HITNO!

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
BHF_Manijak

#1 HITNO!

Post by BHF_Manijak »

Fakat se izvinjavam moderaciji ako vec ima postojeca tema ali ne da mi se sad trazit jer mi je frka kako i stoji u naslovu... :mrgreen:

Treba mi hitno informacija gdje se ima kupiti onaj prah protiv mrava ili u kojem je vec obliku to sredstvo...Invaziju imam u kuci na med, mravinjak haman cijeli, ne isplati se rucno ih trijebit! :mrgreen:

Da li ima u obicnoj epoteci ili samo u poljoprivrednoj?! I usput gdje je najbliza poljoprivredna u Novom gradu, u blizini otoke!
Racunica

#2 Re: HITNO!

Post by Racunica »

Ne znam gdje ima kupiti taj prah... Ono sto je meni pomoglo je obicni zacin: BIBER :) zdravo a 99,9% efikasno...
BHF_Manijak

#3 Re: HITNO!

Post by BHF_Manijak »

Evo posuo sam po udarnim mjestima(Ne mogu ga bas po cijeloj kuci rasuti :mrgreen: ) pa vidjet cu kakav je ucinak, tj kuda su ulazili u stan i na mjestu gdje "meze" :mrgreen:

Ali opet ako eko zna gdje ima tog spreja nek napise, valja mi u kostac se uhvatit sa ovim crnim napastima... :roll: :mrgreen:
uvijek dobar post

#4 Re: HITNO!

Post by uvijek dobar post »

prah se zove neopitroid..najucinkoviti je jer ga mravi na sebi nose i u gnijezdo.
ima da se kupi u svakoj poljoprivrednoj apoteci u gradu. ne znam gdje je najbliža u novom gradu.
Cober

#5 Re: HITNO!

Post by Cober »

Ne treba ti taj otrov koji češ 100% unijeti i u sebe i svoje ukućane.. Obična kuhinjska so je sasvim dovoljna da odsele, i ne prelaze tu slanu liniju
kjafiraginica

#6 Re: HITNO!

Post by kjafiraginica »

meni je neopitin pomogao, ali smo imali pravo alergijske reakcije na njega... tako da - pazi na kolicinu...

funkcionise tako sto misle da je hrana i nose ga u gnijezdo, pa potruju cijelo leglo. ne zvuci bas humano, ali ocajnicka vremna zahtjevajuocajnicke mjere...

ima u poljoopremi...

pozz
karanana

#7 Re: HITNO!

Post by karanana »

ja koristim onaj sprej raid. vjerovatno je otrov ali ih poprilicno dobro pocera, bar za neko vrijeme.
najbliza poljoprivredna apoteka ti je ja mislim tamo u 100metarci, na pocetku ako ides iz pravca vjetrenjace. jeli ono poljoprivredna apoteka?
Duhovni Vođa

#8 Re: HITNO!

Post by Duhovni Vođa »

Cober wrote:Ne treba ti taj otrov koji češ 100% unijeti i u sebe i svoje ukućane.. Obična kuhinjska so je sasvim dovoljna da odsele, i ne prelaze tu slanu liniju
ovo je urban myth, kakva so.... mislim, nema šanse.
BHF_Manijak

#9 Re: HITNO!

Post by BHF_Manijak »

Evo zasad mi ovaj biber dobro pomaze, presjeko sam glavni ulaz kuda su ulazili u kucu sto mi je bitno, samo mi je sad ostalo da potamanim ove ostale :mrgreen: Jedini je problem bibera sto djeluje bukvalno samo ondje gdje si ga posuo, tj trebalo bi po cijeloj kuhinji ga posuti sto mi je malo :-? iskreno! Al' scena je jutros bila, ulazim u kuhinju kad crna ciza preko cijele kuhinje od mrava :lol:
memlija

#10 Re: HITNO!

Post by memlija »

BHF_Manijak wrote:Evo zasad mi ovaj biber dobro pomaze, presjeko sam glavni ulaz kuda su ulazili u kucu sto mi je bitno, samo mi je sad ostalo da potamanim ove ostale :mrgreen: Jedini je problem bibera sto djeluje bukvalno samo ondje gdje si ga posuo, tj trebalo bi po cijeloj kuhinji ga posuti sto mi je malo :-? iskreno! Al' scena je jutros bila, ulazim u kuhinju kad crna ciza preko cijele kuhinje od mrava :lol:

@Manijak, fino usisivač i lagano...kada ih usišeš, onda napolje i trehni iz kese, negdje u travu, ili ako je papirna kesa u kontejner i sami će izaći...grehota ih ubijati :(
e sad ako si skontao gdje ulaze na to mjesto stavi bibera ili jednostavno začepi sa plastelinom ili gipsom ili šta već imaš pri ruci..i prati razvoj situacije... :D
BHF_Manijak

#11 Re: HITNO!

Post by BHF_Manijak »

Ma ahbabu moram nabaviti nove kese za usisivac, ova mi je zadnja a nakve cudne, slabo ih gdje ima nabavit pa moram to prvo potrazit, jer ako ih sa ovom usisam i izbaciml ostah bez kese vise... :mrgreen:
ladyada

#12 Re: HITNO!

Post by ladyada »

ja sam cula da se pospe prasak za pecivo ili soda bikarbona na mjesto gdje ulaze u kucu ........
skojotovski

#13 Re: HITNO!

Post by skojotovski »

stavi im soli na rep :D
Bolesni Doktor

#14 Re: HITNO!

Post by Bolesni Doktor »

Ne znam gdje da stavim,nema tema o kukcima.
Uglavnom,treba mi informacija koja je ovo vrsta kukca sa slike???
Hvala.

Image
zoza

#15 Re: HITNO!

Post by zoza »

obogatit češ se, ta bajka pare donosi :D
Bolesni Doktor

#16 Re: HITNO!

Post by Bolesni Doktor »

Ajde neka dobra vijest u zadnje vrijeme.
Nego,kako joj je ime??
Sanchez22

#17 Re: HITNO!

Post by Sanchez22 »

Da nije smrdibuba :-D
topcam
Vozim: uzbrdo

#18 Re: HITNO!

Post by topcam »

BHF_Manijak wrote:Evo posuo sam po udarnim mjestima(Ne mogu ga bas po cijeloj kuci rasuti :mrgreen: ) pa vidjet cu kakav je ucinak, tj kuda su ulazili u stan i na mjestu gdje "meze" :mrgreen:

Ali opet ako eko zna gdje ima tog spreja nek napise, valja mi u kostac se uhvatit sa ovim crnim napastima... :roll: :mrgreen:
Mravi hoce samo gdje zive dobri ljudi, pusti ih, nece te pojesti..

Edit: tek vidim tema iz naftalina.. ipak isto mislim .. :mrgreen:
Bolesni Doktor

#19 Re: Odg: HITNO!

Post by Bolesni Doktor »

Sanchez22 wrote:Da nije smrdibuba :-D
Koliko sam ja skontao,ne smrdi.
Čime se hrani ovaj krelac,eno ni ga u boci,neću da mi odapne.
kaktusss

#20 Re: Odg: HITNO!

Post by kaktusss »

Bolesni Doktor wrote:
Sanchez22 wrote:Da nije smrdibuba :-D
Koliko sam ja skontao,ne smrdi.
Čime se hrani ovaj krelac,eno ni ga u boci,neću da mi odapne.

hrani se biljnim sokom,pusti krelca,ne pati ga :lol:
Post Reply