HITNO trazim stan

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mangos80

#1 HITNO trazim stan

Post by mangos80 »

Negdje oko 10.11. se zbog posla selim u Sarajevo. U Sarajevu sam bila tek 2,3 puta tako da ga zaista ne znam dobro. Jos uvijek nisam potrazila po internetu (sto cu uraditi sada) ali htjela sam krenuti sa forumom jer, iz osobnog iskustva, tu uvijek doznam najvise informacija.
Uglavnom, ako netko iznajmljuje jednosoban stan, garsonijeru ili moze i dvosoban a nekome treba cimerica (sto se mene tice druga osoba moze biti i musko i zensko) molila bih da mi se javi. Ne mora biti u strogom centru (ali bilo bi lijepo da se mogu prosetati do centra) samo ako je ikako moguce da je lokacija negdje gdje je dobra povezanost jer nemam auto znaci koristila bih javni prijevoz.
Sto se cijene tice ne bih sigurno mogla iznad 350km ali naravno sto jeftinije to bolje. :) Eto to bi bilo to. Bilo kakav prijedlog bi mi dobro dosao i zaista bih cijenila bilo kakav savjet. Hvala puno svima!
-ado-

#2 Re: HITNO trazim stan

Post by -ado- »

Da si u Zenici dao bi ti ja dzaba sobu :D
TheWatcher

#3 Re: HITNO trazim stan

Post by TheWatcher »

http://www.*** SPAM ***.ba :thumbup: obavezno pogladaj :dance: a ako ne nadjes do tada ja cu ti iznajmiti polovinu kreveta dok se ne snadjes :skoljka:
-ado-

#4 Re: HITNO trazim stan

Post by -ado- »

Ja sam prvi bio ovdje...odabi :D
TheWatcher

#5 Re: HITNO trazim stan

Post by TheWatcher »

-ado- wrote:Ja sam prvi bio ovdje...odabi :D
hebe te to sto si u zenici a ja u sarajevu :lol: :lol: :lol:
jazz001

#6 Re: HITNO trazim stan

Post by jazz001 »

ako si zainteresovana ja imam stan koji izdajem za 300 km a u toj cijeni su ti uracunate i rezije,,,cen.grijanje,struja,voda,plin,,stan je 15 min hodanja od centra a prevozom 5min... :dance:
Skyfox

#7 Re: HITNO trazim stan

Post by Skyfox »

300 - mislim da je puno :D
mangos80

#8 Re: HITNO trazim stan

Post by mangos80 »

TheWatcher wrote:http://www.*** SPAM ***.ba :thumbup: obavezno pogladaj :dance: a ako ne nadjes do tada ja cu ti iznajmiti polovinu kreveta dok se ne snadjes :skoljka:
:) super hvala ti puno. Jos bih ti vise bila zahvalna da ih mogu pregledati bez pretplate :(
mangos80

#9 Re: HITNO trazim stan

Post by mangos80 »

jazz001 wrote:ako si zainteresovana ja imam stan koji izdajem za 300 km a u toj cijeni su ti uracunate i rezije,,,cen.grijanje,struja,voda,plin,,stan je 15 min hodanja od centra a prevozom 5min... :dance:
super, jesam. poslala sam ti poruku na pp
eto ako se nađe jos tko, slobodno, od viska glava na boli. I hvala vam svima!
piupiu

#10 Re: HITNO trazim stan

Post by piupiu »

E, kad smo vec kod teme, ima li nenamjestenih stanova za izdavanje, zna li ko kakav je omjer, meni se cini sve namjesteno.

BTW, trazim stan, posao i muza, moze? :D :lol:
mangos80

#11 Re: HITNO trazim stan

Post by mangos80 »

piupiu wrote:E, kad smo vec kod teme, ima li nenamjestenih stanova za izdavanje, zna li ko kakav je omjer, meni se cini sve namjesteno.

BTW, trazim stan, posao i muza, moze? :D :lol:

:)
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#12 Re: HITNO trazim stan

Post by anjusha »

Ima ovdje nas izgleda vise koji trazimo stan... I ja bih jednu garsonjeru, ili jednosoban (moze i prazan) malo blize Skenderiji i Ferhadiji nego Alipasinom i Dobrinji, iskljucivo da zivim sama. U super oglasima- nista pametno. Sve garsonjere tamo po 400, 450 km plus režije (i grijanje koje te odere ko malo šta). Pa nisam milioner bemu! Da jesam kupila bih sebi stan, keširala, a ne seljakala se ovako. Zato sam skontala da trazim prazan- valjda su ti jeftiniji. Svi prijedolzi i ponude dobro dosle.

PS: ako nekome treba preporuka- sadasnja gazdarica mi pomaze da nadjem stan i to je najbolja preporuka koju mislim da mogu imati. A selim se jer mi je postalo prenapučeno u stanu- nas 3 na 40 kvadrata... Zahvaljujem unaprijed :)
Last edited by anjusha on 29/10/2008 11:23, edited 1 time in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#13 Re: HITNO trazim stan

Post by mIRCerka »

TRAŽIM CIMERA/ICU
Cijena: 200,00 KM

Student traži ozbiljnog cimera/icu - stan 100m2 na Socijalnom nasuprot Robota, 2 spavaće sobe, kupatilo+wc, prostrane ostale sobe, centralno grijanje - cijena 200KM+polovina režija. Izrazito povoljno!!!
Tel. 062918209
anjusha

#14 Re: HITNO trazim stan

Post by anjusha »

Ja jos stan nisam nasla :( Pa je li moguce da je to tako tesko u Sarajevu? :(
anjusha

#15 Re: HITNO trazim stan

Post by anjusha »

Nakon više od mjesec dana traženja, postavljam si pitanje- šta to nije u redu sa mnom, ili sa drugim ljudima? Još uvijek stan nisam našla! Vidjela sam ih do sad milion. Uobičajena cijena je da traže za potpuno prazne stanove (ma ni lustera nema) negdje oko Hrasnog- Otoke oko 300-350 km (i dok ja kupim sve što mi fali- frižider, peć i sl- koliko me onda izađe), ili traže oko 400-450 za neke za stanove u centru. - A kad kažem stan - isključivo mislim na garsonjere ili jednosobne stanove!!!!!

Ako se slučajno nađe opremljena garsonjera od 300 km u Hrasnom/Č.Vila/D.Malta i sl. to je već izdato prije nego dođem do telefona. A ako je garsonjera od oko 300 km u centru- to automatski podrazumijeva iduće: stare stvari ili nenamješten, u podrumu i BEZ grijanja (kažu ti kako je zapravo to super jer sebi kupiš TA peć i plaćaš onoliko struje koliko potrošiš---a kupanje????)
Ludilo!
Je li ja tražim previše?

Please somebody help me....

PS: Još uvijek želim da živim sama....
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#16 Re: HITNO trazim stan

Post by grunt »

Ne trazis previse,ali osim tebe to i svi drugi traze :) .Ljudi mogu sebi uglavnom da priuste samo stanove te velicine.
anjusha

#17 Re: HITNO trazim stan

Post by anjusha »

Ma iz iskustva ovog trazenja- za istu cijenu po koju nude garsonjere i jednosobne stanove mogu se unajmiti i dvosobni stanovi. Sto je genijalno ako imas cimerku/ momka/ sestru ... bilo koga da zivis sa njim. Međutim, ja sam došla do vremena kad mi se ne živi sa drugim ljudima, stvarno mi je toga više dosta, nakon 8 godina takvog života. Eh, sad su kritične režije, a pogotovo grijanje i to je to :)
strong69

#18 Re: HITNO trazim stan

Post by strong69 »

Samo Ch.Vila i Malta dolaze u obzir? Ja bih pogledao malo po Kosevskom Brdu... Tamo je moj prijatelj iznajmio namjestenu garsonjeru za 200 KM... Na Alipasinom i Dobrinji su takoder stanovi bili jeftiniji malo.
Sretno :-D
Post Reply