Hladna plata (suho meso, sirevi)-gdje kupiti aranžirano?
Moderator: anex
-
ibrik
#1 Hladna plata (suho meso, sirevi)-gdje kupiti aranžirano?
Ima li ko iskustva sa kupovinom aranžiranih hladnih plata (suho meso, sudžuka, surevi, i sl) U sarajevu i koje su cijene otprilike? Radi se o većoj količini za cca.180 ljudi i u pitanju je svadba...
-
addy_sa
#2 Re: Hladna plata (suho meso, sirevi)-gdje kupiti aranžirano?
ja sam to naručivao u onom velikom Merkatoru i bio sam prezadovoljan zaista..
- čaršija
#3 Re: Hladna plata (suho meso, sirevi)-gdje kupiti aranžirano?
takodjer, kupovao u merkatoru na socijalnom, ali poodavno. kolk'o se sjecam, oval za 4-5 osoba je kostao oko 20-tak KM
- Cholina_Lokica
#4 Re: Hladna plata (suho meso, sirevi)-gdje kupiti aranžirano?
isto mercator socijalno, super izgledaju, jestive
cijene se ne sjecam 
-
gurabija78
#5 Re: Hladna plata (suho meso, sirevi)-gdje kupiti aranžirano?
cijena je po kolicinama isto kao i kad kupujes za ceker
s tim sto nekim cudom izadje puno skuplje...
savjet: potrudi se malo vise, nek ti izvagaju pred tobom kolicine koje ce ti staviti na ovale, zajedno sa cijenama, pa tek onda nek redaju na ovale... ako je to izvodivo uopste.....
s tim sto nekim cudom izadje puno skuplje...
savjet: potrudi se malo vise, nek ti izvagaju pred tobom kolicine koje ce ti staviti na ovale, zajedno sa cijenama, pa tek onda nek redaju na ovale... ako je to izvodivo uopste.....
- karanana
#6 Re: Hladna plata (suho meso, sirevi)-gdje kupiti aranžirano?
uz ovale ti zalijepe etikete koje su navagali. e sad, moguce je da izvagaju jednu kolicinu a na oval stave manje, to je moguce, ali to je tesko iskontrolisati jer je nemoguce non stop drzati ih na oku dok slazu ovale jer to rade ja mislim tamo iza u onim prostorijama. kupi jedan-dva testna ovala i otprilike ces odokativno znati koliko ima mesa i sira i za koliko para, pa ces onda moci lako skontati koliko ti love treba za 180 ljudi.
a moguce je da naplacuju i tu uslugu i ovale pa je zato skuplje.
-
ibrik
#7 Re: Hladna plata (suho meso, sirevi)-gdje kupiti aranžirano?
Čuo sam i ja za Mercator, ali i to da te pošteno opale po ušima za cijenu i količinu...u svakom slučaju ću otići tamo da se raspitam...ako neko ima i nekoga ko to privatno radi, ono ja kupim sta treba i platim čovjeku da aranžira extra bi bilo...
- kurty
#8 Re: Hladna plata (suho meso, sirevi)-gdje kupiti aranžirano?
ovo ti je najbolja opcija... Najsigurnija i najisplativija...ibrik wrote:Čuo sam i ja za Mercator, ali i to da te pošteno opale po ušima za cijenu i količinu...u svakom slučaju ću otići tamo da se raspitam...ako neko ima i nekoga ko to privatno radi, ono ja kupim sta treba i platim čovjeku da aranžira extra bi bilo...
p.s. Ako ces u Visokom kupovati meso...Kad pokucas na vrata reci da ti treba "suhog mesa za doktore"... Ono ti je oko 20maraka po kili i najbolje je
-
gurabija78
#9 Re: Hladna plata (suho meso, sirevi)-gdje kupiti aranžirano?
ovale naplacuju, ali uslugu ne, bar ne deklarativno.... ali izadje ofirno preskupo..... vjerovatno je caka u kolicinamakaranana wrote:uz ovale ti zalijepe etikete koje su navagali. e sad, moguce je da izvagaju jednu kolicinu a na oval stave manje, to je moguce, ali to je tesko iskontrolisati jer je nemoguce non stop drzati ih na oku dok slazu ovale jer to rade ja mislim tamo iza u onim prostorijama. kupi jedan-dva testna ovala i otprilike ces odokativno znati koliko ima mesa i sira i za koliko para, pa ces onda moci lako skontati koliko ti love treba za 180 ljudi.
-
LaCici
#10 Re: Hladna plata (suho meso, sirevi)-gdje kupiti aranžirano?
Jednom jela taj oval iz Mercatora, i uzasan je bio. Sve mi je bilo nejestivo - zilavo i staro.
-
zijancer
#11 Re: Hladna plata (suho meso, sirevi)-gdje kupiti aranžirano?
hej hejjj
suho meso kupi sam, ako cu i Yaa
biti na toj svadbi
i to užičko
, njet visoko itd, uz duzzzno postovaNJJe 
i to užičko