HITNO!!!!!
Moderator: anex
-
animal lover
#1 HITNO!!!!!
Prije par dana komsinica je u svom podrumu pronasla 3 macica stara otprilike mjesec dana.Dobili su zubice a okice su im plave.Iznijela ih je van, u bastu, a jedina maca za koju smo mislili da im je mama stalno frkce i napada ih.Meleni su preslatki ali je problem sto nema ko brinuti za njih.Ja sam bukvalno cijeli dan na poslu, dodjem kuci na rucak, i opet nazad, do kasnih vecernjih sati.Danas je jedan malisan uginuo.Da li zbog bolesti ili gladi, ne znam.Ja ih hranim kad god sam u kuci ali to nije dovoljno.Ako im pod hitno ne nadjemo makar privremeni dom, dok ne ojacaju, ceka ih sudbina njihove seke.Jedan macic je tigrasti-zenka, i sivo bijeli-muzijak.Jako su umiljati i po cijeli dan placu.Bojim se da komsijama ne dosadi pa da ne ucine kakvu glupost.Molim vas, ako iko ima mogucnost da ih privremeno udomi neka se javi.Zaista je hitno!!!!
-
animal lover
Zar bas niko nema uslove da pomogne sirotanima?????
Ako se nesto ubrzo ne rijesi, zavrsit ce kao i njihova sestra!!!!Hajde, ljubitelji zivotinja, sad ste na potezu 
-
Alica
cuj, u subotu ce biti udomljavanje zivotinja u velikom parku kod bivse robne (fontana) ako mozes da ih tu doneses pa da UDruzenje nesto pokusa...
Veljo, imamo li kakvu soluciju? Ja vec imam jednu mackicu koju sam udomila prije par dana i ne mogu jos jednu.... ako ima neko da privremeno (bar do subote) udomi JAVITE SE..
evo, nemojte vise pricati..KONKRETNO - POMAGAJTE!!!!
Veljo, imamo li kakvu soluciju? Ja vec imam jednu mackicu koju sam udomila prije par dana i ne mogu jos jednu.... ako ima neko da privremeno (bar do subote) udomi JAVITE SE..
evo, nemojte vise pricati..KONKRETNO - POMAGAJTE!!!!
-
animal lover
Zivim u Zenici i nema sanse da u subotu budem u Sa jer radim.Ako mislite da mozda ima neke sanse da ih udomimo platit cu nekome da ih donese, u protivnom bi za malene samo bilo mrcvarenje.Danas su izgledali ok, nahranila sam ih kad sam dosla kuci, a i brat ih je hranio preko dana.U bastu sam im stavila staru zimsku jaknu da se bar malo zgriju dok im ne nadjem dom.Ne znam koliko ce dugo izdrzati jer su noci hladne, a ja ovih dana zaista puno radim tako da im ne mogu pruziti ni minimum paznje koliko im je potrebno.A jos da i ne pricam o mojim macama koje su jako ljubomorne i stalno pusu na malene kad se pojave ispod prozora....Gizmo je jednu napao kad je vido da ih hranim i mazim
.Sutra cu postaviti slike
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Aliceeeeeeeeee imam pun stan macaka i prepunu bastuuuuuuu tako da ih ja nemam gdjeeeeeeeeeeeeeeeeAlica wrote:mIRCErka..pomagaj...ti se snalazis sa macama:))))
ja stvarno ne mogu jos jedno udomiti...da bar privremeno negdje ih smjestimo....
-
animal lover
Ovo su slike ta dva malena sirotana....Danas sam imala malo duzu pauzu na poslu pa sam im mogla posvetiti vise paznje.Dva puta su jeli i pojeli su vise nego sto Gizmo pojede za cijeli dan.Sirocici mali, izgleda da ih niko drugi i ne hrani sem mene
[img][img=http://img503.imageshack.us/img503/8020/dsc00388lt3.th.jpg][/img]
[img][img=http://img503.imageshack.us/img503/8623/dsc00389gw2.th.jpg][/img]
[img][img=http://img503.imageshack.us/img503/7200/dsc00390ks7.th.jpg][/img]
[img][img=http://img503.imageshack.us/img503/8020/dsc00388lt3.th.jpg][/img]
[img][img=http://img503.imageshack.us/img503/8623/dsc00389gw2.th.jpg][/img]
[img][img=http://img503.imageshack.us/img503/7200/dsc00390ks7.th.jpg][/img]
- Phia
Bez želje da se osjećaš uvrijeđena ali evo ja govorim iz svog primjera.Ja sam donedavno u kući imala 4 mačića njihovu majku i mačka.Znam da imaš obaveze ali ne razumijem zašto ne možeš uzeti ti te mačiće barem privremeno kod sebe da ne budu napolju?Koliko ja vidim u jako su lošem higijenskom stanju a vjerovatno i zdravstvenom.Tvoj mačak ih neće udaviti a ako je već loše nastrojen možda da probaš za početak zatvoriti mačiće u jednu prostoriju odvojeno od njega?Sve ovo govorim u slučaju ako ti je zaista žao tih životinja da budu na ulici.Njima ne treba tvoje društvo koliko čist i topao dom i malo hrane i higijene.I onda kažeš da je tu tvoj brat.Može li on išta učiniti dok nisi ti tu?Ako već ne nađeš nikoga da ih udomiš zar nije bolje malo im pomoći i uzeti sebi dok jaknu pa ih onda pustiti van?Ne znam stvarno ali nekako mi je čudno sve to..žao ti ih a imaš jednog mačka kući..šta bi rekla na to npr Mircerka ili ostali koji imaju više mačaka kući?Ja imam tri i sve je ok. 
- Tesssa
animal lover, ja sam nedavno nasla malo mace na ulici a tad sam vec imala dva odrasla macka. Sta sam drugo mogla nego probati ih spojiti.Jedan ga je odmah prihvatio, dok je drugi stalno rezao na njega i frktao. To je trajalo jedan period, a sad eno zajedno spavaju.Ne znam probaj...
-
animal lover
Imam jednu sobu u stanu (30 kvadrata) tako da ih je nemoguce izolirati od agresivne Mici i Gizme.Radno vrijeme mi je od 0-24 .....Brat takodje radi.Da imam uslove ne bih nikog trazila da ih udomi!!I ovako tata cuva moje dvije mace, mislim da bi dozivio nervni slom da mu donesem jos dvije....A neko od komsija ih je ostavio u moju bastu bas zato sto znaju da sam slaba na zivotinje i da cu uciniti sve da im pomognem
- Tesssa
ja ti stvarno zelim srecu...raspitat cu se, iako sumnjam, ja sam okrenula bezbroj tel brojeva kad sam htjela da udomim mace, i sad je vec odrastao...kod mene. tako da znam kako je to tesko.
Ono sto ti mozes uraditi svakako je uzeti od veterinara i dati im tablete protiv glista, posto ih sigurno imaju.Bar malo da im olaksas
-
animal lover
Imam pola tablete protiv glista, ostalo od Gizme,pa cu im dati za koji dan, dok se konsultujem sa veterinarom.Mislim da su jos premali.Ja sam svojima dala kad su imali 2 mjeseca.Javila mi se jedna zena iz Ze, kaze da ih ne moze udomiti ali ce mi finansijski pomoci, oko vakcinacije i sl.Eto, ako ima neka dobra dusica da ih udomi mi cemo rado pomoci za pocetak oko nabavke hrane i ostalih potrepstina.Veceras ne radim pa smo decko i ja malene unijela u kucu, ocistili vlaznom krpom, nahranili smo ih mesom i napojili na pipetu mlijekom.Sada slatko spavaju 
-
animal lover
Mace su danas otisle u Sarajevo sa Alicom
.Nasla im je dom i sigurna sam da ce im biti lijepo.Alice, hvala ti puno
.
-
Alica
nije problem..volim sretne zavrsetke...cakani mali...spavali u krilu u autu cijelo vrijeme:)))) medeni su..
zvala sam prijatelja da vidim kako su..kaze da letaju, prave frku kao prave bebice i da su dobro:)))))
drago mi je sto ih je oboj uzeo jer smo se pitali kako ce biti ako ih razdvojimo..ali eto, ima jos uvijek ljudi dobra srca:))))
zvala sam prijatelja da vidim kako su..kaze da letaju, prave frku kao prave bebice i da su dobro:)))))
drago mi je sto ih je oboj uzeo jer smo se pitali kako ce biti ako ih razdvojimo..ali eto, ima jos uvijek ljudi dobra srca:))))
- Tesssa
Alica wrote:nije problem..volim sretne zavrsetke...cakani mali...spavali u krilu u autu cijelo vrijeme:)))) medeni su..