su kao "kompromis" izglasane sankcije protiv Srbije i CG... Tek kada su se sankcije pokazale kao potpuno neefikasno rješenje, USA i NATO preuzimaju stvari u svoje ruke i bez odluke UN-a pokreću oružanu vojnu intervenciju protiv bosanskih Srba...
Eto, rekoh da ti zahvalim na osvježavanju pamćenja prijatelju...
Ako vjerujes u to da bi bilo vojne intervencije, ukidanja embarga na oruzje, samo da se Rusija nije protivila, onda nemamo sta pricati. Zivi u takvom ubjedjenju da bi 6. flota razvalila Srbe u aprilu 1992. samo da Rusi nisu bili protiv i da nije bilo Miterana. Ono sto ja znam je da Ruse zaboli neka stvar i za Srbijom i za Bosnom, malo prazne retorike za internu upotrebu. To smo vidjeli i na primjeru koji spominjes, bombardovanja bosanskih Srba 1995., ali i bombardovanja Srbije 1999., ili proglasenja nezavisnosti Kosova.
ljubav_aha

#92 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by ljubav_aha »

paratrooper wrote:
ljubav_aha wrote:
nisam znala da nisi drzavljanin BiH ,zato sam podvukla zamjenicu VAS
ld

#93 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by ld »

bas gledam sakashvilija na bbc uzivo
ako ne laze,kaze da su rusi napali na grad gori,to je gruzijski grad na poal puta izmedju tibilsija i osetije,i da su krenuli iz abhazije tenkovskim napadima na gruziju i da su rusi dovukli oko 1000 tenkova i oklopnih vozila i da napadaju na gruziju
dallton

#94 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by dallton »

izgleda da Sakashvili ne laze, vijesti na Yahoo.com (AP i REuters) javljaju da je rusima cilj da ga skinu. Navodno je Curkin izjavio da i 'demokratski izabrani lider moze biti prepreka stabilnosti.' Ma hoce rusi da maknu Sakasvilija jer je americki covjek, a izgleda da ce Sakasvili ostati bez stolice kad muzika prestane, jer se jos niko nije bas pretrgnuo da mu pomogne. Ma rusi su krenuli da naplate sve americke intervencije, po sistemu ako cete vi i mi cemo....Nije ovo vise hladni rat, vec globalno otopljavanje :-D
karanana

#95 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by karanana »

neka ga i skinu. i zasluzio je sa katastrofalnim potezom koji je uradio. ako ga rusi ne skinu onda bi ga sami gruzijci trebali skinuti.
Real Khan

#96 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by Real Khan »

don vito wrote: Ako vjerujes u to da bi bilo vojne intervencije, ukidanja embarga na oruzje, samo da se Rusija nije protivila, onda nemamo sta pricati. Zivi u takvom ubjedjenju da bi 6. flota razvalila Srbe u aprilu 1992. samo da Rusi nisu bili protiv i da nije bilo Miterana. Ono sto ja znam je da Ruse zaboli neka stvar i za Srbijom i za Bosnom, malo prazne retorike za internu upotrebu. To smo vidjeli i na primjeru koji spominjes, bombardovanja bosanskih Srba 1995., ali i bombardovanja Srbije 1999., ili proglasenja nezavisnosti Kosova.
E vidiš, ti izgleda brkaš Vijeće sigurnosti UN-a i NATO. Niti jedna akcija kroz UN nije prošla na uštrb Srbije samo zahvaljujući Rusiji koja ima pravo veta u tom tijelu. Međutim, Rusija se ništa ne pita u NATO-u jer nije članica tog vojno-političkog pakta. Zato su sve ove akcije koje su pravo zabolile Srbiju u stvari išle kroz NATO. Da Ruse boli neka stvar za Srbijom, onda bi ovo sve bilo moguće obaviti kroz UN. Upravo zbog ove polarizacije u Vijeću sigurnosti UN-a ova najveća svjetska organizacija je došla do svog besmisla i pretvorila se u neku vrstu proširenog Crvenog križa koja se bavi isključivo humanitarnim stvarima. Za neupućene, UN je formiran dogovorom u Bretton Woods-u, u namjeri da se stvori nukleus buduće globalne svjetske vlade... a vidite na šta je ta ideja spala.
Real Khan

#97 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by Real Khan »

dallton wrote:izgleda da Sakashvili ne laze, vijesti na Yahoo.com (AP i REuters) javljaju da je rusima cilj da ga skinu. Navodno je Curkin izjavio da i 'demokratski izabrani lider moze biti prepreka stabilnosti.' Ma hoce rusi da maknu Sakasvilija jer je americki covjek, a izgleda da ce Sakasvili ostati bez stolice kad muzika prestane, jer se jos niko nije bas pretrgnuo da mu pomogne. Ma rusi su krenuli da naplate sve americke intervencije, po sistemu ako cete vi i mi cemo....Nije ovo vise hladni rat, vec globalno otopljavanje :-D
Ovo nije više hladni rat, definitivno. Rusija na ovaj način čini prvi strateški korak ka potpunoj energetskoj kontroli EU... a glavne članice EU su ujedno i članice NATO. Baš me zanima šta će biti odgovor EU na sve ovo. Ako se počnu ulizivati Putinu i Medvedevu (što je vrlo vjerovatna varijanta) onda će se ona "slobodarska" ideja "demokratske i prosperitetne EU od Atlantika do Urala" brzo svesti na puku "rusku guberniju od Urala do Atlantika" kojom će vladati Vladimir Putin. Mislim da se ova situacija neće baš tako brzo riješiti. Ovo je tek početak sage o novom geopolitičkom rasporedu snaga...
Postavlja se pitanje šta je navelo Sakašvilija da prvi napadne. Mislim da je ovdje nasjeo kao levat na KGB-ovski plan koji je osmislio Putin (jednom KGB-uvijek KGB). Mislim, ovo zaoštravanje situacije u tom regionu JEDINO odgovara Rusiji. Ovak je Rusija samo potakla i ubrzala stvari i navela vodu na svoj mlin. Na ovaj zaključak navodi tako spreman "odgovor" koji je toliko "predvidio" stvari da je više potpuno providan. Amerika i EU sigurno nisu nahajcali Sakašvilija da krene, jer ovo nikako ne odgovara ni Americi ni EU.
dallton

#98 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by dallton »

Pa ne mora znaciti, real khan, mozda su rusi znali da ga amerikanci i evropa potpucavaju, i samo ga pustili i sacekali...ko sto su i srbi pustili aliju i. naprijed (nemam lose misljenje o njemu da se razumijemo) pa onda raspali po njemu jer im je alija godio posto su lako mogli po svijetu da sire pricu o borbi protiv militantnog islama....klasicna sacekusa
The 51st State

#99 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by The 51st State »

1gorstak wrote:
homar wrote:Eventualni produženi rat, i vremenski i prostorno oko Rusije šteti samoj Rusiji, iscrpljuje njenu vojnu i ekonomsku moć
Putin je dovoljno brutalan da ovo zavrsi brzo, ti se sutra ujutro probudis, pregledas vijesti a ono snimci ruskih tenkova na ulicama Tbilisija. Pitanje je hoce li ici na to, ili ce se zadovoljiti samo sutiranjem gruzijskih jedinica iz ove gruzijske pokrajine. Nemaju Gruzijci vehabije koji "vole smrt vise od zivota" jer ih "tamo" ceka 70 i kusur manekenki, pa da se ganjaju po sumama kao sto je to (bio) slucaj sa Cecenima.
Ne budali, Ceceni su najvise uspjeha protiv Rusa imali dok im je vodstvo bilo sekularno-komunisticko, cim su im se vehabije prislepale popusili su foru.
Real Khan

#100 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by Real Khan »

dallton wrote:Pa ne mora znaciti, real khan, mozda su rusi znali da ga amerikanci i evropa potpucavaju, i samo ga pustili i sacekali...ko sto su i srbi pustili aliju i. naprijed (nemam lose misljenje o njemu da se razumijemo) pa onda raspali po njemu jer im je alija godio posto su lako mogli po svijetu da sire pricu o borbi protiv militantnog islama....klasicna sacekusa
Izvini @dalltone, jesam li ja dobro razumio kako je Alija prvi napao Srbe... ili sam nešto propustio 1992.? De malo to razjasni jer se osjećam nekako :shock: i :-?
Post Reply