Hitno! sranje od kompa..

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

sllatki

#1 Hitno! sranje od kompa..

Post by sllatki »

E, ovako. Ja ti formatiram disk,instaliram win 98 SE. Imam PCI standard display adapter.Problem je sto imam samo 2 i 16 bita grafike-boja.sta da radim gdje da nadjem drivere i kako instalirati?

i problem broj 2,iz nekog razloga ne mogu da instaliram xp.Kaze da taj program ne moze biti pokrenut u dos-u.! Pomoc ljudi!!! :(
Sensei

#2 Re: Hitno! sranje od kompa..

Post by Sensei »

sllatki wrote:E, ovako. Ja ti formatiram disk,instaliram win 98 SE. Imam PCI standard display adapter.Problem je sto imam samo 2 i 16 bita grafike-boja.sta da radim gdje da nadjem drivere i kako instalirati?

i problem broj 2,iz nekog razloga ne mogu da instaliram xp.Kaze da taj program ne moze biti pokrenut u dos-u.! Pomoc ljudi!!! :(
Dedera ti otvori kutiju i vidi sta pise na karti. Za drajvere ces lahko.
sllatki

#3 Re: Hitno! sranje od kompa..

Post by sllatki »

Sensei wrote:
sllatki wrote:E, ovako. Ja ti formatiram disk,instaliram win 98 SE. Imam PCI standard display adapter.Problem je sto imam samo 2 i 16 bita grafike-boja.sta da radim gdje da nadjem drivere i kako instalirati?

Rado bih ja ali, ovo je laptop! :(
sllatki

#4 Re: Hitno! sranje od kompa..

Post by sllatki »

Sensei wrote:

Rado bih ja ali, ovo je laptop! :(
Qler

Post by Qler »

otvoris komp vidis koja je graficka.. na net.. google ukucas koja je i dodas drivers i skines drivere snimis ih i eto ga :D
Sensei

Post by Sensei »

2. Instaliraj XP preko Win98.
sllatki

Post by sllatki »

Sensei wrote:2. Instaliraj XP preko Win98.
Pokusao sam i to! Ali ne moze,svaki put mi se zamrzne racunar kad to pokusam, to sam vec jednom radio ali sada ne pali... :sad: I kako da otvorim laptop jadan ne bio? Da razvalim ovo malo sto imam!? :shock:
irfan2

Post by irfan2 »

da bi trazio drajver moras tacno znat koja je graficka, mislim firma, broj etc...

skini program aida, ili tune up utilities....oni ce ti pokazat sta ti treba..a nakon toga googlaj, ako ne nandjes onda ebga..
sllatki

Post by sllatki »

irfan2 wrote:da bi trazio drajver moras tacno znat koja je graficka, mislim firma, broj etc...

skini program aida, ili tune up utilities....oni ce ti pokazat sta ti treba..a nakon toga googlaj, ako ne nandjes onda ebga..

ok, sad cu to probati.......
sllatki

Post by sllatki »

irfan2 wrote:da bi trazio drajver moras tacno znat koja je graficka, mislim firma, broj etc...

ok, sad cu to probati.......
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Chudno...niko josh da napishe "Je*es WIN instaliraj Linux...:D"...:D

Ama..."butabilan" XP PRO SP2...to morash imati uz komp...to ti je neshto kao Biblija...sveta knjiga-...:D.
Qler

Post by Qler »

hebo linux :D me mogu igre :) :P
irfan2

Post by irfan2 »

ljudi, manite se xp-a vidite kako mu je spora mashina, svaki put udupla post :D ...
za sporije mashine 98mica majka :D
sllatki

Post by sllatki »

Hej ljudi ja sam na ivici samosuicida....... :D Sje*a se citav dan,i nece pa nece..uhhhhhhhhhhhh
sllatki

Post by sllatki »

Hej ljudi ja sam na ivici samosuicida....... :D Sje*a se citav dan,i nece pa nece..uhhhhhhhhhhhh
Qler

Post by Qler »

moras znati koja ti je grafulja.. u ostalom znas koji ti je laptop.. fino na stranicu proizvodjaca i skidaj :) daj nama ovdje tacan naziv proizvodjaca i modela mozda prije nadjemo :D
sllatki

Post by sllatki »

Sta se ovo tripla? A u vraga! Pa nista mi od ruke ne ide..!!!!u boziju mater
sllatki

Post by sllatki »

toshiba satellite 2595CDT
Qler

Post by Qler »

http://www.driversplanet.com/notebook/T ... odel=46104

evo prvi link :D jos cu malo potraziti :)
Sensei

Post by Sensei »

Installing Windows XP (In Bootup)

Insert the Windows XP Cd in the drive.

Remove the floppy and restart your computer. If you know how to set up the BIOS such that it boots from the CD, set it up now. If not just go to the next step.

You should see a prompt "Press any key to boot from CD.." asking to you press a key to enter Setup. Do so. If the prompt does not come and the system complains about a Disk Boot Failure, it means the system failed to boot from CD.
.
Perform the installation with the following in mind
When asked to choose the partition to install to, select the C drive.

When asked about the file system choose "Leave the current file system intact (no changes)" .

Follow instructions and you're on your way to getting the Windows eXPerience. Happy installing!
B@snj@

Post by B@snj@ »

Pa koje imas komponente unutra ako hoces xp moras imati odgovarajucu jacinu procesora, memorije a ti nam nisi nista od toga naveo.
Probaj instalirati pc wizzard program ili tako nekako se zove trebo bi da ti ocita sve komponente koje imas i onda ces znati koja ti je graficka pa onda trazi driver zanju program mozes naci na google besplatan je.
sllatki

Post by sllatki »

Qler wrote:http://www.driversplanet.com/notebook/T ... odel=46104

evo prvi link :D jos cu malo potraziti :)
HMMmm, ovde nema...
Qler

Post by Qler »

sad cu ti upload :D na rapidshare :) drivere :)
sllatki

Post by sllatki »

B@snj@ wrote:Pa koje imas komponente unutra ako hoces xp moras imati odgovarajucu jacinu procesora, memorije a ti nam nisi nista od toga naveo.
Probaj instalirati pc wizzard program ili tako nekako se zove trebo bi da ti ocita sve komponente koje imas i onda ces znati koja ti je graficka pa onda trazi driver zanju program mozes naci na google besplatan je.
700 Mhz,6Gb,92 ram
sllatki

Post by sllatki »

Sensei wrote:Installing Windows XP (In Bootup)

Insert the Windows XP Cd in the drive.

Remove the floppy and restart your computer. If you know how to set up the BIOS such that it boots from the CD, set it up now. If not just go to the next step.

You should see a prompt "Press any key to boot from CD.." asking to you press a key to enter Setup. Do so. If the prompt does not come and the system complains about a Disk Boot Failure, it means the system failed to boot from CD.
.
Perform the installation with the following in mind
When asked to choose the partition to install to, select the C drive.

When asked about the file system choose "Leave the current file system intact (no changes)" .

Follow instructions and you're on your way to getting the Windows eXPerience. Happy installing!
Imam obicni XP installation disc,jel mogu sa tim? BOot nemam
Post Reply