HIZMET SARAJEVO-all about

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
dezurni_ucenik

#26 Re: HIZMET SARAJEVO-all about

Post by dezurni_ucenik »

crno_sa_zlatnim wrote:
piupiu wrote:Da li bi neko bio ljubazan da objasni štogod o organizaciji, nismo svi jednako upućeni, a ne bi bilo loše i reći koju o tome zašto mislite da su dobri ili loši, pozitivni ili negativni. Nema razloga za dramu, stvarno, tema je vjerovatno interesantna, ali dajte bar da se razvije u temu. :)

Inače, ja namah počnem pričati o klevetanju, pravilima, zakonima i tako nekim budalaštinama, pošto volim rad, red i disciplinu. :D :lol:
Otišla sam na jednu njihovu "sesiju", čisto da se uvjerim u ono što ljudi pričaju, a to je:
- organizacija koja djeluje polutajno, vrbuje djecu iz siromašnijih porodica, plaćajući im smještaj u Sarajevu, i time ih kupuje do kraja života, jer je općepoznato da je Bošnjo glup bio i prije, a takvim su ga dodatno napravili kriminalci koji su na vlasti posljednjih 20 godina;
- otvaranje turskih škola i fakulteta ide u paketu sa ovim a to je ovladavanje ekonomskim i političkim prostorom na kojem su Bošnjaci većina:
- najavljena privatizacija BH Telecom-a i još par respektabilnih kompanija je kraj prvog dijela ovog procesa i meni je sad konačno jasno, jer sam se uvijek pitala koji je smisao otvoriti turski koledž i fakultet i dovesti turske studente ovdje, zašto ovoliko turske omladine u Sarajevu;
- u paketu sa ovim ide i dovlačenje arapa u Sarajevo, prave razmjere katastrofe će biti vidljive tek kroz 10-ak godina, kad Bošnjo ne bude imo gdje raspuhat roštilj i okrenuti janjca za Prvi maj, a da ne govorim o onim kojima Arapi budu u komšiluku.
- znači, ništa ovdje nije slučajno, ali nažalost, sve što se radi ide na štetu Bošnjaka koji su izgleda predodređeni da budu nečije roblje, sada im je namijenjeno da budu ponovo turski i arapski podanici i služinčad;
- i na kraju, hizmet je isto što i vehabijski pokret, zajednica ili nazovite ga kako hoćete, samo upakovano u celofan.
-

Koja je poveznica BH Telekoma i Hizmeta ?

Ja sam primjetio da su ti turski studenti prosle sedmice slavili pobjedu Erdogana ovdje kod nas...

I dalje smatram da je rijec o paranoji skrojenoj od strane turkofila.
Last edited by dezurni_ucenik on 09/11/2015 16:00, edited 1 time in total.
crno_sa_zlatnim

#27 Re: HIZMET SARAJEVO-all about

Post by crno_sa_zlatnim »

BH Telecom je obećan Turcima u postupku privatizacije, te će analogno tome njihovi kadrovi poslije privatizacije preuzeti većinu pozicija u istom.
crno_sa_zlatnim

#28 Re: HIZMET SARAJEVO-all about

crno_sa_zlatnim wrote:BH Telecom je obećan Turcima u postupku privatizacije, te će analogno tome njihovi kadrovi poslije privatizacije preuzeti većinu pozicija u istom. Hizmet ima mrežu svojih ljudi u skoro svim područjima koja su interesantna.
JThomas

#29 Re: HIZMET SARAJEVO-all about

Post by JThomas »

moguće, ali sigurno ne turskoj opoziciji.
Cavendish

#30 Re: HIZMET SARAJEVO-all about

Post by Cavendish »

crno_sa_zlatnim wrote:
piupiu wrote:Da li bi neko bio ljubazan da objasni štogod o organizaciji, nismo svi jednako upućeni, a ne bi bilo loše i reći koju o tome zašto mislite da su dobri ili loši, pozitivni ili negativni. Nema razloga za dramu, stvarno, tema je vjerovatno interesantna, ali dajte bar da se razvije u temu. :)

Inače, ja namah počnem pričati o klevetanju, pravilima, zakonima i tako nekim budalaštinama, pošto volim rad, red i disciplinu. :D :lol:
Otišla sam na jednu njihovu "sesiju", čisto da se uvjerim u ono što ljudi pričaju, a to je:
- organizacija koja djeluje polutajno, vrbuje djecu iz siromašnijih porodica, plaćajući im smještaj u Sarajevu, i time ih kupuje do kraja života, jer je općepoznato da je Bošnjo glup bio i prije, a takvim su ga dodatno napravili kriminalci koji su na vlasti posljednjih 20 godina;
- otvaranje turskih škola i fakulteta ide u paketu sa ovim a to je ovladavanje ekonomskim i političkim prostorom na kojem su Bošnjaci većina:
- najavljena privatizacija BH Telecom-a i još par respektabilnih kompanija je kraj prvog dijela ovog procesa i meni je sad konačno jasno, jer sam se uvijek pitala koji je smisao otvoriti turski koledž i fakultet i dovesti turske studente ovdje, zašto ovoliko turske omladine u Sarajevu;
- u paketu sa ovim ide i dovlačenje arapa u Sarajevo, prave razmjere katastrofe će biti vidljive tek kroz 10-ak godina, kad Bošnjo ne bude imo gdje raspuhat roštilj i okrenuti janjca za Prvi maj, a da ne govorim o onim kojima Arapi budu u komšiluku.
- znači, ništa ovdje nije slučajno, ali nažalost, sve što se radi ide na štetu Bošnjaka koji su izgleda predodređeni da budu nečije roblje, sada im je namijenjeno da budu ponovo turski i arapski podanici i služinčad;
- i na kraju, hizmet je isto što i vehabijski pokret, zajednica ili nazovite ga kako hoćete, samo upakovano u celofan.
-
Vecu kolicinu gluposti i lazi odavno nisam procitao na jednom mjestu. Zaista ne zelim saad redom da pobijam sve ovo sto je napisano jer bi mi za to trebalo dosta vremena.Kakav crni telekom, arapi, je li se ti salis ili ozbiljno? Nikakvo polutajno djelovanje, vrbovanje djece islicne mutne radnje. Jel neko stvarno neko misli da SIPA do sada ne bi djelovala da ima i trunka nelegalnih poslova.
insomnia78

#31 Re: HIZMET SARAJEVO-all about

Post by insomnia78 »

SIPA je inace sinonim brzog i pravovremenog djelovanja na zastiti ustavno pravnog poretka:D

PS: da su u pitanju kopiraci :D CD-ova ili knjiga pa ne velim :lol: :lol:
crno_sa_zlatnim

#32 Re: HIZMET SARAJEVO-all about

Cavendish wrote:
crno_sa_zlatnim wrote:

-
Vecu kolicinu gluposti i lazi odavno nisam procitao na jednom mjestu. Zaista ne zelim saad redom da pobijam sve ovo sto je napisano jer bi mi za to trebalo dosta vremena.Kakav crni telekom, arapi, je li se ti salis ili ozbiljno? Nikakvo polutajno djelovanje, vrbovanje djece islicne mutne radnje. Jel neko stvarno neko misli da SIPA do sada ne bi djelovala da ima i trunka nelegalnih poslova.
Zamolila bih te da ides redom i pobiješ ono što sam napisala, ili u suprotnom mi se izvineš za ono što si ti napisao. Ne možeš za nekog/nešto reći da je glupost a ne obrazložiti zašto tako misliš.
Drinski

#33 Re: HIZMET SARAJEVO-all about

Post by Drinski »

Ponekada se pitam da li ima smisla uopće trošiti vrijeme na bezze priču, dobro, čim smo na forumu onda zgubidanimo, ne čekaju nas neki veliki poslovi pa smo ovdje, ali se moze naci i pametnije "zgubidanjenje" od odgovora na sranje-od-teza.
Banksy

#34 Re: HIZMET SARAJEVO-all about

Post by Banksy »

crno_sa_zlatnim wrote:
Sve o čemu pišeš iznad vezano je za SDA saveznike AKP i RT Erdogana koji se, kako primjećuješ, polako uvode u Bosnu.
Hizmet i F. Gulen su Erdoganovi smrtni neprijatelji.

http://www.bbc.com/news/world-13503361
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#35 Re: HIZMET SARAJEVO-all about

Post by hrasno38 »

Banksy

#36 Re: HIZMET SARAJEVO-all about

Post by Banksy »

Al Jazeera je pro-Erdoganov medij ... (kao i Osman Softić, autor teksta )
Last edited by Banksy on 10/11/2015 10:28, edited 1 time in total.
crno_sa_zlatnim

#37 Re: HIZMET SARAJEVO-all about

Banksy wrote:
crno_sa_zlatnim wrote:
Sve o čemu pišeš iznad vezano je za SDA saveznike AKP i RT Erdogana koji se, kako primjećuješ, polako uvode u Bosnu.

Znam, međutim, kako objasniti činjenicu da određeni broj visokopozicioniranih SDA kadova pomaže Hizmet, i finansijski i moralno, i kako god pomisle da je potrebno. Ne želim da detaljišem, ali su oni izgleda jedni drugima protivnici samo u Turskoj, ovdje se fantastično nadopunjuju.
Banksy

#38 Re: HIZMET SARAJEVO-all about

Post by Banksy »

crno_sa_zlatnim wrote:
Banksy wrote:
crno_sa_zlatnim wrote:

Znam, međutim, kako objasniti činjenicu da određeni broj visokopozicioniranih SDA kadova pomaže Hizmet, i finansijski i moralno, i kako god pomisle da je potrebno. Ne želim da detaljišem, ali su oni izgleda jedni drugima protivnici samo u Turskoj, ovdje se fantastično nadopunjuju.
Teško da je tako, ali i da jeste, sasvim nebitno za BiH.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#39 Re: HIZMET SARAJEVO-all about

Post by hrasno38 »

Banksy wrote:
Ok evo onda BBC nije sigurno....

http://novovrijeme.ba/fethullah-glen-mo ... i-ucenjak/

http://www.bbc.com/news/world-europe-25885817

https://www.youtube.com/watch?v=3mQhbMMy0SY
dezurni_ucenik

#40 Re: HIZMET SARAJEVO-all about

Post by dezurni_ucenik »

:lol:
ultima_palabra

#41 Re: HIZMET SARAJEVO-all about

Post by ultima_palabra »

Po meni se radi o jednom vidu islamske masonerije. Pozitivne stvari su otvaranje obrazovnih ustanova koje nisu pod uticajem vjere i ideologije, te činjenica da sama organizacija baštini umjereni, sufijski pristup islamu.

Ono što bi moglo biti negativno je taj neki veo tajnosti oko organizacije i kult vođe. A to da će se njeni pripadnici infiltrirati u strukture i preuzeti kontrolu nad državom je smiješno. Trabunjanja fanova turskog Putina.
@mba

#42 Re: HIZMET SARAJEVO-all about

Post by @mba »

jao_situacije wrote:organizacija koja dugoročno gledano može destabilizirati bih ako uspiju uraditi ono što su uradili u turskoj

sto dalje od njih to bolje, organizacija Koje ima strukture jedne sekte!
dezurni_ucenik

#43 Re: HIZMET SARAJEVO-all about

Post by dezurni_ucenik »

@mba wrote:
jao_situacije wrote:organizacija koja dugoročno gledano može destabilizirati bih ako uspiju uraditi ono što su uradili u turskoj

sto dalje od njih to bolje, organizacija Koje ima strukture jedne sekte!

Ma ja. Nebitno sto sirotinji omugucuje besplatno obrazovanje. Toga se vi i najvise plasite - obrazovanog insana.
Cavendish

#44 Re: HIZMET SARAJEVO-all about

Post by Cavendish »

Vecu kolicinu gluposti i lazi odavno nisam procitao na jednom mjestu. Zaista ne zelim saad redom da pobijam sve ovo sto je napisano jer bi mi za to trebalo dosta vremena.Kakav crni telekom, arapi, je li se ti salis ili ozbiljno? Nikakvo polutajno djelovanje, vrbovanje djece islicne mutne radnje. Jel neko stvarno neko misli da SIPA do sada ne bi djelovala da ima i trunka nelegalnih poslova.[/quote]

Zamolila bih te da ides redom i pobiješ ono što sam napisala, ili u suprotnom mi se izvineš za ono što si ti napisao. Ne možeš za nekog/nešto reći da je glupost a ne obrazložiti zašto tako misliš.[/quote]
Valjda ste Vi vise naucili o Hizmetu na jednoj "sesiji" od mene koji sam tu proveo pet godina. Zaista prvobitno nisam smatrao za svrsishodno da pobijam gomilu lazi i nebuloza ali na Vase insistiranje spreman sam odgovoriti na Vase navode. U hizmetu dolaze momci iz svih drustvenih slojeva i raznih financijskih mogucnosti. Niko nikog ne vrbuje i ne prisiljava da dodje u hizmet. Ja sam imao dovoljno sredstava da placam smjestaj tako da nisam dobio nikakvu materijalnu pomoc od strane hizmeta, naravno da su momci slabijeg financijskog stanja dobijali pomoc koja je uglavnom bila simbolicna izuzev bas ekstremnih slucajeva. Volio bih da me prosvijetlite oko pitanja privatizacije Bh Telecoma, kakve veze ima NVO iz Turske, koja je u isto vrijeme u nemilosti turske vlade, sa kupovinom Bh telecoma? A o povezanosti arapa i Hizmeta zaista je suvisno bilo sta reci kada se zna kako na Arapi gledaju na Turke i njihovu interpretaciju Islama. da li se i dalje trebam izviniti?
Cavendish

#45 Re: HIZMET SARAJEVO-all about

Post by Cavendish »

crno_sa_zlatnim wrote:
Cavendish wrote:
crno_sa_zlatnim wrote:

Zamolila bih te da ides redom i pobiješ ono što sam napisala, ili u suprotnom mi se izvineš za ono što si ti napisao. Ne možeš za nekog/nešto reći da je glupost a ne obrazložiti zašto tako misliš.
Valjda ste Vi vise naucili o Hizmetu na jednoj "sesiji" od mene koji sam tu proveo pet godina. Zaista prvobitno nisam smatrao za svrsishodno da pobijam gomilu lazi i nebuloza ali na Vase insistiranje spreman sam odgovoriti na Vase navode. U hizmetu dolaze momci iz svih drustvenih slojeva i raznih financijskih mogucnosti. Niko nikog ne vrbuje i ne prisiljava da dodje u hizmet. Ja sam imao dovoljno sredstava da placam smjestaj tako da nisam dobio nikakvu materijalnu pomoc od strane hizmeta, naravno da su momci slabijeg financijskog stanja dobijali pomoc koja je uglavnom bila simbolicna izuzev bas ekstremnih slucajeva. Volio bih da me prosvijetlite oko pitanja privatizacije Bh Telecoma, kakve veze ima NVO iz Turske, koja je u isto vrijeme u nemilosti turske vlade, sa kupovinom Bh telecoma? A o povezanosti arapa i Hizmeta zaista je suvisno bilo sta reci kada se zna kako na Arapi gledaju na Turke i njihovu interpretaciju Islama. da li se i dalje trebam izviniti?
piupiu

#46 Re: HIZMET SARAJEVO-all about

Post by piupiu »

Evo, malo s Al Jazeere ...

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/tu ... za-gulenom

Usput, zamolila bih vas da se manje bavite diskvalificiranjem "protivnika" sudovima o njihovoj "paranoji", "gluposti", itd ... a, malo više temom. Nema potrebe za vrijedjanjem. Hvala. :)
asurbanipal

#47 Re: HIZMET SARAJEVO-all about

Post by asurbanipal »

jao_situacije wrote:
dezurni_ucenik wrote:
Jao paranoje :lol: :lol: :lol: , ovo je bas bilo u stilu Kaplanovog gostovanja kod Hadzifejzovica, kad se jadnik sav istripovao strasnim turskim koledzima koje drze hizmetovci u Sarajevu. :lol:
:thumbup:

imamo potvrdu da je ta organizacija to pokušala u turskoj imamo te neke zajebancija koledže, otvaraju medije po bih i to je paranoja
glavu u pijesak

Engdahl je svojevremeno pisao o Gulenu i njegovom pokretu.

Evo i članka o tome:

Boston and the CIA ‘Snafu’: The grey eminence behind Turkey’s Erdogan and the AKP

http://www.voltairenet.org/article178623.html
dezurni_ucenik

#48 Re: HIZMET SARAJEVO-all about

Post by dezurni_ucenik »

piupiu wrote:Evo, malo s Al Jazeere ...

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/tu ... za-gulenom

Usput, zamolila bih vas da se manje bavite diskvalificiranjem "protivnika" sudovima o njihovoj "paranoji", "gluposti", itd ... a, malo više temom. Nema potrebe za vrijedjanjem. Hvala. :)

Realno, niko nije iznio nijedan dokaz. Sve je na nivou rekla-kazala. I ne vidim nista lose u tome sto sirotinji omogocuju besplatno skolovanje. Erdogan vjerovatno hoce da unisti opoziciju na bilo koji nacin, da uspostavi diktaturu, pa to pokusava i preko svojih satelita u Bosni.
asurbanipal

#49 Re: HIZMET SARAJEVO-all about

Post by asurbanipal »

hrasno38 wrote:
Banksy wrote:

http://novovrijeme.ba/fethullah-glen-mo ... i-ucenjak/

Usta moja hvalite me...Glasnik Gulenovih simpatizera u BiH...
mousstapha

#50 Re: HIZMET SARAJEVO-all about

Post by mousstapha »

Nesto slicno kao kad avaz objavi clanak o Fahri. :D

Ovo je generalno interesantna tema i sigurno ce biti zanimljivo pratiti daljni razvoj sukoba Erdogana i Gulena. Ne mislim da kod nas moze izazvati posebne probleme.
Post Reply