HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
Moderator: Benq
-
casanova123
#26 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
Ja imam hosting na na "hrvatski-hosting".. tako nesto.. 4GB i 40GB Bandwidth negdje oko 50km platim godisnje.. nisam imao vecih problema osim da nekad malo "zakoci" kad uradim nesto sto ne treba 
-
Qoom
#27 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
I šta kažeš, Köln u epicentru države Bosne i Hercegovine.AmADin_gospo wrote:imam 5 paketa "Basic" i jedan " Super" kod top hostinga. korisnik sam ih 6-7 godina, i prezadovoljan sam istim host provajderom. za neki osnovni paket ti je "Basic" mjera
http://tophosting.ba/narudzba/basic
- AmADin_gospo
#28 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
top hosting je iz zenice gdje su i serveri, a bekap ima na 2 dodatne lokacije van BiH. kao svaki ozbiljan hosting provajder
- xamp
#29 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
Ne bas.AmADin_gospo wrote:top hosting je iz zenice gdje su i serveri, a bekap ima na 2 dodatne lokacije van BiH. kao svaki ozbiljan hosting provajder
http://www.ip-tracker.org/locator/ip-lo ... hosting.ba
- xamp
#30 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
za razliku od utic-a koje ne lazexamp wrote:Ne bas.AmADin_gospo wrote:top hosting je iz zenice gdje su i serveri, a bekap ima na 2 dodatne lokacije van BiH. kao svaki ozbiljan hosting provajder
http://www.ip-tracker.org/locator/ip-lo ... hosting.ba
http://www.ip-tracker.org/locator/ip-lo ... ip=utic.ba
-
GaRGa
#31 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
zna li neko kako se moze .ba domena hostat na hostgatoru ?
- w0rld
#32 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
Samo postavis njihove nameservere na domenu, ako na to mislis.GaRGa wrote:zna li neko kako se moze .ba domena hostat na hostgatoru ?
- xamp
#33 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
Nakon sto promijenis preko nic.ba nameservere, potrebno je da je dodas kao addon domenu na hosting.
-
shandrprcSA
#34 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
zasto uvijek, kad je rijec o hostingu raja za vratove

-
novi_korisnik
#35 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
Pozdrav,
Da ne otvaram novu temu.
Pretrazujem hosting ponude, pa mi treba pomoc.
Zelim da pokusam oko zarade preko Google AdSensa . Za pocetak želim da probam nešto a da ne moram placati
. Znaci 2-3 mjeseca da pokusam, ako vidim da ide dao bi i pare za hosting i domenu. Da sumiramo: Trazim besplatni hosting, koji ima wordPress i podrzava AdSense.
Naravno, ne ocekujem neku bajnu ponudu, ali eto da zadovoljava bar neke minimume. LP
EDIT: Ne mora biti .ba
Da ne otvaram novu temu.
Pretrazujem hosting ponude, pa mi treba pomoc.
Zelim da pokusam oko zarade preko Google AdSensa . Za pocetak želim da probam nešto a da ne moram placati
Naravno, ne ocekujem neku bajnu ponudu, ali eto da zadovoljava bar neke minimume. LP
EDIT: Ne mora biti .ba
-
GaRGa
#36 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
xamp wrote:Nakon sto promijenis preko nic.ba nameservere, potrebno je da je dodas kao addon domenu na hosting.
meni ovi iz hostgatora rekose da ne mogu hostat .ba domenu... ne razumijem se previse u to pa mi nije jasno sta da radim a uzeo sam hosting na 5 godina :S
- w0rld
#37 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
Vjerovatno su ti rekli da ne mozes kod njih registrovati .ba domen
- xamp
#38 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
Sigurno su to mislili...
Da li imas opciju Addon Domains u cpanelu na hostgatoru?
Da li imas opciju Addon Domains u cpanelu na hostgatoru?
- xamp
#39 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
Vidim da ti bas ovo treba...
-
LARVA
#40 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
.
Last edited by LARVA on 06/02/2015 04:12, edited 2 times in total.
-
Rimljanka
#41 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
Ne mogu naci odgovarajucu temu, te zato pisem ovdje i unaprijed se izvinjavam.
Potrebna mi je pomoc. Naime, do sada sa koristila gmail, a odnedavno sam pocela koristiti yahoo mail. Poruke koje sam primala put3m facebooka, dolazile suna gmail, sad zelim da te poruke dolaze na yahoo. Kako da ovo podesim? Hvala
Potrebna mi je pomoc. Naime, do sada sa koristila gmail, a odnedavno sam pocela koristiti yahoo mail. Poruke koje sam primala put3m facebooka, dolazile suna gmail, sad zelim da te poruke dolaze na yahoo. Kako da ovo podesim? Hvala
- w0rld
#42 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
Pa promijeni u postavkama facebook profila email, stavi taj novi yahoo mail.Rimljanka wrote:Ne mogu naci odgovarajucu temu, te zato pisem ovdje i unaprijed se izvinjavam.
- ema_
#43 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
LARVA wrote:Pogledaj na http://freehosting1.net/reviews/host-ed.net.aspxnovi_korisnik wrote:Za pocetak želim da probam nešto a da ne moram placati.
Tu je popisana većina. Takođe imaš reviewe i ocjene istih.
http://royalwebhosting.net/index.html se čini ok. Podržava WordPress.
Oko reklamiranja je teže. Mnogi free servisi ne dozvoljavaju tvoje reklamiranje.
Ili je bez reklama ili opale svoje.
Kod tih besplatnih koja je domena u pitanju? Totalni sam laik.
-
Rimljanka
#44 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
w0rld wrote:Pa promijeni u postavkama facebook profila email, stavi taj novi yahoo mail.Rimljanka wrote:Ne mogu naci odgovarajucu temu, te zato pisem ovdje i unaprijed se izvinjavam.
Uradila inece
- w0rld
#45 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
Izbrisi stari i stavi taj novi yahoo kao primarni u postavkamaRimljanka wrote:w0rld wrote:Pa promijeni u postavkama facebook profila email, stavi taj novi yahoo mail.Rimljanka wrote:Ne mogu naci odgovarajucu temu, te zato pisem ovdje i unaprijed se izvinjavam.
Uradila inece
-
LARVA
#46 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
.
Last edited by LARVA on 06/02/2015 04:10, edited 1 time in total.
-
detlic
#47 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
PP dobijes sve 
-
pathyeshme
#48 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
Treba mi pomoć.
Naime, posjedujem VPS hosting sa sljedećim karakteristikama:

Dnevno nemam više od 10 000 pregleda stranica, to mi je vrh. Međutim, kad objavim vijest i okačim je na fejs, ako automatski 100 ljudi klikne na link stranica blokira i ne može joj se pristupiti.
Kao što vidite, plaćam masno da bi štekalo kad se 100-200 ljudi istovremeno konektuje na stranicu.
Ranije sam bio na shared hostgator hostingu... Plaćao godišnje oko 120 KM, a tamo je štekalo i kad se 50-ak ljudi istovremeno konektuje.
Dakle, treba mi savjet koji hosting da uzmem, da mi može fino podnositi stranicu bez štekanja, a da nije skuplji od recimo 20$ mjesečno?

Dnevno nemam više od 10 000 pregleda stranica, to mi je vrh. Međutim, kad objavim vijest i okačim je na fejs, ako automatski 100 ljudi klikne na link stranica blokira i ne može joj se pristupiti.
Kao što vidite, plaćam masno da bi štekalo kad se 100-200 ljudi istovremeno konektuje na stranicu.
Ranije sam bio na shared hostgator hostingu... Plaćao godišnje oko 120 KM, a tamo je štekalo i kad se 50-ak ljudi istovremeno konektuje.
Dakle, treba mi savjet koji hosting da uzmem, da mi može fino podnositi stranicu bez štekanja, a da nije skuplji od recimo 20$ mjesečno?
-
Vaduz
#49 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
Imaš PPpathyeshme wrote:Treba mi pomoć.
- w0rld
#50 Re: HITNO: Koji web hosting izabrati? (.ba)
Koji CMS koristis ? Mislim da ti nije tu pitanje hostinga vec optimizacije...