Hitno potrebna pomoc telefon Leagoo T5

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Amaya

#1 Hitno potrebna pomoc telefon Leagoo T5

Post by Amaya »

Pozdrav
Imam problem sa telefonom Leagoo T5, kupila sam ga tacno prije 3 mjeseca. Od juce imam problem sa baterijom. Napunila sam bateriju 100%, kad sam upalila mobitel na njemu nisam nista radila samo sam drzala upaljen, baterija se svake minute trosila za 1%, za 5 minuta telefon se zagrijao da ga vise nisam mogla drzati u ruci.
Kontaktirala sam prodavaca i preporucili su mi da vratim telefon na tvornicke postavke. To sam i uradila i ovo sam im napisala:

Kao sto ste mi vec preporucili vratila sam telefon na tvornicke postavke. Juce u 23:50h napunila sam bateriju na 100%, danas kad sam pogledala
u 11:50h baterija je pokazivala 73%. Znaci baterija se za 12h istrosila za gotovo 30% a na njemu nista nisam radila. Zatim sam pustila neki video snimak (YouTube) od 8 min. Za svaki minut baterija se trosila 1%, a telefon se zagrijao da sam mislila da ce se zapaliti. Poslije toga kad se telefon ohladio, ponovo sam ga upalila i tako drzala upaljenog na njemu nista nisam radila, baterija je i dalje za svaki minut opadala za 1% a
telefon se zagrijavao. Uredaj nikada nije pretrpio nikakva fizicka ostecenja, vlagu ili extremne temperature. Nema nikakvih ostecenja, on je doslovno potpuno nov, samo sam ga koristila u poslovne svrhe pozivi i sms. Kao sto sam vec navela u predhodnom postu veoma malo sam
ga koristila za druge aktivnosti slikavenje, viber.

Da li bi mi neko mogao reci sta bi moglo prouzrokovati ovo trosenje baterije.
Posto je telefon pod garancijom 12 mjeseci, a kvar baterije ne spada pod garanciju, a nude mi da posaljem telefon na servis pod ovim uslovima:

Dostava je ukupno 10 KM (5km u jednom, 5km u drugom smijeru) koju placate tek kada Vam se uredjaj vrati sa servisa.
Ovlašteni servis će pogledati uređaj te ustanoviti kvar ukoliko ga ima i kako je nastao. Ukoliko kvar bude nanesen fizičkim nepravilnim rukovanjem plaćate servisiranje, ukoliko ne želite popravak plaćate dijagnostiku 20 KM, ako servis spada pod garanciju ne plaćate servisiranje.

Unaprijed hvala :)
diablobih

#2 Re: Hitno potrebna pomoc telefon Leagoo T5

Post by diablobih »

Preporucujem ti da bacis mobitel i kupis nesto normalno, ne znam koliko si dala novca za taj model, ali koliko god da si, ima boljih za isto.
Amaya

#3 Re: Hitno potrebna pomoc telefon Leagoo T5

Post by Amaya »

diablobih wrote:Preporucujem ti da bacis mobitel i kupis nesto normalno, ne znam koliko si dala novca za taj model, ali koliko god da si, ima boljih za isto.
340KM, mislim da sam kupila macka u vreci :D
diablobih

#4 Re: Hitno potrebna pomoc telefon Leagoo T5

Post by diablobih »

Amaya wrote:
diablobih wrote:Preporucujem ti da bacis mobitel i kupis nesto normalno, ne znam koliko si dala novca za taj model, ali koliko god da si, ima boljih za isto.
340KM, mislim da sam kupila macka u vreci :D
Auuu, i to dobro. Nista, sta ces, pokusaj ga poslati na servis, nece te kostati mnogo. Najbolje bi bilo kada bi nekako mogla vratiti pare, ali kasno je sada.
Amaya

#5 Re: Hitno potrebna pomoc telefon Leagoo T5

Post by Amaya »

diablobih wrote: Auuu, i to dobro. Nista, sta ces, pokusaj ga poslati na servis, nece te kostati mnogo. Najbolje bi bilo kada bi nekako mogla vratiti pare, ali kasno je sada.
vec u startu trebala bih platiti 10KM dostavu + 20KM dijagnostiku :izet:
sorry sto gnjavim da li bi mi mogao reci sta bi moglo prouzrokovati ovo trosenje baterije ili poznajes nekoga ko se razumije u to jer sam ja potpuni laik.
duffy_duck

#6 Re: Hitno potrebna pomoc telefon Leagoo T5

Post by duffy_duck »

Amaya wrote:
diablobih wrote: Auuu, i to dobro. Nista, sta ces, pokusaj ga poslati na servis, nece te kostati mnogo. Najbolje bi bilo kada bi nekako mogla vratiti pare, ali kasno je sada.
sorry sto gnjavim da li bi mi mogao reci sta bi moglo prouzrokovati ovo trosenje baterije ili poznajes nekoga ko se razumije u to jer sam ja potpuni laik.
Imaš pp.
diablobih

#7 Re: Hitno potrebna pomoc telefon Leagoo T5

Post by diablobih »

Amaya wrote:
Vecinom ti uzrokuje neka od aplikacija, ali ako si radila fabricki resetovanje ne bi trebalo da je to. Jedino jos da uradis hard reset i da se nadas da ce to nesto promijeniti. U tvom slucaju bi trebalo da je do sistema, i da jednostavno guta bateriju i pregrijava ili baterije kao baterije. Ako je to, onda nekada mozes rijesiti problem samo flashovanjem novijeg ROMa (ili ti ga instaliranjem sistema novog) ili mjenjanjem baterije.
Amaya

#8 Re: Hitno potrebna pomoc telefon Leagoo T5

Post by Amaya »

duffy_duck wrote: Imaš pp.
Hvala procitala sam pp :)
08022013

#9 Re: Hitno potrebna pomoc telefon Leagoo T5

Post by 08022013 »

Nije kvar do mobitela ili šta slično. Radi se o najnovijoj nadogradnji aplikacije Google Duo. Imao sam isti problem prije dva dana sa mobitelom Xiaomi. Sve što treba jeste da deinstaliraš nadogradnje i onemogućiš tu aplikaciju. Nakon što sam to uradio, sve radi odlično (kao i prije).
Cortado

#10 Re: Hitno potrebna pomoc telefon Leagoo T5

Post by Cortado »

Sigurno neka od aplikacija. Ovdje imas uputstvo kako prikazati aplikacije koje koriste bateriju. Probaj naci koja je aplikacija pa je ili onemoguci ili deinstaliraj i/ili probaj ponovo instalirati.

EDIT: I ne slusaj savjete tipa "baci to, kupila si pogresan telefon..." i slicno. Kupila si OK tel i nema razloga da ne radi. Na kraju krajeva, za normalnu upotrebu tipa tel, sms, browser, viber, whatsapp, kamera.. svaki telefon je sasvim ok.
HardCore

#11 Re: Hitno potrebna pomoc telefon Leagoo T5

Post by HardCore »

Leagoo t5 nije ok telefon, xiaomi je ok hahaha
diablobih

#12 Re: Hitno potrebna pomoc telefon Leagoo T5

Post by diablobih »

Zasto meni ne uzima Duo bateriju na drugom telefonu?

Pa izbrisala je sve, nije do aplikacije nijedne ocigledno.
Sanjarko

#13 Re: Hitno potrebna pomoc telefon Leagoo T5

Post by Sanjarko »

Wakelock-eri i bloataware mozda. Imam i ja Leagoo samo ga ja nisam ovoliko platio nego upola jeftinije. Ima ovo vjerovatno i moj jer i meni se to desava ali ne bas ovoliko. Rjesenje koje sam ja pronasao jeste gasenje mobitela kada spavam i kada ga punim jer se brze napuni tako.

Raja kupuje ovakve telefone jer bolje marke su slabijih preformansi a skuplje.

Primjerice Samsung od ovog mog za 50% skuplji bio a slabiji sto se tice RAM memorije itd.
08022013

#14 Re: Hitno potrebna pomoc telefon Leagoo T5

Post by 08022013 »

diablobih wrote:Zasto meni ne uzima Duo bateriju na drugom telefonu?

Pa sad... ne znam zašto je tako. Ja joj samo govorim moje iskustvo i iskustvo nekoliko ljudi koji su prijavili isti problem na Xiaomi forumu. Nisu ni svi Xiaomi mobiteli pogođeni, ali ona ima istovjetne simptome kao i ja i velika je šansa da joj može pomoći. I ja sam izbrisao sve ali sam, istina, nakon toga uradio update aplikacija i iznova instalirao novu verziju. Možda je i ona uradila to.
diablobih

#15 Re: Hitno potrebna pomoc telefon Leagoo T5

Post by diablobih »

08022013 wrote:
diablobih wrote:Zasto meni ne uzima Duo bateriju na drugom telefonu?

Pa sad... ne znam zašto je tako. Ja joj samo govorim moje iskustvo i iskustvo nekoliko ljudi koji su prijavili isti problem na Xiaomi forumu. Nisu ni svi Xiaomi mobiteli pogođeni, ali ona ima istovjetne simptome kao i ja i velika je šansa da joj može pomoći. I ja sam izbrisao sve ali sam, istina, nakon toga uradio update aplikacija i iznova instalirao novu verziju. Možda je i ona uradila to.
Ovo nije taj mobitel. Kako god, nije do aplikacije ako je odradila factory i vidjela kako ide bez aplikacija, nego je do samog sistema ili baterije jednostavno.
nlt

#16 Re: Hitno potrebna pomoc telefon Leagoo T5

Post by nlt »

problem je vrlo vjerovatno softwerske prirode.
to bi trebalo garancija da pokriva, a oni se u garanciji obvezuju da će popraviti o njihovom trošku, makar bi trebalo biti tako.

Nema smisla da ti naplate što će ustanoviti kvar i slične gluposti, dužni su popraviti i vjeruj lagano se popravi, ako nije baterija pri kraju života
Post Reply