hitno potreban sudski tumac/tumacica!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
pentesileja

#1 hitno potreban sudski tumac/tumacica!

Post by pentesileja »

dakle, ako mi mozete preporucit kojeg/koju, cijenila bih, kao i kako da dodjem do njega/nje. ne kuzim se u tu birokraciju. :D gdje oni zive?
obuca

Post by obuca »

agencija PROFIS na Grbavici
pentesileja

Post by pentesileja »

hvala, obuco! zovem ovaj mob jos sutra.
Shirbeg

#4 Re: hitno potreban sudski tumac/tumacica!

Post by Shirbeg »

Koji jezik...moja mama je za Njemacki.
pentesileja wrote:dakle, ako mi mozete preporucit kojeg/koju, cijenila bih, kao i kako da dodjem do njega/nje. ne kuzim se u tu birokraciju. :D gdje oni zive?
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

nekad je bilo na sudu unutra, citava lista prevodilaca za sve skoro jezike.. tvoje je samo da izaberes osobu koju zelis i nazoves je. :D

(kontam da agencije, ipak uzimaju proviziju, jer od cega zive?)
obuca

Post by obuca »

uzimaju naravno i to ne malo. nego, pitanje za postavljaca teme. za koji jezik je potreban prevodilac i moras li imati pecat ili moze i bez njega.
ja mogu odradit njem. ali jos cekam ispit za sud. tumaca. ove godine nesto razvlace :D
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

razvlace jer nemaju dovoljno dobar kadar za komisiju, tako sam ja cula (oni koji su ranije bli u toj komisiji, su sada u penziji, hehe)

ja imam dvije prijateljice koje su sudski tumaci za njemacki, ali neka njih :D imaju ionako previse novaca, ne bi znale gdje ce s njima :D
obuca

Post by obuca »

pa ja vec duze cekam da to odradim. znas li kad bi mogli formirati komisiju.
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

vjeruj mi da ne znam, petljam oko postdiplomskog na fakultetu, te cujem da su totalno bez organizacije na doticnom odsjeku, da je sef katedre dao otkaz, te je samo "zvanicno" prisutan, ostali profesori vise ganjaju neke svoje privatne ambicije i doskolovanja...

pa sta su ti rekli na sudu? oni trebaju da zazovu komisiju i nadju potrebne ljude! nista izgleda, dok im svaki dan ne dodjes i ne "popeglas" ih malkice.
obuca

Post by obuca »

rekli da cu biti obavjestena kad bude formirana komisija :x
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

i tako mjesecima :lol: :lol: :lol:

tipicna bosansko-hercegovacka birokratija :x

ma jok ba, zovi ti ako treba svaki dan, najbolje ti je.
melb26sa

Post by melb26sa »

Ja samo da dodam da sam se davnog oktobra 2006 godine prijavila za taj ispit za sudskog tumaca (nakon njihovog javnog konkursa). NIKADA do sada se nista nije pokrenulo sa mrtve tacke - sve je u rukama Federalnog ministarstva pravde tj ministra Feliksa Vidovica i asistentice mu Mirele.

Kako je krenulo, ne izgleda da ce se u dogledno vrijeme ista uraditi.

Mene i ako pozovu nakon preko godine, nema sanse da im dodjem na ispit - na kraju sam preselila u SAD.
Šole

Post by Šole »

Moja supruga je sudski tumać za engleski jezik. Već duže vremena je "vakum" u nadležnosti polaganja i postavljanja za sudske tumaće između Kantona i Federacije. Kanton pere ruke, Federacija nema u resornom ministarstvu nadležnog pomočnika. Helem nejse..........naša posla.
Post Reply