Hitno molim pomoc

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
Mudrov

#1 Hitno molim pomoc

Post by Mudrov »

Treba da idem maloljetan sam tamo bih nastavio srednju skolu
niko od mojih ne zna sta treba da ucinim ako
cuo sam nesto za studentsku vizu
gdje da posaljem sta kako
Keiko

#2 Re: Hitno molim pomoc

Post by Keiko »

Kao prvo, treba ti staratelj tamo gdje ides. Za ostale informacije, pravac ambasada pa pitaj.
Mudrov

#3 Re: Hitno molim pomoc

Post by Mudrov »

ima sve samo kako da pitam ambasadu kada u bih nema kanadske ambasade
Keiko

#4 Re: Hitno molim pomoc

Post by Keiko »

Mudrov wrote:ima sve samo kako da pitam ambasadu kada u bih nema kanadske ambasade
Telefon, email, fax, posta, golub,... Ambasadi, odnosu konzulatu koji je nadlezan za bih. Google Canadian Consulate Bosnia I naci ces.
muz66

#5 Re: Hitno molim pomoc

Post by muz66 »

Mudrov wrote:ima sve samo kako da pitam ambasadu kada u bih nema kanadske ambasade
morat ces ici u beograd.
Mudrov

#6 Re: Hitno molim pomoc

Post by Mudrov »

sta ja treba sada da uradim na koji nacin da odem u kanadu pa cu iz kanade ostalo sređivat
This_is

#7 Re: Hitno molim pomoc

Post by This_is »

Mudrov wrote:sta ja treba sada da uradim na koji nacin da odem u kanadu pa cu iz kanade ostalo sređivat
Je li ti imas ili nemaš nekoga u Kanadi? Ako imas oni znaju proces preko immigration Canada sta se sve trazi. Ne mozes uci bas ne pripremljen . Ako si citao aplikacije na Can immigration visa, i ako taj engleski dobro razumijes, sanse su ti ogromne. I da imas nekog da te sponzoriše opet ce ti engleski biti ključan. Da li si aplicirao do sada i na jednu visu za Can?
Mudrov

#8 Re: Hitno molim pomoc

Post by Mudrov »

imam rodbine u kitcheneru ali ne znam gdje da apliciram i engleski znam
This_is

#9 Re: Hitno molim pomoc

Post by This_is »

[/http://www.canadainternational.gc.ca/au ... #_Sarajevo

Evo ti @ mudrov, imas dvije opcije u Sa preko IOM , i online ili da ti neko ponese zapecatenu kovertu i plati u tvoje ime processing fee na salteru ambasade. Dobro pazi sve da popunis i sve kopije dokumenata da posaljes , jer kad platiš za proces, novac se ne vraca. A nece te uzeti u razmatranje dok ne platiš. Procitaj prvo dobro aplikaciju, i vidi sa tim svojima u Kitcheneru da li su spremni da garantuju za tebe jer si maloljetan.

Najteze je uci u Kanadu tj. Dobiti vizu, a onda bi ti mnogi mogli pomoci, da pored studiranja nesto i zaradiš iako nemaš po pravilu pravo da radiš.

Zamoli te svoje da pročitaju aplikaciju, ako su im primanja ispod onoga sto se trazi mozda ti ne mogu tako pomoci. Ali u svakom slucaju mogu napisati pismo na tvoj broj aplikacije kad dobiješ da su ti relatives i da ce ti pomoci u mnogim drugim stvarima iako finansijska situacija nije sjajna. Treba da pokazu da su zainteresovani da ti pomognu.
Sa srecom
Mudrov

#10 Re: Hitno molim pomoc

Post by Mudrov »

Hvala :)
This_is

#11 Re: Hitno molim pomoc

Post by This_is »

[http://www.globalvisas.com/forms/visawi ... reset/true

@mudrov, probaj ovo, ovo ti je besplatno da te uputi da li mozes dobiti vizu i sta se trazi. Slucajno sad nađoh , nadam se da ce ti pomoci.
Mudrov

#12 Re: Hitno molim pomoc

Post by Mudrov »

Dobio sam ponudu od agencije da za 2400£ srede mi studentsku vizu i sa sredjom skolom u kanadi sve.da na ljeto mogu ici .Sta vi mislite vrijedil
Avetinho

#13 Re: Hitno molim pomoc

Post by Avetinho »

Mudrov wrote:Dobio sam ponudu od agencije da za 2400£ srede mi studentsku vizu i sa sredjom skolom u kanadi sve.da na ljeto mogu ici .Sta vi mislite vrijedil
Ako ti moze srediti agencija, mozes i sam. Ne vrijedi 2400£.
dedovic.almir

#14 Re: Hitno molim pomoc

Post by dedovic.almir »

Mudrov wrote:Dobio sam ponudu od agencije da za 2400£ srede mi studentsku vizu i sa sredjom skolom u kanadi sve.da na ljeto mogu ici .Sta vi mislite vrijedil
Sve zavisi sta ti nude sve...
jabidapitam

#15 Re: Hitno molim pomoc

Post by jabidapitam »

kakva je to agencija...
Mudrov

#16 Re: Hitno molim pomoc

Post by Mudrov »

Global visa cak su me zvali i na mobitel a stalno salju e-mail kazzu hoce pomoci
Post Reply