Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Fakat se izvinjavam moderaciji ako vec ima postojeca tema ali ne da mi se sad trazit jer mi je frka kako i stoji u naslovu...
Treba mi hitno informacija gdje se ima kupiti onaj prah protiv mrava ili u kojem je vec obliku to sredstvo...Invaziju imam u kuci na med, mravinjak haman cijeli, ne isplati se rucno ih trijebit!
Da li ima u obicnoj epoteci ili samo u poljoprivrednoj?! I usput gdje je najbliza poljoprivredna u Novom gradu, u blizini otoke!
Evo posuo sam po udarnim mjestima(Ne mogu ga bas po cijeloj kuci rasuti ) pa vidjet cu kakav je ucinak, tj kuda su ulazili u stan i na mjestu gdje "meze"
Ali opet ako eko zna gdje ima tog spreja nek napise, valja mi u kostac se uhvatit sa ovim crnim napastima...
prah se zove neopitroid..najucinkoviti je jer ga mravi na sebi nose i u gnijezdo.
ima da se kupi u svakoj poljoprivrednoj apoteci u gradu. ne znam gdje je najbliža u novom gradu.
meni je neopitin pomogao, ali smo imali pravo alergijske reakcije na njega... tako da - pazi na kolicinu...
funkcionise tako sto misle da je hrana i nose ga u gnijezdo, pa potruju cijelo leglo. ne zvuci bas humano, ali ocajnicka vremna zahtjevajuocajnicke mjere...
ja koristim onaj sprej raid. vjerovatno je otrov ali ih poprilicno dobro pocera, bar za neko vrijeme.
najbliza poljoprivredna apoteka ti je ja mislim tamo u 100metarci, na pocetku ako ides iz pravca vjetrenjace. jeli ono poljoprivredna apoteka?
Cober wrote:Ne treba ti taj otrov koji češ 100% unijeti i u sebe i svoje ukućane.. Obična kuhinjska so je sasvim dovoljna da odsele, i ne prelaze tu slanu liniju
ovo je urban myth, kakva so.... mislim, nema šanse.
Evo zasad mi ovaj biber dobro pomaze, presjeko sam glavni ulaz kuda su ulazili u kucu sto mi je bitno, samo mi je sad ostalo da potamanim ove ostale Jedini je problem bibera sto djeluje bukvalno samo ondje gdje si ga posuo, tj trebalo bi po cijeloj kuhinji ga posuti sto mi je malo iskreno! Al' scena je jutros bila, ulazim u kuhinju kad crna ciza preko cijele kuhinje od mrava
BHF_Manijak wrote:Evo zasad mi ovaj biber dobro pomaze, presjeko sam glavni ulaz kuda su ulazili u kucu sto mi je bitno, samo mi je sad ostalo da potamanim ove ostale Jedini je problem bibera sto djeluje bukvalno samo ondje gdje si ga posuo, tj trebalo bi po cijeloj kuhinji ga posuti sto mi je malo iskreno! Al' scena je jutros bila, ulazim u kuhinju kad crna ciza preko cijele kuhinje od mrava
@Manijak, fino usisivač i lagano...kada ih usišeš, onda napolje i trehni iz kese, negdje u travu, ili ako je papirna kesa u kontejner i sami će izaći...grehota ih ubijati
e sad ako si skontao gdje ulaze na to mjesto stavi bibera ili jednostavno začepi sa plastelinom ili gipsom ili šta već imaš pri ruci..i prati razvoj situacije...
Ma ahbabu moram nabaviti nove kese za usisivac, ova mi je zadnja a nakve cudne, slabo ih gdje ima nabavit pa moram to prvo potrazit, jer ako ih sa ovom usisam i izbaciml ostah bez kese vise...
BHF_Manijak wrote:Evo posuo sam po udarnim mjestima(Ne mogu ga bas po cijeloj kuci rasuti ) pa vidjet cu kakav je ucinak, tj kuda su ulazili u stan i na mjestu gdje "meze"
Ali opet ako eko zna gdje ima tog spreja nek napise, valja mi u kostac se uhvatit sa ovim crnim napastima...
Mravi hoce samo gdje zive dobri ljudi, pusti ih, nece te pojesti..
Edit: tek vidim tema iz naftalina.. ipak isto mislim ..