Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post Reply
dallton

#151 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by dallton »

ne vjerujem da ce im rusi ulaziti u tbilisi, jer sto da ginu u ulicnim borbama? ipak je to grad od vise od milion stanovnika.
mada tamo nema fanatika kao u groznom, pa mozda da se to i desi, ko zna...
ali stoji da ce im rusi u odredjenoj mjeri biti gazde ko i u zadnjih 200 godina, a stoji joj ova da zauzvrat mccain ima zeleno svjetlo da preko izraela izbombarduje iran na zimu.[/quote]

ma nije ti ovo meni zajebancija, nisam budala da mislim da bilo ko sta moze uraditi, nego samo sebi dusu spasavam postavljajuci postove na ovom forumu, ti isti gruzini kojima sam ja ni rod ni pomoz bog su pisali garantna pisma prije 6 godina kad sam trebao da budem elegantno nogiran nogom u dupe iz ceske :(
a naravno da ne mogu nista da uradim, sve je sad uzalud da mi jer bar koga jos izvuci ....nista, pusiona mrtva :x
jeza u ledja

#152 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by jeza u ledja »

Strahota jebote. :sad:
karanana

#153 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by karanana »

MA DAJ... wrote: Pa da im se iz groba ustane Tuhacevsi i pripremi taj napad u naredni 10 godina,ne bi to mogao ostvariti...da dode do Pariza za 10 dana...i dan danas je ruska vojska na jedan nacin u defanzivi,koliko sam upratio stanpu vezano za vojne snage,a da su zapadne strane na suprotnom polju,u ofanzivi sa vojnom tehnologijom
i onaj tvoj post vezano odnos snaga Kine i USA,nide veze...negdje sam procitao da onaj koji kontrolise svemir,taj kontrolise i na zemlji...nadam se da sam bio jasan sa ovim zadnjem i valjda znas sad ko ima tu kontrolu nad ovim jebenim svijetom.
ne sjecam se da sam igdje spominjo kinu i njene snage, ali hajde de....
a ja i dalje stojim sa tim da bi rusi do pariza mogli doci za 10 dana. skontaj ko stoji izmedju rusa i pariza, poljaci i nijemci a francuzi bogu hvala znamo kako su hrabri odmah bi u afriku smugnuli. rusija ima preko 600 hiljada regularnih vojnika, preko 6000 tenkova isto toliko transportera i oko 2500 aviona. sto se tice artiljerije negdje sam cuo da kad bi sabrao svu artiljeriju svijeta opet bi je bilo manje u usporedbi sa ruskom. ne znam jeli to tacno. nato je papirni tigar i da im nije bilo amerike evropljani bi danas bili ili pod 3. rajhom ili pod sovjetskim savezom
MA DAJ...

#154 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by MA DAJ... »

karanana wrote:
MA DAJ... wrote: Pa da im se iz groba ustane Tuhacevsi i pripremi taj napad u naredni 10 godina,ne bi to mogao ostvariti...da dode do Pariza za 10 dana...i dan danas je ruska vojska na jedan nacin u defanzivi,koliko sam upratio stanpu vezano za vojne snage,a da su zapadne strane na suprotnom polju,u ofanzivi sa vojnom tehnologijom
i onaj tvoj post vezano odnos snaga Kine i USA,nide veze...negdje sam procitao da onaj koji kontrolise svemir,taj kontrolise i na zemlji...nadam se da sam bio jasan sa ovim zadnjem i valjda znas sad ko ima tu kontrolu nad ovim jebenim svijetom.
a ja i dalje stojim sa tim da bi rusi do pariza mogli doci za 10 dana. skontaj ko stoji izmedju rusa i pariza, poljaci i nijemci a francuzi bogu hvala znamo kako su hrabri odmah bi u afriku smugnuli. rusija ima preko 600 hiljada regularnih vojnika, preko 6000 tenkova isto toliko transportera i oko 2500 aviona. sto se tice artiljerije negdje sam cuo da kad bi sabrao svu artiljeriju svijeta opet bi je bilo manje u usporedbi sa ruskom. ne znam jeli to tacno. nato je papirni tigar i da im nije bilo amerike evropljani bi danas bili ili pod 3. rajhom ili pod sovjetskim savezom

Moj lapsus vezano za Kinu,jer mi se ucinilo da si ti to spomenuo...a za ostalo karana,ne kontam da mozes tako biti u zabludi sa razmisljanjem...ali hajde,zivi i dalje sa takvim ubjedenje.

PS.poljaka ima oko 700 miliona,a rusa pod upitnikom 250 miliona...zajeban odnos za razliku od ranije :wink:
karanana

#155 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by karanana »

i gruzija je mislila da ih ima 700 miliona pa se ipak ispostavilo da ih je samo 4-4 i po
MA DAJ...

#156 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by MA DAJ... »

karanana wrote:i gruzija je mislila da ih ima 700 miliona pa se ipak ispostavilo da ih je samo 4-4 i po

Ko zna nasto ce se izrodit od ta 4-4 i po miliona,ali koliko sam te upratio sa tvijim razmisljanjem,svatio sam te da si nerealan.
Da ne navodim primjere za tvoje nerealnosti,jer je kasno...
MA DAJ...

#157 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by MA DAJ... »

hape_hapica wrote:
karanana wrote:

Brate dragi,

Nijemci u roku od 24 sata mogu dici 300.000 vojnika na noge. Uz to imaju jace tenkove od Rusije. Jedino ih jebe avijacija. Rusi za 100 godina ne bi stigli do Pariza. Ne shvatam sto neko podcjenuje Njemacku??? Nijemci su 90tih godina imali najjacu vojsku u Evropi (po broju vojnika) ako izuzmemo Rusiju.

Avijacija ih zajebaje :? ...oni imaju u svom sustavu Tornado,sasvim dovoljno za pocetak,a da ne spominjem Fajtera :D .
karanana

#158 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by karanana »

nema njemacka 200 borbenih aviona. iako su im mozda avioni malo stariji ipak mislim da bi rusi dominirali zrakom. a cak i u slucaju male gruzije koja se mogla poraziti i bez avio podrske vidimo sta znaci nadmoc u zraku. dzaba im svi leopardi svijeta ako bi ih rusi imali ko na dlanu sa svojim bombarderima. avijacija uradi veliki dio posla.
jeza u ledja

#159 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by jeza u ledja »

MA DAJ... wrote: PS.poljaka ima oko 700 miliona,a rusa pod upitnikom 250 miliona
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
MA DAJ...

#160 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by MA DAJ... »

jeza u ledja wrote:
MA DAJ... wrote: PS.poljaka ima oko 700 miliona,a rusa pod upitnikom 250 miliona

MA DAJ...

#162 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by MA DAJ... »

karanana wrote:nema njemacka 200 borbenih aviona. iako su im mozda avioni malo stariji ipak mislim da bi rusi dominirali zrakom. a cak i u slucaju male gruzije koja se mogla poraziti i bez avio podrske vidimo sta znaci nadmoc u zraku. dzaba im svi leopardi svijeta ako bi ih rusi imali ko na dlanu sa svojim bombarderima. avijacija uradi veliki dio posla.

:shock: ...na cemu si tako ti boga,da i ja to probam...vidim da te pravo nosi!?
MA DAJ...

#163 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by MA DAJ... »

jeza u ledja wrote:Ma daj...

Ej Forest...sta ima?Da ti ponovim lekciju,vidim da sam te zbunio sa ciframa i ne kopcas,nazalos!???
karanana

#164 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by karanana »

MA DAJ... wrote:
karanana wrote:nema njemacka 200 borbenih aviona. iako su im mozda avioni malo stariji ipak mislim da bi rusi dominirali zrakom. a cak i u slucaju male gruzije koja se mogla poraziti i bez avio podrske vidimo sta znaci nadmoc u zraku. dzaba im svi leopardi svijeta ako bi ih rusi imali ko na dlanu sa svojim bombarderima. avijacija uradi veliki dio posla.

:shock: ...na cemu si tako ti boga,da i ja to probam...vidim da te pravo nosi!?
ma daaaaj....mozes ti i bolje od ovoga
umjesto da stavljas ovakve neorginalne komentare vise bi volio da me protivrjecis necim konstruktivnijim. ako ti se ne svidja moj post reci zasto i sta nije tacno. nisam danas ni na cemu. ponedjeljak je dan odmora od gudre i ostalih malo tezih narkotika.
jeza u ledja

#165 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by jeza u ledja »

MA DAJ... wrote:

Ej Forest...sta ima?Da ti ponovim lekciju,vidim da sam te zbunio sa ciframa i ne kopcas,nazalos!???
Ne kopcam vala, vidim da si napisao da 'Poljaka ima 700 miliona, a Rusa 250' pa nikako da skontam sta si htio reci?
karanana

#166 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by karanana »

jeza u ledja wrote:
MA DAJ... wrote:

Ne kopcam vala, vidim da si napisao da 'Poljaka ima 700 miliona, a Rusa 250' pa nikako da skontam sta si htio reci?
htio je da kaze da je cijela EU i nato sa poljacima i da su sada svi poljaci, svih 700 miliona gradjana EU i amerike. medjutim ja se ne bih previse kladio u to. kad bi rusi krenuli svak bi se o svom jadu zabrino isto ko sto se desilo i kad je hitler krenuo. i tada su poljaci i cesi ocekivali najvise od evrope pa su najgore prosli, prvo ih svabo skaro pa onda staljin.
MA DAJ...

#167 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by MA DAJ... »

Pa bolan navodis neke smjesne cifre oko avijacije,kad ih ovi vec imaju spremne sa vise tipova...suhojev je tu nenadmasan koliko znam,ali nije sve u toj vrsti letjelice...mislim kad vec pisemo o glupostima vezano za rat (a od toga nema nista,u globalnom znacenju),gledaj sta ova suprotna strana ima!?Ne bi presli ni deset kilometara poljske granice,a da ih nebi docekala paprena dobrodoslica od NATA...alo ba,njih je u resursu 700 miliona,sa jakom tehnologijom i industrijom...
ovo je ujedno i odgovor onom bodljikavom da bolje svati onaj moj post oko cifara 700 naspram 250 miliona.Toliko i laku noc.
Topla voda

#168 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by Topla voda »

e haveru dobio sam jos poruke iz gruzije iz razlicitih izvora izgleda da su ljudi u bjezaniji opstoj, 5 osoba koje poznajem su vec u azerbejdzanu....sad im samo mogu pomoci da se docepaju turske ili madjarske i to je to
pa imal ko da ostane tamo ,da se bori?pada drzava,oni bjeze u azerbejdjan :-)
ako ih je 4-5 miliona,to je bar 200-300 milja vojnika..jel oni misle da brane drzavu il je ovo sve predstava za tv?
pa nece rusi poslat milion vojnika..ne kontam,haman im ulaze u glavni grad,a nikakvog otpora
karanana

#169 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by karanana »

ne kontam tvoj post. jeli kazes da bi rusi imali zracnu superiornost ili ne bi?
MA DAJ...

#170 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by MA DAJ... »

karanana wrote:ne kontam tvoj post. jeli kazes da bi rusi imali zracnu superiornost ili ne bi?
da,kazemo na jedan nacin...a ovi imaju odlicnu PVO...plus,eto ti F-22 u prilog te PVO...i onda,kuku
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#171 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by pici »

evo gledam CNN .........pa ovo pravi rat ,rusija zauzima gruziju :shock: :?
BosnaFanatic

#172 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by BosnaFanatic »

tu se nezna ko pije ko placa, za gruziju sam par puta cuo u zivotu nemam pojma sto ratuju i ta osetija i te gluposti treba taj rat brzo zaustavit , opet po civilima, eble ih artilerije,pa rusi ce im za par dana zauzeti cijeli gruziju,zgazise ih sta ces kad su veliki sta mogu gruzijci dabogda im svima bio rat u kuci.Samo mi je zao civila i ona djece po kamijonima
karanana

#173 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by karanana »

BosnaFanatic wrote:tu se nezna ko pije ko placa, za gruziju sam par puta cuo u zivotu nemam pojma sto ratuju i ta osetija i te gluposti treba taj rat brzo zaustavit , opet po civilima, eble ih artilerije,pa rusi ce im za par dana zauzeti cijeli gruziju,zgazise ih sta ces kad su veliki sta mogu gruzijci dabogda im bio rat u kuci.Samo mi je zao civila i ona djece
hahaha. ovo mi zvuci kao kad na tv-u gledam ankete americkih studenata sa raznoraznim pitanjima i smijesnim odgovorima vezanim za svjetsku geografiju i geopolitiku zemalja svijeta. gdje si ti zavrsavo skole? da nisi u americi?
mostarac

#174 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by mostarac »

Real Khan wrote:
karanana wrote:
Real Khan wrote:
Ma ja... baš kao što Sarajevo pade za "dva dana"... :D
o ovome bih jako volio da raspravljam jer sam pobornik teorije da su srbi mogli zauzeti sarajevo da su htjeli u 1992. godini....ali je ipak off topic, pa ako hoces da otvoris drugu temu na ovu interesantnu diskusiju i teoriju, polemisat cemo.

ali zaista mislim da je evropa slaba u usporedbi sa rusijom. tek kad bi amerika uletila punom snagom mogli bi biti otprilike na istom nivou.
Pa, "poborniče", ja nisam 1992. puno teoretisao ali sam se praktično uvjerio da su Srbi žarko željeli da Sarajevo padne, ali se Sarajevo nije slagalo s tom "teorijom". :D
ja isto tako mislim da su Srbi mogli zauzeti ne samo Sarajevo nego i Zagreb. Jugoslavija je imala po hiljadu tenkova i aviona. E zamislite da je Slobo digao 300 aviona u jednom momentu sta bi pocinio. Medjutim to svijet nije dozvoljavao milosevicu ne zato sto nas voli nego jer bi nastao jos veci haos i sto se ne bi imalo gdje sa tim narodom. Ono ako neko misli da se grad mogao odbraniti sa 10 pusaka onda je stvarno naivan. Isto kao sto su mi smjesni oni koji govore o odbrani Mostara od cetnika. kakva crna odbrana, cetnici za okladu prelazili tenkovima na nasu stranu i vracali se. Jednostavno to nije bio dio dogovora i 1992. godine to nisu uradili, a da su mogli umarsirat mogli su i to ne samo na Ferhadiju nego i na Ilicu i Jelacica plac.
BosnaFanatic

#175 Re: Hladni rat postaje topao ! Rusija opalila cvoku USA i NATO-

Post by BosnaFanatic »

ma n
karanana wrote:
BosnaFanatic wrote:tu se nezna ko pije ko placa, za gruziju sam par puta cuo u zivotu nemam pojma sto ratuju i ta osetija i te gluposti treba taj rat brzo zaustavit , opet po civilima, eble ih artilerije,pa rusi ce im za par dana zauzeti cijeli gruziju,zgazise ih sta ces kad su veliki sta mogu gruzijci dabogda im bio rat u kuci.Samo mi je zao civila i ona djece
hahaha. ovo mi zvuci kao kad na tv-u gledam ankete americkih studenata sa raznoraznim pitanjima i smijesnim odgovorima vezanim za svjetsku geografiju i geopolitiku zemalja svijeta. gdje si ti zavrsavo skole? da nisi u americi?
ma nisam brate evo me u bosni samo prvi put u zivotu cujem za tu osetiju i te pokrajine ili sta su ,joj sve iskomplicirano tamo nemam pojma odoh pojesti ovu sarmu pa leci spavat.
Post Reply