hitno potreban sudski tumac/tumacica!
- pentesileja
#1 hitno potreban sudski tumac/tumacica!
dakle, ako mi mozete preporucit kojeg/koju, cijenila bih, kao i kako da dodjem do njega/nje. ne kuzim se u tu birokraciju.
gdje oni zive?
-
Shirbeg
#4 Re: hitno potreban sudski tumac/tumacica!
Koji jezik...moja mama je za Njemacki.
pentesileja wrote:dakle, ako mi mozete preporucit kojeg/koju, cijenila bih, kao i kako da dodjem do njega/nje. ne kuzim se u tu birokraciju.gdje oni zive?
- ja_cura_
razvlace jer nemaju dovoljno dobar kadar za komisiju, tako sam ja cula (oni koji su ranije bli u toj komisiji, su sada u penziji, hehe)
ja imam dvije prijateljice koje su sudski tumaci za njemacki, ali neka njih
imaju ionako previse novaca, ne bi znale gdje ce s njima 
ja imam dvije prijateljice koje su sudski tumaci za njemacki, ali neka njih
- ja_cura_
vjeruj mi da ne znam, petljam oko postdiplomskog na fakultetu, te cujem da su totalno bez organizacije na doticnom odsjeku, da je sef katedre dao otkaz, te je samo "zvanicno" prisutan, ostali profesori vise ganjaju neke svoje privatne ambicije i doskolovanja...
pa sta su ti rekli na sudu? oni trebaju da zazovu komisiju i nadju potrebne ljude! nista izgleda, dok im svaki dan ne dodjes i ne "popeglas" ih malkice.
pa sta su ti rekli na sudu? oni trebaju da zazovu komisiju i nadju potrebne ljude! nista izgleda, dok im svaki dan ne dodjes i ne "popeglas" ih malkice.
-
melb26sa
Ja samo da dodam da sam se davnog oktobra 2006 godine prijavila za taj ispit za sudskog tumaca (nakon njihovog javnog konkursa). NIKADA do sada se nista nije pokrenulo sa mrtve tacke - sve je u rukama Federalnog ministarstva pravde tj ministra Feliksa Vidovica i asistentice mu Mirele.
Kako je krenulo, ne izgleda da ce se u dogledno vrijeme ista uraditi.
Mene i ako pozovu nakon preko godine, nema sanse da im dodjem na ispit - na kraju sam preselila u SAD.
Kako je krenulo, ne izgleda da ce se u dogledno vrijeme ista uraditi.
Mene i ako pozovu nakon preko godine, nema sanse da im dodjem na ispit - na kraju sam preselila u SAD.
-
Šole
Moja supruga je sudski tumać za engleski jezik. Već duže vremena je "vakum" u nadležnosti polaganja i postavljanja za sudske tumaće između Kantona i Federacije. Kanton pere ruke, Federacija nema u resornom ministarstvu nadležnog pomočnika. Helem nejse..........naša posla.