Meni su govorili: ne na geografiju, nikad s tim posla nećeš nać...
Međutim, ja zapeo, ne dolazi ništa drugo u obzir... I tako i bi... Tokom studiranja sam se međutim stvarno počeo brinut oko toga kako ću nać posao i pomirio se s tim da ću dugo bit na birou... Ali, čudo se desilo, posao nađoh bez dana provedenog na birou

Bez štele ako mi ko može povjerovat
Iz tog aspekta ja zaista ne mogu odgovarat ljude od geografije ili bilo čega drugog što vole, a nije baš perspektivno... Ipak, mogu upozorit: sa geografijom jeste teško (ali ne i nemoguće!) nać poso u struci, jer nas je sve više (štancamo se na mislim 6 fakulteta u BiH

), a položaj na tržištu rada sve slabiji (npr. sve je manje časova geografije u školama, dok se prostorni planeri i geografi u oblasti turizma tek trebaju izboriti za svoje mjesto pod nebom)... Ali opet kažem - ko zaista voli geografiju i smatra da može biti uspješan u ovoj oblasti, nek proba (mada nije ni tako jednostavno kako se nekima čini)... Mislim da takvih studenata, zaljubljenika u geografiju, fali... Čini mi se da sve više studenata koji upisuju geografiju tu dođe zato što eto ne zna šta bi drugo, a geografija ima se čini kao jedna od lakših opcija (tu ih se dosta za'ebe)... A to me ne veseli nimalo...
Za geologiju zaista ne znam ništa konkretno... Ako se ne varam, to se kod nas može samo u Tuzli studirat... Ili ne?