cheguevara_k1 wrote:Znate sta ljudi, hajmo da zovemo vatrogasce, 5. konjicu, 6. flotu ili u.s. marine corps !!!! I to zato sto se pudlica trese. Hajde onda da i ja trazim , da neko pomogne maci iz moje ulice, koja trenutno ima 6 macica ( nemam pojma odakle joj ) i koja kao prosjak ispred granapa ceka da joj neko nesto kupi i nahrani je.
Svi vi koji dizete frku i zalite za pudlicom, dok sjedite u toplom, otrcite caskom do Drvenije i potrosite 2 je..ne marke ( mozete i 2,5 ) za konzervu hrane, ako je vec ne mozete odvesti kuci, jer ne trese se ona od zime, vec od gladi. Covjek od zime moze umrijeti i na -5, jer je budala, a pas od zime ne umire ni na -20, ako nije gladan !
Sad bismo trebali to ignorisati, jer ima jos zivotinja na ulici koje trebaju pomoc? Jedna po jedna, svaku gledam kao posebnu individuu i ako joj mogu pomoci na bilo kakav nacin, ja sam presretna.
I otkud znas koliko ko izdvaja za zivotinja i na koji im nacin pomaze? da li si ti ikada potrosio dvije marke i nahranio zivotinju na ulici? Pomozi toj maci, ja znam da bih joj pomogla. Kao sto pomognem svakoj zivotinji kaoju na ulici vidim, barem jednim obrokom.
A ako je ovo stvarno rasni pas, moguce je da je bio kucni pas, a ako je navikao na toplinu i redovan obrok svaki dan ovo vrijeme za njega moze biti pogubno. Vidjam te na temama o zivotinjama stalno, pa bar bi ti to trebao znati.