Reci mi koga si kontaktirala?Jer ja sam iz Danske dosla upravo sa tom danskom organizacijom i dvije veterinarke kad smo imali sedmicu besplatnih kastracija u Jajcu i to po prvi put ikad da se ovako nesto uradilo. Mi smi ugovorili i sa opcinom Jajce i Vet.stanicom jer smo tu operisali ali bila je mogucnost da dodjemo i u Vakuf da ste nam prije javili i da se organizovalo, jer ovaj put je Jajce bio prioritet. U Jajcu je isto bilo to za repove.samrichakk wrote:Dragi moji...
lijepo bi bilo kad bi ta organizacija uradila sterilizaciju pasa ali ne znam da li ce ih idioti od veterinara podrzati...jer kad smo moja rodica i ja kontaktirale dansku org koja je vrsila sterilizaciju pasa u jajcu,ljudi su rekli ok ali mora ici preko veterinarske stanice...
kad smo kontaktirali te nase veterinare rekli su"J...s trance,njih treba jos i na rucak voditi!"
ja vise ne zivim u Vakufu,samo s vremena na vrijeme posjetim roditelje,ali znam da ljudi sa sela i okoline svakodnevno bacaju nove pse na ulicu...tako da bez obzira sto ih kreteni ubijaju svaki dan ulice su pune pasa...
ne znam meni ovo sve djeluje bezizlauno
Metoda uhvati-sterilisi-pusti je to sto smo radili i u Jajcu, i to je sto ova holandska org. sto spominjem, radi. Vazno je odraditi ove akcije jer se upravo smanjuje broj i pasa i macaka koji lutaju. A mora se pokazati i volja da se zeli rjesiti ovaj problem, a kad upravo ti stranci sto spominjes dodju onda se malo opcina i grad zapitaju.
Trenutno smo uspjeli sprijeciti daljnja ubijanja za sada (ali do kada), tako da je IZRAZITO vazno da se ovakva akcija izvede, u mnogim zemljama su rezultati itekako vidljivi.
pozdrav