HITNO!!!Monitor(konektor)...

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
User avatar
shiljak
Posts: 6106
Joined: 13/01/2005 11:58
Location: internet

HITNO!!!Monitor(konektor)...

Post by shiljak » 08/08/2006 19:02

Na PC-u mi ima samo dvi prikljucak a monitor mi ima VGA. Kupio sam konvertor i prikopcao na PC ali nece (na monitoru mi pise kao da ga nisam ni prikopcao). Ja prikopcam CRT monitor (isto preko konvertora) i on hoce!!!
Jel treba nesto na moniforu podesiti i sl???(kad sam taj LCD prikopcao na drugi racunar koji ima VGA , monitor radi)
U cemu je problem???(ima li se kakav program skinut i sl)??
HELPPPPPPPPPPPP!!!!


shin
Posts: 7011
Joined: 19/09/2005 10:52

Post by shin » 09/08/2006 10:00

Image


Pa ti vidi koji si DVI uzeo, da nije digital only?

neko iz mase
Posts: 2019
Joined: 29/12/2004 21:18

Post by neko iz mase » 09/08/2006 16:04

jesi li probao masirati pixels na lcd ekranu (ili ga mozda aboravio upaliti) :D :D


LCD vecinom dopusta max rezoluciju 1280x768 (il tako nesto)> sudeci po tvojim prijasnjim postovima, mora da si kupio neku tarabu koja podrzava i manje, pa bi ti preporucio da preko crt monitora smanjis rezoluciju na 800x600, nakon toga prikopcas LCD i podesis max rezoluciju koju taj LCD podrzava

shin
Posts: 7011
Joined: 19/09/2005 10:52

Post by shin » 09/08/2006 16:24

Post screen prije dizanja sistema ide u 640*480 ako mu i tu ne prikazuje sliku znaci da je drugo problem.

User avatar
shiljak
Posts: 6106
Joined: 13/01/2005 11:58
Location: internet

Post by shiljak » 10/08/2006 15:27

ma radi, ili nisam prikopcao dobro na onaj konvertor (prvo konvertor pa onda prikljucak sa monitora, pa to tesko bude pa valja nije "ufatilo") ili sam trebao da upalim PC sa prikljucenim monitorom :D
Uglavnom sa radi!!
Shin ipak nije samo taj digitalni (nisam vidio nigdje da se moze da kupi) i na grafickoj mi ima dva DVI-a :D
neko iz mase-hehe da ti kazem samo da mu je normalna rezolucija 1280x1024 :D
Izgleda da mi na monitoru nema pokvarenih piksela/subpiksela!!!
8ms je monitor ali meni je dobar za igrice...(mislim na one 3D, NFS i sl.)

Post Reply