Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post Reply
budhist

#326 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by budhist »

dallton wrote:Pa ako vec biramo izmedju americki bandita i ruskih bandita, meni su drazi americki banditi...eto amerika je bila bandit u zapadnoj njemackoj, a rusija u istocnoj, pa sta bi? A kad god se oba bandita zapute negdje mimo evrope ala rusija u afganistan ili sad amerika u afganistan, u oba slucaja je pusiona :D
Ali se Sakasvili zaletio pa mislio da ce ga fola neko braniti, pao frajer na foru zapad je na mojoj strani :D
a ako se neko nada da je sad ko rusija faktor u centralnoj i istocnoj evropi malo se zeznuo - ruski uticaj tek pocinje tamo u gruziji i ukrajini, a oni nek idu pa nek se rokaju sa cecenima i na kavkazu, tamo ih ceka veliki broj 'prijatelja' koji ce im se krvi napiti ....I sto uopste neki ovdje sad spominju kosovo? to je gotova prica, rusija nije prstom makla da fola pomogne braci, ko sto ne pomaze ni u gruziji, vec samo spasava ekonomski interes od uticaja zapada
Zar nebi bilo bolje da je boljševizam zavladao svijetom,barem bi narod odlučivao a firme bi same po sebi funkcionisale kao privredna društva a ne kao društvo jednod lica,ovo je licemjerni sistem u kojem su firme društva jednog lica i tzv.demokratija nije ni u kom smislu vlast u rukama naroda,ali eto zlo uvijek pobjeđuje,tako je istorija pokazala.
mostarac

#327 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by mostarac »

dottore wrote:radi 5 kvadrata remlje ovoliko svađe.... :-x
ne nego radi ove zelene crte :D

Vazda je sranje zeleno :lol:
Abacija

#328 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by Abacija »

mostarac wrote:
dottore wrote:radi 5 kvadrata remlje ovoliko svađe.... :-x
ne nego radi ove zelene crte :D

Vazda je sranje zeleno :lol:
Onda je i Sarajevo u opasnosti zbog onih zelenih trotoara. :-) :D Da nece slucajno pomisliti da je ispod njih nafta? :shock:
Umjetnik a

#329 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by Umjetnik a »

izgleda da je rusija napravila više štete nego koristi chinvaliu, ma nije njima ni stalo do njih
JThomas

#330 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by JThomas »

pa normalno da nije. mislim, oduvijek su bili poznati kao dobrotvori i zaštitnici slabijih :skoljka:
JThomas

#331 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by JThomas »

_veleposlanik wrote:
Real Khan wrote:
Koliko sam ja naučio po raznim školama, svi ratovi su se oduvijek vodili zbog puke borbe za životni prostor i bogatstva (čitaj RESURSE), a postojala su razna OPRAVDANJA za te ratove.
Još od ratova u prvobitnoj zajednici (za hranu), ratova u starom vijeku (Troja nije sjebana zbog lijepe Helene nego zbog svog strateškog položaja i bogatstva), krstaških ratova između "različitih vjera" (ko fol oslobađanje Kristovog groba, a ono pljačka Damaska, Jerusalema itd...), "suprostavljenih ideologija" u 20 vijeku (borba za "svetu" naftu), pa do modernog "rata protiv terorizma" (borba za "svetu" naftu) i "sukoba civilizacija" (borba za "svetu" naftu), pa čak i ovaj naš rat Srba-Hrvata-Bošnjaka po prostorima bivše Yugoslavije se svodi na borbu za teritorije iz kojih će ekonomije da crpe svoje sirovine (a mnogi nasjeli na priče o vijekovnim neprijateljima)... svi ratovi imaju drugačije opravdanje od stvarnih namjera. Da se te namjere transparentno objave, bilo bi jako teško ili nemoguće nahajcati narodne mase da masovno ginu zbog recimo nečije dobiti na Wall Streetu ili povećanja cijene nafte za 5 ili 50 USD po barelu... Tako, lakše je objasniti da su "oni tamo" prvoklasni dušmani zbog druge vjere, nacije, boje kože, jer ljudi su u prosjeku nedovoljno pametni i obrazovani... na žalost.
:thumbup:

svaka cast Real Khan. kratko i jasno.

to je nekima normala i "zakon opstanka najjaceg". a vamo masama prodaji demokratiju, slobodu, mir....... licemjerstvo, hipokresija u izvornom obliku... dok nam je shopinga i MTV-a sve je uredu.

uffffff, y.bem ti ovaj pokvareni svijet u kojem zivim!!! :x
to je to :thumbup:

čovjek sažeo istoriju ratovanja u nekoliko redova.

nacija, vjera, otadžbina, sve je to zamazivanje očiju narodu...jer neće predsjednici i premijeri ginuti u ratovima.
latinalover

#332 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by latinalover »

meni je najsmjesnije kako su neki zaludjeni religijom..pogotovo muslimani..misle da je islam nebeska religija, a u sustini ista je kao sve ostale (citaj, sredstvo za manipulaciju ljudima)..al neki ljudi su toliko glupi da se zanesu svim sto procitaju,da ce povjerovati da je i Bog objavio knjigu.. :D :roll:
jos samo da je stavio potpis... :lol: vjerovatno ima logickih stvari koji mogu pobiti teze religije..al nisam upucen ...

ja bas iz tog razloga religiiju ne simpatisem..jer to je jedno od jacih sredstava za manipulaciju javnim mjenjem...
i kad neki zaludjeni arap procita nesto u svetoj mu knjizi, protumaci kako njemu odgovara,i bombu na sebe ,pa medju ljude..

i u nasem ratu..lideri sa svih strana su izvlacili materijalnu korist ,medjusobnim dogovorima...

a narod ko narod..."ja sam te i te nacije i vjere, i to je iznad svega" :lol:
dallton

#333 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by dallton »

budhist wrote:
dallton wrote:Pa ako vec biramo izmedju americki bandita i ruskih bandita, meni su drazi americki banditi...eto amerika je bila bandit u zapadnoj njemackoj, a rusija u istocnoj, pa sta bi? A kad god se oba bandita zapute negdje mimo evrope ala rusija u afganistan ili sad amerika u afganistan, u oba slucaja je pusiona :D
Ali se Sakasvili zaletio pa mislio da ce ga fola neko braniti, pao frajer na foru zapad je na mojoj strani :D
a ako se neko nada da je sad ko rusija faktor u centralnoj i istocnoj evropi malo se zeznuo - ruski uticaj tek pocinje tamo u gruziji i ukrajini, a oni nek idu pa nek se rokaju sa cecenima i na kavkazu, tamo ih ceka veliki broj 'prijatelja' koji ce im se krvi napiti ....I sto uopste neki ovdje sad spominju kosovo? to je gotova prica, rusija nije prstom makla da fola pomogne braci, ko sto ne pomaze ni u gruziji, vec samo spasava ekonomski interes od uticaja zapada
Zar nebi bilo bolje da je boljševizam zavladao svijetom,barem bi narod odlučivao a firme bi same po sebi funkcionisale kao privredna društva a ne kao društvo jednod lica,ovo je licemjerni sistem u kojem su firme društva jednog lica i tzv.demokratija nije ni u kom smislu vlast u rukama naroda,ali eto zlo uvijek pobjeđuje,tako je istorija pokazala.
Dobro dosa u istoriju, svi su politicki sistemi cisto licemjerje, samo sto je ovaj s fola demokratijom nesto podnosljiviji nego ostali ljudskoj rasi poznati sistemi vladanja ljudima....Cercil " Demokratija je najgori sistem na svijetu, s tim sto su svi ostali koje smo probali gori" :D
scooter21ba

#334 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by scooter21ba »

komeba wrote:Moja solidarnost sa Gruzijcima jer se nalaze u slicnoj situaciji kao mi 91.- dvije paradrzavne tvorevine koje komsija zeli pripojiti.
pa ne bih rekao da su u istoj situaciji kao mi 92-e
prvo gruzija nije napadnuta nego su oni napali ovu juznu osetiju
a juzna osetija se zeli (cini mi se prije pripojiti rusiji nego otcjepiti) pripojiti rusima a oni abhazia ili kako se vec zove zeli biti samostalna
a ako malo bolje provjeris juzni oseti su skroz drugi narod kojih ima i u danasnjoj sjevernoj oestiji koja je u rusiji
znaci nije podijeljeno na vjerskoj osnovi kao ovdje nego na etnickoj drugi narod drugo sve cini mi se cak i jezik je drugaciji al nisam siguran
kijameta

#335 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by kijameta »

JThomas wrote:
_veleposlanik wrote:
Real Khan wrote:
Koliko sam ja naučio po raznim školama, svi ratovi su se oduvijek vodili zbog puke borbe za životni prostor i bogatstva (čitaj RESURSE), a postojala su razna OPRAVDANJA za te ratove.
Još od ratova u prvobitnoj zajednici (za hranu), ratova u starom vijeku (Troja nije sjebana zbog lijepe Helene nego zbog svog strateškog položaja i bogatstva), krstaških ratova između "različitih vjera" (ko fol oslobađanje Kristovog groba, a ono pljačka Damaska, Jerusalema itd...), "suprostavljenih ideologija" u 20 vijeku (borba za "svetu" naftu), pa do modernog "rata protiv terorizma" (borba za "svetu" naftu) i "sukoba civilizacija" (borba za "svetu" naftu), pa čak i ovaj naš rat Srba-Hrvata-Bošnjaka po prostorima bivše Yugoslavije se svodi na borbu za teritorije iz kojih će ekonomije da crpe svoje sirovine (a mnogi nasjeli na priče o vijekovnim neprijateljima)... svi ratovi imaju drugačije opravdanje od stvarnih namjera. Da se te namjere transparentno objave, bilo bi jako teško ili nemoguće nahajcati narodne mase da masovno ginu zbog recimo nečije dobiti na Wall Streetu ili povećanja cijene nafte za 5 ili 50 USD po barelu... Tako, lakše je objasniti da su "oni tamo" prvoklasni dušmani zbog druge vjere, nacije, boje kože, jer ljudi su u prosjeku nedovoljno pametni i obrazovani... na žalost.
:thumbup:

svaka cast Real Khan. kratko i jasno.

to je nekima normala i "zakon opstanka najjaceg". a vamo masama prodaji demokratiju, slobodu, mir....... licemjerstvo, hipokresija u izvornom obliku... dok nam je shopinga i MTV-a sve je uredu.

uffffff, y.bem ti ovaj pokvareni svijet u kojem zivim!!! :x
to je to :thumbup:

čovjek sažeo istoriju ratovanja u nekoliko redova.

nacija, vjera, otadžbina, sve je to zamazivanje očiju narodu...jer neće predsjednici i premijeri ginuti u ratovima.
Nece nasi 'predsjednici i premijeri ' ginuti i ratovati,jer su supci i beskicmenjaci.Primjer mali Alijin. A americki i posebno britanski i te kako ratuju za svoju zemlju.To se zove moral i etika.Na Balkanu nepoznato,skroz
Abacija

#336 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by Abacija »

scooter21ba wrote:prvo gruzija nije napadnuta nego su oni napali ovu juznu osetiju
Jesi li ti potpuno siguran da je bas tako bilo?
scooter21ba

#337 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by scooter21ba »

Abacija wrote:
scooter21ba wrote:prvo gruzija nije napadnuta nego su oni napali ovu juznu osetiju
siguran sam da rusi nisu poceli rat da bi zauzeli osetiju
uglavnom nisu ni rusi cisti a posebno nisu ni gruzijci
Abacija

#338 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by Abacija »

scooter21ba wrote:
Abacija wrote:
siguran sam da rusi nisu poceli rat da bi zauzeli osetiju
uglavnom nisu ni rusi cisti a posebno nisu ni gruzijci
Zavisi od toga da li se slanje paramilitarnih jedinica u Jusnu Osetiju racuna kao ratno dejstvo ili ne...
scooter21ba

#339 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by scooter21ba »

Abacija wrote:
Zavisi od toga da li se slanje paramilitarnih jedinica u Jusnu Osetiju racuna kao ratno dejstvo ili ne...
ako je tebi paramilitarna regularna cini mi se 58-a armija ruske vojske sta ti je onda ruska vojska a sta je onda grupa tipa tigrovi arkanovi?
_veleposlanik

#340 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by _veleposlanik »

kijameta wrote:
Real Kahn wrote: Koliko sam ja naučio po raznim školama, svi ratovi su se oduvijek vodili zbog puke borbe za životni prostor i bogatstva (čitaj RESURSE), a postojala su razna OPRAVDANJA za te ratove.
Nece nasi 'predsjednici i premijeri ' ginuti i ratovati,jer su supci i beskicmenjaci.Primjer mali Alijin. A americki i posebno britanski i te kako ratuju za svoju zemlju.To se zove moral i etika.Na Balkanu nepoznato,skroz
uz duzno postovanje, kijameta, ne dokazuj koliko toga jos treba da naucis ovako glupim komentarima...

cuj ameri i britanci... pa KRENULO je sve od njih!!!! pobogu narode skontajte vec jednom, ova jebena demokratija je moderni sistem tiranije i ropstva, na suptilan nacin da mi, kao ovce to nismo u stanju skontati.

pitanje je samo biti ili ne biti - ovca!

razmislite malo, svijet je puno slicniji Matrixu nego nekakvoj blesavoj realnosti koju 95% stanovnistva ove jadne planete zamislja. svi smo pijuni na ogromnoj shahovnici zvanoj planeta Zemlja.

samo mi sto imamo internet ne zelimo da prihvatimo tu realnost, jedinu i istinitu! ne interesuje nas jer nismo gladni, imamo guzicu na sigurnom, i plus vodimo jadne zivote misleci da smo slobodni i sretni, sve slika i proizvod jebenog Hollywooda i TVa.

kakvi ameri, kakvi teroristi, kakvi MI????? mi smo zaduzeni da ginemo za gospodarske partije shaha, to se upravo desilo ovim jadnim 2000+ nevinim ljudima...
:x
MuaDib

#341 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by MuaDib »

_veleposlanik wrote:
kijameta wrote:
Real Kahn wrote: Koliko sam ja naučio po raznim školama, svi ratovi su se oduvijek vodili zbog puke borbe za životni prostor i bogatstva (čitaj RESURSE), a postojala su razna OPRAVDANJA za te ratove.
uz duzno postovanje, kijameta, ne dokazuj koliko toga jos treba da naucis ovako glupim komentarima...

cuj ameri i britanci... pa KRENULO je sve od njih!!!! pobogu narode skontajte vec jednom, ova jebena demokratija je moderni sistem tiranije i ropstva, na suptilan nacin da mi, kao ovce to nismo u stanju skontati.

razmislite malo, svijet je puno slicniji Matrixu nego nekakvoj blesavoj realnosti koju 95% stanovnistva ove jadne planete zamislja. svi smo pijuni na ogromnoj shahovnici zvanoj planeta Zemlja.

samo mi sto imamo internet ne zelimo da prihvatimo tu realnost, jedinu i istinitu! ne interesuje nas jer nismo gladni, imamo guzicu na sigurnom, i plus vodimo jadne zivote misleci da smo slobodni i sretni, sve slika i proizvod jebenog Hollywooda i TVa.

kakvi ameri, kakvi teroristi, kakvi MI????? mi smo zaduzeni da ginemo za gospodarske partije shaha, to se upravo desilo ovim jadnim 2000+ nevinim ljudima...

Ovdje si potpuno u pravu, jer je demokratija ustvari diktatura kapitala i raznih interesnih grupa, koje sve podređuju svojim interesima. A narod je jedno stado, koje voli da sluša bajke. :thumbup:
Abacija

#342 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by Abacija »

scooter21ba wrote:
Abacija wrote:
ako je tebi paramilitarna regularna cini mi se 58-a armija ruske vojske sta ti je onda ruska vojska a sta je onda grupa tipa tigrovi arkanovi?
Ja sam mislio na period prije nego sto je Gruzija "napala" Juznu Osetiju. Mora postojati razlog zasto su to uradili. Zasto je Gruzija napala Juznu Osetiju bas u ovom momentu? Mora da je postojao neki "okidac" za sve sto se sad desava tamo...

Ta 58. ruska armija je tek poslije usla u Gruziju.
scooter21ba

#343 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by scooter21ba »

Abacija wrote:
scooter21ba wrote:
Abacija wrote:
Ja sam mislio na period prije nego sto je Gruzija "napala" Juznu Osetiju. Mora postojati razlog zasto su to uradili. Zasto je Gruzija napala Juznu Osetiju bas u ovom momentu? Mora da je postojao neki "okidac" za sve sto se sad desava tamo...

Ta 58. ruska armija je tek poslije usla u Gruziju.
u jednu ruku opravdavam ruse bili ti dozvolio da ti "neprijatelj" se igra u dvoristu ?
ipak mislim da je gruzija tu ispala pijun
nije da siljim za ruse ali sam ovdje na njihovoj strani u odnosu na amere
sta bi ameri rade pola vijeka kad je u pitanju kuba?
kijameta

#344 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by kijameta »

_veleposlanik wrote:
kijameta wrote:

Nisam pisao o politickim sistemima,niti o tome ko je zasta u pravu ili u krivu.Nego sam rekao samo ovo; U Bosni i susjednim balkanskim zemljama,svaki politicar,od predsjednika do bilo kakvog opcinskoga poslanika smatra da je on apsolutno izuzet od bilo koje licne ratne opasnosti,jer je njegov zivot,preznacajan za Bosnu. Dok Amerikanci i posebno Britanci imaju etiku i moral. U USA su kod predsjednickih kandidata ogroman plus,njihove ratne zasluge,dok su im senatori skoro svi ratni veterani.A Britanci su posebna prica,cijela kraljevska porodica je zavrsila vojnu akademiju i prilikom svakog sukoba su uvijek na najopasnijim mjestima.Cercil na primjer je bio dobrovoljac u burskom ratu i ratni zarobljenik i mada je kao takav imao kraljevski tretman,opet je pobjegao iz zatvora i vise od 15 dana bjezao kroz divljinu,dok se nije prikljucio svojoj vojsci.Ucinio je to zato sto mu je to kao britanskom vojniku duznost. To se zove-moral,eticnost,odgovornost. I zbog toga su Britanci tako jaki i volili ih mi ili ne, ne mozemo da ih ne postujemo.Posebno zato sto te osobine u Bosni neces naci nikada.
Tullius Iustinius

#345 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by Tullius Iustinius »

Pa kad USA i NATO mogu da ratuju neprestano po celom svetu može i Rusija da reguliše probleme pored svojih granica a samo nije mi jasno otkud im hrabrosti da pored toliko sranja koja su napravili sada prete Rusiji, izgleda da im je sopstvena snaga udarila u glavu pa je bilo potrebno da ih neko čvokne a ko bi drugi nego Rusi. :-)
dallton

#346 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by dallton »

Tullius Iustinius wrote:Pa kad USA i NATO mogu da ratuju neprestano po celom svetu može i Rusija da reguliše probleme pored svojih granica a samo nije mi jasno otkud im hrabrosti da pored toliko sranja koja su napravili sada prete Rusiji, izgleda da im je sopstvena snaga udarila u glavu pa je bilo potrebno da ih neko čvokne a ko bi drugi nego Rusi. :-)
Opet bizantijski istoricar jednakosti djeli lekcije :D Ne moze, Amerika to moze raditi a Rusija ne moze, na svijetu ne vladaju ista pravila za sve...I sta sad da Rusija pokrene kao nesto akciju u Osetiji slicnu Americkoj za priznanje Kosova? 80% drzava ne bi to priznalo, a Kosovo ce priznati...E to je razlika...Uostalom, politika zasnovana na nekakvom ogranicenom shvatanju pravoslavlja, sveslavenstva i mi fola naftna sila nema nikakve sanse da se prosiri mimo svojih uskih granica, jer se niko ne moze identifikovati s tom politikom. Kao sto se ne moze praviti velika drzava na osnovu srpskog identiteta ili siizma dvanestorice, osim unutar granica nekog od boga zaboravljenog dijela Balkana ili Srednjeg Istoka
Tullius Iustinius

#347 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by Tullius Iustinius »

Ma nisam ja vizantijski istoricar nego savremenik (bar onoliko koliko je to moguce). ;-)
thron

#348 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by thron »

Tullius Iustinius wrote:Pa kad USA i NATO mogu da ratuju neprestano po celom svetu može i Rusija da reguliše probleme pored svojih granica a samo nije mi jasno otkud im hrabrosti da pored toliko sranja koja su napravili sada prete Rusiji, izgleda da im je sopstvena snaga udarila u glavu pa je bilo potrebno da ih neko čvokne a ko bi drugi nego Rusi. :-)

Kakva ba Rusija i bakrači pa pogledajte malo statistiku GDP-a i ulaganja u vojsku pa vidite na kojem su mjestu nisu ni u prvih 5 negdje ni 10 a da ne spominjem da su prvih 5 ujedno i članice nato-a.
dallton

#349 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by dallton »

Nisam pisao o politickim sistemima,niti o tome ko je zasta u pravu ili u krivu.Nego sam rekao samo ovo; U Bosni i susjednim balkanskim zemljama,svaki politicar,od predsjednika do bilo kakvog opcinskoga poslanika smatra da je on apsolutno izuzet od bilo koje licne ratne opasnosti,jer je njegov zivot,preznacajan za Bosnu. Dok Amerikanci i posebno Britanci imaju etiku i moral. U USA su kod predsjednickih kandidata ogroman plus,njihove ratne zasluge,dok su im senatori skoro svi ratni veterani.A Britanci su posebna prica,cijela kraljevska porodica je zavrsila vojnu akademiju i prilikom svakog sukoba su uvijek na najopasnijim mjestima.Cercil na primjer je bio dobrovoljac u burskom ratu i ratni zarobljenik i mada je kao takav imao kraljevski tretman,opet je pobjegao iz zatvora i vise od 15 dana bjezao kroz divljinu,dok se nije prikljucio svojoj vojsci.Ucinio je to zato sto mu je to kao britanskom vojniku duznost. To se zove-moral,eticnost,odgovornost. I zbog toga su Britanci tako jaki i volili ih mi ili ne, ne mozemo da ih ne postujemo.Posebno zato sto te osobine u Bosni neces naci nikada.[/quote]

To je sto posto tacno, McCain kakav je god je bio godinama u zarobljenistvu Vijetnamu, pola senata su ratni veterani...Obama je krenuo ni od cega i bukvalno bio niko i nista, pa je karijeru nakon pravnog faksa zapoceo tako sto je radio kao socijalni radnik u pregradjima Chicaga i to je radio sa crnackim porodicama koji zive ispod svakog dostojanstvenog nivoa i uvijek je recimo bio najglasniji u onome sto je najosjetljivija stvar u crnackoj zajednici u Americi, a to je (ne salim se ovo je stvarno ozbiljno) potpuno odsustvo muskaraca u crnackim porodicama - jednostavno pola ih je u zatvoru, kad izadju nastavljaju po starom, porodica spadne na 3,4 djece i samohranu majku koja radi 3 posla, djeca nemaju kontrole i krenu u kriminal ili neko drugo devijantno ponasanje...A poslije 10 godina takvog rada, tek je onda poceo predavati na pravnom faksu u Chicagu, sto je super prestizno mjesto i super placeno, pa je i to napustio da bi bio najprije predstavnik u Illinoisum, a teka onda senator - a da se razumijemo kao advokat mozes 10 puta vise zaraditi u americi nego kao senator, i pored sve moci koju senatori imaju....ma ljudi jednostavno vjeruju u nesto i na tome rade, kakvo god misljenje neko imao o njima, ipak tu ima jos uvijek dosta etike, u svakom slucaju 100000 puta vise nego medju politicarima u mnogim zemljama (o nama da i ne pricam)
dallton

#350 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by dallton »

Tullius Iustinius wrote:Ma nisam ja vizantijski istoricar nego savremenik (bar onoliko koliko je to moguce). ;-)
Izvinjavam se, ne vizantijski istoricar nego savremeni privremenik..ovo sam te zaboravio pitati, a vezano je za tvoj komentar i moj odgovor - sad da biras da li bi zivio u rusiji ili americi ili u zemlji koju bi jedna od ove dvije sile izabrale, kakav bi tvoj izbor bio?
Post Reply