HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

csejla

#1 HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by csejla »

pHitno potreban dom za tri prelijepa psa koja je spasio Nermin i koji ih na sve moguce nacine krije od komsija i sintora. Psi su veterinarski obradjeni, svi ce biti sterilisani, i jako umiljati. Radi se o majci (Zucka) i cerkici (Mirna) (mix jazavicara) i jos jednom malo vecem cukici (Rexi). Rexu je u zadnji cas spasio Nermin iz sintorskih kola. Voli da se igra i jako je ljepa. Srednje je velicine, pogodna i za stan i za avliju. Zucka i Mirna su malog rasta, takodjer umiljate i lijepe. Sada ih Nermin krije u kotlovnici kuce ali sve je to jako rizicno i bilo bi najbolje da im sto prije nadjemo dom. Komsije svakodnevno zovu sintore, cak su napisali i peticiju protiv Nermina i cuka, i svi jednoglasno podrzali da se sve te cukice ubiju Nermin nas je zamolio za pomoc, mi smo juce skupili nesto novca i odnijeli mu, trebat ce jos novca za sterilizaciju i vakcine pa svi koji su u mogucnosti pomoci na bilo koji nacin neka se jave na pp. ZAISTA JE HITNO!
U odvojenoj supi, Nermin je spasio i jednog velikog psa, koji je sav istraumiran i kojeg su takodjer sintori vec pokusavali uhvatiti. Boji se da nije bolestan jer vec 2 dana samo lezi i ne zeli da jede ni pije nista Danas ce veterinar doci da ga pregleda i sterilise jednog psica pa cemo znati sta je sa ovim 4-tim psom. Nermin je takodjer spasio i 4 mace tako da i one traze dom

Evo slika ova 3 psa:

Zucka:

Image

Mirna:

Image

Rexa:

Image
blackberry

#2 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by blackberry »

jeste li pokusali s oglasima??? moj savjet je da pitate veterinare da li znaju da neko zeli udomiti psica :D ja sam tako udomila dvije zenkice :D i to ih (obje) uzela porodica s dvoje djece :D

sretno :D
amelino

#3 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by amelino »

U oglasima su - *** SPAM *** i na market.ba :)

Vet. Amar je upoznat sa situacijom.
csejla

#4 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by csejla »

Samo da javim da je MIRNA maloprije udomljena ;)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#5 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by mIRCerka »

csejla wrote:Samo da javim da je MIRNA maloprije udomljena ;)
dodji vamo da te zagrlim :D
amelino

#6 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by amelino »

Mirnu su udomili Adnan i njegova supruga (imaju kcerkicu) i Mirna ce zivjeti na njihovom imanju blizu Olova:) Imali su psa koji jako lici na Mirnu, tako da je to bila ljubav na prvi pogled:)
csejla

#7 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by csejla »

mIRCerka wrote:

eto meeee :run:
hehe :D
mIRCerka

#8 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by mIRCerka »

csejla wrote:
mIRCerka wrote:

eto meeee :run:
hehe :D
Image
Cober

#9 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by Cober »

csejla wrote:Nermin nas je zamolio za pomoc, mi smo juce skupili nesto novca i odnijeli mu, trebat ce jos novca za sterilizaciju i vakcine pa svi koji su u mogucnosti pomoci na bilo koji nacin neka se jave na pp. ZAISTA JE HITNO!
Mogu finansijski pomoći i dati prilog. Csejla dođi do mene danas po dogovoru. Takođe apelujem na sve koji mogu dati mali finasijski prilog da to učine.

Pozdrav, Cober
csejla

#10 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by csejla »

Cober wrote:
csejla wrote:Nermin nas je zamolio za pomoc, mi smo juce skupili nesto novca i odnijeli mu, trebat ce jos novca za sterilizaciju i vakcine pa svi koji su u mogucnosti pomoci na bilo koji nacin neka se jave na pp. ZAISTA JE HITNO!
Mogu finansijski pomoći i dati prilog. Csejla dođi do mene danas po dogovoru. Takođe apelujem na sve koji mogu dati mali finasijski prilog da to učine.

Pozdrav, Cober
Hvala ti! I hvala svima koji su do sada pomogli. Nadam se da cemo naci dom i za ova preostala 2 preslatka psica.
Amela ce doci do tebe kasnije. ;)
Cober

#11 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by Cober »

Hvala tebi i Amelinu koja je našla vremena došla do mene, a sada će sa kraja na kraj grada do Atka da preuzme prilog. Takođe hvala i Atku i njegovoj kolegici koji se se takođe javili sa svojim prilozima.

Pozdrav, Cober
csejla

#12 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by csejla »

Jos uvijek nismo udomili ova dva psica :( Molim vas sve da se skupa aktiviramo i nadjemo topli dom ovim cukicama i ujedno pomognemo Nerminu da ih spasi od sintora!
Baby

#13 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by Baby »

Našla sam dom za Rexu u Mostaru..Ali pitanje...Da li je ona malo veći pas ? Pošto oni žele psa u dvorište,već imaju jednog,i vidim da je cuki pravo lijepo kod njih..Veliko dvorište,može u kuću i tako to..
Sada malo mi je glupo da čovjeku dovedemo psa koji je "malen" pa zato ovdje postavljam pitanje..
jel_u_vinklo

#14 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by jel_u_vinklo »

Baby wrote:Našla sam dom za Rexu u Mostaru..Ali pitanje...Da li je ona malo veći pas ? Pošto oni žele psa u dvorište,već imaju jednog,i vidim da je cuki pravo lijepo kod njih..Veliko dvorište,može u kuću i tako to..
Sada malo mi je glupo da čovjeku dovedemo psa koji je "malen" pa zato ovdje postavljam pitanje..
Bravo Baby,pas jeste veci,vidi se na slici,lici na vuka.
Dobar posao si odradila :thumbup:
csejla

#15 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by csejla »

Baby wrote:Našla sam dom za Rexu u Mostaru..Ali pitanje...Da li je ona malo veći pas ? Pošto oni žele psa u dvorište,već imaju jednog,i vidim da je cuki pravo lijepo kod njih..Veliko dvorište,može u kuću i tako to..
Rexa je iznad koljena, nije ogroman pas ali jeste malo veci. Pravo je pametna, slusa i divna je sa ljudima. oni je cuvaju u kuci (tu spava), ali cijeli dan provede u dvoristu (naravno ako nije hladno). ;)
Phia

#16 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by Phia »

Jutros, tj. sad su upali šintori u privatni posjed kod gosp. Nermina zajedno sa policijom kako bi mu oduzeli pse koje drži tu. Koliko je to hinjski smišljeno govori činjenica da su čekali da Nermin i njegova žena odu na posao te da to urade. Komšije pišu peticiju da se svi psi u Miševićima pobiju i sigurno su oni odgovorni za ovaj upad na privatni posjed. Čovjek ima napolju samo dva psa a u kući tri pa ipak komšijama i to smeta. Ne trebam ni govoriti da je ovo otvoreno kršenje zakona o privatnom vlasništvu.
csejla

#17 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by csejla »

Phia wrote:Jutros, tj. sad su upali šintori u privatni posjed kod gosp. Nermina zajedno sa policijom kako bi mu oduzeli pse koje drži tu. Koliko je to hinjski smišljeno govori činjenica da su čekali da Nermin i njegova žena odu na posao te da to urade. Komšije pišu peticiju da se svi psi u Miševićima pobiju i sigurno su oni odgovorni za ovaj upad na privatni posjed. Čovjek ima napolju samo dva psa a u kući tri pa ipak komšijama i to smeta. Ne trebam ni govoriti da je ovo otvoreno kršenje zakona o privatnom vlasništvu.
Samo da dodam da je ovo drugi upad od strane sintora na njegov posjed. Iako znaju da je privatno vlasnistvo, opet su usli. Nermin je otisao sa posla gore, cekamo vijesti. Za nadati se da je sve ok. Dva psa su sigurno sklonjena jer su pod kljucem u kuci. Jedan (nejgov) je u kucari svojoj. Najvise nas brine Deveti on jeste zatvoren ali kolika su dzubrad mogu ga komotno uzeti. I Zucka, koja je igrom slucja jutros ostala na posjedu umjesto u kuci. Svi psi osim Devetog imaju ogrlicu od vet stanice osim Devetog kojeg smo jedva spasili prije u ponedjeljak. Komsije neprestano zovu sintore, mada im psi apsolutno ne smjetaju. Niti laju, niti prave probleme. Policija je rekla da imaju pravo sintori uci u posjed i uzeti pse :( E sada mene zanima kako to kada je zakon usvojen, a i da nije, nemaju pravo uci na tudji posjed bez pitanja i uzeti pse? Treba nam hitna pomoc svih onih koji mogu nesto poduzeti po ovom pitanju?
mIRCerka

#18 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by mIRCerka »

Phia wrote:Jutros, tj. sad su upali šintori u privatni posjed kod gosp. Nermina zajedno sa policijom kako bi mu oduzeli pse koje drži tu. Koliko je to hinjski smišljeno govori činjenica da su čekali da Nermin i njegova žena odu na posao te da to urade. Komšije pišu peticiju da se svi psi u Miševićima pobiju i sigurno su oni odgovorni za ovaj upad na privatni posjed. Čovjek ima napolju samo dva psa a u kući tri pa ipak komšijama i to smeta. Ne trebam ni govoriti da je ovo otvoreno kršenje zakona o privatnom vlasništvu.
:x :x :x :x :x :x :x :x pa kafilerija stvarno hoce demoliranje, zar se nisu opametili u slucaju Carli?????????????????
csejla

#19 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by csejla »

mIRCerka wrote:
:x :x :x :x :x :x :x :x pa kafilerija stvarno hoce demoliranje, zar se nisu opametili u slucaju Carli?????????????????
E moja Mirci... nikada se oni nece opametiti... :(
Phia

#20 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by Phia »

Velja mi je sad javio da nisu uzeli nijednog psa. Na svu sreću..samo je pitanje do kad će ostati na tome. Komšije kakve su opet će zvati šintore prvom prilikom..
mIRCerka

#21 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by mIRCerka »

Phia wrote:Velja mi je sad javio da nisu uzeli nijednog psa. Na svu sreću..samo je pitanje do kad će ostati na tome. Komšije kakve su opet će zvati šintore prvom prilikom..
Phia ba, daj vise info, kako i zasto nisu uzeli pse?
Je li vlasnik stigao na vrijeme, ili su ovaj put postivali zakon i vidjeli da su psi pod kontrolom?

Meni je fakat to nejasno do bola, znaci mogu mrtvi hladni usetat mojoj mami u kucu i uzet joj macke???
Tita mi, samo sa smuntam mamu, uzecu 4 psa, po jednog za svaki cosak kuce pa ni postar vise nece smjeti prici!!!!!

jest me ovo ispizdilo sad pravo... :x
Phia

#22 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by Phia »

mIRCerka wrote:
Phia wrote:Velja mi je sad javio da nisu uzeli nijednog psa. Na svu sreću..samo je pitanje do kad će ostati na tome. Komšije kakve su opet će zvati šintore prvom prilikom..
Je li vlasnik stigao na vrijeme, ili su ovaj put postivali zakon i vidjeli da su psi pod kontrolom?

Meni je fakat to nejasno do bola, znaci mogu mrtvi hladni usetat mojoj mami u kucu i uzet joj macke???
Tita mi, samo sa smuntam mamu, uzecu 4 psa, po jednog za svaki cosak kuce pa ni postar vise nece smjeti prici!!!!!

Nisu smjeli ući na privatni posjed. To ih je zadržalo.
amelino

#23 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by amelino »

Zato je potrebno udomiti Zucku i Rexu sto prije i Devetog pokusati socijalizovati koliko je moguce da bi se i on mogao nekada udomiti:)

Dobro se zavrsilo ovaj put, ali trebamo sto prije naci dom za sve pse koji su kod Nermina!!!
mIRCerka

#24 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by mIRCerka »

Phia wrote:
mIRCerka wrote:

Sto znaci da ce sljedeci put doci sa mesom, namamiti pse van ograde posjeda i taraba...Koliko vozila ima kafilerija? da se organizujemo, nadjemo nekog nezaposlenog i angazujemo ga, dacu mu ja foto aparat, da ih redovno prati u akcijama, slika i spasava pse tako sto ce ih rastjerati kad sintori sa davilicama krenu...
csejla

#25 Re: HITNO potreban dom za 3 prelijepa, ugrozena psa

Post by csejla »

Phia wrote:
mIRCerka wrote:

Ne mogu vjerovati! Sada sam se cula sa Nerminom, Mustafa (cuveni direktor sinteraja) je nazvao Nemina i rekao mu da ce sintori sada gore i da ce kupiti sve pse koje nadju na ulici. Ni njemu nije jasno od kada je tako fin pa mu javlja??? Sintorska posla! Valjda su se nadali da ce naci devetog kojeg svi u komsiluku tako zele vidjeti mrtvog a pas je zasista miran i fin. Ne znam koliko puta sam se zhvalila dragom Bogu sto smo ga u ponedjeljak u zadnji cas uspjeli uhvatiti (posto je strasljiv, veterinar nam je dao sedativ za smirenje pa smo ga opet jedva ufatili jer je jedanicak istraumiran). Sada je razvaljeno to gdje je on, ne znamo jesu li sintori pokusali doci do njega ili je on nesto razvalio, Nermin ce popraviti to sada i dovesti Koki koju veceras vozimo. Sreca pa nisu uhvatili Zi+ucku, ona je bila pustena :(
Post Reply