Hitno molim pomoc za sterilizaciju ženke bez noge

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

waterfall

#26 Re: Hitno molim pomoc za sterilizaciju ženke bez noge

Post by waterfall »

samrichakk wrote:Dragi moji...
lijepo bi bilo kad bi ta organizacija uradila sterilizaciju pasa ali ne znam da li ce ih idioti od veterinara podrzati...jer kad smo moja rodica i ja kontaktirale dansku org koja je vrsila sterilizaciju pasa u jajcu,ljudi su rekli ok ali mora ici preko veterinarske stanice...
kad smo kontaktirali te nase veterinare rekli su"J...s trance,njih treba jos i na rucak voditi!"
ja vise ne zivim u Vakufu,samo s vremena na vrijeme posjetim roditelje,ali znam da ljudi sa sela i okoline svakodnevno bacaju nove pse na ulicu...tako da bez obzira sto ih kreteni ubijaju svaki dan ulice su pune pasa...
ne znam meni ovo sve djeluje bezizlauno :?
Reci mi koga si kontaktirala?Jer ja sam iz Danske dosla upravo sa tom danskom organizacijom i dvije veterinarke kad smo imali sedmicu besplatnih kastracija u Jajcu i to po prvi put ikad da se ovako nesto uradilo. Mi smi ugovorili i sa opcinom Jajce i Vet.stanicom jer smo tu operisali ali bila je mogucnost da dodjemo i u Vakuf da ste nam prije javili i da se organizovalo, jer ovaj put je Jajce bio prioritet. U Jajcu je isto bilo to za repove.

Metoda uhvati-sterilisi-pusti je to sto smo radili i u Jajcu, i to je sto ova holandska org. sto spominjem, radi. Vazno je odraditi ove akcije jer se upravo smanjuje broj i pasa i macaka koji lutaju. A mora se pokazati i volja da se zeli rjesiti ovaj problem, a kad upravo ti stranci sto spominjes dodju onda se malo opcina i grad zapitaju.

Trenutno smo uspjeli sprijeciti daljnja ubijanja za sada (ali do kada), tako da je IZRAZITO vazno da se ovakva akcija izvede, u mnogim zemljama su rezultati itekako vidljivi.
pozdrav
Last edited by waterfall on 28/05/2009 14:23, edited 1 time in total.
waterfall

#27 Re: Hitno molim pomoc za sterilizaciju ženke bez noge

Post by waterfall »

Zaboravih ovo: tipicno jedan balkanski komentar, za vecere, to su im kolege koji rade volonterski posao, sve placaju sami od smjestaja do hrane, sa svojom opremom i rade ko konji. Mogle su ti isti veterinari doci do Jajca i vidjeti sta Danci rade i kako rade i pomoci i dovesti ih u Vakuf i mozda nastaviti poslije. Mene to bas razljuti takav nacin razmisljanja tako da se ne mogu suzdrzati.

:-?
kiseljak

#28 Re: Hitno molim pomoc za sterilizaciju ženke bez noge

Post by kiseljak »

Bebica vas sve pozdravlja :-)

Image

Image
samrichakk

#29 Re: Hitno molim pomoc za sterilizaciju ženke bez noge

Post by samrichakk »

Dusa draga :thumbup:
Dollabenna

#30 Re: Hitno molim pomoc za sterilizaciju ženke bez noge

Post by Dollabenna »

Ja sam se sva najezila i place mi se.Najgore je u zivotu biti nemocan!Kako je moguce da su ljudi toliko zlobni i pokvareni?!Pa ista je situacija i na Veterinarskom fakultetu u Sarajevu.Vecina ljudi koji tu rade i studiraju mrze zivotinje i to otvoreno pokazuju.Ko nema novca da plati,popusi.malo je ljudi sto su tu jer im je stvarno stalo.A ne daj Boze da bi neki veterinar sam besplatno sterilisao koju macku ili kastrirao psa.FUJ!!!
amelino

#31 Re: Hitno molim pomoc za sterilizaciju ženke bez noge

Post by amelino »

@Kiseljak mislim da bi malena i nas Funghi bili savrsen par :-) :D
Mee

#32 Re: Hitno molim pomoc za sterilizaciju ženke bez noge

Post by Mee »

Jaoooo, jel' se to zove Funghi? How appropriate :D...
amelino

#33 Re: Hitno molim pomoc za sterilizaciju ženke bez noge

Post by amelino »

:) Skraceno Fu :) Na veterini ga zovu Zadro jer im je jedini stalni pacijent, ostali dolaze i odlaze :-)
Post Reply