Hitno potrebna pomoc oko upisa na fax

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Samir6

#1 Hitno potrebna pomoc oko upisa na fax

Post by Samir6 »

Znam da dnevno procitate ili cujete na desetine pitanja u vezi fakulteta. Nadam se da cu dobiti odgovor na ovo pitanje. Zavrsavam 4. razred gimnazije i u dilemi sam sta da upisem. Moj prosjek za sve cetiri godine je oko 4,8. Ono sto ja volim je geografija i volio bih da budem prof. geografije,medjutim opcepoznato je kakvo je stanje u prosvjeti i kako je tesko doci do posla.Drugi je izbor geologija.Zanima me vase misljenje,narocito koliko ste upoznati kakva je buducnost sa jednim a kakva sa drugim zvanjem prilikom pronalaska posla. HVALA vam unaprijed!
magi87

#2 Re: Hitno potrebna pomoc oko upisa na fax

Post by magi87 »

tehnicki fakulteti su jedino perspektivni! bolje zagrijat stolicu 4-5 godina, nego zavrsit nesto bez puno muke, pa sjedit na birou. ako i upises ono sto volis, brzo ce ti past motivacija kad vidis kako je sve spalo na niske grane pa i visoko obrazovanje. ako imas finansijke mogucnosti, najbolje ti je upisat negdje vani. ovo ti je mozda najvazniji trenutak koji ce odredit tvoj pravac u zivotu, i dobro razmisli! sve najbolje!
seinfeld

#3 Re: Hitno potrebna pomoc oko upisa na fax

Post by seinfeld »

Ako ne uspiješ na GEOgrafiji, ni na GEOlogiji idi na GEOdeziju.
To ti je moj mudri savjet!
:izet: :izet: :izet:
Klitemnestraaa

#4 Re: Hitno potrebna pomoc oko upisa na fax

Post by Klitemnestraaa »

Geodezija. To ti je u biti matematika+geografija. S tim (ja mislim) možeš predavati (uz polaganje još kojeg predmeta). Sa geografijom ne možeš raditi posao ko s geodezijom.
Samir6

#5 Re: Hitno potrebna pomoc oko upisa na fax

Post by Samir6 »

Hvala vam u svakom slucaju.Zanima me ako ko ima kakvih iskustava sa geologijom,ako neko zna nesto po pricama jel tesko pronaci kasnije posao. :D
seinfeld

#6 Re: Hitno potrebna pomoc oko upisa na fax

Post by seinfeld »

Geodeziju upiši i pogriješiti nećeš!!!
Geometri su svugdje i uvijek dobrodošli, a još ih nema ni blizu dovoljnog broja,
možeš u općini, možeš privatno raditi.
salatu

#7 Re: Hitno potrebna pomoc oko upisa na fax

Post by salatu »

možeš oko kuće svoje mjerit granice avlije i tako to.
McMoy

#8 Re: Hitno potrebna pomoc oko upisa na fax

Post by McMoy »

Samir6 wrote:Hvala vam u svakom slucaju.Zanima me ako ko ima kakvih iskustava sa geologijom,ako neko zna nesto po pricama jel tesko pronaci kasnije posao. :D
Nije. Eno traže hejbet geologa u Visokom.
newlevel

#9 Re: AW: Hitno potrebna pomoc oko upisa na fax

Post by newlevel »

seinfeld wrote:Ako ne uspiješ na GEOgrafiji, ni na GEOlogiji idi na GEOdeziju.
To ti je moj mudri savjet!
Ja sam cuo da su inzenjeri GEOdeozije dobro dobro placeni.

Sent from my Nokia 3310
Samir6

#10 Re: Hitno potrebna pomoc oko upisa na fax

Post by Samir6 »

Hvala vam ljudi puno. Vecinom svi spominju geodeziju,ali nadam se da cu imati srece i sa geologijom. Ako neko nesto zna ili ima iskustva sa geologijom neka pise. :D
Arata

#11 Re: Hitno potrebna pomoc oko upisa na fax

Post by Arata »

Ne upisuj geodeziju, struka nam je propala. Skakaćeš po minskim poljima, bićeš stalno po terenu i imaćeš manju platu od revizora. Moj prijateljski savjet ti je da zaobićeš taj fakultet, pogotovo ovaj u Sarajevu.
Arata

#12 Re: AW: Hitno potrebna pomoc oko upisa na fax

Post by Arata »

newlevel wrote: Ja sam cuo da su inzenjeri GEOdeozije dobro dobro placeni.

Sent from my Nokia 3310
Druže, nisi dobro čuo. Bili su dobro plaćeni prije možda 6 godina i tad je sve krenulo nizbrdo. Plate dipl. inžinjera geodezije u Sarajevu su oko 1100 KM. Trenutno je pravo teško naći posao u struci jer na GFSA štancaju inžinjere ko u fabrici zadnjih par godina.
Arata

#13 Re: Hitno potrebna pomoc oko upisa na fax

Post by Arata »

seinfeld wrote:Geodeziju upiši i pogriješiti nećeš!!!
Geometri su svugdje i uvijek dobrodošli, a još ih nema ni blizu dovoljnog broja,
možeš u općini, možeš privatno raditi.
U općini samo šef katastra treba da bude dipl. inžinjer geodezije. Ostalo su sve geometri (srednja škola). Ako hoćeš u katastar, treba ti neko iz stranke da te pogura, inače se bezveze prijavljuješ na konkurs-
Samir6

#14 Re: Hitno potrebna pomoc oko upisa na fax

Post by Samir6 »

Hvala svima na savjetu,ali vecina prica o geodeziji.Meni konkretno trebaju informacije u vezi geologije.
seinfeld

#15 Re: Hitno potrebna pomoc oko upisa na fax

Post by seinfeld »

Samir6 wrote:Hvala svima na savjetu,ali vecina prica o geodeziji.
Meni konkretno trebaju informacije u vezi geologije.
Ako ti većina kaže da si pijan , lezi i valjaj se...
GEOlogija sucks, no future, no money, no nothing...
:run: :run: :run:
salatu

#16 Re: Hitno potrebna pomoc oko upisa na fax

Post by salatu »

ako hocete lahka fakulteta a da fino zivite eno vam FIT u mostaru
newlevel

#17 Re: Hitno potrebna pomoc oko upisa na fax

Post by newlevel »

Mora da imas fino iskustvo sa zavrsenim fitom ?

Sent from my Nokia 3310
salatu

#18 Re: Hitno potrebna pomoc oko upisa na fax

Post by salatu »

nemam lično, al znam par pojedinaca koji su odmah nakon 3 godine dobili dobar posao, a tako je sa većinom.
Samir6

#19 Re: Hitno potrebna pomoc oko upisa na fax

Post by Samir6 »

lim i interesuje me sve sto je u vezi Zemlje(postanak,izucavanje,pravilno iskoristavanje onoga sto nam je priroda podarila itd)..Kada bi postojao fax koji objedinjuje geologiju,geografiju i arheologiju to bi bilo idealno xd.Ovako se nadam da cu uspjeti sa geologijom i raditi ono sto volim. :) Hvala vam svima na pomoci,a ako ima jos neko nesto da doda samo pisite.
cosmo_dzk

#20 Re: Hitno potrebna pomoc oko upisa na fax

Post by cosmo_dzk »

prijatelju ne živi se od onoga što voliš već od onoga što radiš
purgatorio

#21 Re: Hitno potrebna pomoc oko upisa na fax

Post by purgatorio »

Samir6 wrote:lim i interesuje me sve sto je u vezi Zemlje(postanak,izucavanje,pravilno iskoristavanje onoga sto nam je priroda podarila itd)..Kada bi postojao fax koji objedinjuje geologiju,geografiju i arheologiju to bi bilo idealno xd.Ovako se nadam da cu uspjeti sa geologijom i raditi ono sto volim. :) Hvala vam svima na pomoci,a ako ima jos neko nesto da doda samo pisite.
A neki geotehnički fakultet (Geoinženjerstvo, hidrotehnika ili inženjerstvo okoliša)?
shiljak

#22 Re: Hitno potrebna pomoc oko upisa na fax

Post by shiljak »

Najbolje je upišti to što voliš + neki tehnički fax.. ima dosta ljudi što su tako uradili, neki su istovremeno upisali oba, a neki su završili jedan ili su bili pri kraju i upisali drugi, onaj gdje ima posla i sad rade taj drugi dok ne nađu za prvi posao
Samir6

#23 Re: Hitno potrebna pomoc oko upisa na fax

Post by Samir6 »

purgatorio wrote:
Samir6 wrote:lim i interesuje me sve sto je u vezi Zemlje(postanak,izucavanje,pravilno iskoristavanje onoga sto nam je priroda podarila itd)..Kada bi postojao fax koji objedinjuje geologiju,geografiju i arheologiju to bi bilo idealno xd.Ovako se nadam da cu uspjeti sa geologijom i raditi ono sto volim. :) Hvala vam svima na pomoci,a ako ima jos neko nesto da doda samo pisite.
A neki geotehnički fakultet (Geoinženjerstvo, hidrotehnika ili inženjerstvo okoliša)?
Geoinzenjerstvo nema u BiH koliko ja znam, a hidrotehnika ima na geologiji.
melac

#24 Re: Hitno potrebna pomoc oko upisa na fax

Post by melac »

Samir6 wrote:Znam da dnevno procitate ili cujete na desetine pitanja u vezi fakulteta. Nadam se da cu dobiti odgovor na ovo pitanje. Zavrsavam 4. razred gimnazije i u dilemi sam sta da upisem. Moj prosjek za sve cetiri godine je oko 4,8. Ono sto ja volim je geografija i volio bih da budem prof. geografije,medjutim opcepoznato je kakvo je stanje u prosvjeti i kako je tesko doci do posla.Drugi je izbor geologija.Zanima me vase misljenje,narocito koliko ste upoznati kakva je buducnost sa jednim a kakva sa drugim zvanjem prilikom pronalaska posla. HVALA vam unaprijed!
Paša moj upiši i završi geologiju, i budi uspješan student, još da se specijaliziraš u inženjerskoj geologiji, i ti si na krovu svijeta. Budi dobar student, studiraj nemoj mahalat i tarlahat.

Sretno!
Samir6

#25 Re: Hitno potrebna pomoc oko upisa na fax

Post by Samir6 »

melac wrote:
Samir6 wrote:Znam da dnevno procitate ili cujete na desetine pitanja u vezi fakulteta. Nadam se da cu dobiti odgovor na ovo pitanje. Zavrsavam 4. razred gimnazije i u dilemi sam sta da upisem. Moj prosjek za sve cetiri godine je oko 4,8. Ono sto ja volim je geografija i volio bih da budem prof. geografije,medjutim opcepoznato je kakvo je stanje u prosvjeti i kako je tesko doci do posla.Drugi je izbor geologija.Zanima me vase misljenje,narocito koliko ste upoznati kakva je buducnost sa jednim a kakva sa drugim zvanjem prilikom pronalaska posla. HVALA vam unaprijed!
Paša moj upiši i završi geologiju, i budi uspješan student, još da se specijaliziraš u inženjerskoj geologiji, i ti si na krovu svijeta. Budi dobar student, studiraj nemoj mahalat i tarlahat.

Sretno!
Hvala puno na savjetu,a svakako da necu mahalat i tarlahat. Pozz
Post Reply